Dog.bg Форуми : Забранено разхождането на кучета !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Забранено разхождането на кучета !!! градинката пред УНСС ! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 March 2013 - 08:48 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 22 March 2013 - 08:22 AM, написа:

... Не, че няма място. Просто няма регламент и действия по заграждането му с цел обособяване за разходка и игра на диванетата.

Като цяло, това е проблемът навсякъде май. Както и в другите области, така и в тази "да имаме нещо черно на бяло (тоест юридическо)" ама дали ще има някаква връзка с реалността - няма значение. Има ли по заповед място - има. Е как беше във Връбница - поречието на реката. Там кучето/тата могат да пипнат всичко каквото се сетиш. Но с разни инициативи и разговори с вразумени/вразумили се хора - може и да стане лека полека. Ясно е, че отведнъж няма да се случи. Междублоковите пространства в панелните комплекси предполагат доста адекватно разрешение на този проблем, само малко и доброволен труд ще трябва, но голямата част от собствениците на кучета нямат нищо против.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#22 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 09:43 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 22 March 2013 - 08:22 AM, написа:

Показване на мнениетоAngel`eyes, в 21 March 2013 - 11:05 PM, написа:

Аз бих бил много стриктен ако във всеки по-голям квартал както примерно е при нас в Плевен (Дружба,Сторгозия,Индустрия,9-ти квартал) има по една градинка РАЗРЕШЕНА ЗА КУЧЕТА...Не може да има само ЗАБРАНЕНИ а насреща да няма алтернатива.Карам си я където си искам и си и чистя...При мен е много удобно например една от тревните площи на магазин Кауфланд...1 декър поляна оградена от 3-те страни с по 2 метра бетонна ограда (защото самия магазин се пада в ниското и има подпорна стена и като застана от 4-тата страна и няма на къде да бяга...Говорил съм с охраната дали има проблем казаха,че няма питах ако трябва да полагам някакъв труд по почистването на градинката събота и неделя - има дръвчета,бурени чат пат а - у ...казаха,че няма нужда аз съм доволен,на тях не им преча и кучката е щастлива :) помислете и вие над подобно пространство в околията.

Затова се плащат данъци - за да го измисли общината. В София вече има пробив - първата обособена градинка за разходка и тренировка на кучета. Само дето е една и май ще си остане единствена. В моя квартал няма такова пространство, защото е запълнено с училища, детски градини и детски площадки. Не, че няма място. Просто няма регламент и действия по заграждането му с цел обособяване за разходка и игра на диванетата.

Не си прав.Данъците за куче (и не само) се плащат не за да се организира градска среда за тях а за да се напълни хазната на общината и да не те глобят някъде по градинките.От този данък няма да видиш и 1 лв.А градинката в София е с частно финансиране.Общината само е разрешила.

#23 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 10:10 AM

Не! Прав съм. В наредбата е записано за какво се изпълзват таксите и глобите платени от собственици на кучета.
Облагородяване и проблем - бездомни.

За какво се ползват парите е друг въпрос.

Ето нещо писано от мен по въпроса.

http://dvustranno.co...%80%D0%B2%D0%B8

#24 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 01:03 PM

Има табела точно където е алеята за разхождане на кучета в парка. И все пак това мисля че важи само от 9-18:00. Поправете ме, ако греша, но извън този интервал, кучетата могат да са пуснати с изключение на обществени сграни, детски градини и т.н.

#25 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоmimi8376, в 26 March 2013 - 01:03 PM, написа:

Има табела точно където е алеята за разхождане на кучета в парка. И все пак това мисля че важи само от 9-18:00. Поправете ме, ако греша, но извън този интервал, кучетата могат да са пуснати с изключение на обществени сграни, детски градини и т.н.

Поправяме те - грешиш.

#26 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2013 - 03:29 PM

ТОва е дъвкано един милион пъти. Кмета на район определя с наредба подчертавам НАРЕДБА,местата обособени за разходки на кучета. В случая ако табелата не я е сложил някой самозванец кмета на ройон студентски или както там се води е издал наредба с която е обособил местата за разходка и съответно е забранил оня парк.
По въпроса за разходките,всяка община би следвало да има наредба и за условията за придобиване отглеждане и т.н на дом.любимци. За София примерно е различна от Бургаската и пр. Та последно като съм я чел,в парковете в София е забранена разходката на кучета от 09:до 18:00ч.,ако няма специално определено за това място. Т,е ако има алея можеш да го разхождаш и в този интеревал. Съответно пак в Соф. наредба не е задължително воденето на кучето на повод на местата обособени за разходка. Наредбата е ясна,че животните са винаги на повод и с намордник само ако са агресивни. Др. е въпорса,кой определя агресивността,ама и това е дъвкано пак тук.

#27 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 10:10 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 26 March 2013 - 10:10 AM, написа:

Не! Прав съм. В наредбата е записано за какво се изпълзват таксите и глобите платени от собственици на кучета.
Облагородяване и проблем - бездомни.

За какво се ползват парите е друг въпрос.

Ето нещо писано от мен по въпроса.

http://dvustranno.co...%80%D0%B2%D0%B8

Имах предвид как седят реално нещата а не как са записани.
То на хартия нещата в България са идеални - ние сме богат народ с доста спестявания и ниска безработица.Това звучи ли ви реално?

#28 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 12:55 PM

Както вече се разбра в моята държава нещата могат да се променят с будно обществено съзнание и натиск.

Като се атакуват незаконни наредби по съдебен ред, като се сезира прокуратурата за злоупотреби с бюджета, като се правят митинги и се участва в работни групи към институциите с цел осъществяване на граждански контрол.
Това е начинът. Трябва си действие а не очакване....:flagbg:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни