Dog.bg Форуми : Проблем с възпитанието

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем с възпитанието Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Blackle Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2013 - 07:58 PM

Здравейте мили хора. Имам малка сладка пекинезка на година и два месеца. Кучето е наистина много социално и много жизнерадостно. Вкъщи е много възпитана и нямаме проблем докато има някой у дома, но остане ли сама започва да лае. Явно започва да след известно време, защото никой от нас не я е чувал да лае, но съседите започнаха много да се оплакват, че не млъква и дори ни заплашват с жалби. Странното в случая е че когато се приберем кучето е мокро под муцуната (гуша, гърди и дори под мишниците). Няма от къде да се намокри, а ако се мокреше от паничката с вода, щеше поне да я разсипва, а тя е винаги пълна, затова си мисля че може да се лигави. Когато излизаме от вкъщи тя просто си седи на място и не реагира. А докато ни няма не прави никакви бели (явно е изцяло погълната от лаенето).
Другият проблем ни е навън. Тя обожава деца, кучета и общо взето всяка една животинка която види. Обаче ако е пусната изобщо не я интересува какво и казвам и тръгва след куче или в по-лошия случай котка. Сякаш е обладана и изобщо не обръща никакво внимание дори на храна с която я залъгвам. Когато е на повод се случва същото - тя се дърпа и скимти към някое куче и не мога изобщо да я успокоя. Никога не е проявявала агресия - тя иска да си играе с всяко едно куче, дори такива които й налитат. Случвало ми се е да е пусната и да обикаля и да подканя на игра един питбул, докато той иска да я хапне, а стопанина едвам го удържа, а аз не мога да я хвана. Изпадала съм в много комични ситуации, затова вече я пускам само рано сутрин, когато няма други кучета.

Надявах се, че ще се успокои като порасне малко, но не виждам изобщо такова нещо. Искам да потърся професионална помощ, затова ако сте ползвали училище или просто да ми препоръчате някой ще съм много благодарна. Наистина съм в безизходица, защото няма за нищо на света да се разделя с нея, но не искам да си имам и проблеми със съседите.

#2 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2013 - 01:18 PM

Лигавенето е точно от стреса, че е самичка. Веднъж след като бях оставила моят сам, заварих целия под в капчици. Първо мислех, че се е изпуснал, но не....
Бях гледала и едно предаване, в което кучето много го беше страх да се вози в кола. С много мъки до вкарваха, но той се лигавеше страшно, цялата кола ставаше мокра. Казаха, че е от самия стрес. Успех!
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни