Dog.bg Форуми : Английски сетер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски сетер

#201 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2010 - 01:37 PM

И Бруно е от Пловдив...той е най красивият сетер от тази порода който съм срещала до сега между другото....(в Пловдив де)
Ами през лятото всеки месец слагаме Фронтлайн,а през зимата пропускаме,защото няма смисъл.За вътрешното обезпаразитяване слагаме на всеки 3 месеца Cestal plus...той доктора ще ти каже какво да и даваш.
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 01:50 PM

if_147.gif мерси за инфото - радвам се че само с фронтлайн стават нещата, аз мислех за каишка по-натам, но така или иначе ще разпитам подробно кучешкия доктор.

Тази седмица отиваме на вет, за да каже за хапчета - за жалост само с форума не става ab_041.gif

А Бруно е wub.gif wub.gif wub.gif

#203 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 02:26 PM

Дам..Бруно е wub.gif wub.gif все ни засенчва(шегувам се)...аз хич им нямам доверие на противопаразитните каишки,бях купила на Байер една за 25 лв и въпреки нея намирах бълхи по кучето,а и други от нашата кучкарска компания се оплакаха,че каишката предизвикала алергия на врата на кучетата им...ама то всеки сам си решава де
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 03:23 PM

Мерси мерси мерси хиляди пъти за споделения опит и съвети - това ми е първи куч и ми е супер неспокойно, затова питам за всичко. Предпочитам да си питам отколкото да се уча на нейн гръб. Ще се мажем с фронтлайн засега и това е. Този, който и купих ми казаха че държи 2 месеца :)
Хич не ви засенчва той - прекрасен е, но аз не мога да ги сравня - просто са си красавци и двамата и точка ab_041.gif

#205 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 03:28 PM

ab_041.gif ab_041.gif ...е да,ама ние така си се шегуваме двамата собственици.Питай колкото си искаш,то от питане глава не боли ab_041.gif Ако мрешите да наминете към Пловдив като се постопли времето ще се запознаете и с Бруно(ако двамата не се избият за нея де,че те и без това не се понасят)
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 04:08 PM

Супер мило! Мерси! Хаха тепърва нападам с питанията. Страшно много ми се идва до Пд, нека само се постопли и ще навия моя човек да се метнем тримата с кучето и да дойдем да ви видим. Бебка малко ще е поотраснала дотогава. Представям си ги тримата как играят - малката принцеска и двама красавци около нея. ab_041.gif ab_041.gif

В момента водя ожесточена "борба" с приятеля ми. Той не иска да я кастрираме, аз съм твърдо "за". И не знам... тоест знам, ще се боря до последно и ще се опитам да го убедя че това е най-доброто за нея. Стискай палци!

#207 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 04:26 PM

Еми добре де,като не иска да я кастрирате недейте,то не е нужно да ражда като не е кастрирана.Това е в случай,че твоя човек не се съгласи де,иначе като я кастрираш няма да имаш никакви грижи общо взето.Той не иска защото иска бебета ли? Или просто не иска да минава през процедурата?
..за игрите ще те разочаровам..по вероятно е да си играят с моя,защото Бруно винаги е на каишка понеже е агресивен към мъжки dh_188.gif Даже моят имам белег от него-веднъж го захапа и оттогава не се траят.Ама нищо де,ще се редуват в игрите,та да са всички доволни af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 04:52 PM

ммм своенравен Бруно, мъжкар с характер. Твоя душко предполагам не се е травмирал много wub.gif

ами неговия довод засега е, че ще осакатим кучето в смисъл че ще стане дебела, ленива, няма да е тя ... :( и тн...
с кутренца и на двамата не си се занимава, кучката не е расова и не виждаме смисъл да я заплождаме - супер безотговорно е към породата, а и въобще една бременна женска си иска посвещаване и според мен, не е за всеки.
Мисълта, че съм дала на някоя гад кучетата ми. - не мога да го понеса и това, няма да ми е спокойно....
Друг довод мой си "ЗА" кастрацията е, че не ми се занимава с глутници тичащи покрай разгонената сетерка, а и знам че ще избегнем заболявания вбъдеще, това ми е най-силния коз....Въобще аз си отстоявам моето и така ще стане. ab_041.gif

#209 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 06:14 PM

Дано се съгласи,защото знам какво става когато се разгонят и си е стрес и за стопаните като цяло...дали ще стане дебела си зависи само от вас,ако и се осигуравят нужните разходки няма да напълнее,а и ви е в плюс това,че сетерите са доста фини кучета по принцип,така че не е толкова лесно да напулнеят(поне при нас е трудно)
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 11:02 AM

болна тема ми е касрацията, защото вкъщи е война, но надявам се всичко ще приключи в полза на кучето wub.gif
снощи на поляната пред блока търча като луда - много харесвам точно това в сетерите - че са неуморни, енергични, фини кучета. Утре в парка ще е търчане до пълно изтощение, за да не иска много игра вкъщи, въпреки че е страшно игрива и постоянно се закача. Сега сменя зъби и пада голямо ръфане ab_041.gif купуваме спениални кокалчета за дъвкане и гризкане, но вече се замислям и за някаква играчка със звук или нещо от сорта. Онзи ден ми беше набарала единия чехъл, познай къде е вече - в кофата за боклук

#211 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 11:51 AM

ab_041.gif хаха...при мен такива проблеми не е имало никога(слава богу)В това отношение като бебе беше ангелче-не гризе чехли,не гризе мебели...лошото при моя е че си изяжда играчките,за няма и един час играчката е вече на парчета и търябва да я хвърлям,защото ме е страх да не глътне някое от останките...само кокали пресована кожа за нас ab_041.gif
Моят като го заведа на гребната в гората..е казвам ти щастието му е изписано на муцуната,просто си личи колко много обича гората,не се спира от търчане,пяна започва да му капе и пак бяга като луд ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 12:27 PM

Искат много тичане милите. Кучо сигурна съм е безкрайно щастлив със стопанка като теб ab_041.gif
Голям късмет с ангелското му поведение като бебе направо сте ударили бингото. И Брита не прави бели из къщи засега като изключим чехъла ... но само нощем е самичка, през останалото време винаги има човек около нея, постепенно ще я оставяме сама .. .за да си свикне, въпреки че преди да си я вземем четох че тези кучета са много чувствителни към човешко присъствие т.е. не могат без хора около себе си. От наша страна няма пробелм, щото и ние не можем без куче, приятеля ми си има собствен офис и си я води с него през деня wub.gif
И ние сме на кокали от пресована кожа, но нещо мн не им се радва ... само ако я заиграя с него го ръбка известно време и после го забравя

#213 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 12:36 PM

Благодаря ти за хубавите думи wub.gif Само да уточня,че съвсем не е ангелче и да-правилно си чула за чуствителността им към хората.Той наистина не гризеше нищо като бебе,НО(винаги има едно "но")това важеше само когато сме в къщи...в момента,в който го оставим сам започва да унищожава до каквото се добере...затова ви съветвам отсега да я затваряте за по 5-10 мин сама в друга стая,или да излизате вие за толкова от стаята,в която е тя..изобщо не ви препоръчвам да я взимате навсякъде с вас.Аз направих тази грешка и още имам пропблеми заради тази привързаност която изградих с него в началото.От момента,в който го взех не се разделях с него-до магазина,до родителите,на кафе,на заведение...абе навсякъде беше с мен и чак миналата година се разделих за пръв път с него за 1 ден.Та това ми е грешката де,просто не го оставях сам и сега си патя за грешката...при Бритка може да не стане така,ама аз да си кажа да сте подготвени wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 12:59 PM

Оле мерси мн за съвета - и ние сега от опит разбираме в действителност колко гальовни и искащи внимание кучета са сетерите. По твой съвет - ще я оставяме за по 15-ина мин в хола вечер и ще видим как ще се държи.

Да разкажа една смешна случка от снощи - хапвам си аз 2 препечени филийки със сирене /Бри е хапнала гранулки и е била вече на нощна разходка/, а девойката срещу мен на дивана опитваща се да се докопа до моя милост /аз позиционирана на единия фотьойл/ - или за да се гушка /защото винаги като седна идва да се гуши/ или за да разбере отблизо какво има в чинията. Аз съответно не и обръщам особено внимание, ям си, гледам ТВ и от време на време отбивам опитите и да скокне при мен на фотьойла с едно твърдо "не" /радвам се че "не" - то и действа/. Седи Брита на дивана срещу мен и продължва да ме гледа любопитно. Без опити да се докопа до мен. Само седи и ме гледа. И по едно време като отвори едно ми ти гърло - лай. Все едно ме хока, иска внималние или и аз не знам какво /а досега само един път е джавкала при игра..../. Паднах си от смях. wub.gif Това си беше проява на характер отвсякъде ab_041.gif

#215 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 01:09 PM

ab_041.gif ab_041.gif такива са си..ха си посмял да не им обърнеш внимание и веднага ще ти бъде напомнено,че не трябва така да правиш..хаха
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 10:23 PM

убедена съм че е така, въпреки че снощи за втора вечер си спа сама, в хола без да вие ab_041.gif Ако е при нас, не може на друго място освен под завивките със сгушено до нас телце - сигурна съм че никога преди това не е спала в легло ta_175.gif Голяма е хитруша, и на мен е хубаво да спим заедно, но не искам да свикваме ... :(
Твоят кучо къде спи?

#217 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2010 - 08:55 PM

Като малък моят приятел го научи да спи при нас на спалнята,но като порасне и като разбрах,че място за него просто няма..абе будувах цяла нощ,за да го науча да не се качва при нас и сега си спинка на фотьойлите без никой да го кара,даже понякога ми се иска да е при мен на леглото и си го взимам,но той си е свикнал на фотьойлите и си отива пак там wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2010 - 10:10 PM

хих страхотен е! на това му се вика възпитание af_089.gif
и нашето момиче вечер спинка в хола, където си избере - цялата стая е на нейно разположение wub.gif
въпреки че и на мен ми се иска да я гуша денонощно...
спим си заедно на спалнята само при следобедна дрямка wub.gif wub.gif wub.gif
абе днеска ми стана много странно - като я изведохме в парка на разходка подпикна поне 7-8 пъти сякаш си маркира или е разгонена??!! доста се озадачихме.... и се чудим сега с моя приятел на какво може да се дължи това - мъчника е все пак, а освен да маркира територия?

#219 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2010 - 07:59 PM

Днес бяхме на разходка и качвам снимки.
Жалко, че тук няма собственици на сетери или пък ако има не пишат :(

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#220 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2010 - 08:23 PM

Най-накрая една снимка на Брита и ние да видим ab_041.gif Английски сетери имат доста хора,ама защо не пишат...то и на орландците темата е замряла dry.gif
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема