Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен!
Публикувано: 10 September 2013 - 03:31 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 10 September 2013 - 05:12 PM
zzverche, в 10 September 2013 - 03:41 PM, написа:
ами да, какво да кажете...а не ви ли хрумна че може да има алергия и за това се търси такава храна!!????
Сега видях и горния пост,какво ви става бе хора,вие сериозно ли мислите че ей така ми хрумна да си правя кучето вегетарианец?Защо нападате веднага преди да сте питали за какво става въпрос

Да приемем че аз съм малоумна,фирмите които продават такава храна и те ли са изперкали?
Това мнение е редактирано от danai333: 10 September 2013 - 05:31 PM
Публикувано: 10 September 2013 - 05:55 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#28 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 September 2013 - 07:23 PM
danai333, в 10 September 2013 - 05:12 PM, написа:
ами да, какво да кажете...а не ви ли хрумна че може да има алергия и за това се търси такава храна!!????
Сега видях и горния пост,какво ви става бе хора,вие сериозно ли мислите че ей така ми хрумна да си правя кучето вегетарианец?Защо нападате веднага преди да сте питали за какво става въпрос

Да приемем че аз съм малоумна,фирмите които продават такава храна и те ли са изперкали?
Не се връзвайте на подобни коментари, изказани от хора, нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета. Има много силно развита промишленост в производството на храни за кучета изцяло на растителна основа. Има цели рубрики "как да направим кучето веган" и т.н. Лично аз не съм привърженик на "растителното хранене", но това няма отношение към плоските реакции на критикарите Ви.
#29 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 September 2013 - 07:25 PM
DessyD, в 10 September 2013 - 05:55 PM, написа:
Деси, докато не се изясни какъв е причинителя на алергичната реакция, трудно може да се каже с какъв състав трябва да бъде храната, която се дава.
Едно вметване: не забравяйте, че няма гранулирана храна в която да не са добавени оцветители, ароматизатори, различни видове пълнители и т.н. - все алергеногенни продукти.
Публикувано: 10 September 2013 - 09:04 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#31 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 September 2013 - 09:08 PM
Публикувано: 11 September 2013 - 11:50 AM
Zartosht, в 10 September 2013 - 07:23 PM, написа:

Не се връзвайте на подобни коментари, изказани от хора, нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета. Има много силно развита промишленост в производството на храни за кучета изцяло на растителна основа. Има цели рубрики "как да направим кучето веган" и т.н. Лично аз не съм привърженик на "растителното хранене", но това няма отношение към плоските реакции на критикарите Ви.
Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат, тъй че когато не познаваш някой и си нямаш на идея кой е от кога храни кучета и т.н не се изказвай за него! Кучето НЯМА как да има алергия към всички видове месо!

My link
Публикувано: 11 September 2013 - 01:19 PM

Публикувано: 11 September 2013 - 01:52 PM
zzverche, в 11 September 2013 - 11:50 AM, написа:
Zartosht, в 10 September 2013 - 07:23 PM, написа:

Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат, тъй че когато не познаваш някой и си нямаш на идея кой е от кога храни кучета и т.н не се изказвай за него! Кучето НЯМА как да има алергия към всички видове месо!
..."Хората , нямащи никаква представа от храни и хранене на кучета гледат кучета от 12 години и са използвали почти всички храни които се произвеждат,..."-това със всички храни които се предлагат на пазара и че сте ги давали попринцип ИЗОБЩО не е повод за гордост но щом така ексклузивно го натъртвате..., нищо лично просто е меко казано несериозно.
Публикувано: 12 September 2013 - 11:15 PM
Та от тази гледна точка,ако няма нагледно доказана алергия,смисълът от темата е никакъв. Просто защото,няма как да уцелите,към какво е алергично животното,може да е месо,ама може и някой оцветител,консерват,пълнеж и пр.
#37 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 04:57 AM
zzverche, в 11 September 2013 - 11:50 AM, написа:
zzverche, личи ти, че си или още много малко или прекалено самонадеяно, което значи - глупаво.
На мен не ми говори за хора, които хранят и гледат кучета от 12 години, защото аз го правя повече от 45 години. Освен това имам преки изследвания върху някои видове храни, доста знания по отношение специално на храните за кучета, така че и ти когато не познаваш някого, недей да казваш "хоп", преди да си скочило.
#38 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 05:03 AM
fnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 11:15 PM, написа:
Точно така!
И още нещо, разбира се, абсолютно хипотетично. Ензимната система на кучето се "нагажда" към даден вид храна (компоненти на храната) и когато тя бъде сменена с друга, се наблюдават атипични реакции, често пъти неразгадаеми за лекаря, когато се търси консултация за състоянието на кучето.
Публикувано: 13 September 2013 - 10:10 AM
fnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 11:15 PM, написа:
Та от тази гледна точка,ако няма нагледно доказана алергия,смисълът от темата е никакъв. Просто защото,няма как да уцелите,към какво е алергично животното,може да е месо,ама може и някой оцветител,консерват,пълнеж и пр.
Първо тестовете не са адски скъпи,както ви каза момичето наистина струват около 200 евро заедно с разходите да изпратиш кръвта.
Лошото е че има вероятност да си хвърлиш парите на вятъра,тоест 50 на 50% теста не показва от какво е алергично кучето.
Ако си късметлия и теста покаже ти пращат терапия за една година(300евро) под формата на серум който се бие на 6 месеца.Кучето НЕ се лекува,просто се намаля степента на алергичност с около 30-40%.
Има вероятност терапията да не помогне,което означава че си хвърлил още 300 евро на вятъра,затова предполагам не се правят такива тестове,не са евтини и процента за неуспех е доста голям.
Тестовете са ефикасни при алергии към неща в околната среда,растения,прах,слънце и т.н
За хранителни алергии не се препоръчват
Публикувано: 13 September 2013 - 10:30 AM
Хранителни алергии се установяват доста успешно по метода на изключването, стига да разполагате с време, защото става бавно.
Не виждам защо ви е вегетарианска храна при положение, че един от най-големите алергени е растителен, т.е. вероятно веге храна ще бъка от такива алергени.
Според мен и скромния ми опит е хубаво да започнете да храните с храни с различни източници на протеини /има няколко хубави такива на Бг пазара/ като спрете абсолютно всичко останало. Храните 3 седмици /или повече/, ако не спрат симптомите - сменяте. Може да опитате включително и противоположната на вегетарианската храна - грейн фри варианта, в който няма зърнени съставки.
Аз съм решила точно по този метод проблема с алергията на моето куче. Надявам се да съм била от полза.

Nothing but the best is good enough!