Dog.bg Форуми : Бъдещи и начинаещи стопани на Сибирско Хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бъдещи и начинаещи стопани на Сибирско Хъски

#1 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2013 - 10:40 PM

Здравейте, забелязах из доста форуми в различните теми какви ли не въпроси на бъдещи или начинаещи стопани на сибирско хъски и реших да добавя една тема, в която да включа всичко научено до момента и приблизителни цени за посрещане и отглеждане. Да аз също съм начинаещ стопанин на тази порода и преодоляхме с Алекс доста трудности и намерихме решение на проблемите ни.
Като за начало, когато вземете паленце преди 3-те ваксини не трябва да излиза на вън! Ще има доста хора, които ще кажат, а как ще ходи вътре по нужда, ти луд ли си и прочие... Нека се отнесем отговорно, към домашният любимец. Преди да се сложат 3-те ваксини е рисковано кучето да излиза на вън, защото може да се зарази с тонове неща, които да повлияят неблагоприятно дори на бъдещето му развитие, както могат да доведат до фатален край.
Като за начало ще са ви нужни кучешка СУХА храна junior по избор (различна от българско производство-препоръчително) -Започнете с малки разфасовки от 1-3кг. на една марка,в която има разнообразие от вкусове(защото след продължително хранене с 1 вид и 1 вкус кучето спира да яде и отслабва). Средна цена 13-15-22лв
Не трябва да се храни с различна храна от кучешката дори и като възрастно, защото са неблагоприятни или токсични различни неща като подправките,картофи,ядки,захар, газо-образуващите при хората като боб,леща,грах и т.н. мазнини, и какво ли още не. (Казвам го от личен опит!!! Води до болки в стомаха диария,повръщане,загуба на козина и какви ли не здравословни проблеми! Трябва да се следят изпражненията да са по-гъсти и твърди,ако има диария за по-дълъг период се обърнете към ветеринар,защото тя може да доведе до възпаление на аналните жлези (анални торбички). НЕПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ ВОДИ ДО РЕДИЦА РАЗЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ ВИДИМИ И НЕ ЧАК ТОЛКОВА ЗАБЕЛЕЖИМИ На повечето опаковки има разграфено според килограмите и дневната дажба, която трябва да спазвате за правилното развитие на кучето.
При интерес може да допълвате с зеленчуци (без лук),рядко и по малко млечни продукти (много внимавайте с млечните продукти заради диария),пресни плодове (изчистени ябълки,банани и т.н.)
Консерви КАТЕГОРИЧНО НЕ- водят до карцином на храносмилателната с-ма.
Като малко е важно да се храни 4-5 пъти дневно в определената дневна дажба.
Ще са ви нужни играчки - 15-30лв. кокали от пресована кожа - 1.50-2.50-4.00-5.00лв/бр. зависи от големината,кучешки бизквитки (награди) - относително на грамаж.
Аз използвам и кучешки солетки 5лв пакета,купички за хранене и вода 20-30лв. общо.
Ваксини и обезпаразитявания общо 100лв грубо. След това поводи, каишки/нагръдници -7-15лв, поводи-10-15лв.
Гответе се за странични разходи. Преди да вземете палето имайте на ум,че ще има и материални щети от игра, чесане на зъби и венци, заучавания и прочие.Приберете всички ценни вещи, дребни нещица,цветя и прочие, да няма достъп до домашни чехли,пантофки ОБУВКИ (ИЗКЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ЗАЩОТО С ТЯХ СЕ РАЗНАСЯТ И ИНФЕКЦИИ,ЗАБОЛЯВАНИЯ И НЕБЛАГОПРИЯТНИ БАКТЕРИИ). Когато за първи път стъпи у новият си дом още с първите мигове трябва да следите поведението и от самото начало да го предпазите от кабели (обичат да ги дъвчат) или лесни за събараяне предмети.
За приучаването за ходене по нужда Ви препоръчвам да изберете място като баня(лесно за почистване). Способи-вярвате или не изчел съм десетки и не свършиха работа. Единственото,което подейства при мен беше със следенето на поведението и когато забележите,че търси място да свърши работа или се намества да го направи, премествате веднага на мястото,което се определили като седите с него докато не си свърши работа където трябва(нужно е много търпение,време и спокойствие предвит инатота на породата) Четох за клетки,капки и пелени, спрей за приучаване и какво ли не...Е пробвах и не се получи от спрея цялото жилище смърдеше на конюшна... :zz_020:
След слагането на последната ваксина и започнете с разходките ще стане много лесно приучаването АКО ПРЕДИ ТОВА НЕ Е ИЗВЕЖДАНО КУЧЕТО.
Внимателно подберете и шампоана на вашето куче, за да не се появи пърхот (колкото и смешно да звучи).

Към днешна дата моята Алекс расте и се развива чудесно с перфектно здраве. Ето малко снимки и видео http://vbox7.com/play:6cdb1c98d1 http://vbox7.com/play:4f83525ada
При въпроси пишете и ако мога ще дам съвет!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 04:15 AM

Като за начало на тема има някои неточности. :db_046:

Храна - най-първото нещо, което се пита е с какво е хранено кученцето до момента на взимането. Ако тази храна не отговаря на очакванията на стопанина или пък той си има други предпочитания храната се сменя постепенно. Ако стопанинът не намира причина да смени храната - кученцето продължава със същата храна.
Тази средна цена за какво е? За 1кг, за 2кг?
Това, че с продължително хранене с една и съща храна кучето спира да яде не е вярно. Кучето може цял живот да си кара на една храна\или eдна марка със съответните варианти за пъпита, възрастни и кучета над 8 години\, стига да му се отразява добре. Ако е капризно това е друг въпрос и върви по-скоро към частен случай. Аз купувам суха храна голям чувал около 15 кг. и си решавам проблемите за месеци напред.
При бебета особено да се купува през ден 1-2кг различна храна е....не особено добра идея.
При избор на храна е хубаво да се гледа и състава. Храни от сорта на Педигри са почти изцяло на зърнена основа с 1001 консерванти, оцветители и други разнообразни химикали и веднъж щом им се види състава, всеки нормален човек би се отказал да храни кучето си с тази приказна комбинация.

Храненето със суха храна или с готвено е личен избор. С малко повече четене може да се изгради някакъв дневен режим, който да включва готвено или пък сурови продукти и да се напасне към нуждите на кучето. Много развъдници в чужбина от съвсем ранна възраст включват в дневната дажба на бебетата кайма, като с времето преминават на месо. При нас няма никакви проблеми с обработването на каквато и да била храна, затова залагам на риба, свинско (което е по-мазно и не понася на всички кучета) и телешко. Пилешкото го избягвам. Към тях - ориз, гречка, понякога макарони, но почти винаги ги смесвам с кайма, тъй като подбира месото и зарязва останалото, а с каймата се затруднява. Джек зеленчуци и плодове не отразява под никаква форма, така че ги пропускам. Давам често по някое яйце, извара или кисело мляко.

Ваксините - кученце се взима след навършване на 45 дни. До 45 дни, то трябва да има първа ваксина и две вътрешни обезпаразитявания. Който се опитва да ви пробута бебе, което е прекалено малко и без никакви ваксини не е особено съвестен стопанин ииии най-вероятно бърза да махне бебетата за да не дава никакви пари за тях. Другите 2 ваксини в зависимост от града и лекаря варират между 20-35 лв за една.

Като ще се обезопасява апартамента най-добре да е преди взимането на кучето, а не да се чака дали ще гризе кабели, мебели, обувки и каквото му падне още. Най-вероятно ще гризе все нещо, а това не е приятна изненада :)
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2013 - 07:10 AM

Показване на мнениетоxael, в 06 April 2013 - 04:15 AM, написа:

Като за начало на тема има някои неточности. :db_046:

Храна - най-първото нещо, което се пита е с какво е хранено кученцето до момента на взимането. Ако тази храна не отговаря на очакванията на стопанина или пък той си има други предпочитания храната се сменя постепенно. Ако стопанинът не намира причина да смени храната - кученцето продължава със същата храна.
Тази средна цена за какво е? За 1кг, за 2кг?
Това, че с продължително хранене с една и съща храна кучето спира да яде не е вярно. Кучето може цял живот да си кара на една храна\или eдна марка със съответните варианти за пъпита, възрастни и кучета над 8 години\, стига да му се отразява добре. Ако е капризно това е друг въпрос и върви по-скоро към частен случай. Аз купувам суха храна голям чувал около 15 кг. и си решавам проблемите за месеци напред.
При бебета особено да се купува през ден 1-2кг различна храна е....не особено добра идея.
При избор на храна е хубаво да се гледа и състава. Храни от сорта на Педигри са почти изцяло на зърнена основа с 1001 консерванти, оцветители и други разнообразни химикали и веднъж щом им се види състава, всеки нормален човек би се отказал да храни кучето си с тази приказна комбинация.

Храненето със суха храна или с готвено е личен избор. С малко повече четене може да се изгради някакъв дневен режим, който да включва готвено или пък сурови продукти и да се напасне към нуждите на кучето. Много развъдници в чужбина от съвсем ранна възраст включват в дневната дажба на бебетата кайма, като с времето преминават на месо. При нас няма никакви проблеми с обработването на каквато и да била храна, затова залагам на риба, свинско (което е по-мазно и не понася на всички кучета) и телешко. Пилешкото го избягвам. Към тях - ориз, гречка, понякога макарони, но почти винаги ги смесвам с кайма, тъй като подбира месото и зарязва останалото, а с каймата се затруднява. Джек зеленчуци и плодове не отразява под никаква форма, така че ги пропускам. Давам често по някое яйце, извара или кисело мляко.

Ваксините - кученце се взима след навършване на 45 дни. До 45 дни, то трябва да има първа ваксина и две вътрешни обезпаразитявания. Който се опитва да ви пробута бебе, което е прекалено малко и без никакви ваксини не е особено съвестен стопанин ииии най-вероятно бърза да махне бебетата за да не дава никакви пари за тях. Другите 2 ваксини в зависимост от града и лекаря варират между 20-35 лв за една.

Като ще се обезопасява апартамента най-добре да е преди взимането на кучето, а не да се чака дали ще гризе кабели, мебели, обувки и каквото му падне още. Най-вероятно ще гризе все нещо, а това не е приятна изненада :)

Първо, както съм написал, съм от скоро и аз стопанин, второ това са мои наблюдения при храненето. Алекс обича разнообразието. Ако повторя да купя един и същи вид 2 или 3 пъти спира да се храни. За Цените варират според големина и марка, това са средни цени на пкет м/у 1 и 3 килограма средно. След това бебе не може да изяде 3кг. за 2-3 дни.При бебетата тези 3кг. стигат за 2-3 седмици.Според зависи от килограмите на кучето. С сготвенаха храна е рисковано,а тестени изделия бих казал и недопостимо. МОЛЯ огледай се за ветеринари и се посъветвай.Храненето в чужбина и БГ има огромна разлика, в сместа кайма НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПОДПРАВКИ АБСОЛЮТНО НЕДОПОСТИМО ВОДИ ДО ПРОБЛЕМИ СЪС СТОМАХА, ГАСТРИТИ,КОЛИТИ,ГАЗОВЕ И ПРОЧИЕ!!! ЗА ДА ГО НАПИША СЪМ СЕ ДОПИТАЛ ДО ВЕТЕРИНАРИ И МИ Е ПАТИЛА ГЛАВАТА!!!

#4 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 09:42 AM

Ама не ми се карай де :)
В София ветеринари да искаш и всеки със своето мнение. А що се касае до хъски се допитвам до хора, които са гледали такова години наред, особено за хранене, отглеждане и поддържане.

Аз казвам, че твойто си е частен случай. Моят е злояд до дъното на кафявата си душица, но като беше бебе от 4 до 9 месеца е хранен само с една храна, преди това от раждането си до 4 месеца с друга, пък не порасна слаб. Дъщеря му също е хранена до 5-6 месеца с една и съща храна. За мои кучета не подкрепям това постоянно сменяне и редуване на храни. Всяка смяна също предизвиква неразположение. А на теб ти трябват поне 3-4 дни за да направиш плавен преход от една към друга храна.

Ако се взима 1-2 - на ден по 300-350гр средно, точно за 3 дни отива един килограм. Три килограма - 9 дни средно. Зле ми е математиката, ама пък 3 кила за 2-3 седмици да отидат, то едно хранеееене пада. Ако издържаш над 2 седмици с толкова малко храна значи даваш средно по 160-170 грама, което за едно кученце на 3-5 месеца е малко. Няма храна, която да дава такъв грамаж за тази възраст.
Много е важно като гледаш таблицата с грамажа да гледаш килограмите при израснало куче, мисля че почти няма храна, която да дава грамаж за килограмите на малко бебе. Но ти като взимаш по 1-3 кг на дали виждаш тия таблици и сигурно пак ветеринар те съветва да даваш толкова малко на кученце, което може да стане и 30кг като порасне.

И естествено че става въпрос за кайма без подправки, някъде да съм написала, че специално подбирам такава с подправки? Оризът и гречката пък не са тестени изделия, макароните не съм давала в бебешка възраст. И като цяло от миналата година ги избягвам заради глутена.

ПС: Ветеринарите в малките градове са ми любими. Убеждаваха 2 месеца едни приятели, че женската им абсолютно сигурно НЕ е бременна, и 2 дни след последното "професионално" мнение тя роди. Да живее родният капацитет.

Всяко куче изисква индивуално отношение. Може на някое дадена гранула да му действа много добре, а на друго не. Може някое да се чувства по-добре с готвено, отколкото с гранули. Не можеш да объркваш хората по един частен случаи и едно мнение на ветеринар. Колкото хора - толкова мнения, а същото важи и за ветеринарите. Познавам ветеринар, който ме убеждава да храня кучето си с пилешки кости, понеже "тия нашите пилета не били въобще пилета", пък костите били полезни. Това значи ли, че утре ще тръгна на всяко ядене да давам по някой пилешки кокал?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2013 - 02:37 PM

Показване на мнениетоxael, в 06 April 2013 - 09:42 AM, написа:

Ама не ми се карай де :)
В София ветеринари да искаш и всеки със своето мнение. А що се касае до хъски се допитвам до хора, които са гледали такова години наред, особено за хранене, отглеждане и поддържане.

Аз казвам, че твойто си е частен случай. Моят е злояд до дъното на кафявата си душица, но като беше бебе от 4 до 9 месеца е хранен само с една храна, преди това от раждането си до 4 месеца с друга, пък не порасна слаб. Дъщеря му също е хранена до 5-6 месеца с една и съща храна. За мои кучета не подкрепям това постоянно сменяне и редуване на храни. Всяка смяна също предизвиква неразположение. А на теб ти трябват поне 3-4 дни за да направиш плавен преход от една към друга храна.

Ако се взима 1-2 - на ден по 300-350гр средно, точно за 3 дни отива един килограм. Три килограма - 9 дни средно. Зле ми е математиката, ама пък 3 кила за 2-3 седмици да отидат, то едно хранеееене пада. Ако издържаш над 2 седмици с толкова малко храна значи даваш средно по 160-170 грама, което за едно кученце на 3-5 месеца е малко. Няма храна, която да дава такъв грамаж за тази възраст.
Много е важно като гледаш таблицата с грамажа да гледаш килограмите при израснало куче, мисля че почти няма храна, която да дава грамаж за килограмите на малко бебе. Но ти като взимаш по 1-3 кг на дали виждаш тия таблици и сигурно пак ветеринар те съветва да даваш толкова малко на кученце, което може да стане и 30кг като порасне.

И естествено че става въпрос за кайма без подправки, някъде да съм написала, че специално подбирам такава с подправки? Оризът и гречката пък не са тестени изделия, макароните не съм давала в бебешка възраст. И като цяло от миналата година ги избягвам заради глутена.

ПС: Ветеринарите в малките градове са ми любими. Убеждаваха 2 месеца едни приятели, че женската им абсолютно сигурно НЕ е бременна, и 2 дни след последното "професионално" мнение тя роди. Да живее родният капацитет.

Всяко куче изисква индивуално отношение. Може на някое дадена гранула да му действа много добре, а на друго не. Може някое да се чувства по-добре с готвено, отколкото с гранули. Не можеш да объркваш хората по един частен случаи и едно мнение на ветеринар. Колкото хора - толкова мнения, а същото важи и за ветеринарите. Познавам ветеринар, който ме убеждава да храня кучето си с пилешки кости, понеже "тия нашите пилета не били въобще пилета", пък костите били полезни. Това значи ли, че утре ще тръгна на всяко ядене да давам по някой пилешки кокал?

Не се карам а пояснявам. Алекс 3 кг. помита за 7-8 дни, а това 2 седмици се отнася за 2ри до средата на 3ти месец грубо.
Когато имам нужда от втеринар се обръщам към 2ма приятели, както и към тази,която прави обезпаразитяванията,изследвания, ваксини и т.н.
Но най-важното е е какво е харесал стопанина,а как се отразява храненето на кучето. По отношение на тестените изделия, колкото и да ги обичат аз съм силно против.Докарахме си диария,газове и коремни болки. За яйцата 1-2 пъти седмично да може. Ориз да може,той е и в самата кучешка храна. Във връзка с ваксините, да когато се взима е желателно да е с паспорта обезпаразитено и с 1ва ваксина (поне 10-тина дни след поставянето)
Алек я взех на 44 дни с 1ва ваксина, обезпаразитена,паспорт и родословивие (баща,майка и техните родители)
Следващите 2 ваксини и обезпаразитявания ми излизат на 70лв

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 April 2013 - 03:08 PM

Може ли да споделиш от кой развъдник е кучето?
Определено информацията,която си се опитал да дадеш е объркваща и леко подвеждаща.
Има и правилни неща разбира се,но понатрупай още опит,не само с 1 куче и тогава според мен така категорично можеш да даваш съвети.
Нищо лично.
Интересно ми е с каква храна беше захранено твоето куче от развъдчика и какво ти е препоръчал да го храниш.
Тук имаме тема за гранулите и тема за натуралното хранене.
Ще те посъветвам да не отхвърляш с лека ръка натуралното хранене,ако не го разбираш то това е друга бира.
За там трябват много четене,знания и калкулиране на калории.
По трудно е и излиза по скъпо,но това не означава,че хората не могат да хранят по БАРФ,а видиш ли трябва само на гранула.
Според мен също е грешно тази смяна на храната на малкото кученце.
Какво означава спира да я яде.Ами ще спира разбира се,опитва се да ти капризничи още от малко.
По-добре му секни тези напливи сега,защото после според мен ще има да сменяш храни на всеки 2-3 дена.
Преди да скачаш да спориш така смело,помисли,че тук има и хора с доста опит,някой които пишат са и развъдчици с доста години опит в отглеждането :md_064:

Цитат

Много развъдници в чужбина от съвсем ранна възраст включват в дневната дажба на бебетата кайма, като с времето преминават на месо.

У нас също има развъдници,които хранят по този начин и бебетата им се развиват перфектно.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2013 - 06:48 PM

Не отхвърлям натуралното хранене, а допускането на вредни храни!!! След това не дългите години опит те правят ВЕЛИК, а това което си научил сам, защото тоновете,които четох от ВЕЩИ и ОПИТНИ повечето бяха напълно безполезни, да не кажа и вредни! Това е опита ми със сибирските хъскита, разликата м/у тях и кавкаската,която имах е огромна.За мен този опит е достатъчно показен, като изляза с нея на вън, в движение, права походка, правилно развиване на лапите без изкривявания, повалянето на по големи кучета от нея с по 10-15гк. по тежки в игрите им, скоростта и ускорението, които има при свободно тичане и още много други...Аз съм се убедил в думите си ЛИЧНО и с практиката,която имам с нея и стоя зад думите си!
Не мога да кажа,че някои от съветите не бяха полезни, но повечето от прочетеното не указва резултат приложимо!

#8 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 09:59 PM

kranivo, разбирам идеята ти за темата и те поздравявам за желанието да си полезен (ако не бъркам рода). Но ще се съглася с другите съфорумци, че е недопустимо да хвърляш мозък на базата на твои лични наблюдения, базирани на любовта ти към твоето куче... Не се сърди и не започвай да се защитаваш, нападайки...
Ако аз сменя храна ей така, шот ми е скимнало, без да захраня поне седмица (даже 10 дни), моя посерко ще одриска стените вкъщи. Другите неточности няма да ги коментирам, защото усещам раздразнителността ти.
Личи си, че обичаш хъскито си. Личи си, че се грижиш за него много добре. Личи си и желанието ти да помогнеш. 80% от нещата, които си посочил, са верни и полезни. Отаналите 20% научи, без много да се пениш и нападаш. Човек се учи докато е жив. Не може да кажеш, че не опита е важен, а да изстрадаш нещата. Ти нали не си мислиш, че хората гледали 20-30 кучета (все такива приказни, като твоето) не са изстрадали всичко за всяко едно от тях. Не слушай 1-2-3 човека и не приемай всичко сляпо и на доверие... Казваш, че си пробвал съветите прочетени тук и е нямало ефект, че и са навредили... А замисли ли се, че сега ти даваш тези съвети, които могат да не подействат, а и да навредят на някой друг, частен случай?

И въпреки всичко - поздравления за това, че гориш за начинанието.

П.П.: КЪМ ВСИЧКИ НАЧИНАЕЩИ, КОИТО ЧЕТАТ ТАЗИ ТЕМА!!! Прочетете я, но не спирайте само до нея. Има хиляди неща, които трябва да знаете, преди да започнете да прилагате съветите на който и да било разбирач или не чак толкова...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 April 2013 - 10:02 PM

:ba_025: :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 11:38 AM

И още малко по темата... ПРЕДИ да си вземете хъски вижте ТОВА ВИДЕО! Не важи за всички хъскита, но за повечето, особено в зряла възраст... Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2013 - 03:37 PM

Хах това видео е много добро :)
Финала с близането ми напомня на моите сутрини.... Отварям си очите и към лицето ми се спуска към лицето ми и следва един много интересен звук... хахах и почне да ме гледа кривейки глава ту наляво,ту на дясно ... :dog:

#12 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2013 - 09:28 PM

Реклама на Сизър Милан, фурминатор и някакво неуместно объркване с вълци... това видях аз в това видео.
Иначе поздравления за темата, цепи мрака! Има надпревара в бисерите! Веселба, дано наистина начинаещите не го приемат на сериозно. Признавам си, че не можах да изчета всички бликнали словоизлияния за опита и грешките, които трябва да изстрадаш сам, защото не ми достигна умствен ресурс. Стига вече, някой да спре :md_064:
Иначе, по повод грешките, аз имах един приятел който казваше "от грешките си се учат само глупаците, умните се учат от грешките на другите"
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2013 - 11:58 AM

Преди да имам хъски и преди да започна да чета във форума, смятах Сизър за гений... Не бях го гледала от миналото лято, повече от половин година. Преди няколко дни попаднах на негов клип... ужас... сега вече наистина виждам погрешния му и груб подход и то не само спрямо хъскитата...
Клипчето не ми говори много за Сизър (или поне не искам да му обръщам внимание, че присъства). Идеята по-скоро ми беше, че хъскито не е просто удивително красиво - то иска много грижи и постоянство.

П.П.: За бисерите съм съгласна. Добре ще е дори да бъде спряна темата...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни