Декоративни птици
Публикувано: 21 January 2007 - 01:46 PM
И така, да гониш пиле, все едно да хванеш вятъра, за секунди прехвърли реката и изчезна. Така ми се иска да се засели тука- ако знаете някакво папагалско лакомство, да окача нещо някъде- ще се постарая да го направя.
Макар че не ми се вярва пак да го видя- прекалено хубаво беше, за да се повтори s)
Публикувано: 21 January 2007 - 10:06 PM
Публикувано: 22 January 2007 - 12:56 PM
Знам, че коментирахте такъв случай, затова ми беше много странно, когато го видях. Не съм сигурна, че е александър, но се надявам, да е така, защото бяхте писали че издържат на студ, а зимата не е минала. Това, че не са двойка, ще бъде ли проблем да оцелее, как мислите?
Публикувано: 22 January 2007 - 04:30 PM
Публикувано: 24 January 2007 - 06:36 PM
Прикачени файлове
-
_____.jpg (54.16K)
Брой сваляния: 101

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 24 January 2007 - 07:26 PM
Сепийната кост е много богата на калций ,а той от своя страна е нужен особено през размножителния период ,за яйцата и след това за формирането на костите на малките.
В плен птиците не могат или по-точно няма от къде да набавят нужните им вещества и за това ние трябва да им осигуряваме по някакъв начин всичко кето им е необходимо

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 24 January 2007 - 09:08 PM

Публикувано: 25 January 2007 - 12:02 AM
До колкото знам , калцият от сепийната кост се усвоявал най-лесно от птиците.
И аз се записвам в класа на учениците на nikigeen cheers
Публикувано: 25 January 2007 - 12:01 PM
Ей затова ме кефят гълъбите- хем свободни, хем питомни.
Публикувано: 25 January 2007 - 09:40 PM
Като ги снимам с мен или с някой от родителите ми в неделя ще сложа снимки .Направо ще се влюбите r)

Публикувано: 26 January 2007 - 10:08 AM
Цитат
Може ли и аз? r)
А за въпросната гугутка смехурка, да не би да е нещо такова? На нас ни ги представиха като пойни гугутки, но лудият ни кокер ги изплаши и не ги чухме как пеят...
Прикачени файлове
-
S5001163.JPG (38.13K)
Брой сваляния: 110

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 26 January 2007 - 01:00 PM
Събирах си такива работи от морето, вътрешността е като от стириопор и ще ги пробвам дали няма да им хареса
Прикачени файлове
-
PIC_0137.JPG (39.6K)
Брой сваляния: 111
Публикувано: 26 January 2007 - 05:41 PM
Цитат
Цитат
И аз се записвам в класа на учениците на [b]nikigeen
Може ли и аз? r)
А за въпросната гугутка смехурка, да не би да е нещо такова? На нас ни ги представиха като пойни гугутки, но лудият ни кокер ги изплаши и не ги чухме как пеят...
Да ,това са въпросните смехурки.Знаеш ли защо се наричат така?
Много приятна разцветка са тези на снимката.Имах подобни ,но сега са ми по-обикновени.Тези къде се намират ако мога да попитам?

Публикувано: 26 January 2007 - 06:01 PM
Не оставяйте пилетата си без зелена храна като маруля,трева по-ситна,а може и клонки с пъпки сега ,ябълки и други плодове.
Хубаво е особено ако имат малки да им се дава и твърдо сварено яйце,отделно или в кашата .
Амадините обичат черници.
Постоянно следете за наличие на чист пясък в клетките за доброто смилане на храната

Публикувано: 26 January 2007 - 10:58 PM
Искам да предупредя , че плодовете и зеленчуците трябва да не са замръзвали и по възможност домашни . Проблема е с нитратите за съжаление. Имам горчив опит от едни прекрасни , сладки и сочни моркови(поне така изглеждаха)
Не знам за амадинките , но вълнистите много обичат и орехи. dribble