Малкото ни куче (ок 8 месеца) яде всичко до което се докопа. Родитеите ми говорили с някой "кучкар", който им казал,че му липсвали витамини и за това гризе така всичко. Та въпроса ми е това възможно ли е, защото на мен ми се струва крайно странно?
Безразборно гризане
Публикувано: 07 October 2006 - 09:45 AM
На мойта като не и липсва нищо, яде най-гъзарската храна, ходи на доктор по-често от мен защо нагриза:
1. Всички крака на столове и маси
2. Дръжката на четката за миене на под
3. Касата на всички врати
4. Дървения ръб на едно огледало
5. Мястото където се съединяват 2 балатума
6. ВСИИИИЧКО каквото може да се дъфче..
Успокояват ме, че до 1 година това поведение е нормално - бебешки му маймунджулъци.После кучето става по-уравновесено и спокойно. Ти като малак що се криеше да пушиш и що бягаше от училище...същата работа wink Всичко с времето си, ще траете, няма къде да бягате :)
1. Всички крака на столове и маси
2. Дръжката на четката за миене на под
3. Касата на всички врати
4. Дървения ръб на едно огледало
5. Мястото където се съединяват 2 балатума
6. ВСИИИИЧКО каквото може да се дъфче..
Успокояват ме, че до 1 година това поведение е нормално - бебешки му маймунджулъци.После кучето става по-уравновесено и спокойно. Ти като малак що се криеше да пушиш и що бягаше от училище...същата работа wink Всичко с времето си, ще траете, няма къде да бягате :)
Публикувано: 07 October 2006 - 09:50 AM
Моят също гризе всичко дървено,даже от вън си донесе един клон,но сега вече не му е интересно и снощи нагриза шкафа.Предишното ми куче-афганеца-беше изгризал 10 см навътре в ъгъла на комина,освен,че ядеше обувки,книги,касети и всичко,което намереше...сега поне минаваме само с дървенията.Аз предполагам,че това е ,защото навън много обича да гризе пръчки.
Публикувано: 09 October 2006 - 08:24 AM
Цитат
много съжалявам.....забравих да намаля снимката s)
Ами редактирай си мнението и я намали или махни, моля r)
Така се разхождам 1/2 час напред-назад по екрана, за да прочета мнение.
По темата: Нашия още няма 4 месеца и сега му растат зъби. Опитва се да изяде всичко - включително камъните по двора, мазилка от стената, балатума, шкафове, играчки на детето, обувки и каквото друго ви хрумне l)
Със сигурност не е липса на витамини - яде най-препоръчваната бебешка храна на Проплан, допълнително получава калций.
Обаче откак сме му дали към неговите си играчки и два големи кожени кокала, забелязвам със задоволство намаляване на другите поражения l)

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!
Страница 1 от 1