Dog.bg Форуми : Помощ! Бълхи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бълхи!

#1 Потребителят е офлайн   Andie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2006 - 01:53 PM

На 30 август сложихме "Фронтлайн". Седмица по-късно верижка на френската фирма "Вербак" (или нещо подобно беше името). Всяка вечер се "пощиме", но отърваване няма, а кучето се чеша все по-често. Всички тези мерки са взети вследствие консултации с ветеринарен лекар, но за съжаление особена разлика не намирам. Лошото е, че спи с нас на кревата, а само ухапаната съм аз s)
Няма да коментирам защо така си го научих (да спи с нас на кревата), но това не е темата.
Помогнете моля, да отърва любимеца си (ирландски сетер на 4 год.) от тези гадове! Вече не знам нито къде да го водя, нито какво да му купя! Сякаш няма измъкване n) bl)

Явно в кв. Западен парк, където живеем, има доста такива гадинки - може би и поради близостта с парка, където има и домашни животни. В парка не ходим (поради същите причини и наличието на доста кърлежи), но явно и в тревите ги има.

Във всекидневен ежедневник четох, че имало препарат за 2 лв, но не се съобщава нито името му, нито производителя. Досега дадохме доста пари, но това не помогна. Дайте съвет, от който поне да има полза.

Вкъщи имаме и малко дете. Страх ме е и за него.

Ваша Анди, кучо Дик и бебо Теди w)

#2 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 02:05 PM

Бълхи могат да се пренесат даже с обувките.
И ние сме на същия хал. Миналия месец на всичката четиринога твар сложих Фронтлайн пипетки и 2 седмици по-късно почнах да си ловя живи бълхи по пода.
Сега съм взела спрей на Фронтлайн, но нещо съм скептично настроена.
За спането в кревата l) изобщо не си единствената. В моето легло спят куче и две котки w)

#3 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 02:09 PM

Пробвайте с Адвантикс на нас той ни помогна след като се отказахме от Фронтлайн, а препарата за 2 лв са казва Ципемектрин или нещо подобно но не ти го препоръчвам може повече да навреди отколкото да помогне. Аз лично с него мия стълбището /защото установих, че реално проблема с бълхите идва точно оттам/ т.е. бълхите си ги превозваме до нас и те си живеят вкъщи след 1-2 пръскания с Килтокс в нас и миене на стълбището почти 3 пъти седмично вече нямаме проблем.

#4 Потребителят е офлайн   ida_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 02:40 PM

Първо е много важно как се поставя и кога препарата.
Специално препаратите за накапване се слагат задължително на кожата а не на козината отгоре. След това повечето стопани първо си къпят кучето и след това слагат препарата. препарата се слега пона 3 но най-добре 5 дни след къпане и още толкова след това нда не се къпе.
Противопаразитните нашииници трябва да се слагат с определен луфт между тях и кожата а не козината, за да може чрез триене препарата да се отделя и разпространява по кожата.
Противопаразитните нашииници започват да действат поне 7 дни от поставянето.
Друго много важно нещо, е че повечето, говоря за маркови препарати, са тествани в контролирана среда, това означава че животинките се разхождат в паркове и градини обеззаразени. В нашите условия такова нещо няма.
User's Signature

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376

#5 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 02:53 PM

ida_vet много интересна и полезна информация сподели.

Ние сме на същия хал.. като се почне от май до октомври няма отървия.
Понеже нямаме много пари, гледам да пробвам нещо по-евтино. Дълго време я пудрих с Тапилан обаче бълхите, като че ли свикнаха на него. И какво стана реших е така да пробвам една пудра за 1лв и подейства - спря да се чеши! Чудо, не знам на пудрата ли се дължи обаче наистина помогна (поне за сега да чукам на дърво bl) b) ).

Сега ще ви кажа и как се казва: Опигард - отпред има куче май е пудел и една котка; български е, производителя е в Шумен; при нас струва 1.35. Не вдъхва доверие на външен вид, но на нас ни помогна.

При нас също бълхите идват предполагам от избите, защото там се навъртат котки понякога. А също така наща ходи да гони котки и явно от техните сварталища закача бълхи. Ще взема и аз този препарат, които казвате да измия стълбището. 1super В аптеките ли се продава?

#6 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 03:15 PM

Цитат

При нас също бълхите идват предполагам от избите, защото там се навъртат котки понякога. А също така наща ходи да гони котки и явно от техните сварталища закача бълхи

Хехе
Докога тая заблуда че само котките разнасят бълхи l)

#7 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 03:25 PM

О, не не въобще нямах предвид, че само те разнасят. Няма да се изненадам и да има някакви миграции на бълхи през лятото cl) просто защото няма бездомни кучета в кватала и те са единствените обвиняеми :)

#8 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 03:28 PM

Цитат

Специално препаратите за накапване се слагат задължително на кожата а не на козината отгоре. След това повечето стопани първо си къпят кучето и след това слагат препарата. препарата се слега пона 3 но най-добре 5 дни след къпане и още толкова след това нда не се къпе.
Противопаразитните нашииници трябва да се слагат с определен луфт между тях и кожата а не козината, за да може чрез триене препарата да се отделя и разпространява по кожата.
Противопаразитните нашииници започват да действат поне 7 дни от поставянето.

Ми докторе, всичко си е спазено, знам как се прави и кога и въпреки всичко имаше жива бълха. Видях я когато решех кучето. В къщи сме с бяла теракота и такива неща не остават незабелязани l)

#9 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 September 2006 - 03:41 PM

Преди 10 дена осинових кученце умряло от глад и с 3.500 бълхи по него.Разредих циперметрин-сипах го в купичка-сложих ръкавица и започна яко втриване.На утрето повторих-а на 3 ден сложих тапилан(пудра)ми свърши работа.Прегледах го --няма нищо пък и се вижда щото е бял.Сега му предстои къпане и ще се види още по добре какво е положението с гадините a)

#10 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 September 2006 - 03:43 PM

СНЕЖАНКА, значи идват нови гадове отнякъде.
Аз не продавам препарати, но съм свидетел какво стана с моето куче: подушиха се с един бездомник за 5 секунди. Докато стигнем до сфетофара, 20 метра по-нататък, бълхите си правеха купон на главата му.
Беше накапан с един от препаратите, нарочно няма да казвам кой. Но вече беше към края на обявения срок на действие и си рекох: ей ся шъ видим действа ли туй чудо. В продължение на 2 часа постелката му почерня от мъртви бълхи. Пресилвам, разбира се, но акълът ми не побира как за 5 сек. толкоз гадове скокнаха от горкия бездомник върху моя рижавец.

А в леглото после дълго намирахме, вкл. живи. Всички се чешехме, но човек побеснява само при мисълта. Кажи "бълха" и гледай сеир ...
Но нямаше върху кучето.
Нещо трябва да се направи с дома, там е трудната част. Също в контактите с подскачащата природа.

#11 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 04:40 PM

mil_
Виж сега кое е интересното при мен.
В леглото си никога не съм намирала бълхи, нито някой в къщи се оплаква че е хапан. Нямаме следи от ухапване, нямаме сърбежи, нищо.
Бълхи видях когато ресах кучето или когато изкъпя котка, на мократа козинка знаеш че се виждат по-добре. Освен това досега съм била много доволна от Фронтлайна и винаги е действал. Това за пръв път ми се случва - 2 седмици след третиране с него и да видя жива бълха. Нали уж казват, че имал и превантивно действие, а аз нещо не го забелязах l)
Доколкото знам кучешките и котешките бълхи са от различен вид, но факт е че всичките ми животни са третирани против бълхи, а продължават да се чешат.
За контакти навънка то е ясно - не мога да разхождам кучето във въздуха. Може да си носим бълхи и с обувките - божа работа.
Аз лично не се панирам и не крещя "помощ, бълха!". Приемам го за нормално и си казвам "утре ще отида да купя препарат" и така.....
Това което споделих е по-скоро учудването ми, че ефект от третирането нямаше.
Не съм пробвала досега с пудра и ще ми е доста трудно да удържа животните, особено голямата ми котка s)

#12 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 07:36 PM

Имам теория за "неработещия фронтлайн" - при високите температури се съхранява в помещения където градусите го "развалят" - касае се и за други медикаменти, затова лятото купувам медикаменти и кучешки консерви само от места където климатикът работи денонощно и температурата е около 20 градуса..... и малко офф, ама и сухата храна както си е в чувала се скапва от високите температури ....
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#13 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 08:00 PM

Ние караме на Advantage и Advantix напоследък - Байер си е Байер по скромното ми консервативно мнение, противопаразитни каишки съм се отказала да слагам, откакто за първи път станаха 3 кучета всъщи преди... 13 години вече. Тогава известно време се опитвахме да ги опазваме с метални нашийници с брънки отгоре и дрън-дрън, но... кучетата си играят, гризат си каишките... и така.
Да чукнем на дърво, от Байерските продукти никога не съм имала оплаквания и се надявам да нямам и занапред, при все активната изложбена кариера на животинките - и, естествено, поради това контакт с какви ли не български и чужди кучета.
Впрочем, една птичка ми каза, че в момента върви процедурата за регистрацията на Revolution - известен в Русия като "Стронгхолд" - и че в скоро време и туй чудо ще се появи на нашия пазар. Честит да ни е, лично аз го чакам с нетърпение. Който не знае кое е най-доброто нещо на света - да пита гугъла b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#14 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 13 September 2006 - 09:08 PM

О, аз кавказката с какво ли не я пръсках и пак имаше гадинки, а беше подстригана bl) Накрая ме спаси Тапилана ,но той не е много удачен за спящи в леглото кучета.

#15 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 05:10 AM

Цитат

в момента върви процедурата за регистрацията на Revolution

АМИН! дано дойде по скоро и у нас

#16 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 08:08 AM

Ползвал съм го вече, но ви гарантирам , че и от него ще има недоволни. Казвам го защото съм приложил за един сезон над 20 пипети и имам обратна информация.
Запомнете, че тези препарати не са репеленти- т.е. не отблъскват бълхите от разстояние, бълхата трябва да има контакт с кожата зада бъде ликвидирана, а това обикновенно става като тя се качи на кучето.
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#17 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 08:52 PM

на моя му втриха на няколко места по гърба ADVANTIX , ветеринарката ми каза че е най добро с него 15 лв струва и всеки месец му се слагало от него
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 10:12 AM

Здравейте,и аз да споделя ,в двора си имам 15 кучета,в съседния двор имат 20 котки,до тази пролет през три дни бях с помпата за пръскане из двора и постоянно третиране на кучетата,а резултата почти никакъв, тази година в края на месец май третирах кучетата с Фронтлайн и вече четири месеца няма кюрава бълха.

#19 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 02:04 PM

Фронтлайн наистина е донро решение и аз го прилагам също много успешно на дакелката ни в София.
Но по съвсем друг начин стои въпроса с немската овчарка на село. s) За него първо Фронтлайна идва доста по-соленичко, отколкото за 4 килограмовата Шели.
Досега съм му слагала винаги само каишки и сме били много доволни. За 11 г. не беше хващал ИЗОБЩО бълхи! Но това лято не знам какво стана, от къде дойдоха тия гадове - пълен е! Вече 3 пъти го къпят с разни препарати и все без ефект. s) И каишки няколко за кратък период смени, ама ...
Не знам, но за нас това си е направо годината на бълхите! n)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#20 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 02:32 PM

Е,да соленичко е ,ама колко парички даде за каишките без резултат? Май по солено ти е било.
Нали знаеш английската поговорка,""бедни сме за да си позволим да купуваме евтино.""

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни