Dog.bg Форуми : Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2013 - 05:18 PM

,това с ритането специално е ужасно,не си ли даваш сметка поне как изглеждаш от страни!?

да давам си сметка как изглеждам, защото ако не бях ударела кучето си онзи ден то щеше да нарани едно любопитно чихоахоа. тогава идва ли щях да изглеждам по добре :zz_020: ...

#62 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 March 2013 - 05:25 PM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 26 March 2013 - 03:18 PM, написа:

,това с ритането специално е ужасно,не си ли даваш сметка поне как изглеждаш от страни!?

да давам си сметка как изглеждам, защото ако не бях ударела кучето си онзи ден то щеше да нарани едно любопитно чихоахоа. тогава идва ли щях да изглеждам по добре :zz_020: ...

Първо куче ли ви е?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#63 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 26 March 2013 - 05:40 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 March 2013 - 05:25 PM, написа:

Първо куче ли ви е?

Танче,
хайде да не съм аз,но нека някой помоли момичето (защото досега никой не се сети да го направи) да разкаже как досега е преминал живота на кученцето.Какво странно е видяла тя в поведението му,кога и как е реагирала?...Как преминава живота му в къщи,как протича една разходка?
Как преминава един техен ден???
Като ще пишем поне да знаем защо,иначе причините и напътствията са много...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#64 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 06:06 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 March 2013 - 04:25 PM, написа:

Първо куче ли ви е?

Ако и е първо куче какъв е изводът и какво променя всъщност тази статистика?Точно в този формат на общуване?
И въобще кой на каква основа си позволява да дава акъли, да упреква, тъпо и упорито да обяснява , какво не било редно?(не визирам теб,ама нямам време и нали :ab_041: )
И, ако е първо куче, или второ и трето и т.н...какво...мълниеносно ще се реши възникналия проблем?В интернет-форум? :ab_041:

п.п.Pit Bill...Това е просто едно място където всеки може да си избие взривовете когато и както му дойде :md_064: Съветвам те от сърце да се научиш да отсяваш важната информация, а на всичката останала да наложиш абсолютен игнор.В крайна сметка изтегли, ако можеш нещо позитивно и ново....всичко останало ...просто не го чети.Така или иначе е само чешане на езици(пръстчета :ab_041: ) всичко....и или почти :ae_085:
Успех ти пожелавам от сърце и ако прочетеш внимателно и спокойно мненията на Mil...само можеш да научиш нещо ново и полезно.За всичко , което следва(в твоя персонален случай) мисля, че ще трябва да се заемеш отговорно и по същество извън този формат. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#65 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 March 2013 - 06:10 PM

Краси,
ама ако това не й е първо куче, то е друга работа. Аз също съм се допитвала по форумите, човек се учи дорде е жив, това е нормално и обяснимо. Но в ръцете на младо неопитно момиче за първа порода АПБТ - взривоопасна комбинация. Аз нашите чау-чау не ги препоръчвам в качество на първо куче, съощото бих направила и с момичето с АПБТ. За това питам - това куче първо ли й е?
Инак описание крачка по крачка на ежедневието предизвиква дежавю вече, тук е писано преписано по въпроса...

Григо,
Защото далеч не всеки човек е подготвен за първото си куче от сериозна порода. За това гледам средноазиатска овчарка от прозореца на склада до нас как се мята в клетка 2х3. Изобщо не е забавно. Или като съседския НОК, подарен, понеже много бил лаел - нямат време да го извеждат. Или други нещастни питопободни - взимат сериозна порода за първо куче и после я го ритат, я му слагат ЕШН.

Всъщност, животните имат нужда от ласка, търпение, грижа, движение, храна и контакт, а не от механика и ограничаване. И хората, взели първото си куче от сериозна порода, трябва да го помнят това.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#66 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 06:44 PM

[quote name='Furia_S' date='26 March 2013 - 05:10 PM' timestamp='1364314235' post='1100498'

Всъщност, животните имат нужда от ласка, търпение, грижа, движение, храна и контакт, а не от механика и ограничаване. И хората, взели първото си куче от сериозна порода, трябва да го помнят това.
[/quote]
Абсолютно съгласна :ae_085:
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 07:01 PM

За мен, а и за всички ще е по-добре ако въобще никой не четеше когото и да било ( с Милена отдавна бягаме в един коридор),но хитрината не се изчерпва с кого ще четеш,а какво ще извлечеш от прочетеното...
Далеч съм от мисълта специално мен да ме приемат като най-най.
Авторката на темата е мислещ човек и най-добре може да прецени какво да прави.
Пак ще повторя - подгответе се предварително ,бъдещи стопани ( както го разбирате),не после да търсите помощ,защото (пак мой стар цитат) кучешкият живот е достатъчно кратък ,за да го ограничавате в рамките на остарели и грешни разбирания -Ваши и чужди.
Точно в тази тема досега не прочетох тъпо мнение...
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 07:28 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 26 March 2013 - 06:01 PM, написа:

За мен, а и за всички ще е по-добре ако въобще никой не четеше когото и да било ( с Милена отдавна бягаме в един коридор),но хитрината не се изчерпва с кого ще четеш,а какво ще извлечеш от прочетеното...
Далеч съм от мисълта специално мен да ме приемат като най-най(просто не може).

Съжалявам най искрено , ама никой на този етап не те възприема като най-най :dh_188: .Понякога имаш своите силни моменти, но това не значи , че някой те възприема като нещо индикативо ей така , щот се е събудил накриво.
Мил е ясно, че е извън нормалното интелигентен и знаещ човек :rc_036: , но теб те Моля от сърце да не ми се приравняваш ей така :ea_103: .Ако евентуално си на ниво, което може да се доближи...ами достатъчно е да попишеш и да се потрудиш малко...та сакън някой да проумее нещо.Който желае естествено. :ae_085:
Лека вечер от мен :rc_036:
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 07:33 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 26 March 2013 - 07:28 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 26 March 2013 - 06:01 PM, написа:

Далеч съм от мисълта специално мен да ме приемат като най-най.

Съжалявам най искрено , ама никой на този етап не те възприема като най-най :dh_188: .Понякога имаш своите силни моменти, но това не значи , че някой те възприема като нещо индикативо ей така , щот се е събудил накриво.
Мил е ясно, че е извън нормалното интелигентен и знаещ човек :rc_036: , но теб те Моля от сърце да не ми се приравняваш ей така :ea_103: .Ако евентуално си на ниво, което може да се доближи...ами достатъчно е да попишеш и да се потрудиш малко...та сакън някой да проумее нещо.Който желае естествено. :ae_085:
Лека вечер от мен :rc_036:

Ти въобще четеш ли това,което пишеш?
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 07:38 PM

Понякога не...Рядко ми се случва, обаче. :ae_085:
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2013 - 09:30 PM

Благодаря, grigo, но не съм по-знаещ от много други тук.
Просто по темата - аз съм човек, който след 20-годишна практика и живот с кучета, изживя пълен шок при сблъсък с инстинктите, за които говоря, и за малко да допусна фатална грешка кучката да убие два йоркшира. При това говоря за куче, което умира от желание да ми угоди, цялото е в слух.
И досега имам трудности - почти невъзможно е в града да се постигне контролирано общуване с други кучета (говоря за непознати, защото проблемите са при запознанство), вкл. се случват неща като да изскочат две малки хъскенца-бебенца и да поскачат радостно по гърба на моята питбулка, при което се наложи да легна върху нея, нямаше никакъв друг начин. Когато отида на място с кучета, за да може тя да свиква, винаги се намират такива, които да се засилят и да скочат към нас, без значение дали добронамерено или не, нейният праг на дразнимост резко пада, вместо да го вдигаме и се получава обратен ефект. Не мога да контролирам другите стопани.
Като възможност ми остават двата ми риджбека, но с тях няма никакви проблеми, с единия си играят, другият каза бе я не ме занимавай и тя проявява респект и не го закача. Въобще след първата среща с мъжки кучета нещата са ок, но проблемът с непознати си стои, а с дребни е съвсем друга работа - тя тях не ги приема за кучета, а за обект на лов. Другата възможност, която ми остава да ползвам - набелязвам си културни стопани с кучета на повод по улицата и ходим след тях, така че кучката да ги вижда и в същото време следим и награждаваме спокойствие.

Обаче тук след известно развитие на темата виждам и друг възможен сценарий. Напълно възможно е кучето на Pit Bill да не е от този тип, а да се е случило следното: кучето е дърпало, не са го учили да ходи ред, тогава са му сложили строгия нашийник. И тъй като то се е дръпвало към преминаващи кучета, е асоциирало болката от строгия нашийник с други кучета и е развило непоносимост.
Информацията от авторката не е достатъчно да се каже какъв точно е случаят. Сама няма да се справите, Pit Bill, наистина се възползвайте от предложената помощ - важно е като се види поведението на кучето да се прецени какъв точно е проблемът, което засега не може да се каже.

#72 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 09:41 PM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 22 March 2013 - 10:33 PM, написа:

здравейте. имам питбул на седем месеца, и е агресивен към животни главно към КУЧЕТА. вече дори не го разхождам. онзи ден разхождах ДРУГОТО си куче и като го прибирах питбула скочи върху него и се сбиха, макар че се познават от малки, отвам ги растървах :rf_011: ... имам приятели с кучета които искам да си разхождаме кучетата заедно но това е невъзможно. един път моята приятелка дойде с нейния джакръсел, и питбула като го видя и побесня почна да пруфти и да дърпа зверски и му се ръстекъха лиги, беше ужасно бях клекнала и го дърпах със всички сили ако бях се изправела чеше да ме завлече...страх ми е да го разхождам да не види друго куче да направим цирк пред хората, и най вече от бездомни кучета да ме нападнат.
мисля че НЕ Е от породата защото съм виждала питбули да се разхождат заедно с по две три кучета...та въпроса ми е как ДА спа тази агресия че :zz_217: :rf_011:

Само аз ли мога да чета???
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 March 2013 - 09:45 PM

Добре, бе, starrkopf, ама то не става само с четене. Всички имаме различно ниво на възприемане и различен поглед върху едни и същи ситуации. Собственичката е видяла едно, да не забравяме, че в такива моменти човек е в състояние на силен стрес и често вижда повече чудовища от реалните. Не случайно са възникнали толкова вицове за ловците. :md_064: И аз преди 6 години си мислех и виждах неуправляемо куче у дома, но после се оказа, че сама си правя проблемите. Това ми го показа треньора, а не форума.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#74 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 09:47 PM

Показване на мнениетоmil_, в 26 March 2013 - 09:30 PM, написа:

Обаче тук след известно развитие на темата виждам и друг възможен сценарий. Напълно възможно е кучето на Pit Bill да не е от този тип, а да се е случило следното: кучето е дърпало, не са го учили да ходи ред, тогава са му сложили строгия нашийник. И тъй като то се е дръпвало към преминаващи кучета, е асоциирало болката от строгия нашийник с други кучета и е развило непоносимост.

И да не е било със строг нашийник,изходът ещял да е същия,защото.....то просто е ограничавано ,в т.ч. не е оставяно да контактува нормално.
Кое куче-бебе ще убие?Кое куче-бебе няма да изпита възбуда щом не му дават възможност (според конктретната ситуация) да трупа опит?
Тези въпроси си имат отговор,но нека сестрата на В.Шишманова да го даде.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2013 - 09:54 PM

starkoppf, мисля, че подценяваш някои възможни ситуации.
Към момента на случката с йоркширите моята питбулка беше към осеммесечна по преценка. Беше пусната от повод и упражнявахме идване. Слава на бога, беше с намордник.
Тя просто чу кресливо джаф-джаф от съседната улица и видях как по средата на радостното идване към мен тя се изстреля като торпедо към звука. Видях много добре какво искаше да направи с тях.

Да, тя има този проблем, че преценявайки поведението й, е била лишавана от общуване. Но и тук говорим за случай, в който грешките вече са допуснати, затова е важно да се знае за какво точно куче става дума.

#76 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 09:59 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 26 March 2013 - 09:45 PM, написа:

Добре, бе, starrkopf, ама то не става само с четене. Всички имаме различно ниво на възприемане и различен поглед върху едни и същи ситуации. Собственичката е видяла едно, да не забравяме, че в такива моменти човек е в състояние на силен стрес и често вижда повече чудовища от реалните. Не случайно са възникнали толкова вицове за ловците. :md_064: И аз преди 6 години си мислех и виждах неуправляемо куче у дома, но после се оказа, че сама си правя проблемите. Това ми го показа треньора, а не форума.

Деси,има едно просто правило,което всеки от нас спазва - Вие ,аз и който и да е.
Степента на ответната реакция се определя от дразнителя.
Щом не знам дали кучето ми ще се сбие ,ще го държа на такова разстояние ,та да не превъзбужда.Ако и там е същото,значи проблема не е единствено в дистанцията,а другаде.
Хайванчето кога е срещало в нормални условия други кучета (каквито и да са,няма да "издребнявам" с "изискването" за връстници),защо авторката не каже това?
Тогава всички ще се убедите,че съм прав.Има и още неща за казване (от нейна страна) - дано се престраши.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 10:04 PM

Показване на мнениетоmil_, в 26 March 2013 - 09:54 PM, написа:

starkoppf, мисля, че подценяваш някои възможни ситуации.
Към момента на случката с йоркширите моята питбулка беше към осеммесечна по преценка. Беше пусната от повод и упражнявахме идване. Слава на бога, беше с намордник.
Тя просто чу кресливо джаф-джаф от съседната улица и видях как по средата на радостното идване към мен тя се изстреля като торпедо към звука. Видях много добре какво искаше да направи с тях.

Да, тя има този проблем, че преценявайки поведението й, е била лишавана от общуване. Но и тук говорим за случай, в който грешките вече са допуснати, затова е важно да се знае за какво точно куче става дума.

Мил,
грешките затова са грешки,но ако човек поиска да ги отстрани,той трябва да е горд със себе си.
Всяко куче може да изненада стопанинът си,важното е той да разбере какво е провокирало това поведение .
Иначе няма смисъл да се пише ей така....
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2013 - 10:05 PM

Е, нали точно затова казвам, че подадената до момента информация не е достатъчна Качена снимка, но съм почти сигурна, че тя няма наблюдения как точно са се развили нещата. Трябва да й се помогне дори за идентификация на проблема.

#79 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 March 2013 - 10:12 PM

Ще се опитам да го кажа по друг начин. Не е насочено срещу никого и срещу ничий личен опит и знания. Това в случая няма връзка.
Каквото и да си пишем тук е без значение. Това са само думи. Общи приказки. Някакъв опит, който ние сме придобили с нашите кучета. Собственичката трябва да добие този опит и това няма да стане като чете нашия, а като ползва реални съвети и реално обучение от професионалист. Четенето може да й обясни някои неща, да й даде отговор, но няма да я научи как да обучи и контролира кучето си. Не и в нейния случай. Мисля, че най-полезния съвет дотук беше този с предложението за контакт с треньор. Всичко друго е ... философстване на тема "Какво научих/знам аз". Помага в процеса на добиване на опит, но обучението следва да се прави с професионалист.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#80 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 10:13 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 26 March 2013 - 08:59 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 26 March 2013 - 09:45 PM, написа:

Щом не знам дали кучето ми ще се сбие ,ще го държа на такова разстояние ,та да не превъзбужда.Ако и там е същото,значи проблема не е единствено в дистанцията,а другаде.
Хайванчето кога е срещало в нормални условия други кучета (каквито и да са,няма да "издребнявам" с "изискването" за връстници),защо авторката не каже това?
Тогава всички ще се убедите,че съм прав.Има и още неща за казване (от нейна страна) - дано се престраши.

Много те Моля сподели един път завинаги някаква конкретна и по същество мисъл?!
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни