Dog.bg Форуми : От къде мога да си взема МИНИ чихуахуа ??

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От къде мога да си взема МИНИ чихуахуа ??

#21 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 23 October 2013 - 11:47 PM

Не е задължително да е генетично заболяване, защото със сигурност не е доказано с тестове, че кученцето е починало от генетично заболяване. Имат само "думата" на ветеринаря, но за съжаление има наистина много ветеринари, които могат да напишат роман по сладкодумие, но като лекари са ..... :cb_034: Добър ветеринар, който наистина да разбира и да се интересува от новости в медицината се намира твърде трудно, а в някой градове е невъзможно даже :(
Жалко за кученцето ....

#22 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 02:06 PM

Здравейте.Пиша,защото много изчетох от къде и как трябва да си взема чихи.Реших да ви се доверя и взех през май месец от т.нар. от вас лицензирани развъдници.Тук е мястото да кажа,че съм абсолютно "боса" в разпознаване на хубавите,класни кучета.Имам си прекрасно мъжко чихуахуа,което скоро ще стане на 10 мес ,но за съжаление е с крипторхизъм.Не го обичам по-малко,но съм ужасно ядосана на човека,който ни го продаде,защото това не е малък проблем.Платихме не малка сума за породистото куче с родословно дърво.Това ли е по-доброто място за взимане на куче все още?И как кучета,които се водят и печелят изложби имат в родословието си крипторхи?Запитах продавача какво му е на кучето,защото предлагаше тогава 2 с разлика от 200лв.Отговора беше- "нищо".Явно тестис по-малко = 200лв по-малко!!!
Моля ви,хора,когато някой любител като мен реши да си вземе куче,кажете му ако му има нещо.И не съдете толкова жестоко хората,които решават да си вземат куче от зоомагазин,от нелицензиран развъдник или от където решат.както опита показа,вашите кучета,не са "идеални".За финал ще кажа,че малчо остава при нас,обичаме си го все така и дори за миг не съжаляваме за него!!!СЪжаляваме само,че няма да си имаме бебета!!!
А на вас,г-н Иван Йорданов от Златица - БЛАГОДАРЯ,ама нямаше нужда !!!

#23 Потребителят е офлайн   merciless Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2013 - 02:19 PM

оперативно не може ли да се оправи кученцето?

#24 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 02:49 PM

Няма вариант да бъдем 2 тестиса :ea_103: А ако имаме поколение,то със сигурност ще се предаде :angry:

#25 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 October 2013 - 03:03 PM

Здравейте, minimimi , разбирам ви. Все пак нали разбирате, че дори и от здрави родители е възможно да се случи да се роди кученце с някакъв проблем или да обърне захапка при смяна на зъбките. Такива кученца, дори и от уникални родители просто минават домашен клас и не се развъждат. Повечето са здрави, без здравословен проблем и са идеални за семейство, което си търси мъник за компания. Тези кученца са на по-ниска цена обикновено, не се подаряват или се подаряват по преценка на развъдчика.
Колкото до тестисите понякога има движение на единият тестис и с израстването може да остане вътре. Нужно е време, за да е сигурно дали всичко ще е наред. Хубаво е да говорите с развъдчика за това.
Не знам, но мисля, че колегите обясняват когато има причина дадено кученце да е домашен клас според мен просто няма смисъл да се "прикрива" каквото и да е понеже "дефекта" какъвто и да е той ще си остане и няма да се промени. Въпреки, че понякога обратната захапка се оправя след смяната на млечните зъби, понякога нормалната захапка се променя след смяната на млечните зъби или ако не са навреме извадени млечните зъби. Това е жив организъм, който постоянно се изменя в процеса на израстването и факторите, които оказват влияние са много.
Изчакайте още малко и ако остане крипторхит може след време да го кастрирате. Кастрираните кучета не стават по-мързеливи и даже не губят интерес към женските. Няма да се промени и ще бъде много добре.

#26 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 October 2013 - 03:10 PM

Също така някой кучета от страх, от притеснение или друго си прибират единият или и двата тестиса временно и после отново са с два тестиса. Това го могат и йогите :) Опитайте да проверите малчо когато е спокоен и в домашна обстановка, когато нищо не го притеснява може всичко да е наред с него.

#27 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 04:55 PM

Анче,благодаря за отговорите,но именно в домашна обстановка и пълно спокойствие самата аз забелязах "проблема".Тогава го заведох и на ветиринар,който потвърди.Няма как да слезе тестиса,защото това се случва,когато са съвсем малки.Малчо ще стане на 10 мес след няколко дни.Взехме го на 4 мес,така,че още тогава господина е знаел.Няма как да ме убеди никой,че не е подозирал.Умишлено скрито е,при условие,че лично с устата си попитах какво му има на кученцето.И не мисля,че 1000лв са малко пари за куче домашен клас.Просто ме е Яд,моля разберете ме правилно.Парите в никакъв случай не са малко за семейството ми,за да кажем че е било глезотия да си вземем такова куче.Пак казвам изчетох форумите и точно вие ме убедихте от къде да взема куче.Еееее не случихме!!!Така явно е в живота!!!

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 October 2013 - 05:26 PM

Показване на мнениетоminimimi, в 25 October 2013 - 02:55 PM, написа:

Анче,благодаря за отговорите,но именно в домашна обстановка и пълно спокойствие самата аз забелязах "проблема".Тогава го заведох и на ветиринар,който потвърди.Няма как да слезе тестиса,защото това се случва,когато са съвсем малки.Малчо ще стане на 10 мес след няколко дни.Взехме го на 4 мес,така,че още тогава господина е знаел.Няма как да ме убеди никой,че не е подозирал.Умишлено скрито е,при условие,че лично с устата си попитах какво му има на кученцето.И не мисля,че 1000лв са малко пари за куче домашен клас.Просто ме е Яд,моля разберете ме правилно.Парите в никакъв случай не са малко за семейството ми,за да кажем че е било глезотия да си вземем такова куче.Пак казвам изчетох форумите и точно вие ме убедихте от къде да взема куче.Еееее не случихме!!!Така явно е в живота!!!

Тестикули много често могат да слязат в скротална торбичка и до възраст 1 година и половина. Случва се. Крипторхизма не може да се предвиди и е въпрос на скачка, защото носителките на крипторхизма са женските, колкото странно и да ви звучи. Ако това е първо поколение на майка на вашето бебе, то трябва да видите назад в родословието кои женски стоят зад това кученце и кои кучила са произвеждани.
Имате ли родословие? Кой точно е развъдчика?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#29 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:08 PM

Да,имаме родословие.Развъдчика е Златица маунтайн.

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 October 2013 - 06:14 PM

Показване на мнениетоminimimi, в 25 October 2013 - 04:08 PM, написа:

Да,имаме родословие.Развъдчика е Златица маунтайн.

Случва се, повярвайте ми, напълно ви разбирам, защото и аз така бях с родословно куче с демодекоза, и то не за домашен любимец, а за изложбена и развъдна дейност. Не бързайте, вижте дали тестиса няма да слезе долу, понеже крипторхизъм е особенна работа, вие така или иначе няма да го заплождате, проучете повече за кучилата на майката и дали тя е давала крипторх преди в поколението си.

Никой селикционер не е застрахован от неизбежни здравословни грешки.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:20 PM

Скъпа Фурия,защо да се ровя назад и да задълбавам проблема?Какво ще спечеля?Да,очевидно се случва,аз този факт не го отричам.Изразявам просто негативизма,който натрупах към г-н Йорданов,който скри от нас това!!!Ама така е,човек като види парите пред очите и е готов на да излъже или скрие,за съжаление.Относно поколението-не съм имала намерение да правя развъдник у нас (затова исках и мъжко кученце), но ДА-мислила съм да го "пусна" и да си има бебета.Еееее,явно сега няма да стане.А родословието ни ще си стои само в шкафа.

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:27 PM

Показване на мнениетоminimimi, в 25 October 2013 - 04:20 PM, написа:

Скъпа Фурия,защо да се ровя назад и да задълбавам проблема?Какво ще спечеля?Да,очевидно се случва,аз този факт не го отричам.Изразявам просто негативизма,който натрупах към г-н Йорданов,който скри от нас това!!!Ама така е,човек като види парите пред очите и е готов на да излъже или скрие,за съжаление.Относно поколението-не съм имала намерение да правя развъдник у нас (затова исках и мъжко кученце), но ДА-мислила съм да го "пусна" и да си има бебета.Еееее,явно сега няма да стане.А родословието ни ще си стои само в шкафа.

момент, вие за домашен любимец ли го искахте или за разплод? 1000 лева кутре от вашата порода си е само пет-класа. Ако купувате кутре пет-класа, то какви тогава тези приказки за пускане за разплод? Нещо ми убягва логиката ви.

1000 лева за пет-класа кутре от вашата порода нищо не е, неприятно е това с крипторхизма, но и вашето желание хем да вземете пет-класа хем да мислите за разплод е още по-неприятно за четене. Как така хем "домашен любимец" хем да го пуснете да има бебета?
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:37 PM

Мисля,че не ме разбра правилно и някак не ми харесва начина ,по който се опитваш да ме съдиш!!! Да взела съм го пет клас,за домашен любимец (не мисля,че са малко парите,толкова си вървят и с по 2 тестиса).Да разбирам ли,че смяташ че ЕДИНСТВЕНО и САМО елитните ви кучета имат право на женска/мъжко?Това е природа и никой не може да избяга от нея!Пак казвам не съм казвала и мислила да развъждам кучета,да продавам или всичките там "мисли,неприятни за четене".

#34 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:43 PM

Показване на мнениетоminimimi, в 25 October 2013 - 04:37 PM, написа:

Мисля,че не ме разбра правилно и някак не ми харесва начина ,по който се опитваш да ме съдиш!!! Да взела съм го пет клас,за домашен любимец (не мисля,че са малко парите,толкова си вървят и с по 2 тестиса).Да разбирам ли,че смяташ че ЕДИНСТВЕНО и САМО елитните ви кучета имат право на женска/мъжко?Това е природа и никой не може да избяга от нея!Пак казвам не съм казвала и мислила да развъждам кучета,да продавам или всичките там "мисли,неприятни за четене".

Ооо, драга, мислила си го и още как. Аз съм имала и родословни кучета и неродословни, така че напълно разбирам за какво иде реч. Кучето, което не става поради здравословни проблеми за скачка, никога не съм съгрешила да го пусна за разплод. Никога. И се гордея с това. Нито по невнимание, нито пък по предварителен план.
Много моля, какви са тези глупости - хем го взимам за домашен любимец, хем ще го заплождам?
как така? Много е грозно подобно становище, сори.

И не знам за кои "елитни" кучета говориш, в момента гледам един умиращ стар пес на 10 години и половина, кастриран и никога не пускан за скачка, без родословие дори, просто си го обичам, като истински домашен любимец, а не като теб: хем за пет-класа кутченце, хем после за разплод , оправдавайки се с "природата".
И закупено от мен куче с родословие от чужбина скачки също не е имало. Въпрос на принцип.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   minimimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:52 PM

Измести центъра на темата,мила.И не ми казвай какво съм мислила за себе си и какво не.Още в първия пост съм написала,че НЕ НЯМА да имаме кученца,но явно не си направи труда да прочетеш.Защо изобщо се захващаш с кучето ми и единия му тестис,като въпроса беше,че дори от лицензираните развъдници,кучетата са с аномалии,но това не пречи на собствениците да си лапнат парите.Когато видиш моя обява в интернет за продажба на куче,тогава може да ме съдиш,че "продавам и развалям" породата!А лично за себе си не виждам нищо,ама нищо грешно 2 родословни пет-клас кучета да бъдат чифтосани,без каквито и да е претенции за порода или меркантилни облаги!!!Дано още 10 години живее "стария ти пес" и да му се радваш!!!
Нямам намерение да пълня темата със спам за или против чифтосването на пет клас мъниците!!!
Всичко добро :db_046:

#36 Потребителят е офлайн   merciless Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2013 - 06:52 PM

Показване на мнениетоminimimi, в 25 October 2013 - 06:37 PM, написа:

+1

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:57 PM

minimimi
Аз разбирам разочарованието ти, повярвай ми, минала съм по този път, с години се рових в развъдници и се оказа че налетях на болно животно)))Разбирам те, и не съм те враг, а и съм платила много повече от 1000 лева за ходене до чужбина да го внеса това кутре тук))) НАПЪЛНО те разбирам, проумей. Грешката беше в мен - не съм се поразровила в родословията достатъчно, но никой не е застрахован.

Просто ми стана неприятно това което ти написа че хем си взимала кутре пет-класа, хем си мислила за разплод. В крайна сметка родословие не гарантира здраве, то само посочва кое куче стои назад в произхода (честно казано сега като знам родословие на болното бебе и погледна родословия на някои кучета в нашата порода буквално хвърлям и бягам)

:-))))))))))))
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 October 2013 - 11:20 PM

minimimi, кученцата, които са касифицирани като домашен клас са такива именно, защото се спират от развъждане примерно по първоначална преценка на развъдчика. Всяко кученце може да има различен дефект, но пак да е здравичко. Собственика трябва да е информиран и да знае, че това кученце не трябва да се развъжда именно поради дадената причина. Кученцата с дефект или недостатък заслужават същата любов като тези за изложби и именно поради тази причина се продават на семейства, които нямат намерение да ги развъждат. Обикновено породно куче без недостатъци може да струва 1000 - 3000 евро, а понякога и над 10 000 евро!! Има шампиони продавани за над 200 000 евро, но това са други теми от други породи :md_064:
Обикновено цената на хубаво кученце с недостатък може да е около 1000 лв и да се поясни какъв недостатък има, за да не бъде развъждано. Говорете с развъдчика все пак. И пак си обичайте малчо, той не знае защо сте сърдити и ще иска да ви развесели или нацелува :friends:

#39 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 October 2013 - 02:28 PM

браво на госпожите ,с развъдници,и с клубни кучета..аплаузи как обяснихте на дамата че едва ли не си е взела секънд хенд куче..ай сега чичо Навар малко да пофилософства..когато купуваш куче ,без значение пет или шоу клас ,ти подписваш договор..в който ,ако кучето е пет клас се записва защо..в случая е продадено куче за някакви пари,с дефект ,който не е описан..дали ще пусне кучето си до разплод или не ,зависи изцяло от клуба...не са редки случаите в които кученце гласено за пет клас на 60 дневна възраст ,вземе та стане шампион,щот видиш ли като сменило зъбите и изправило захапката да речем..та не се мъчете да оправдаете колегата,продал крипторх без да обясни това..имало кучета за по 200 000 евро..има ,ама има и сръбски развъдници продаващи клубни чихита за по 600 евро..иска ви се нещата да са някак си ама нъц...ако в договора не пише че палето е крипторх и че заради това се продава на цена по ниска от обичайната,или е пет клас поради това,аз лично бих се консултирал с адвокат и бих си потърсил правата в съда..защото ,дали едно куче на 4 месеца ще бъде пет или шоу клас,дали ще се ползва за разплод или не много трудно може да се заяви,освен ако няма тежки аномалии...та нека не си говорим глупости...2000 евра,5000 евра-може,но може и доста по ниска цена ...комерсиализацията на кучетата ги превръща в стока,и кинологията в "кинтология"
та това което исках да кажа е : без значение дали си купуваш пет или шоу клас,развъдчика трябва да бъде коректен..какво ще стане ако ми продадете куче на 4 месеца за шоу клас за 3 000 евро да речем,и при смяната на зъбите се окаже че е дефектирала захапката,липсва зъб или нещо си там,и кучето не става за шоу клас?? бихте ли ми осребрили разликата ,като лицензиран развъдчик ,или бихте ми донесли от 9 кладенеца вода,както сега..
дали едно куче ще се ползва за разплод зависи от някои неща,и то не е желанието на развъдчика който го продава

#40 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 30 October 2013 - 07:03 PM

Вижте сега, изопачавате нещата.
ПРАВИЛНО - купуваш ли куче пет клас трябва да знаеш ЗАЩО е такъв клас и защо се препоръчва да не се развъжда или дали има възможност да се промени с израстването и да стане за разплод.
Но това за цената не е както го представяте.
Най-просто ще го обясня така - всички сме хора, всички имаме право да работим. Ако има свободно място за компютърен програмист и заплащането е 10 000 на месец кой според Вас ще бъде взет на работа - този, който е учил за това ( куче без недостатъци ) или човек, който е с основно ( куче с недостатъци ) . Ето така по качествата на човека става и заплащането и при кучетата е същото. Ако има качествата и добро родословие цената му е различна.
Освен това у нас също може да си купи човек хубаво куче Шоу клас за 600-800 евро и ще може да види родителите.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни