Грижи за кучето след кастрация
Публикувано: 16 October 2006 - 06:51 AM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 16 October 2006 - 09:00 AM
Иначе е нормално да отказва. Все пак я следи. Трябва постепено да започне да се окопитва, да живне и в следващите 48 часа трябва да поиска да хапне нещо, като за предпочитане е да е мека храна. След като хапне я следи - важно е да се изходи лесно и нормално. Ако и това стане - значи всичко вече е наред r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 October 2006 - 09:46 AM
Цитат
Колкото и лесна и безобидна операция да е кастрацията, това все пак си е операция и на животното му е нужно време да се възстанови. За всяко е различно, също като при хората. Някой не усещат как минава времето и вече са здрави, други пък се залежават по-дълго.
Аз имам дакелка, която също кастрирахме, но се възстанови светкавично! Което не означава, че и при другите кучета ще става така.
И все пак ако ти се вижда прекалено умърлушено кучето, най-добре се посъветвай с вет-лекаря, който я е кастрирал.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 October 2006 - 09:51 AM

Публикувано: 16 October 2006 - 10:22 AM
А защо ще й слагат антибиотици???
Сега е важно да я пазиш да не скача, да не тича много, докато позаздравее раната. Откъм хранене, поне ние, не сме предпиемали някакви промени. Същата храна, същата дневна дажба.
Успешно оздравяване в най-скоро време! d)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 October 2006 - 10:36 AM

Публикувано: 16 October 2006 - 11:48 AM
От опит знам, че приемането на храна след "коремна" операция е доста проблемно. И не прекалявайте с водата. Ако не яде нищо,а пие много вода има голяма вероятност да почне да повръща
Публикувано: 16 October 2006 - 01:23 PM
На Шели й давахме 2 дни по веднъж на ден половинка хапче (не знам точно кое беше лекарството). Инжекции не са й били.
А с храната нямаше никакви проблеми, започна си съвсем нормално да яде още на следващия ден. Единственото, което правех беше да й разтварям леко гранулите в топла водичка.
Според мен ако и утре те притеснява твоето куче, направо няма какво да го мислиш, ами отивайте на лекар!

Публикувано: 16 October 2006 - 08:26 PM
Публикувано: 06 October 2008 - 09:31 AM
Дори и с 1-2 шевчета, там зарастването е бавно.
КЪпане мин. след 2 седмици.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 06 October 2008 - 09:37 AM
Публикувано: 06 October 2008 - 10:20 AM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 07 November 2008 - 06:22 PM

Вани и Лори
Публикувано: 07 November 2008 - 07:31 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 07 November 2008 - 10:22 PM
На моето куче така и не му сложих яка - направих му дреха от две части, които се свързваха с нещо като ластици на кръста. Така седя през цялото време, не опитваше да се съблича. Като ходехме на разходка, махах само долната част, за да може да пишка.