Кърлежова инфекция
Публикувано: 24 September 2006 - 07:15 PM
бихте ли пуснали изследванията тук за да ги видим, щото на мен хич не ми прилича на кърлежова инфекция. Схванатост и температура добре, но от тях не се мре бързо ако са причинени от кърлеж , виж ако се касае за стафилококов миелит може, но колегите е трябвало да направят някои прости но решаващи процедури...

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 24 September 2006 - 08:45 PM
Влади, щом си отишъл при тези лекари означава, че си им имал доверие, а ако си им нямал е трябвало да потърсиш други.. Не е редно сега всички тук да се превръщат в детективи.
И при най-добрите има смъртни случаи и то защото медицината не е съвършенна. Случвало се е да признавам на моите клиенти, че до тук са моите възможности и знания. Не мога да помогна.
Ще напиша нещо и сигурно ще разгневя много хора. Нивото на ветеринарната медицина( и не само в тази област)до голяма степен в България до голяма степен се определя от пазара. Моя клиентка ме пита, защо не е като в "Анимал Планет". Отговора е ясен, нали?
И при най-добрите има смъртни случаи и то защото медицината не е съвършенна. Случвало се е да признавам на моите клиенти, че до тук са моите възможности и знания. Не мога да помогна.
Ще напиша нещо и сигурно ще разгневя много хора. Нивото на ветеринарната медицина( и не само в тази област)до голяма степен в България до голяма степен се определя от пазара. Моя клиентка ме пита, защо не е като в "Анимал Планет". Отговора е ясен, нали?
Публикувано: 24 September 2006 - 08:52 PM
Така е имах им. Разбирам, че и грешки правят. Все пак сме хора. Просто това с елементарните процедури не разбирам защо не направиха. Все пак това е нещо рутино. И в тази тема не искам хората да се правят на детективи, а просто да получа мнения, информация за болестта и дали е имало шанс при други обстоятелства. В никакъв случай не гледам като кон с капаци на нещата...
Публикувано: 24 September 2006 - 10:09 PM
Цитат
Така е имах им. Разбирам, че и грешки правят..
Въпроса не е в това. Дори и с всички резултати изхода можеше да е същия. Понякога просто губим животните въпреки всичко.
В подобни случаи на този завиждам на автомобилните техници.
Публикувано: 26 September 2006 - 01:17 PM
Цитат
Съжалявам за загубата на Влади,
но немога да се съглася с такова крайно мнение относно това как е проведено лечението, пост фактум всеки може да приказва какво ли не и е много лесно да се лекува по интернет, ако сте свикноли с животно то бързо си намерете нов домашен любимец, и не се задълбочавайте в болести те са хиляди и от това най-много да станете хипохондрик който четеики някаква болест винаги ще намира подобни симптоми у своето куче. За съжаление това заболяване е с твърде висока смъртност, и Вие сте попаднали в статистиката на на неизлекуваните и за Вас това са 100 %, щото е вашето куче, но Ви уверявам че няма лекар който да не желае да помогне с каквото може.
an_li_loutan,
Интересно ми е откъде толкова информация и за съжаление доста глупости в нея, явно и вие спадате към школата на тези дато считат че всички болести идват от аналните жлези.
Първо това с меката храна са пълни глупости, изпражненията са такива каквито ги оформят дебелите черва, ако там нещата не са наред и камъни да яде пак ще е редко. Най новите тенденции мила са не да се ИЗЦЕЖДАТ А ДА СЕ ПРОМИВАТ, нотова явно до Вас ще стигне след година две, а за лечението сте напълно права то доста добре сте изредили всички видове препарати с което сте напълно права то друго няма какво да се слага. Но все пак такава тежка клиника от едни жлези ще ме прощавате ама неможе да стане а за отротравянето на кръвта са инфекция прочетете още малко определението за сепсис и ще видите че не е точно така, а именно от ИЗЦЕЖДАНЕТО може да го направите това състояние, много е лошо когато се правят коментари ако са сложили това ако са направили онова и кучето е щяло да живее, недеите да засилвата у такъвстопанин злобата му към нас!
но немога да се съглася с такова крайно мнение относно това как е проведено лечението, пост фактум всеки може да приказва какво ли не и е много лесно да се лекува по интернет, ако сте свикноли с животно то бързо си намерете нов домашен любимец, и не се задълбочавайте в болести те са хиляди и от това най-много да станете хипохондрик който четеики някаква болест винаги ще намира подобни симптоми у своето куче. За съжаление това заболяване е с твърде висока смъртност, и Вие сте попаднали в статистиката на на неизлекуваните и за Вас това са 100 %, щото е вашето куче, но Ви уверявам че няма лекар който да не желае да помогне с каквото може.
an_li_loutan,
Интересно ми е откъде толкова информация и за съжаление доста глупости в нея, явно и вие спадате към школата на тези дато считат че всички болести идват от аналните жлези.
Първо това с меката храна са пълни глупости, изпражненията са такива каквито ги оформят дебелите черва, ако там нещата не са наред и камъни да яде пак ще е редко. Най новите тенденции мила са не да се ИЗЦЕЖДАТ А ДА СЕ ПРОМИВАТ, нотова явно до Вас ще стигне след година две, а за лечението сте напълно права то доста добре сте изредили всички видове препарати с което сте напълно права то друго няма какво да се слага. Но все пак такава тежка клиника от едни жлези ще ме прощавате ама неможе да стане а за отротравянето на кръвта са инфекция прочетете още малко определението за сепсис и ще видите че не е точно така, а именно от ИЗЦЕЖДАНЕТО може да го направите това състояние, много е лошо когато се правят коментари ако са сложили това ако са направили онова и кучето е щяло да живее, недеите да засилвата у такъвстопанин злобата му към нас!
Ida Vet, има огромно значение какво яде кучето и какво изхожда знам го първо от личен опит, второ от съветите на лекарите , с които работя и трето от книжките , които всеки уважаващ себе си и кучето си стопанин трябва да има.
Веселин Денков и Янаки Караджов- предполагам , че тези имена ти говорят нещо- умишлено не пиша титли и имена на книги.
Разбирам, че с написаните неща съм засегнала някого, за което искрено се извинявам, но преди много години, когато бях дете и кучетата-дори обикновените бяха рядкост аз имах немска овчарка, която един млад чичо доктор умори ,заедно с шестте и малки, защото не можа да разреди правилно 7,5% Левамизол за да ги обезпаразити. Ще попиташ защо - Левамизол , ами по него време нямаше такова разнообразие на лекарствени форми, пък и кой ти се занимаваше с кучета. Тогава всяка пролет изтребваха домашните кучета - превантивна мярка против беса, но това е една друга история.
Така, че нищо лично, и пак ще повторя аз работя с най- добрите! d)
Публикувано: 26 September 2006 - 03:41 PM
Цитат
Така, че нищо лично, и пак ще повторя аз работя с най- добрите! d)
А не е вярно! Няма те в списъка с моите клиенти! b)
Публикувано: 26 September 2006 - 03:57 PM
an_li_loutan,
Прочетете по-добре поста ми, аз Ви моля да излезете от ерата на лошите анални жлези и да погледнете към малко по-далечен времеви хоризонти. Ако аз познавм папата то незначи че съм по католик от него.
Всеки познава някой, но от това вие лекар няма да станете, форумът е за това ако можем с нещо да сме полезни, а не да слагаме наизуст диагнози и да цитираме подред групи лекарствени средства.
Има учебник по ветеринарна физиология - Илиев Я.,П. Георгиев, Б. Биволарски - там ще прочетете за функцията на дебелите черва и ще Ви стане ясно.
Моето куче през живота си не е помирисвало кокал и никога до сега не е имало проблем с аналните жлези и се изхожда твърдо, а яде попарка, така че Вашите, токова най-добри доктори нека това с мека и твърда храна да го забравят, това минава пред една бабка на 80 години.
Barda non filosofus est! - Брадата не прави философа!
Прочетете по-добре поста ми, аз Ви моля да излезете от ерата на лошите анални жлези и да погледнете към малко по-далечен времеви хоризонти. Ако аз познавм папата то незначи че съм по католик от него.
Всеки познава някой, но от това вие лекар няма да станете, форумът е за това ако можем с нещо да сме полезни, а не да слагаме наизуст диагнози и да цитираме подред групи лекарствени средства.
Има учебник по ветеринарна физиология - Илиев Я.,П. Георгиев, Б. Биволарски - там ще прочетете за функцията на дебелите черва и ще Ви стане ясно.
Моето куче през живота си не е помирисвало кокал и никога до сега не е имало проблем с аналните жлези и се изхожда твърдо, а яде попарка, така че Вашите, токова най-добри доктори нека това с мека и твърда храна да го забравят, това минава пред една бабка на 80 години.
Barda non filosofus est! - Брадата не прави философа!

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376
Публикувано: 26 September 2006 - 10:09 PM
Цитат
Много често кучетата страдат от възпаление на аналните жлези- те се намират от двете страни на ануса, секрета им служи за по лесно ходене по голяма нужда. По различни причини могат да се възпалят , например хранене с меки , кашести храни. Признаците са точно схванатост на крайниците , отказ от храна , висока температура, а добрия специалист още щом погледне ануса на кучето разбира за какво става въпрос- той е набъбнал, зачервен и при пипане кучето реагира. Лечението се състои в изцеждане на жлезите , третиране с антибиотик ,сулфонамит, кортизон и обикновено нещата завършват добре.
Колко пьти Ви се е налагало да лекувате кучетата си по този начин по който сте описали за" вьзпзлението на аналните им жлези"?
Вие, всеки пьт ли като се разболеете ,пиете антибиотик,кортизон и сулфонамид ???
Не се ли замисляте , че всичко това може повече да увреди вашето куче, отколкото да му помогне ! Не е нужно за всяка вьзпалена анална жлеза да се слагат такива комбинации s)
Не забравяйте ,че кортизоните и антибиотиците може да са животоспасяващи в дадени ситуации ,но не са безобидни!

Вход

Горе
Цитиране +