Dog.bg Форуми : парвовироза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

парвовироза теста е положителен

#41 Потребителят е офлайн   veni94 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2013 - 12:55 PM

Би трябвало да е нормално, все пак възстановяването от тази болест не е за ден-два. Давай и активен въглен и ако пак повърне по-добре питай вета. Ерик също повърна миналия ден и по-миналия, но беше от лекарствата, които му давам и от тогава не е повръщал. На вас изписаха ли ви някакви лекарства освен активния въглен? На Ерик от инжекциите, които са му били му стана една голяма подутина между плешките и сутринта ходихме да му я махнат, защото се сцепи и почна да тече. Сега там има една малка дупчица, но щяла бързо да зарасне.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   pepitka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 12:57 PM

veni94 намери ме на skype - petia_stoeva
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   pepitka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 02:17 PM

Показване на мнениетоveni94, в 07 April 2013 - 12:55 PM, написа:

Би трябвало да е нормално, все пак възстановяването от тази болест не е за ден-два. Давай и активен въглен и ако пак повърне по-добре питай вета. Ерик също повърна миналия ден и по-миналия, но беше от лекарствата, които му давам и от тогава не е повръщал. На вас изписаха ли ви някакви лекарства освен активния въглен? На Ерик от инжекциите, които са му били му стана една голяма подутина между плешките и сутринта ходихме да му я махнат, защото се сцепи и почна да тече. Сега там има една малка дупчица, но щяла бързо да зарасне.

Бяха ни дали някакъв антибиотик за 4 дена и това е.Какви са тези лекарства ??Нали целта е да спре да повръща ??Нещо не са му понесли ли на Ерик?
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   veni94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 02:54 PM

За повръщането нищо не и дадоха. Първите 2 пъти повърна, защото стомахчето още му беше леко раздразнено и единия лекар не ми беше обяснил, че не антибиотика, а едно друго лекарство трябва да се дава на гладно. Като почнах да му го давам както ми каза спря да повръща.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   ollgy Икона

Публикувано: 01 May 2013 - 02:04 PM

Здравейте. Искам да попитам някой .. понеже днес наппавиха тест на кученцето ми за парвовироза и излезна положителен. Кученцето е на 55 дни и е много зле.. Повръща много само стомашни сокове .. не яде по цял ден нищоо само спи изобщо неиска и да става..Много е слаба .. само кокали е отслабна за 3 дни значително много както беше с голям тумбак сега неможе да стой права ... ака само водни течности .. с парченца кръв вътре .. а днес изака само кръв...Ветеринарката веднага и бии някаква инжекция .. и я сложи на системи. Каза утре пак да я заведа. Има ли шанс кученцето да се излекува и дали някой знае дали това са признаци на мн напреднала парвовироза :{{{{

#46 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 02:26 PM

Никой не може да каже какво ще стане, зависи от много неща. Това, което пишете, не звучи никак добре, но все пак има шанс. Не трябва да яде и пие вода заради повръщането.
Дано оцелее!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#47 Потребителят е офлайн   ollgy Икона

Публикувано: 01 May 2013 - 02:30 PM

Показване на мнениетоGAG, в 01 May 2013 - 02:26 PM, написа:

Никой не може да каже какво ще стане, зависи от много неща. Това, което пишете, не звучи никак добре, но все пак има шанс. Не трябва да яде и пие вода заради повръщането.
Дано оцелее!

Дадоха ми някаква консерва да и давам разредена с вода пише че е диетична с спринцофка. И искам да попитам има ли значение от породата на кучето?

#48 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 10:46 PM

За породата не зная дали има значение, но на повръщащо и разстроено куче не се дава храна и вода, затова са системите, чрез тях вкарват каквото трябва. Иначе ще продължи да повръща и ще се обезводни. Моят вет при едно такова лечение на парво каза, че по принцип не трябвало да се дават надежди на собствениците, независимо колко добре вървяло лечението, защото можело да се получат един куп причини, които да решат негативно нещата. Дано вашият мъник успее да се пребори. Стискам му палци да успее...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#49 Потребителят е офлайн   pepitka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2013 - 05:23 AM

Показване на мнениетоollgy, в 01 May 2013 - 02:30 PM, написа:

Показване на мнениетоGAG, в 01 May 2013 - 02:26 PM, написа:

Дано оцелее!

Дадоха ми някаква консерва да и давам разредена с вода пише че е диетична с спринцофка. И искам да попитам има ли значение от породата на кучето?

Нищо през устата докато не укрепне кучето.За породата и аз не знам.Надежда винаги има,зависи от кучето колко е борбено.Стискам палци за малката дано се справи.Пиши как е малката всеки ден аз лично се интересувам как се справя тя.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   veni94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2013 - 06:12 PM

Много съжалявам за кученцето. Знам колко е тежко и искрено се надявам да се оправи. Не съм сигурна, но до колкото знам при лабрадорите е най-малък шанса при парвовироза и за това е хубаво да им се бие и 4-та ваксина. Не давайте нищо на кученцето през устата, дори вода, защото ще предизвикат повръщане. Системите са достатъчни, вливат се по 100 ml за 1 kg, което е за 24 часа и се дават глюкоза, лекарства за повръщането и разстройството и още неща за които не се сещам. По-добре потърсете второ мнение, защото понякога се получават усложнения заради некомпетентността на някои лекари, а това, че са ви казали да му давате храна ме навежда точно на тази мисъл. Ако кученцето оцелее 1 седмица или има подобрение, шанса да се оправи се увеличава доста. Винаги има шанс, моето куче беше много зле и едната вечер не можеше да стане дори да се изпишка. Лекуваха около 2 седмици. Пишете какво става с кученцето и моля ви заведете го при друг лекар да изкаже мнение. Дано се оправи.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   ollgy Икона

Публикувано: 10 June 2013 - 02:35 AM

Malkata Taira veche e zdrava , biha i 2-ra vaksina a sega sled nqkolko dni i predstoi i 3ta. Lechenieto i beshe dosta kratko 3 dni beshe na sistemi i na 4tiq zapochna da qde i da ticha ... Porastna mnogo az nevqrvah che shte se orpavi zashtoto naistina beshe mn zle, Beshe 1 kilo i 200 i dori ne smeeh da q pipna ne stavashe ,, mn mn zle sega e kato nova. Eto i edna neina snimka sled kato ozdravq

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#52 Потребителят е офлайн   pepitka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2013 - 03:26 PM

Много се радвам за нея :) Меги също е добре Ерик и той :)
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Loverain Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 January 2015 - 07:45 PM

Здравейте! Реших да пиша в тази тема, за да не отварям нова.

Направих грубата грешка да взема куче от нелицензиран развъдник - проблем, който ще изчезне, когато бъдат премахнати всички незаконни развъдници.
Кученцето е хъски на 40 дни. Дадоха ми го веднага след поставяне на втора ваксина. След 4 щастливи дни вкъщи рязко спря да яде и да пие вода и нямаше никаква енергия. Веднага го заведох на вет, където след тестове се оказа, че има парвовироза. Сега вече втори ден е там на системи и под постоянно наблюдение. Силно се надявам да се оправи... Не е имал кръв в изпражненията и до сега е повърнал само два пъти. Дават му антибиотик, витамини и лекарство против повръщане заедно със система глюкоза. Ако някой може да ми вдъхне надежди ще съм много благодарна... След колко дни се вижда подобрение обикновено? Какви са признаците, че оздравява? Стискайте палци...

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 January 2015 - 11:12 AM

Показване на мнениетоLoverain, в 28 January 2015 - 07:45 PM, написа:

Направих грубата грешка да взема куче от нелицензиран развъдник - проблем, който ще изчезне, когато бъдат премахнати всички незаконни развъдници.

Никога няма да изчезнат всички подобни места, докато има кой да пазарува от тях.
Съжалявам, че спамя не по темата, но опреавдаването с цел сваяне на отговорността от самите нас, ме дразни много.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#55 Потребителят е офлайн   Loverain Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2015 - 12:07 PM

Интересувала съм се за възможните болести и ваксините, които трябва да се поставят, но при положение, че взимам куче от "развъдник", от който ми казват, че всичко е наред как мога дори да предположа, че може да се случи нещо такова? Все пак аз не съм специалист и не смея да споря с човек, който се занимава с това от 10 години и съм му вярвала безрезервно.
Не се оправдавам избщо и знам колко е голяма вината ми, но смея отново да твърдя, че е необходимо да има контрол над всеки един развъдник и да последват глоби (ако е нужно). Няма как да накарате хората да спрат да купуват животни от обяви на "развъдници" или зоомагазини, поради простата причина, че повечето хора, които не са имали куче и решат да си купят такова не биха се усъмнили в зоомагазин (в мола например).

#56 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 January 2015 - 12:32 PM

Значи става както винаги. Телевизор/телефон се избира със седмици, четат се характеристики, форуми, мнения на потребители, но куче се взима за един ден, без да се чете и да се информира човек откъде аджеба трябва да си вземе и откъде не! Любимо ми е!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 January 2015 - 12:48 PM

Престанете да ги наричате развъдници със или без кавички-това са измекяри и размножвачи!!!
И няма да изчезнат докато българина не се ограмоти откъде се взима куче....и оправданието не е щото никога досега не са имали куче,а щот нали трябва да прилича на породисто ма пък да е евтинко :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Loverain Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2015 - 01:46 PM

Благодаря на всички за негативната енергия! Не от това имах нужда...

#59 Потребителят е офлайн   Polly Mollova Икона

Публикувано: 22 February 2015 - 09:51 PM

Хей,
Много се надявам кученцето ти да се оправи! Няма как да знаеш от къде го взимаш- всеки изхожда от факта, че иска здраво и жизнено куче за семейството си, а и тази тема не е за това! Моето мъниче днес беше хоспитализирано със същата диагноза.. :( Много ми е мъчно, в момента е на хидратиращи вливания-натриев хлорид, глюкоза и електролити, плюс серума ( който подозирам е антивирусно)! И на мен не ми дават надежди, за да не ме подведат... Обясниха ми и всички постоздравителни негативни последици.. Много гадно ми стана! Надявам се да се похвалим със здрави кученца накрая, но процеса не е лек.. Ужасен, ужасен вирус... :(

#60 Потребителят е офлайн   Polly Mollova Икона

Публикувано: 22 February 2015 - 09:51 PM

Хей,
Много се надявам кученцето ти да се оправи! Няма как да знаеш от къде го взимаш- всеки изхожда от факта, че иска здраво и жизнено куче за семейството си, а и тази тема не е за това! Моето мъниче днес беше хоспитализирано със същата диагноза.. :( Много ми е мъчно, в момента е на хидратиращи вливания-натриев хлорид, глюкоза и електролити, плюс серума ( който подозирам е антивирусно)! И на мен не ми дават надежди, за да не ме подведат... Обясниха ми и всички постоздравителни негативни последици.. Много гадно ми стана! Надявам се да се похвалим със здрави кученца накрая, но процеса не е лек.. Ужасен, ужасен вирус... :(

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни