Цитат
Не съм се обръщала лично към вас, г-н Атанасов.
На написаното от вас нямам никакъв коментар. "Наслада за тълпата". Подобна квалификация автоматично изключва възможността за дискусия. Също като "репликирания от страна на хора в името единствено на спорта наддумване.
Очевидно когато хората искат да изразят несъвпадащо с вашето мнение, стават тутакси достойни за подобни квалификации.
Целта ми е най-малкото да се наддумвам с вас, защото знам прекрасно, че не ми е по силите.
Целта ми е да подкрепя Апсо в едно достойно за уважение и трудно начинание.
btw съществува класация по интелигентност на породите, направена въз основа на определени критерии, които са дефинирани. В нея винаги е водил пуделът. И тя не е измислена от insult.
Аз казах, че за мене темата е приключила. Ако взимам отношение отново, то е само поради факта, че те уважавам, държа на тебе и не желая да оставаш с убеждението че се стремя да се конфронтирам с някого, а най-малко с тебе и другата участничка, на която също много държа.
Често казано не си спомням някъде да съм използвал израз наслада на тълпата, но ако съм го направил, значи съм имал основание. А колкото до тълпата имай предвид, че тълпа не винаги е обидна квалификация за група хора, събрани на едно място. Погледни детайлната етимология на думата.
Писах, че не е имало нужда някой да се изживява като адвокат на апсо, защото аз не я обвинявам в нищо повторих това достатъчно много пъти и достатъчно много пъти изразих уважението си за това, което прави. Въпроса бе принципен по отношение на порода от работно направление.
Колкото до тестовете за интелигентност . Милена, не се базирай на научно-популярна литература, а на научна такава. Мисля, че се постарах да разясня, жалко че не съм бил разбран.
Аз съм твърдо и против съпоставянето на кучешката възраст спрямо човешката възраст. Писал съм за това, мотивирал съм теорията си. И един любопитен факт, ако не ти е известен. Предполагам знаеш кой е Конрад Лоренц. Предполагам, знаеш че той е един от малкото носители на нобелова награда за поведение на животните. Та Конрад Лоренц е един от хората, който създава такава таблица за приравняване на възрастта между куче и човек. И по-ценното, което ме кара да се възхищавам изключително много на този гениален учен. След време той сам се отрече от класификацията си, прозирайки несъстоятелността на твърдения от подобен род.
Лоренц, Павлов и Айнщайн са едни от учените които изключително много ценя. И то не само за това, което са допринесли в науката, а за това, че никога не са се срамували да се отрекат от свои стари твърдения, когато времето е доказало, че те вече са несъстоятелни.
И това винаги ми напомня шепата комплексари, твърдящи нещо, което знаят, че не е така, но нямат силата да признаят.
Та отново към темата.
Апсо няма нужда от адвокат, защото аз не я обвинявам. Нещо повече аз съм й писал на лични и само нивото на нейната интелигентност ще покаже кой крив, кой прав и дали има смисъл това изкуствено подклаждане на полемика.
С уважение към тебе,
Николай Атанасов