Dog.bg Форуми : За или против купирането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против купирането Оцени темата: -----

#501 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 October 2009 - 03:18 PM

Цитат(DessyD @ Oct 20 2009, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(animal @ Oct 20 2009, 03:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз спирам да пиша, защото просто не желаета да проумееете цели 20 страници постове.Въпроса "защо?" се задава непрекъснато от децата между 3-5 години.

Въпросът "защо" отразява цивилизационен стадий. Поради тази причина може да се задава винаги и не само от деца между 3-5 годишна възраст. Той се задава постоянно, особено когато си поставен в позицията на проучвател. Примерите не са достатъчна обосновка, те са само натрупан материал, който може да доведе до качествено изменение - пак един от основните философски закони.
Изключително неприятно и безполезно е да спориш с някого, който по презумция е приел, че ти си ограничен, неопитен, невъзприемчив или че си нямаш и хабер "от къде сере кравата". Никой от вас двамата (animal и navar) не може да знае от къде съм аз или mil_ , че да ни квалифицира или да определя нивото ни на компетентност или познанията и практиката ни. Това, че си пишем и си дрънкаме в един форум не значи нищо. Виждали сте някой на някаква изложба и какво ?! Това автоматично ви прави способни да направите обективна оценка, така ли?!
Изумително е, че трябваше да се изпишат 20 страници за да започнете да си бъркате по мозъчните гънки и да изкарате най-после що-годе мотивирани обосновки на тезите си, а не да се позовавате на "така правеше дедо ми".
Изумително е, че всичко това е съпътствано от някакво критикарстване и опити за подценяване.
navar, защо си мислиш, че не съм наясно с цялата гламотия около селското ни стопанство? Защо си мислиш, че само в тази сфера е бъкано от парадокси и идиотлъци? Защо не ти идва на ум, че не ти давам съвети, нито искам да ти давам такива. Споделям собствената си позиция и не изключвам възможността тя да претърпи промяна, но това няма да стане защото "видите ли ние, тук дето се занимаваме с тези породи от толкова време, така казваме и затова е така". За да я променя, трябва да ме убедите (в частност за овчарските кучета).
п.п. - animal, интересно откъде знаеш кой какво е виждал ? Да не сме отраснали заедно ?! Я ми припомни!

Ако беше виждала, но не в зоопарка щеше друго да пишеш!Както и да е.А представи си, че ми е достатъчно да прочета или да слушам как някой се изказва наперено навсякъде и пред всеки за да преценя, че няма достатъчно знания, но има самочувствие..Още със самото си включване в темата написха примери и ги обясних.Това е ДесиД, имам доста по-аналитичен и капацитетен мозък отколкото се вижда на снимката или на живо ab_041.gif .Предимство е да си мислят, че си прост, пък ти да си само простак smile.gif
Всъщност за "дядо" ми написах защото мислех, че ще го разберете и без анализ...Съжалявам за вас...Мили дами!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#502 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 October 2009 - 03:35 PM

Не е интересно кой какъв е, нито за какъв се мисли, нито за какъв го мислят другите. Интересно е какво може да се извлече от писанията му. Довиждане, поздрави на дядо ти.
Надявам се да се върнем на кучетата.

#503 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 October 2009 - 03:50 PM

Цитат(mil_ @ Oct 20 2009, 03:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ПП Сетих се още нещо, което е малко оф, но леко ми писна да го чета. Това за работните породи. Всички кучета работят. Компаньон е също кучешка професия и за да я изпълнява, кучето трябва да посрещне ред изисквания и потребности на човека. Не всяка порода може да се справи с тях. Аз не подценявам никоя порода, нито дискриминирам нейните ползватели, зарежете този мотив и вие.

Напълно съгласен. Това не е лесна професия за едно куче, никак даже. Пълна социализация, интеграция в семейството, отношение към малки деца, непознати хора, послушание, доброта, излъчване, контактност ... не е лесно за нито едно куче да бъде такова. rc_036.gif

#504 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 October 2009 - 03:55 PM

Все пак молба като админ - моля ви, ако имате нещо лично да доуточнявате - нека на лични съобщения.

Това, което не е по темата ще бъде премахнато, безсмислено е в една такава хубава тема да преобладават лични неща.

Нека да говорим за кучета най вече, те го заслужават.

Благодаря за разбирането.

#505 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 04:01 PM

Цитат(dog.bg @ Oct 20 2009, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак молба като админ - моля ви, ако имате нещо лично да доуточнявате - нека на лични съобщения.

Това, което не е по темата ще бъде премахнато, безсмислено е в една такава хубава тема да преобладават лични неща.

Нека да говорим за кучета най вече, те го заслужават.

Благодаря за разбирането.

ОК, аз така или иначе казах всичко, което мисля по темата.Прочетох много интересни неща и смятам, че това е една от най-най-ползотворните теми - казани са доста азбучни истини.Всеки, който е прочете ще остане по-богат с нещо от нея!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#506 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2009 - 05:19 PM

Цитат(navar @ Oct 20 2009, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
та затова тръгна спотра в темата-аз не пиша за риджбеци,не пиша за пудели,не пиша за нещо от което не разбирам..
но има потребители които просто обичат да са навсякъде,и то вповечето случаи а места за които са чували,чели ...
ето примерно мад макс-без да я познавам,уважавам трудът и свързан с българската порода...но не мога да се съглася с мнения базирани на тълкуване на закон,или някакво псевдо природозащитничество..съжалявам ако съм обидил някого,но съм си такъв

Мда, точно си мислех кога ще се стигне до това. Ще отговоря както съм отговаряла винаги на такива много задълбочени изказвания. Аз не произвеждам и обувки, но знам много добре кои са с добро качество. Така също и домати не произвеждам, но не ми пречи да избера добрите или да знам за процеса на отглеждане и производство. Не виждам причина да ограничавам познанията си, в която и да било сфера и тези познания не се придобиват само на базата на личния опит. В противен случай много от съвременните достижения на цивилизацията щяха да си останат само в главите на създателите им и все още щяхме да живеем в пещерите.
Баща ми винаги повтаря, че най-големият глупак е този, който се учи само от собствените си грешки. Не чувствам вина или притеснение, че се интересувам от много неща. По-скоро това е разликата между нас. Свободата на словото е една от най-важните свободи, към които някога човечеството се е стремяло. Това, че някои не могат да я възприемат или да я осмислят е само техен проблем. Да подхождаш към някого с предубеждение е най-пагубното развитие на всяка дискусия.
Започвате да ми приличате на едни потребители в една много скандална тема, които обясняваха как "правата на породата" в БГ били само техни. Щом така желаете останете ограничени само и единствено в рамките на собствената си "къщурка/порода".
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#507 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 08:09 PM

Нямат край тез препирни,
а като се установи, че рязането е било правилно, а вече са приети НОВИ правилА:
Как ще върнете- яйцето в кокошката?ud_009.gif
tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 08:31 PM

Радвам се,че снимките на моите кутрета предизвикаха такава интересна дискусия smile.gif да ви призная,не съм очаквал. smile.gif
DessyD
Цитат
Мда, точно си мислех кога ще се стигне до това. Ще отговоря както съм отговаряла винаги на такива много задълбочени изказвания. Аз не произвеждам и обувки, но знам много добре кои са с добро качество. Така също и домати не произвеждам, но не ми пречи да избера добрите или да знам за процеса на отглеждане и производство. Не виждам причина да ограничавам познанията си, в която и да било сфера и тези познания не се придобиват само на базата на личния опит. В противен случай много от съвременните достижения на цивилизацията щяха да си останат само в главите на създателите им и все още щяхме да живеем в пещерите.

Наистина всички имаме мнения за обувките...кои са добри,кои не стават...и това е защото сме ги носили или поне сме чули отзиви за тях.Но имаме ли идея как се е стигнало да това добро качество на определена марка.Често ако се поинтересуваме ще излезне,че дадени добри обувки тръгват от фирма с традиций и корени поне столетие назад.
САМО ФАКТА,ЧЕ СЕ СРАВНЯВАТ КУЧЕТО И АКСЕСОАРА-ОБУВКИ за мен е достатъчен показателен...ЗАМИСЛЕТЕ СЕ,но след като вече е направено сравнението бих казал следното:ако отидете в САЛАМАНДАР и попитате как са постигнали това качество на обувките какво ще ви отговорят?Най-вероятно ще започнат от историята на фирмата,етапите през коите е преминала и нещата на които е обръщано внимание и акцентирано през годините ,за да можете Вие днес да се насладите на комфорта на обувките саламандър.Правейки логическа връзка с горното сравнение...ако отидете при старият туркменски овчар и го попитате,как е постигнато качеството на кучетата му,какво според вас ще отговори човека?
Най-вероятно ще ви каже ,че тези кучета са били от край време покрай овчарите по онези земи,още от древни времена се търсело и акцентирало на определени качества,които и до днес се ТЪРСЯТ И ЗАПАЗВАТ и така ще е и занапред,това ще правят синовете и внуците му,и техните и така.
И в крайна сметка ако кажете на тези от фирмата,че не ви е удобна подметката на определен модел обувки/който идеално пасва с тъмният ви тоалет за уйкенда/ и се хлъзгат страхотно по намокрените жълти павета.А те ви погледнат изненадано и отговорят...но госпожо,това са военни обувки,с метална пластина в подметката против пробиване и не са практични за града,защо не погледнете ...имаме и други модели. smile.gif
А ако на старият овчар му кажете,защо не оставиш ушите и опашката на кучетата,нищо няма да ги промени.Той ще ви отговори...абе сещайте се ab_041.gif ,но смисълът ще е- кучета с уши и опашки колкото искате,като ги харесвате такива гледайте от тях

Сега остава да понапиша и ЗА СРАВНЕНИЕТО НА КУЧЕТО С ДОМАТИТЕ...ИНТЕРЕСНО
решавам да го оставя на всеки ,който прочете темата.
Все пак кучето не е аксесоар или продукт за хранене,с едното се окичваме а с другото задоволяваме исконната си потребност,да ни е пълен търбуха и да ни върви ракийката smile.gif
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#509 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2009 - 08:49 PM

spasov, съжалявам, че така плоско си приел моите думи. Тук не опира до сравнение на кучета с обувки и домати, а за отношение към неща, които не произвеждаш или не се занимаваш лично с направата им.
Аз ще ти го обясня по друг начин. Имам две приятелки с ринопластични операции (за тези, които не знаят, това е пластика на носа). Едната си я направи защото не й харесваше формата на собствения й нос, с който я е дарила майката природа, а другата защото носа й беше счупен по такъв начин, че имаше опасност да не може да диша след време. Е, това може би ще помогне на хора като теб да разберат, че едното действие е било продиктувано от прищявка, а другото от необходимост, но резултата е един и същ.
Сега ми е интересно за какво ще се вкопчиш, след като не останаха аргументи .... май.
Не знам за кой път ще го поясня, не ме интересуват категории като правилно или неправилно, морално или не, етично или не. Те са въпрос на лично разбиране и ценностна система. През цялото време искам да намеря логична причина, която да ми помогне да разбера едно такова действие като купирането на някаква част и тя да не е свързана с текстове от летописи или с традиционни ритуали, на които повечето хора не схващат първопричината, а просто ги изпълняват.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#510 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2009 - 09:00 PM

И в крайна сметка ако кажете на тези от фирмата,че не ви е удобна подметката на определен модел обувки/който идеално пасва с тъмният ви тоалет за уйкенда/ и се хлъзгат страхотно по намокрените жълти павета.А те ви погледнат изненадано и отговорят...но госпожо,това са военни обувки,с метална пластина в подметката против пробиване и не са практични за града,защо не погледнете ...имаме и други модели.
А ако на старият овчар му кажете,защо не оставиш ушите и опашката на кучетата,нищо няма да ги промени.Той ще ви отговори...абе сещайте се ,но смисълът ще е- кучета с уши и опашки колкото искате,като ги харесвате такива гледайте от тях
Сега остава да понапиша и ЗА СРАВНЕНИЕТО НА КУЧЕТО С ДОМАТИТЕ...ИНТЕРЕСНО
решавам да го оставя на всеки ,който прочете темата.
Все пак кучето не е аксесоар или продукт за хранене,с едното се окичваме а с другото задоволяваме исконната си потребност,да ни е пълен търбуха-
Е,сега вече след това изказване казвам АМИН!
Браво на спасов,анимал,навар и другите които са със акъла си!
НАНКО,стигаси трил,а!
И ти си за похвала,ама понякога си и за дърпане на ухото ae_085.gif !

#511 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 09:13 PM

Цитат(DessyD @ Oct 20 2009, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
spasov, съжалявам, че така плоско си приел моите думи. Тук не опира до сравнение на кучета с обувки и домати, а за отношение към неща, които не произвеждаш или не се занимаваш лично с направата им.
Аз ще ти го обясня по друг начин. Имам две приятелки с ринопластични операции (за тези, които не знаят, това е пластика на носа). Едната си я направи защото не й харесваше формата на собствения й нос, с който я е дарила майката природа, а другата защото носа й беше счупен по такъв начин, че имаше опасност да не може да диша след време. Е, това може би ще помогне на хора като теб да разберат, че едното действие е било продиктувано от прищявка, а другото от необходимост, но резултата е един и същ.
Сега ми е интересно за какво ще се вкопчиш, след като не останаха аргументи .... май.
Не знам за кой път ще го поясня, не ме интересуват категории като правилно или неправилно, морално или не, етично или не. Те са въпрос на лично разбиране и ценностна система. През цялото време искам да намеря логична причина, която да ми помогне да разбера едно такова действие като купирането на някаква част и тя да не е свързана с текстове от летописи или с традиционни ритуали, на които повечето хора не схващат първопричината, а просто ги изпълняват.

не,не съм ги приел плоско...просто исках да изтъкна определени неща.Отношениетона един човек към всичко заобикалящо го можеш да уловиш в начина му на мислене и възприемане.Начина на мислене се предава волно или неволно в думите на човека,в нашият случай в написаното от него.Несъзнателно вие сравнихте кучето с обувките,казахте че и винаги така сте отговаряли,по този начин.Всеки мъж е запознат със слабостта на жените към обувките.Но какво е обувката...аксесоар,нещо което се вписва в това, че "всяка жена иска да изглежда добре,секси...и т.н."Не виждам нищо лошо ,но няма връзка с темата,а още повече с кучето.
Гледайки по този начин на живите същества около вас разбирам защо недоумявате причините за купирането при САО.
Това е все едно да не харесвате обувки с връзки и равна подметка и някой да ви обяснява в рамките на 20 страници,че те са необходими и полезни,и на много хора вършат работа.
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#512 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2009 - 09:31 PM

А според мен така ви е удобно да мислите, защото реално успяхте само веднъж да ми посочите аргумент в полза на купирането на ушите при САО. Просто е удобно да си създавате тези и да си ги оборвате сам след това. Жалко, наистина ! Явно трябва да спра да очаква аргументиран отговор. Вие се хващате за обувки и домати, другия пее химни за бойното куче, трети се опитва да ми обясни как не мога да се интересувам и разбирам от нищо друго, освен от породата, която отглеждам ..... само и само да не се отговори по същество.
Това ми напомня за оня виц , дето дошъл тук един американец и започнал да пита: "Вие защо имате корупция? Вие защо не си чистите домовете? Вие защо не работите повече? и такива работи", пък нашите мълчали, мълчали и накрая единият от тях казал "Абе, вие защо мразите негрите, бе?" Та и нашата дискусия на там отива.
User's Signature

#513 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 09:45 PM

DessyD
Цитат
само и само да не се отговори по същество.

все пак какъв беше въпроса
Ако ще си разказваме вицове...аз не се сещам за такъв,но изниква асоциацията за карикатура на И.Бешков ...
"Фифи не яде сух хлаб"
User's Signature

удзъ

#514 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 09:53 PM

Цитат(mil_ @ Oct 20 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Защото не го приемам за безалтернативен дресировъчен метод за постигане на същата цел.

От позицията на човек с КАКВИ НЕОБХОДИМОСТИ и занимания?

Цитат(DessyD @ Oct 20 2009, 12:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mad Max, този аргумент
Цитат
Ако е акт, който би намалил риска за твоето здравословно състояние като непознат преминаващ човек, лишен от намерения, край територията и обекта на охрана ??

не го приемам. Сам/а знаеш, че повечето от тези кучета, които много упорито наричате "работни" отреагират на всичко преминаващо, без значение дали виждат заплаха или е изразена такава. Това, въобще, не работи като дресировъчен тест, поне според мен. Отделно от това, много добре знаете, че повечето от хората, които "купират" (защото точно те според мен не купират, а направо режат безогледно) едното ухо на кучето и хабер си нямат защо го правят.

Много си далеч и бъркаш.

Цитат(dog.bg @ Oct 20 2009, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mil_ @ Oct 20 2009, 02:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз питах за стандартите.

В стандарта на нашето овчарско куче - в всичките му разновидности, каракачанско, българско овчарско, не се допуска купиране на опашка. Презумцията е, че ние сме планинска страна и зимата е тежка и студена, влажна. Такива зими ако кучето е навън, то ляга в дупка в снега и се покрива с опашката си, като по този начин регулира температурата на въздуха и не настива, пази белите си дробове и не се разболява.

Това е причината да няма допускане на купиране при нашия стандарт. Друг е въпроса, че купирането не се счита за недостатък при екстериорното им съдене.

Аналогично и при северните породи по същия начин стои въпроса ... и там опашките не се купират, дори и при породи, които са използвани за лов, като примерно лайката. За самоед важи същото, въпреки че при една от северните експедиции отрязали опашките на кучетата, за да ги подредят по повече двойки на шейните в началния етап. Това, разбира се, завършило с катастрофа, защото на третия ден всички кучета с отрязани опашки били болни и не можели да теглят ...

Така че нека да не приравняваме механично една порода на друга, при всяка е различно и това е отразено в стандартите.

Една вметка.. Имаме уникалното удоволствие да се наслаждаваме на порода, при която се срещат "гуджуци".. Казано иначе - кучета с вродено къси опашки. В случаят при сравнение на куче с вродено къса опашка и такова с купирана, не може да бъде доказано, че на едното е така, а на другото иначе /освен ако нямате по-задълбочени познания за предците и въведение в генетиката/.. smile.gif Но познавам хора, които признават, че го правят по причини, изброени в по-горните ми постове..
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#515 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 10:12 PM

Цитат(Mad Max @ Oct 20 2009, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
............
Една вметка.. Имаме уникалното удоволствие да се наслаждаваме на порода, при която се срещат "гуджуци".. Казано иначе - кучета с вродено къси опашки. В случаят при сравнение на куче с вродено къса опашка и такова с купирана, не може да бъде доказано, че на едното е така, а на другото иначе.. smile.gif Но познавам хора, които признават, че го правят по причини, изброени в по-горните ми постове..

Таман да се успокоят нещата и ето ти нов "казус"- ГУДЖУЦИ.... ra_180.gif

Mad, можеше поне това да им спестиш... ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 10:15 PM

Купирането на едното ухо при нашите кучета е с цел фокусиране кучето върху работата му, без излишни отклонения..

В зависимост от необхосдимостта си: да се върне при стадото /ако се е отделило, или по-рано се е прибрало - за да не се учи да го изоставя/, ако нападне човек без причина, ако се бие много с другите, ако.. ако.. представлява заплаха и нарушава спокойствието на пашата на стадото..

За да запомни, веднъж завинаги, че така не трябва.
За да бъде животът на стопанина спокоен и законосъобразен.

И да, аз го приемам като работещ метод и не го считам за жестокост.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#517 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2009 - 10:16 PM

Цитат(navar @ Oct 20 2009, 10:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
но се опитвате да обясните на животновъди как да си гледат кучетата,какво да ги правят че и как да ги обучават,защото сте изкарали някой друг курс задочно,прочели сте тва онва,и сте участвали в някоя изложба..и всичко това сеоказва че е по ценно от хилядолетния опит на поколения скотовъдци...извинете ме,но тва ми прилича на мания ..за какво не знам

Посочи ми, моля те, къде точно ти давах съвети или акъл как и какво да правиш, да отглеждаш, да работиш ... или пък на някой друг! Това, че на няколко пъти ти обясних разлики в понятия и начин на работа, не означава, че ти давам съвет или се опитвам да те уча. За сравнение - през цялото време точно ти се опитваш да ми вмениш такива усилия и думи - айде, не, моля те. Постарай се повече! Пак ти повтарям - не ме познаваш, не знаеш какво знам, не знаеш какво правя и не можеш да се самонавиваш "за моя сметка". Не се комплексирай чак до там. Имам си една колежка, с която много си приличате при воденето на разговор. Та, ако на нея й кажеш, че еди-коя си запалка е синя, тя ще отговори "Не, тя е синя със сребърен кант (например) и ти не ме прави на идиот, като се опитваш да ми кажеш, че не познавам цветовете." А сега ми кажи, как се говори с такъв човек.

spasov, въпросът си е все един и същ. Той е поставен в началото на темата. Какъв е смисъла да се купират части от тялото на кучето? Вие наблегнахте на САО и на нашите овчарски кучета. Аз ви обясних още в началото, че не съм нито противник, нито застъпник, просто се опитвам да намеря логично обяснение за тези действия, не просто традиция. За мен тя е последица. Имаше момент, в който като, че разбрахте за какво дискутираме и тогава пак решихте, че някой ви напада, заклеймява, че ви третира като варвари или такива подобни, само защото аз и mil_ изразихме несъгласие относно обясненията ви. Сигурно знаете, но то така се води спор, някой казва нещо, друг го коментира и целта не е да ви обиди или да ви изкара идиот, а просто да се изказват мнения и те да се защитават аргументирано. Това не е битка или война, не знам защо го приемате така "на нож", това си е чиста дискусия. Дори не е необходимо да се съгласяваме един с друг, а по-скоро да намерим най-добрите аргументи за своята теза. Често точно в такива дискусии, човек се задълбава в тема, привидно ясна за него, но в същото време открива страни, над които не се е замислял изобщо.
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 10:36 PM

Прикачена снимка
По напред видях една снимка качена от колега на изядено финско гонче от вълци. Снимката е от финландско списание и аз я бях качил някъде из форумите. Видях, че я е запазил като интересна и искам да пусна още една.
Източносибирската лайка Мушка, бивша собственост на Иван Иванов - Финландия - схватка със сибирска мечка, ловен изпит в Русия.

#519 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 10:44 PM

Цитат
spasov, въпросът си е все един и същ. Той е поставен в началото на темата. Какъв е смисъла да се купират части от тялото на кучето? Вие наблегнахте на САО и на нашите овчарски кучета. Аз ви обясних още в началото, че не съм нито противник, нито застъпник, просто се опитвам да намеря логично обяснение за тези действия, не просто традиция. За мен тя е последица. Имаше момент, в който като, че разбрахте за какво дискутираме и тогава пак решихте, че някой ви напада, заклеймява, че ви третира като варвари или такива подобни, само защото аз и mil_ изразихме несъгласие относно обясненията ви. Сигурно знаете, но то така се води спор, някой казва нещо, друг го коментира и целта не е да ви обиди или да ви изкара идиот, а просто да се изказват мнения и те да се защитават аргументирано. Това не е битка или война, не знам защо го приемате така "на нож", това си е чиста дискусия. Дори не е необходимо да се съгласяваме един с друг, а по-скоро да намерим най-добрите аргументи за своята теза. Често точно в такива дискусии, човек се задълбава в тема, привидно ясна за него, но в същото време открива страни, над които не се е замислял изобщо.

При положение ,че въпроса е един и същ...смятам ,че сте запозната с това какво мисля.
Ако не сте намерили логично обяснение...посочих причините,сравнението на кучето с обувките-пак каквото мисля.
Не смятам че някой ме напада,ако е така едва ли това ще е защитата ми.Не мисля,че някой с нещо ме е обидил мен лично тук в тази дискусия.
Не е напреднал света достатъчно ,за да се водят войните и битките в интернет по форумите,така че няма как да го приема така.Дискутираме,това е smile.gif
Konak
както винаги точно и на място rc_036.gif
User's Signature

удзъ

#520 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2009 - 10:52 PM

За да съм съвсем искрена, имаше материали, които вие, самият, публикувахте и в които, дори и да не приемам като аргумент в дискусията, съм открила мисли, теми, идеи за други неща. Няма значение дали и как сте ме разбрали, ако в крайна сметка всеки от нас извлече нещо полезно от темата.
User's Signature

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни