Dog.bg Форуми : Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 August 2013 - 08:43 PM

На акана вече има и агне с ябълки,която също е добър избор при алергия. http://zoomagazin.eu...ki-porodi-29953
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#22 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2013 - 12:19 PM

можете ли да ми предложите вегетарианска суха храна

#23 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 10 September 2013 - 03:31 PM

Това за какво? :ud_009: Кучето е месоядно,факт е ,че е всеядно де, / то може и като за прасе да го храните/,но не разбирам защо ще лишавате животното от месо? Личен ваш избор е какъв ще бъдете,но не го натрапвайте на него.Моля ви,спрете да прехвърляте собствените си вкусове и приумици на домашните любимци,не се отразява добре бъдете сигурна.
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2013 - 03:41 PM

До къде стигна света?!?! да правиш хищниците вегетарянци.. това куче няма да оцелее по този начин дълго, направо ме е жал за животното .. няма какво повече да се каже
User's Signature

My link

#25 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2013 - 05:12 PM

Показване на мнениетоzzverche, в 10 September 2013 - 03:41 PM, написа:

До къде стигна света?!?! да правиш хищниците вегетарянци.. това куче няма да оцелее по този начин дълго, направо ме е жал за животното .. няма какво повече да се каже

ами да, какво да кажете...а не ви ли хрумна че може да има алергия и за това се търси такава храна!!????

Сега видях и горния пост,какво ви става бе хора,вие сериозно ли мислите че ей така ми хрумна да си правя кучето вегетарианец?Защо нападате веднага преди да сте питали за какво става въпрос :ea_103:

Да приемем че аз съм малоумна,фирмите които продават такава храна и те ли са изперкали?

Това мнение е редактирано от danai333: 10 September 2013 - 05:31 PM

#26 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 10 September 2013 - 05:23 PM

Няма как да има алергия към всички видове месо,дайте повече инфо.Принципно правят алергия към пиле?
Т.е каква порода е ,какви изследвания са правени,каква диагноза има,до сега с какви храни сте хранили?
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2013 - 05:55 PM

Обикновено препоръчителната храна за кучета с алергии е тази с агнешко. Тя е по-скъпа от другата храна. Имала съм котарак, чието заболяване предполагаше да храня с много скъпа храна, в която имаше заместител на месния протеин. Не съм сигурна дали се води "вегетарианска" храна. Беше на Вирбак. Ако споделите диагнозата сигурно ще получите повече информация.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#28 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 September 2013 - 07:23 PM

Показване на мнениетоdanai333, в 10 September 2013 - 05:12 PM, написа:

ами да, какво да кажете...а не ви ли хрумна че може да има алергия и за това се търси такава храна!!????

Сега видях и горния пост,какво ви става бе хора,вие сериозно ли мислите че ей така ми хрумна да си правя кучето вегетарианец?Защо нападате веднага преди да сте питали за какво става въпрос :ea_103:

Да приемем че аз съм малоумна,фирмите които продават такава храна и те ли са изперкали?

Не се връзвайте на подобни коментари, изказани от хора, нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета. Има много силно развита промишленост в производството на храни за кучета изцяло на растителна основа. Има цели рубрики "как да направим кучето веган" и т.н. Лично аз не съм привърженик на "растителното хранене", но това няма отношение към плоските реакции на критикарите Ви.

#29 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 10 September 2013 - 07:25 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 September 2013 - 05:55 PM, написа:

Обикновено препоръчителната храна за кучета с алергии е тази с агнешко. Тя е по-скъпа от другата храна. Имала съм котарак, чието заболяване предполагаше да храня с много скъпа храна, в която имаше заместител на месния протеин. Не съм сигурна дали се води "вегетарианска" храна. Беше на Вирбак. Ако споделите диагнозата сигурно ще получите повече информация.

Деси, докато не се изясни какъв е причинителя на алергичната реакция, трудно може да се каже с какъв състав трябва да бъде храната, която се дава.
Едно вметване: не забравяйте, че няма гранулирана храна в която да не са добавени оцветители, ароматизатори, различни видове пълнители и т.н. - все алергеногенни продукти.

#30 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2013 - 09:04 PM

При тази ситуация не бих търсила суха храна, а бих преминала на готвена. По-лесно се изолират алергичните съставки.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#31 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 10 September 2013 - 09:08 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 September 2013 - 09:04 PM, написа:

При тази ситуация не бих търсила суха храна, а бих преминала на готвена. По-лесно се изолират алергичните съставки.

Точно това имах предвид. И все пак, да внимава от къде е месото, а не какъв вид е, ако ме разбираш какво искам да кажа.

#32 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2013 - 11:50 AM

Показване на мнениетоZartosht, в 10 September 2013 - 07:23 PM, написа:

Не се връзвайте на подобни коментари, изказани от хора, нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета. Има много силно развита промишленост в производството на храни за кучета изцяло на растителна основа. Има цели рубрики "как да направим кучето веган" и т.н. Лично аз не съм привърженик на "растителното хранене", но това няма отношение към плоските реакции на критикарите Ви.

Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат, тъй че когато не познаваш някой и си нямаш на идея кой е от кога храни кучета и т.н не се изказвай за него! Кучето НЯМА как да има алергия към всички видове месо!
User's Signature

My link

#33 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 September 2013 - 01:19 PM

Не виждам смисъл да се отправят каквито и да било упреци към когото и да било. Може да храниш кучета 100 години и пак да си нямаш хабер от храни, хранене и изобщо отглеждане на кучета. Самото отглеждане на куче не носи непременно познание или вид квалификация. Очевидно кучето има проблем и да, понякога, много рядко, има кучета с алергии към определен вид протеини в това число и животински. Точно както има хора с много редки заболявания, които съставляват 1% от цялото население на земята. Това не значи, че няма да се случи на вас или на съседа ви. Дали потребителят обяснява добре проблема е друго нещо. Очевидно се търси мнение, общо, непрофесионално, идея ако щете. В съвременния свят да си толкова категоричен за нещо само защото имаш някакъв си опит с отглеждането на нещо си води до по-голямо объркване и насаждане на ограничения.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 11 September 2013 - 01:52 PM

Показване на мнениетоzzverche, в 11 September 2013 - 11:50 AM, написа:

Показване на мнениетоZartosht, в 10 September 2013 - 07:23 PM, написа:

Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат, тъй че когато не познаваш някой и си нямаш на идея кой е от кога храни кучета и т.н не се изказвай за него! Кучето НЯМА как да има алергия към всички видове месо!

..."Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат,..."-това със всички храни които се предлагат на пазара и че сте ги давали попринцип ИЗОБЩО не е повод за гордост но щом така ексклузивно го натъртвате..., нищо лично просто е меко казано несериозно.

#35 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 11:15 PM

Я някой да ме усведоми,може пък аз да съм изостанал с материала. В коя клиника е доказана алергията на кучето? Защото последно,като проявявах интерес,ми обясниха че в България е невъзможно да се докаже хранителна алергия,просто защото тестове липсват. Адски са скъпи и не се внасят,. ТАка,че всички такива поставени диагнози са общо взето налучкване.
Та от тази гледна точка,ако няма нагледно доказана алергия,смисълът от темата е никакъв. Просто защото,няма как да уцелите,към какво е алергично животното,може да е месо,ама може и някой оцветител,консерват,пълнеж и пр.

#36 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 September 2013 - 11:17 PM

В чужбина се прави,факт е ,че варира от 200 евро нагоре.
User's Signature

#37 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 13 September 2013 - 04:57 AM

Показване на мнениетоzzverche, в 11 September 2013 - 11:50 AM, написа:

Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат, тъй че когато не познаваш някой и си нямаш на идея кой е от кога храни кучета и

zzverche, личи ти, че си или още много малко или прекалено самонадеяно, което значи - глупаво.

На мен не ми говори за хора, които хранят и гледат кучета от 12 години, защото аз го правя повече от 45 години. Освен това имам преки изследвания върху някои видове храни, доста знания по отношение специално на храните за кучета, така че и ти когато не познаваш някого, недей да казваш "хоп", преди да си скочило.

#38 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 13 September 2013 - 05:03 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 11:15 PM, написа:

Та от тази гледна точка, ако няма нагледно доказана алергия, смисълът от темата е никакъв. Просто защото, няма как да уцелите, към какво е алергично животното, може да е месо, ама може и някой оцветител, консервант,пълнеж и пр.

Точно така!

И още нещо, разбира се, абсолютно хипотетично. Ензимната система на кучето се "нагажда" към даден вид храна (компоненти на храната) и когато тя бъде сменена с друга, се наблюдават атипични реакции, често пъти неразгадаеми за лекаря, когато се търси консултация за състоянието на кучето.

#39 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 10:10 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 11:15 PM, написа:

Я някой да ме усведоми,може пък аз да съм изостанал с материала. В коя клиника е доказана алергията на кучето? Защото последно,като проявявах интерес,ми обясниха че в България е невъзможно да се докаже хранителна алергия,просто защото тестове липсват. Адски са скъпи и не се внасят,. ТАка,че всички такива поставени диагнози са общо взето налучкване.
Та от тази гледна точка,ако няма нагледно доказана алергия,смисълът от темата е никакъв. Просто защото,няма как да уцелите,към какво е алергично животното,може да е месо,ама може и някой оцветител,консерват,пълнеж и пр.

Първо тестовете не са адски скъпи,както ви каза момичето наистина струват около 200 евро заедно с разходите да изпратиш кръвта.
Лошото е че има вероятност да си хвърлиш парите на вятъра,тоест 50 на 50% теста не показва от какво е алергично кучето.
Ако си късметлия и теста покаже ти пращат терапия за една година(300евро) под формата на серум който се бие на 6 месеца.Кучето НЕ се лекува,просто се намаля степента на алергичност с около 30-40%.
Има вероятност терапията да не помогне,което означава че си хвърлил още 300 евро на вятъра,затова предполагам не се правят такива тестове,не са евтини и процента за неуспех е доста голям.
Тестовете са ефикасни при алергии към неща в околната среда,растения,прах,слънце и т.н
За хранителни алергии не се препоръчват

#40 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 September 2013 - 10:30 AM

danai333,
Хранителни алергии се установяват доста успешно по метода на изключването, стига да разполагате с време, защото става бавно.
Не виждам защо ви е вегетарианска храна при положение, че един от най-големите алергени е растителен, т.е. вероятно веге храна ще бъка от такива алергени.
Според мен и скромния ми опит е хубаво да започнете да храните с храни с различни източници на протеини /има няколко хубави такива на Бг пазара/ като спрете абсолютно всичко останало. Храните 3 седмици /или повече/, ако не спрат симптомите - сменяте. Може да опитате включително и противоположната на вегетарианската храна - грейн фри варианта, в който няма зърнени съставки.
Аз съм решила точно по този метод проблема с алергията на моето куче. Надявам се да съм била от полза.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни