Dog.bg Форуми : Савет относно избора на куче за пазач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Савет относно избора на куче за пазач Оцени темата: -----

Анкета: Савет относно избора на куче за пазач (18 гласували потребители)

какво куче бихте ми препоръчали ?

1. Доберман (5 гласове [27.78%] - Виж)

Процент от гласовете: 27.78%

2. Българско Овчарско Куче (3 гласове [16.67%] - Виж)

Процент от гласовете: 16.67%

3. Родваилер (2 гласове [11.11%] - Виж)

Процент от гласовете: 11.11%

4. Немска Овчарка (3 гласове [16.67%] - Виж)

Процент от гласовете: 16.67%

5. Турски кангал (4 гласове [22.22%] - Виж)

Процент от гласовете: 22.22%

6. Боксер (1 гласове [5.56%] - Виж)

Процент от гласовете: 5.56%

Гласуване Гостите не могат да гласуват

#21 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2013 - 10:24 PM

Ама какво почнахте да съдите човека ,че си гледа лошо кучетата още преди да ги е взел?И какво лошо има в това да си ползваш работна порода за работа?Ако си подбера правилните кучета с правилно обучение и гледане аз лично не виждам нищо лошо в това.И какви са тия простутии , че Седефчо щял да съди ,че е охапан докато мъкне някоя печка към каруцата.Ще.
Моето мнение е ,че кучето си е добър охранител на дом и лице.Но за добра охрана на двор си трябват 2-3 кучета.Само трудно би се справило с 2-3 ма апаши.
Три примера.
Знам за къща с около 3 декара двор в който търчат на воля 10-11 БОК-а.Самата глетка на тази глутница би те отказало да минеш на по-малко от 3 метра от високият зид.
В едно село до София в къща на мой приятел живее НОК.Излиза семейството на гости.Прибира се вечерта и намират дворната врата избита навън (отваря се навътре :md_064: ).На входа си лежи спокойно момчето и чака стопаните си.
Еди друг познат имаше 5 добермана.Всички къщи около него бяха обирани по няколко пъти.А в неговата и гарга не прелиташе непоканена.Що ли?
И на трите места кучетата си живеят щасливо и се чустват горди с работата си.
И да не забравяме ,че основната функция на кучето от както е създадено е да пази и ловува.
Иначе не мисля, че породата в случея определя качеството.Сигурен съм ,че по приютите има кучета с отлични дани за пазач.

#22 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 09:28 AM

Абе , как в тоя сайт едни и същи хора разбират от всичко!?
Пак ще повторя, защото съм СИГУРЕН в думите си:
Едно сериозно куче е много по трудно преодолимо препятствие пред крадци от СОТ.
Пишете че не опирало до породата - Еми няма да опира , щото тия породи вече не са нищо друго освен атрактивен външен вид и документи :zz_020: .
Глупаво е сравнението че не всеки италиянец е оперен певец , не всеки грък философ и т.н. защото хората прават поколение по любов, а не по някакви качества и белези.
Не всяко италянче може да пее, но ако на едно дете родителите и всичките деди на зад са били оперни певци дали няма да има глас ? Ти кажи!
И с тва обучение дето пишете вече се оливате: Чудя се как е имало кучета пазачи преди специялните дрсури и новта кинология
Ако човека си обучи кучето за ИПО, ШУЦ ,МУЦ , ТРЪЦ (тук изключвам белгйиската система) и други такива актьорски шоу програми най много да му развали охранителните качества.

П.С.
Не мога да пропусна бисера на agalina :zz_225: : "кангала си гледа овцете а не хапе крадци" :zz_224:
Кака ги гледа бе душко? Дои ли ги подстригва ли ги?

#23 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 10:51 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 April 2013 - 06:09 PM, написа:

Показване на мнениетоprodromov, в 15 April 2013 - 04:03 PM, написа:

оффф като нямаш какво да кажеш кво ми пишеш само празни работи? Първо се научи да четеш правилно, ако се чудиш какво имам впредвид прочети предишния ми коментар още поне 10 пъти и дано разбереш. Идеята на темата е друга, не да ми онясняваш ся как примерно една Болонка ставала и тя за пазач.

Не ми Офкай ако обичаш, защото от ей такива много офкащи като теб по улиците е пълно от бившите "пазачи".
Като искаш някой да ти лае по оградата вземи някой от приюта - там е бъкано от бивши дворни, гледани на верига. И то едри. Достатъчно яка визия имат да ти подплашат цигани.

Породата в случая няма да ти реши проблема.
Защото ти самия с твоя пинчер не знаеш какво искаш.

Стандартна ситуация: Фурия пак е с пристъп на словесна диария ...:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#24 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2013 - 09:32 PM

А тук какъв хубавец търси какво да пази

http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/

#25 Потребителят е офлайн   prodromov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2013 - 09:36 AM

много е хубаво това куче, но аз искам да го взема от малко :)

#26 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2013 - 03:58 PM

Показване на мнениетоprodromov, в 19 April 2013 - 09:36 AM, написа:

много е хубаво това куче, но аз искам да го взема от малко :)

Аз на твое място бих го взел веднага.Идеално е за твоите нужди.
Ако искаш повече от едно куче за охрана е хубаво да има един опитен екземпляр за пример и обучение на мъниците.

#27 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2013 - 05:14 PM

Ние купихме каракачанец от малко ,и идиот злобен израсна ,наложисе да го даваме за усиновяване за хора без деца.,щото толково много мразеше деца че направо побесняваше като влезнат наши деца.Какво не правихме,неможахме да промениме неща.
Мойто мнение ,че подобре да вземеш спокойно куче ,което си върши работа,сигурно е.Знам че ще има коментарии че стопани виновни за това какво куче порасна ,повярвайте че не така. Човека ни предупреди че негови кучета се агресивни,но ние помъслихме че с любов го отгледаме и няма да бъде като родители му,но човека се оказа прав,при някои в гени заложено.
След тая грешка,повече не искаме куче,подобре да бяхме усиновили нещо което поспокойно. ,откоко то купихме го за сумата пари и ревахме след като го дадохме на хора.,чувствамесе като предатели,обаче сигурность на деца поважна.Щяхме да спестиме доста проблеми,главоболия и високо кръвно налягане.
А Вежен ми изглежда сладур,не че давам гаранции за него ,то ако не го видиш на живо ,няма как да разбереш.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни