Dog.bg Форуми : Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Препоръчайте суха храна без птиче месо и глутен! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 September 2013 - 11:08 AM

Аз ще се опитам да споделя това, което на мен ми стана известно по въпроса за хранителните алергии. Вярно е, че у нас се правят тестове само за различни видове полени, акари и т.н., но не и за хранителни алергии. Това, което ми препоръчаха като терапия е 2 месеца на определен вид противоалергична храна (за да не и правя реклама не пиша името, ако някой се интересува да ми пише на лични). Съставът и е изписан доста завоалирано, но след доста "копане" изрових, че май животинският протеин в нея е от кокоши пера, които се хидрогенизирани и...накратко 'баси химията. Освен това на самата опаковка си е изписано царевично нишесте, което също не ми се връзва с представите за противоалергично, но факт, че вече 4-5 месеца нямаме симптоми. Та след двата месеца на тази храна, (която струва у нас майка си и баща си, дори и на "промоционална" цена и на мен ми излиза с 25% по-евтино да си я внеса от другия край на Европа) започвате да вкарвате на 50% отделни протеини на десетдневки-10 дни пилешко, телешко, агнешко и т.н. и се следи за реакция. Ако "изловите" протеина просто го изключвате. Проблемът е че почти във всички сухи храни на нашия пазар, изключвам споменатата по горе от Конярска, съставът под една или друга форма включва пиле, риба, яйца и още някои компоненти и е много трудно, а и далеч не е евтино ако трябва да се кара на истински хипоалергична медицинска храна. Казвам истински, защото почти всички премиум марки имат т. нар. хипоалергични серии, но и те съдържат куп неща, които могат да предизвикат алергии.

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 September 2013 - 11:12 AM

samotnata, точно така, но трябва да започнат не с няколко, а с един, максимум два източника на протеин, за предпочитане такъв, какъвто кучето не е консумирало много-много, тъй като за алергиите натрупването е важно.
Ето защо агнешко с ориз се счита за хипоалергенна храна - сравнително необичайно.
Най-честите алергени са именно протеини. В комерсиалните храни - най-често пшеничен протеин - глутен. Също и пилешка мазнина, тъй като в мастната тъкан на бройлерите се складират всички токсини от антибиотици и химикали, с помощта на които са отглеждани. Трябва да се знае, че в много храни, на които пише агнешко, риба или звезден прах, присъства пилешка мазнина (с нея се пръскат гранулите след екструдера), затова идеята за натурално е добра.

И така, храни се животното известно време хипоалргенно с изключване на всички възможни алергени, докато изчезнат видимите симптоми и след това един по един се включват другите видове протеини и вероятни алергени, за да се установи в кой от тях е проблемът.

Ники Колев, писали сме заедно, добре си го обяснил. Нямаш проблем да готвиш на кучето хипоалеренна храна, например пробваш телешко с ориз (да не е бройлер). Така ще си сигурен, не е задължително да са гранули.

#43 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 September 2013 - 11:31 AM

Принципно е добре протеина да е един,говоря за животинския,може комбинация от агне и ориз, телешко и ориз,както и свинско и ориз/нетлъсто/.Преди време четох статия,че и патешкото месо също го дават при алергии,но пак опираме до това дадено животно/птица как е отглеждано и каква храна е консумирало.Друг е въпроса на Бг пазара какво месо се продава и до колко е бъкано с гадости.Впрочем това винаги е било проблем при мен,особено,когато се сблъскам с хранителна алергия.От известно време в Бг вкараха агне с ябълки на акана,та 5бр. от кучетата ,които познавам и стопаните се сбъркаха какво да правят и с какво да хранят я пробваха и са доволни. Ето състава: http://www.acana.com...okanagan-apple/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#44 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 11:34 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 13 September 2013 - 10:30 AM, написа:

danai333,
Хранителни алергии се установяват доста успешно по метода на изключването, стига да разполагате с време, защото става бавно.
Не виждам защо ви е вегетарианска храна при положение, че един от най-големите алергени е растителен, т.е. вероятно веге храна ще бъка от такива алергени.
Според мен и скромния ми опит е хубаво да започнете да храните с храни с различни източници на протеини /има няколко хубави такива на Бг пазара/ като спрете абсолютно всичко останало. Храните 3 седмици /или повече/, ако не спрат симптомите - сменяте. Може да опитате включително и противоположната на вегетарианската храна - грейн фри варианта, в който няма зърнени съставки.
Аз съм решила точно по този метод проблема с алергията на моето куче. Надявам се да съм била от полза.

Права сте,точно по този метод работим, за около една година са пробвани 3 вида храни за алергични кучета,а вече 2 години си готвим.Пилешко,свинсо и телешко-има алергия.Към агнешко и заешко има търпимост-в смисъл няма пъпчици но чесането продължава.До идеята за вегетарианска храна ни наведе един уикенд когато по невнимание бях останала без месо и му направих ориз с малко моркови-никакво чесане.Вета ни беше в отпуска и не исках да го притеснявам така че продължих с агнешкото,защото работим по схема и не искам да си правя експерименти,но е факт че пак се чеше.
Утре вета ни ще е тук,да видим какво ще ни каже.
Имахме и една добра идея от момиче от форума,ще направим и едни изследвания...
Така че благодаря на всички които се включиха,даже на тази които ме обявиха за изперкала:)

П.С кучето не яде нищо друго освен храната приготвена за него,толкова е свикнал горкия че ако падне нещо от масата не посяга да го вземе,защото откачалката почва да крещи на всички и да му бърка в устата-смешно понякога,но в повечето случаи ми се приплаква

#45 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 September 2013 - 11:47 AM

Показване на мнениетоmil_, в 13 September 2013 - 12:12 PM, написа:

samotnata, точно така, но трябва да започнат не с няколко, а с един, максимум два източника на протеин, за предпочитане такъв, какъвто кучето не е консумирало много-много, тъй като за алергиите натрупването е важно......

Да де, не съм се изкала както трябва. Един, ако има към него тогава друг.

danai333 - дерматозис с риба опитвали ли сте?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#46 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 September 2013 - 11:53 AM

Ако имате възможност купето месо не от магазина или масова кланица, т.е. да е домашно отгледано и да не е блъскано с нищо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#47 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 11:54 AM

Цитат

danai333 - дерматозис с риба опитвали ли сте?

Риба не сме пробвали,до колкото си спомням следващото в схемата ни е риба,лошото е че много не я харесва кучето,което е странно,повечето кучета много харесват риба

Това мнение е редактирано от danai333: 13 September 2013 - 12:00 PM

#48 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 September 2013 - 12:36 PM

Аз в момента храня с лечебна храна дерматозис с риба и съм доволна от резултата. В нея няма пилешка мазнина, има рибна. Рибата е леко месо, добре се отразява поне на моето куче.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#49 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2013 - 01:16 AM

Ние също сме на елиминационна диета от има няма 3 месеца. Кучо яде само варен ориз и моркови. Горкия - ще му се дръпнат очите и ще стане китайче скоро време.. Резултата е следния - по-малко чесане, в следствие по-малко оплешивяване и рани.. Ако мога така да се изразя - позакрепили сме го.. Сега мисля да му взема храна без глутен, както ме посъветва човек от форума и да видим..

Иначе сме били на коннско месо 2 месеца - без полза, затова си мисля, че при нас е и друго освен храната.. :dry:

User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2013 - 04:17 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 19 December 2013 - 01:16 AM, написа:

Ние също сме на елиминационна диета от има няма 3 месеца. Кучо яде само варен ориз и моркови. Горкия - ще му се дръпнат очите и ще стане китайче скоро време.. Резултата е следния - по-малко чесане, в следствие по-малко оплешивяване и рани.. Ако мога така да се изразя - позакрепили сме го.. Сега мисля да му взема храна без глутен, както ме посъветва човек от форума и да видим..

Иначе сме били на коннско месо 2 месеца - без полза, затова си мисля, че при нас е и друго освен храната.. :dry:

Чесане, сърбежи, дъвкане, пада ли козината? С какво сте го хранили преди това?

#51 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 December 2013 - 04:23 PM

Аз поръчах днес Aкана Ranchlands,доколкото четох състава няма глутен и пилешки мазнини,меса и др. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2013 - 12:46 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 19 December 2013 - 05:17 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 19 December 2013 - 01:16 AM, написа:

Чесане, сърбежи, дъвкане, пада ли козината? С какво сте го хранили преди това?

Взех го на 42-43 дни. Беше захранван с Роял канин и аз продължих да го храня с него до 2рия - 3тия месец. После пропрочетох малко оттук-оттам и реших,че най -добре да си го храня с домашно приготвена храна. Няколко месеца ядеше свинско,телешко - по-рядко пиле с ориз,морков или картоф с морков. И февруари месец започна едно чесане, уж демодекоза уж ама май,май се оказа алергия и от тогава та така до днес. Освен чесане се появи и близане на лапите, лепкави отоци под лапите, все едно,че се е убол на нещо и адско чесане под очите,ушите и корема.. След ориза е ял само акана .. И сега три месеца оризче с морков и да ви кажа,одеве му мазах лапите с кортизем,че нещо пак ги ближеше отдолу и като го загледах - доста се е олесил и около очите и зад ушите... чесането вече спадна до 20 %, но едва сега след третия месец..

Ядосвам се,че колко пари хвърлих по храни и витамини и не знам си кво, а накрая май ще се окаже,че аз съм го разболявала.. :eg_033:

User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 12:28 AM

Здравейте! Търся някой от Пловдив да си вземем от зоофаста по един чувал от 13,6кг храна 13,6кг храна 13,6кг храна "TASTE OF THE WILD High Prairie Canine Formula"

ето и линк http://www.zoofast.b...36-p-28295.html

Едния чувал излиза 85,20 ст. което мисля,че е доста добре :)

За връзка - ЛС :) :re_037:
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни