Dog.bg Форуми : Трудно решение със старо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудно решение със старо куче Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 April 2013 - 02:43 PM

Кучето ще живее на двор със заграждение.Имам и голям заден двор където може да се разхожда.Вътре има голяма дървена къща(не кучешка),която е добре изолирана и топла.
Все още никой не ме е потърсил на ЛС.
Това ми е предложението.
Няма да важи цяла вечност,тъй като имам и други планове.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 02:50 PM

Проблема идва от това,че на човека не му се дават повече кинти и е заобиколен от кретени,които му викат "няма ли да махнеш това куче". на 30г. му се живее... ходим у се по дискотечки и иска да си води пичета вкъщи и като си легнат да не му се завират косми по гъза и, да не се занимава с кучето. Лошото,е че късно ще разбере какъв тъпак е. Аз също имам един познат,който ми беше симпатичен... докато не си разкара кучето... щото неможел да поддържа чисто и имало косми навсякъде и му се било изсрало в леглото "по неговите думи НАРОЧНО".
Това пич...,че кучето ти сере и пикае са бели кахъри. Дано и с мойте утре имам същите проблеми, НО ДА СА МИ ЗДРАВИ! и ДАНО изкарат колкото се може повече години.
Искам само да ти кажа лично на тебе 2 приказки които може и да не ти харесат защото са директни,ама така си е винаги казвам на хората нещата направо. За мене ти не си никакъв мъж,а един пълен путьо,който бяга от отговорност. Ако беше мъж на място,тия мисли никога нямаше да ти минават през тиквата. Утре и детето ще си оставиш,ако има здравословен проблем,щото ти е в тежест. Гарантирам ти,че това животно какъвто и здравословен проблем да има,дали деменция,дали стомашен... какъвто и да си тъпак никога не би те оставило. Ама нищо де... ти винаги можеш да го прецакаш... .Има още едно НО обаче... никой свестен лекар,няма да ти приспи здравото куче...та ако някой се навие моля те пусни му името тука.. поне хората да не се лъжат да ходят при разни убийци на кучета...

#43 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 03:32 PM

:ba_025:

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 12 April 2013 - 02:50 PM, написа:

Проблема идва от това,че на човека не му се дават повече кинти и е заобиколен от кретени,които му викат "няма ли да махнеш това куче". на 30г. му се живее... ходим у се по дискотечки и иска да си води пичета вкъщи и като си легнат да не му се завират косми по гъза и, да не се занимава с кучето. Лошото,е че късно ще разбере какъв тъпак е. Аз също имам един познат,който ми беше симпатичен... докато не си разкара кучето... щото неможел да поддържа чисто и имало косми навсякъде и му се било изсрало в леглото "по неговите думи НАРОЧНО".
Това пич...,че кучето ти сере и пикае са бели кахъри. Дано и с мойте утре имам същите проблеми, НО ДА СА МИ ЗДРАВИ! и ДАНО изкарат колкото се може повече години.
Искам само да ти кажа лично на тебе 2 приказки които може и да не ти харесат защото са директни,ама така си е винаги казвам на хората нещата направо. За мене ти не си никакъв мъж,а един пълен путьо,който бяга от отговорност. Ако беше мъж на място,тия мисли никога нямаше да ти минават през тиквата. Утре и детето ще си оставиш,ако има здравословен проблем,щото ти е в тежест. Гарантирам ти,че това животно какъвто и здравословен проблем да има,дали деменция,дали стомашен... какъвто и да си тъпак никога не би те оставило. Ама нищо де... ти винаги можеш да го прецакаш... .Има още едно НО обаче... никой свестен лекар,няма да ти приспи здравото куче...та ако някой се навие моля те пусни му името тука.. поне хората да не се лъжат да ходят при разни убийци на кучета...

#44 Потребителят е офлайн   Blackle Икона

Публикувано: 12 April 2013 - 04:11 PM

Странното в случая е че ти капризничиш прекалено много. Дори когато ти предлагат вариант, ти пак мрън-мрън. Хем не го искаш, хем не искаш и да чувстваш угризения, когато се отървеш от него.
Преди 2 месеца почина 17 годишното ми куче. Година и половина по-рано му се появи тумор на ануса. Не го оперирахме, защото всички казваха, че няма да издържи операцията (но като се върна назад смятам, че трябваше да поемем риска). Последната година той беше едно изкуфяло старче, което едвам се носеше, нямаше зъби и се изпускаше навсякъде. Но той имаше воля за живот - по време на хранене той подмладяваше с 10 години и пак беше толкова жизнен и щастлив. По това време се влоши и всички вкъщи само ходеха и подсмърчаха, защото краят беше близо. Тогава се съветвах с един приятел ветеринар и той ми каза - вземи малко куче, то ще му помогне да си отиде по-лесно. Взех една малка пекинезка, която щом го видя се залепи за него. Тя го дигаше, подканяше го за игра и по този начин го раздвижваше. Той бързо се оцефери и станаха голяма комбина. Като помня как излизат двамата и припкат един до друг. Убедена съм в това, че малката му даде втори живот. Той живя една година повече, защото направихме всичко възможно за да го задържим.
Последният месец вече спря да излиза, защото го боляха краката. Няма да споменавам колко много средства сме пръснали за разни мазила за този тумор, да не казвам, че дори съм ходила при билкар и му варях чай и го мажех с какви ли не работи, но не се отказах. Тумора не му пречеше да се изхожда и не го болеше, но миришеше ужасно, а също така си вършеше работата вкъщи, което значеше, че се чистеше през целия ден. Чак когато си отиде осъзнах колко всъщност цапаше.
И въпреки всички трудности, всички гадости, които сме изживели и изчистили не се отказахме до последния ден. Всъщност той беше зле само ден и половина (вече не можеше да става и го вдигах за да се изпикае) и когато момента настъпи всички бяхме до него и си спомняхме за всички щастливи години прекарани с него и за това, че му осигурихме достойни старини, а не го изхвърлихме, както искаш да направиш ти - и не, не ми казвай, че не искаш.
Сега както казах имам малка пекинезка, която обичам повече от всичко, но не минава и един ден , в който да не се сетя, за онази беззъба уста, която трепери от кеф, че ще яде.
Мисълта ми беше, че моето куче не се мъчеше, както и твоето и дори за миг не се замислих, че ще го изоставя, когато най-много има нужда. Седни и помисли за годините, които сте прекарали заедно и ако тези години не значат нищо за теб, то тогава трябваше отдавна да си го дал на някой, който ще го оцени.

#45 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 05:46 PM

Вие не разбрахте ли,че човекът не си обича кучето.Иска да се отърве от него, то му е в тежест. Дано се съгласи да го даде на някого, а не да го праща по разни приюти.Колкото и да му говорите, няма да се съгласи да си го гледа. Дано горкото животно попадне на един по-добър стопанин.

#46 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 06:04 PM

Заявих, че няма да влизам в спорове а неусетно запчнах да отговарям на всяка глупост. Едни хора спорят заради самия спор, вадят думи от контекста само и само да ме изкарат грешник. Следващите папагали само това чакат и се нахвърлят като обезумели сякаш са в глутница.
Надявам се тези хора да са се наиграли вече. Трудно може да ме обидят, особено след като не са запознати със ситуацията. Могат да си спестят напъните, не се получава.
Към този момент ShiBumi_GirL е единствения вариант, писах и вече и ако всичко мине нормално ще отиде при нея в следващите дни.

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 April 2013 - 07:33 PM

dgb
Ами ето, надявам се всичко да се разреши за дядката за неговото добро.
Приятелски съвет от мен - не взимай повече куче. Просто има хора които не са кучкари, това не е упрек, просто е факт. Надявам се да стигне до Шибуми по живо по здраво без проблем и да му е добре при нея.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#48 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 07:47 PM

Хайде пак сме на пазара. Започва да става все по-дразнещо поведението на някои хора.
Освен купищата глупости по мой адрес, сега излиза, че ShiBumi_GirL се намира в Англия. Една подробност, с която трябваше да се започне, не мислите ли?
Не може да се правиш на много загрижен от другия край на Европа, знаейки че нищо няма да излезе.
След малко ще се появи някой кандидат от Австралия и аз отново ще съм най-голямото зло, че не съм осигурил транспорт до там
Последната страница се оказаха празни приказки и излишно търсене на транспорт.

#49 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 April 2013 - 07:53 PM

dgb
Не е ли във Варна? Не знам защо останах с подобно впечатление. До Англия тоя дядка надали ще издържи път.
Добре, дай отначало, направи В "Без Дом" темата на кучето със снимки:
Давам за осиновяване възрастно куче на 13 години порода боксьор с такива и такива проблеми, понеже нямам време и ресурси да го доотглеждам и т.н.

Ресурса на БезДом е тук в този под форум:
http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/

Също така тази информация е добре да се разхвърли и във Фейсбук, тук има хора които знаят къде да я публикуват.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#50 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 08:22 PM

Какво означава нищо няма да излезе?
Сума кучетa пристигат при осиновителите си било до Австрия,Холандия,Германия в това число и възрастни старчета.
Ако толкова те притеснява финансовата част ще поема част от транспорта му.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2013 - 08:23 PM

Вместо да си беше губил времето в безмислени писания по мой адрес да беше обърнал внимание на това:

Показване на мнениетоbutci, в 11 April 2013 - 06:08 PM, написа:

проверете в частния приют в Бургас дали срещу някакво заплащане няма да го приемат да изживее оставащите му дни.

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#52 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 08:41 PM

Какво значение има финансовата част, когато говорим за възрастно куче, с проблеми, което трябва една седмица да пътува в клетка до Англия.
Просто е излишно да се обсъжда.

#53 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2013 - 09:13 PM

Седмица?!
Виж, очевидно не си наясно. Поинтересувай се, и Шибуми ще ти обясни как стоят нещата с транспорта до Европа. Предложението е напълно реалистично. Не е нужно да пълниш темата с все по-многобройни постове от типа "такова животно нема".
Поразгледай Без дом (особено раздела Чуден край) - как и къде отиват нуждаещите се от дом животни, каквото е твоето. Пътуват недъгави, болни, стари, бебоци, всякакви. Проблем може да има във вид на забавяне само ако не си си изпълнил задълженията като стопанин от типа чип, ваксина.
Темата по принцип е за там, чудя се какво прави във Възпитание и обучение, може ли мод да премести?

#54 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 10:16 PM

Направи (предложи) добро - изяж л*йно....Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 11:25 AM

Човекът не е запознат с нещата,обяснете му ги. Малко са хората,които влизат във форумите и се интересуват.

dgb , от години кучета и котки пътуват по Европа. Нека това не ви плаши.Звучи стряскащо,но не е.

Всеки си има свое мнение,но моля ви спрете да му говорите подобни неща. Ще вземе накрая да се изнерви и да преспи кучо. Знам,че всички са бесни,но кучето е най-важно в тази ситуация.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 12:56 PM

Дали ще е 7 или 4-5 дни това е без значение, Кучето ако не умре от пътуването ще умре от стрес. Или може би трябва да го пратя с въздушен транспорт.
Защо изобщо коментираме неща, които няма да се случат. Ще ми предлагаш да го вземеш намирайки се на 2500 км, знаейки много добре, че с това трябва да започнеш и после ще ми се изцепиш "но трябва да е чипирано и ваксинирано а на теб не ти се дават пари". После що съм бил ядосан.

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2013 - 01:01 PM

Предлага ти се вариант,който ти явно отхвърляш.Ми кажи си бе не,не ме устройва и тва е.Ще търся друг вариант и толкоз.Кво го увърташ,че и чак сме ти виновни,че видиш ли няма да дойда да го взема на крака.
Хайде сега изведнъж не ми се прави на много загрижен ако обичаш,че било старо кучето и как нямало да издържи,като до вчера щеще да го приспиваш и да го даваш в приют.
''Изцепването'' ми е задължително изискване кучето да напусне страната и да влезе,в която и да е друга.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 01:26 PM

dgb, извинявайте, но нали Вие самият искахте да се отървете от кучето на всяка цена... бяхте избрал така или иначе да го лишите от живот, защото Ви е омръзнало да се занимавате с него. Защо тогава сега изведнъж започнахте да се притеснявате дали ще издържи пътуването! Аз мисля, че това не е същинския проблем. Назовете истинския проблем, за да видят хората, пишещи във форума дали ще могат да го решат. В парите, нужни за подготовка на кучето да пътува ли е проблемът?
Не мисля, че ще получите по-добро предложение от това, което Ви дава ShiBumi_GirL...
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 01:50 PM

dgb, толкова години си се грижил за кучо,потърпи го още малко. Не го захвърляй като ненужна вещ. Ако ти не си се привързал към него,не значи че то не те обича и не усеща твоето отношение към него.

#60 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2013 - 02:33 PM

Явно се опитвате да манипулирате думите ми.
Не ми се били давали пари за подготовката. Наистина ли някой болен мозък тук си мисли, че ще пестя пари за някаква си ваксина и чип при положение, че има кой да го вземе. ShiBumi_GirL, не ми излизай с тия номера за да ми се правиш на голяма светица и благодетел. Ясно ти беше от самото начало, че кучето няма да дойде при теб и сега се опитваш да печелиш точки в очите на наивници.
Още от самото начало казах, че не искам да го давам в приют защото така се мъчи. Ако исках да се отърва по лесния начин досега да съм го дал хиляди пъти. Зная че много от вас за собствено успокоение са способни да продължават нечия агония с години. Е аз няма да го дам да се мъчи на открито заедно с някакви въшкарници от улицата. Затова и не съм го оставил в приют. Няма и да го пратя да се друса и в някой бус до Англия, затворен в клетка.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни