Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен!
Публикувано: 13 September 2013 - 11:08 AM
Публикувано: 13 September 2013 - 11:12 AM
Ето защо агнешко с ориз се счита за хипоалергенна храна - сравнително необичайно.
Най-честите алергени са именно протеини. В комерсиалните храни - най-често пшеничен протеин - глутен. Също и пилешка мазнина, тъй като в мастната тъкан на бройлерите се складират всички токсини от антибиотици и химикали, с помощта на които са отглеждани. Трябва да се знае, че в много храни, на които пише агнешко, риба или звезден прах, присъства пилешка мазнина (с нея се пръскат гранулите след екструдера), затова идеята за натурално е добра.
И така, храни се животното известно време хипоалргенно с изключване на всички възможни алергени, докато изчезнат видимите симптоми и след това един по един се включват другите видове протеини и вероятни алергени, за да се установи в кой от тях е проблемът.
Ники Колев, писали сме заедно, добре си го обяснил. Нямаш проблем да готвиш на кучето хипоалеренна храна, например пробваш телешко с ориз (да не е бройлер). Така ще си сигурен, не е задължително да са гранули.
Публикувано: 13 September 2013 - 11:31 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 September 2013 - 11:34 AM
samotnata, в 13 September 2013 - 10:30 AM, написа:
Хранителни алергии се установяват доста успешно по метода на изключването, стига да разполагате с време, защото става бавно.
Не виждам защо ви е вегетарианска храна при положение, че един от най-големите алергени е растителен, т.е. вероятно веге храна ще бъка от такива алергени.
Според мен и скромния ми опит е хубаво да започнете да храните с храни с различни източници на протеини /има няколко хубави такива на Бг пазара/ като спрете абсолютно всичко останало. Храните 3 седмици /или повече/, ако не спрат симптомите - сменяте. Може да опитате включително и противоположната на вегетарианската храна - грейн фри варианта, в който няма зърнени съставки.
Аз съм решила точно по този метод проблема с алергията на моето куче. Надявам се да съм била от полза.
Права сте,точно по този метод работим, за около една година са пробвани 3 вида храни за алергични кучета,а вече 2 години си готвим.Пилешко,свинсо и телешко-има алергия.Към агнешко и заешко има търпимост-в смисъл няма пъпчици но чесането продължава.До идеята за вегетарианска храна ни наведе един уикенд когато по невнимание бях останала без месо и му направих ориз с малко моркови-никакво чесане.Вета ни беше в отпуска и не исках да го притеснявам така че продължих с агнешкото,защото работим по схема и не искам да си правя експерименти,но е факт че пак се чеше.
Утре вета ни ще е тук,да видим какво ще ни каже.
Имахме и една добра идея от момиче от форума,ще направим и едни изследвания...
Така че благодаря на всички които се включиха,даже на тази които ме обявиха за изперкала:)
П.С кучето не яде нищо друго освен храната приготвена за него,толкова е свикнал горкия че ако падне нещо от масата не посяга да го вземе,защото откачалката почва да крещи на всички и да му бърка в устата-смешно понякога,но в повечето случаи ми се приплаква
Публикувано: 13 September 2013 - 11:47 AM
mil_, в 13 September 2013 - 12:12 PM, написа:
Да де, не съм се изкала както трябва. Един, ако има към него тогава друг.
danai333 - дерматозис с риба опитвали ли сте?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 13 September 2013 - 11:54 AM
Цитат
Риба не сме пробвали,до колкото си спомням следващото в схемата ни е риба,лошото е че много не я харесва кучето,което е странно,повечето кучета много харесват риба
Това мнение е редактирано от danai333: 13 September 2013 - 12:00 PM
Публикувано: 19 December 2013 - 01:16 AM
Иначе сме били на коннско месо 2 месеца - без полза, затова си мисля, че при нас е и друго освен храната..

Публикувано: 19 December 2013 - 04:17 PM
anelia_888, в 19 December 2013 - 01:16 AM, написа:
Иначе сме били на коннско месо 2 месеца - без полза, затова си мисля, че при нас е и друго освен храната..

Чесане, сърбежи, дъвкане, пада ли козината? С какво сте го хранили преди това?
Публикувано: 19 December 2013 - 04:23 PM

Публикувано: 20 December 2013 - 12:46 AM
peternm, в 19 December 2013 - 05:17 PM, написа:
anelia_888, в 19 December 2013 - 01:16 AM, написа:

Чесане, сърбежи, дъвкане, пада ли козината? С какво сте го хранили преди това?
Взех го на 42-43 дни. Беше захранван с Роял канин и аз продължих да го храня с него до 2рия - 3тия месец. После пропрочетох малко оттук-оттам и реших,че най -добре да си го храня с домашно приготвена храна. Няколко месеца ядеше свинско,телешко - по-рядко пиле с ориз,морков или картоф с морков. И февруари месец започна едно чесане, уж демодекоза уж ама май,май се оказа алергия и от тогава та така до днес. Освен чесане се появи и близане на лапите, лепкави отоци под лапите, все едно,че се е убол на нещо и адско чесане под очите,ушите и корема.. След ориза е ял само акана .. И сега три месеца оризче с морков и да ви кажа,одеве му мазах лапите с кортизем,че нещо пак ги ближеше отдолу и като го загледах - доста се е олесил и около очите и зад ушите... чесането вече спадна до 20 %, но едва сега след третия месец..
Ядосвам се,че колко пари хвърлих по храни и витамини и не знам си кво, а накрая май ще се окаже,че аз съм го разболявала..

Публикувано: 21 December 2013 - 12:28 AM
ето и линк http://www.zoofast.b...36-p-28295.html
Едния чувал излиза 85,20 ст. което мисля,че е доста добре :)
За връзка - ЛС :)