Dog.bg Форуми : Трудно решение със старо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудно решение със старо куче Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2013 - 08:21 PM

Показване на мнениетоdgb, в 11 April 2013 - 06:36 PM, написа:

Ти с всичкия ли си ?

Напълно, това, че ти си ограничен...
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 April 2013 - 08:25 PM

dgb
Вече имаш вариант - дай го на ShiBumi_GirL.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2013 - 09:00 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 11 April 2013 - 08:25 PM, написа:

dgb
Вече имаш вариант - дай го на ShiBumi_GirL.

Абсолютно подкрепям!Дайте на кучо шанс и на вас ще ви олекне-хем без него(за съжаление сте решили,че не го искате)хем той ще е добре,ще си доживее обичан и обгрижван-заслужава това.Намерете начи за транспорта!

#24 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2013 - 11:52 PM

При Шибуми ще му бъде най-добре

#25 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 07:37 AM

И какво стана, на всеки капризен глупак ли ще помага Щибуми, или хора като нея.
Нищо, не съм вярващ, но един ден това момче ще стане старец. Тогава ще разбере какво е безпомощност.

Шибуми, евала!!!:rc_036:

#26 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 08:38 AM

Показване на мнениетоdgb, в 11 April 2013 - 07:36 PM, написа:

Ти с всичкия ли си ? Освен по ветеринари трябва да тръгнеш и по хуманни лекари но не за кучето....

Без да се заяждам започвам да се убеждавам, че доста хора със сериозни ментални увреждания търсят утеха в отглеждането на животно.
Хайде такива ако не могат да се от полза поне да не вредят.
Съвсем на риалити го обърнахте. Телевизията и социалните мрежи май идват в повече.

Всичко се връща на този свят, умнико ... единственият ментално увреден в тази ситуация си ти.:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#27 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 09:55 AM

Човекът не може да се справи с усложнията при гледането на едно пределно старо куче.Ако възрастен човек е в това положение и близките му по същия начин не могат да полагат адекватни грижи, какво следва?- гледачка или старчески дом.Стига с тези памперси и простата!Пак си е мазало-пак има чистене.При мен е отказан от гледане на стопаните си кокер на 14 год, тресе го деменцията, освен ако не му замирише на ядене.Пика и ака нонстоп, без оглед, че съм го извела 7 пъти за деня.А ходя и на работа.Преглеждаме простатата и...установяваме старчески изменения.Лечение- подмладяване на физиологията-единствено.Дебелото черво- аналогично.Контактувам с отказалите се стопани- виня ли ги?Не!ДА, против приспиването на животното, когато качеството на НЕГОВИЯ живот не е влошено.НЕ- качеството на живота Човека е влошено, търси решение и защо трябва да го нападаме за това?Единственият за мен вариант в този случай е дворче с къщичка за дядото.Да си клеца и други секреции, без някой да търчи като санитар подир него, да си се разхожда и един ден просто сладко да заспи за последно.Ама....това са мечти.Ако Шибуми се справи, значи вярата ми в хората резонно не е изчезнала :rc_036:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 10:10 AM

Ама "човекът" като не може да се справи и търси помощ, да не раздава квалификации. Така ли се търси помощ?!
Да си беше кръстил темата "Търся ментално увреден да ме отърве от грижите за остарялото ми куче, задължително и от угризенията".
Щото по собствените му думи само ментално увреден би се загрижил за старостта на собственото си куче, пък за чуждото - не ми се мисли каква думичка би изпраскал.

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 April 2013 - 10:57 AM

Човек, дай го животното на Шибуми, щом е изявила желание, това е все по-добър вариант за кучето отколкото евтаназия: от оня свят не можеш да го върнеш все пак. Още повече че ти си от Бургас, а тя е от Варна доколкото помня, тоест няма да го караш през цялата държава някъде на оня край на България, относително близо сте. Свържи се с нея на личен, намери начин да й закараш дядката и това е.

g_tanov
Ами нали това е въртолежка и омагьосан кръг от години вече - като почне старо куче да създава проблем я го водят на вет за последна инжекция, я го дават в приют, я го изритват на улицата. Щом и в Сеславци и в Богров попадат стари породоподобни - а понякога и не много стари - за какво говорим.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:42 AM

Показване на мнениетоmil_, в 12 April 2013 - 10:10 AM, написа:

Ама "човекът" като не може да се справи и търси помощ, да не раздава квалификации. Така ли се търси помощ?!
Да си беше кръстил темата "Търся ментално увреден да ме отърве от грижите за остарялото ми куче, задължително и от угризенията".
Щото по собствените му думи само ментално увреден би се загрижил за старостта на собственото си куче, пък за чуждото - не ми се мисли каква думичка би изпраскал.

За мен това определение не звучи обидно,а само като етикет.Щом аз мога да приемам в дома си подобни кучета, да ми умират в ръцете, а техните собственици да "изнемогвали" и да не могат повече....нека да съм такава.Човекът е крайно раздвоен и разстроен.Не на всеки му е як кръста.Имате право да му давате акъл, но можеше и да си го зареже в гората или на улицата....той търси диалог.Начинът вече...е според правокациите от наша страна.Айде да не се нервим взаимно, а да се опитаме с разрешение на проблема му.Няма да го задържи-това е ясно.Топката май лети към полето на Шибуми?И тя, ментална, като мен :db_046: :db_046: Въпрос към автора на темата- можете ли да намерите някой с дворче и срещу договорено заплащане дядката да живее там?
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:42 AM

Показване на мнениетоmil_, в 12 April 2013 - 10:10 AM, написа:

За мен това определение не звучи обидно,а само като етикет.Щом аз мога да приемам в дома си подобни кучета, да ми умират в ръцете, а техните собственици да "изнемогвали" и да не могат повече....нека да съм такава.Човекът е крайно раздвоен и разстроен.Не на всеки му е як кръста.Имате право да му давате акъл, но можеше и да си го зареже в гората или на улицата....той търси диалог.Начинът вече...е според правокациите от наша страна.Айде да не се нервим взаимно, а да се опитаме с разрешение на проблема му.Няма да го задържи-това е ясно.Топката май лети към полето на Шибуми?И тя, ментална, като мен :db_046: :db_046: Въпрос към автора на темата- можете ли да намерите някой с дворче и срещу договорено заплащане дядката да живее там?
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 11:51 AM

Аз съм съгласен на този вариант, само трябва да се реши как да стане с транспортирането. На коя транспортна фирма може да се разчита.
Дано ShiBumi_GirL наистина да знае какво прави а не просто да се доказва пред мен като спасител и после да се чуди какво да го прави. Виждам, че вече има няколко кучета.
Ако през това време се появи друг желаещ може да се говори къде е най-добре да отиде.

Обидата ми беше насочена не към всички а към определени хора правещи опити да ме демонизират хващайки се за всяка моя дума. И затова казах, че някои хора с ореоли на главата го обърнаха на риалити, седнали пред екрана, раздаващи правосъдие, вярващи си, че правейки се на много възмутени стават и с нещо по-добри.
Какъв съм бил лош, че не съм излекувал кучето от деменцията му. Какъв съм бил лош и свидлив стопанин, нищо че кучето изкарало до някаква едва ли не рекордна за породата си възраст, явно от много лошо гледане.

Показване на мнениетоg_tanov, в 12 April 2013 - 07:37 AM, написа:

И какво стана, на всеки капризен глупак ли ще помага Щибуми, или хора като нея.
Нищо, не съм вярващ, но един ден това момче ще стане старец. Тогава ще разбере какво е безпомощност.

Шибуми, евала!!!:rc_036:

В крайна сметка тук не се помага на мен а на кучето, глупако.
Доживяването до дълбоки старини не е дар а наказание и ако по някаква случайност аз доживея до близка до тази възраст (доно не става) се надявам да има кой да ме отърве от мъките. Аз съм твърдо за евтаназията при хората и дори съм дал нареждане ако изпадна в състояние, в което не мога сам да взема решение, да се дърпа шалтера. Така че спести си заплахите.

Показване на мнениетоАриел, в 12 April 2013 - 09:55 AM, написа:

.При мен е отказан от гледане на стопаните си кокер на 14 год, тресе го деменцията, освен ако не му замирише на ядене.Пика и ака нонстоп, без оглед, че съм го извела 7 пъти за деня.А ходя и на работа.

Ако състоянието на кучето беше такова, решението ми щеше да бъде много по-лесно и нямаше въобще да се стига до тази тема. Проблема е, че кучето е още с всичкия си или поне аз не откривам някакви съществени изменения в поведението му, дори откривам зачатъци на интелект, които са липсвали в по-ранна възраст.
Имам си дядо на 85години с всичките му деменции, още си ходи до тоалетната но ни създава куп други ядове. Състоянието ми е ясно.

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:00 PM

dgb
Не мисля че някой иска да се доказва, просто животното не е виновно, Шифтер го посочи правилно - подобно животно не е за евтаназия, има сериозен проблем, който с консултация при добър ветеринар възможно да получи идиотски елементарно разрешение.

Никой не те демонизира, просто отношението към кучетата ни тук е по-различно. Дори когато нямаме любов към тях или добър стабилен контакт с тях (имах такъв случай, но не исках да се отърва на всяка цена от животното) повечето хора тук не се стремят на всяка цена да се отърват от проблемните си животни.
А и нямаме сто процента сигурност че е точно деменция. Така че дай животното на Шибуми, която ако не се справи ще му намери по-добри стопани, отколкото можеш да намериш ти.

Извинявай, ама твоята позиция е много странна: до вчера говореше за евтаназия, а сега и друг стопанин чакаш, друг кандидат искаш? И то защото те мързи да намериш кола до Варна да го закараш животното като платиш бензина, който ще ти излезе колкото инжекция за евтаназия?
Това вече аз не го разбирам. На 17 години да се фръцнеш така е допустимо, но ти каза че си на 30, все пак и си мислил да го евтанизираш животното. Какъв е проблема, щом ти предлагат да те отърват от ненужното животно? Нали така и така си го отписал? Какво значение има при кого ще отиде то? Не е нужно да се заиграваме точно сега в някаква загриженост, много моля.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:05 PM

Смело разсъждаваш за собствената си евтаназия, но това не те освобождава от отговорност.

Явно съвестта ти е чиста, а това е по-лошо, от това да си "глупак". Радвам се, че поне кучето ти ще бъде гледано добре.

Живей си животеца, пък ако няма кой да ти изпълни "разпореждането", дано се сетиш какви си ги дрънкал на младини.

Успех и всичко най-хубаво от мен.

#35 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 April 2013 - 12:00 PM, написа:

dgb
Не мисля че някой иска да се доказва, просто животното не е виновно,

Още в самото начало писах, че най-добрия вариант е да си намери друг стопанин. Не съм започнал темата просто за морална подкрепа. Къде ми видя да давам заден след като съм казал, че съм съгласен.
Това куче не е за двор, това трябва да се знае и ако някой мисли да го спасява като го остави на двора в студ, пек и влага, по-добре да не се захваща. Смятам, че за толкова години си познавам животното по-добре от всички коментиращи.

#36 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:13 PM

За собствената си евтаназия и аз съм "за" с две ръце, когато и ако доживея до състояние да не мога да се обслужвам сама и/или да не ме слуша главата. Философски отскок, ако има нещо да ме плаши на тоя свят, това е Алцхаймер...
И не, dgb, за боксерите НЕ Е типично да имат газове. Това не е английски или френски булдог. Те всички кучета имат газове, от време на време, като хората, но да е постоянно и да смърди до небесата, и да е съпроводено с размекнати изпражнения или разстройство... на мен ми мирише на проблеми с чревната флора. А ако кучето е от много години така - на многогодищни проблеми с червата и храносмилането. Това подлежи на поддръжка, ако не на оправяне. Друг е въпросът, че в Бургас...
И да не пропусна: Не, не си прав, тук не са 1% от хората, които са малоумни, а останалите 99% от човечеството ги гледат странно. Просто явно общуваш с повече другояче настроени хора и затова ти е такова впечатението. А понеже хората тук и техният кръг са от другояче мислещите спрямо твоя кръг, затова пък те се изненадват толкова, че може да има 1% малоумници, на които не им пука за кучетата им и не изпитват към тях нищо... или омраза...

#37 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 April 2013 - 12:15 PM

Прочетох първите няколко поста и няма да чета всичко написано до тук.
Гледам вкъщи един 15 годишен английски сетер. Не, не е моето куче. Беше кучето на майка ми, което взех вкъщи на 11 годишна възраст, когато тя почина. Завзе ми чисто новия диван в чисто новата къща. Косми пуска навсякъде в огромни количества. Смърди ужасно, зъбите му са в окаяно състояние, ушите също и въпреги грижите, които полагам няма какво повече да се направи на тази възраст. Има бъбречна недостатъчност и неговата храна на месец ми струва колкото храната на останалите ми кучета - три броя плюс приемно (винаги има поне по едно приемно вкъщи). Едва се държи на задните си крака, непрекъсанто пада и се налага да го вдигам, а поради куп причини вдигането на повече от 5 кила ми е силно противопоказно. Нощем понякога като се опита да слезе от дивана и пада и започва да лае. Будя се и слизам от другия етаж да го вдигна, а той ме напада. Поради това, че не може да ходи дълго се налага да му режа ноктите, при което той налита да хапе. Всъщност, налита да хапе и като му чистя ушите, и като го галя, и като го мия...Яко хапе, въпреки липсата на зъби. Глух е и лае ужасно силно за щяло и нещяло. Забравя, че е излизал на разходка и лае, за да го пусна навън (поне имаме двор, но вече не може да слиза по стълбите сам). Забравя, че е ял и лае за храна след всяко излизане (понякога и по десет пъти на ден). Това не го спира да се напикава вкъщи, а като пикае ходи и съответно напиканото е дъъъъъълга следа, която разнася навсякъде. С бъбречна недостатъчност е, понякога изпива толкова много вода, че започва яко да повръща. Често има разстройство и се насира вкъщи. И ходи докато сере. Е, не е всеки ден, ама вчера три пъти повърна и пет пъти се насра. Вечно е крив и кисел и се заяжда с другите кучета.
Мога още да описвам, но мисля, че картинката е ясна.
Човече, НИТО ЗА МИГ не ми е опротивяло това куче (не, не е моето куче!). Нито за миг не ми е хрумнало да прехвърля грижите за него на друг или да го приспя (освен ако не започне много да го боли и да се мъчи). От всичките кучета вкъщи, той ми образува най-много нерви и създава най-много грижи и въпреки това се старая да му осигуря достоен живот до когато му е писано.
Пък ти си решаваш за себе си и за нетвоето куче.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#38 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:35 PM

Показване на мнениетоdgb, в 12 April 2013 - 11:51 AM, написа:

В крайна сметка тук не се помага на мен а на кучето

Много грешиш...Шибуми в случая спасява не само кучето, но и теб. Или може би не си се замислял как щеше да продължи живота ти с мисълта, че си евтаназирал куче без причина. Но и това си е до съвест...
И...редно е да оставиш поне издръжка за кучето.

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 12:48 PM

dgb

Цитат

Това куче не е за двор,

Моля? За апартамент ама не за твой, нали? Е като не е за двор, защо не си го оставиш? Ти наистина ли мислиш че такова проблемно животно някой друг трябва да поеме със всичките му проблеми и болежки само защото на ТЕБ лично ти е писнало от ТВОЕТО куче?

Не стига че хората помощ му предлагат ама се почва и мръщене все едно ще избираш и кандидат-стопани, а те за старо проблемно животно явно трябва да се наредят в две редици.

"Ако някой не го вземе - ще го евтанизирам, ама да не го вземе който и да е, ама ако може в петзвезден хотел" - така звучи твоята позиция.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 01:42 PM

Показване на мнениетоdile, в 12 April 2013 - 12:35 PM, написа:

Много грешиш...Шибуми в случая спасява не само кучето, но и теб. Или може би не си се замислял как щеше да продължи живота ти с мисълта, че си евтаназирал куче без причина.

Именно. Замислял се е и затова пише тук и Шибуми ще помогне предимно на него.
При това положение подобен тон е наглост. Не виждам никакви провокации от наша страна.

Показване на мнениетоshifter, в 12 April 2013 - 12:13 PM, написа:

И да не пропусна: Не, не си прав, тук не са 1% от хората, които са малоумни, а останалите 99% от човечеството ги гледат странно. Просто явно общуваш с повече другояче настроени хора и затова ти е такова впечатението. А понеже хората тук и техният кръг са от другояче мислещите спрямо твоя кръг, затова пък те се изненадват толкова, че може да има 1% малоумници, на които не им пука за кучетата им и не изпитват към тях нищо... или омраза...

Много точно! Пиша единствено, за да осъзнае "човекът", че има и друга нормалност. Не му се меся в решението за кучето, то е лично, дразнещо е отношението към хората, на които желае да прехвърли проблема си.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни