Dog.bg Форуми : Подуване на тестисите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подуване на тестисите

#1 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2013 - 06:49 AM

Преди два дни кучето ми стана доста отпаднало. Забелязах, че единият тестис е двойно подут, в сравнение с другия. Отидохме на лекар. Направихме тестове за бруцелоза - отрицателен. Направихме тест за 5 кърлежови болести - отрицателен. Чакам резултатите от кръвната картина, а днес ще правим ехография. Вчера лекаря му сложи антибиотик и болкоуспокояващо. След около 4 часа кученце живна и дори имаше желание за игра. Днес в 5ч. сутринта повръщаше, първо трева и необработена храна, под формата на твърдо слепнала топка. След това на два пъти повърна кръв. Бледо червен сок с червени съсиреци. Където е спял имаше малка локвичка урина. Когато му докоснах тестисите се сгърчи от болка и също изтече малко урина. Днес и двата тестиса са подути и топли. Изпражненията са в пъти по-малко, като количество от обикновено. Понякога са тънки, а вчера кашави със слуз. Няма кръв в изпражнението или урината. Половият нагон е засилен.
Можете ли да ме посъветвате какви изследвания още трябва да се направят. Или ако имате някаква идея какво може да бъде. Вярвам на лекаря ни, но две глави мислят по-добре от една...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#2 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 May 2013 - 07:28 PM

Здравейте!
Доктора изказал ли е някакви съмнения за ингвинална херния..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2013 - 07:42 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 26 May 2013 - 07:28 PM, написа:

Здравейте!
Доктора изказал ли е някакви съмнения за ингвинална херния..

Гледахме хернията на ехограф, изглеждаше като уголемена, но при проверка (с ръка) нямаше болка, също така има изхождане, въпреки, че е по малко, като количество и отхвърлихме този вариант. Изказа съмнение за течност в дебелото черво и евентуално заседнал осил. Но това на този етап, при това възпаление не може да се провери. За повръщането на кръв има съмнение, че е от хранопровода.
Изследванията на кръвта показаха лека анемия, понижени левкоцити и тромбоцити. Има някаква вътрешна инфекция. Вчера и днес беше на много силни антибиотици и системи. Имаше леко подобрение допреди два часа. Сега лежи и не иска да стане, не иска да пие вода и да яде... Много съм притеснена...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2013 - 10:42 PM

Как така сте гледали хернията на ехограф? Нали уж няма херния.. Може да има херния и пак да има изхождане в малко количество, но щом доктора е казал че не е това значи не е.. Щом като има съмнение че кървенето е от хранопровода нека направят ендоскопия и да проверят това.. На ехографа би трябвало да си личи дали има течност в дебелото черво. Понижени левкоцити пък има инфекция.. просто има и нещо друго което се изтърва. Тестисите гледани ли са на ехограф или нямат подходяща сонда.. Има ли шанс теста за бруцелоза да е грешно негативен или не се съмняват за това.. Все пак за мен състоянието навежда на херния , но може да не са изпаднали черва. Щом като е уринирал при докосването на тестисите може да има изпаднал пикочен мехур..
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2013 - 11:59 AM

Грешката е моя - повишени левкоцити... неуроцити (ако така се пише) също повишени. Направихме втора крърна картина, има повлияване от антибиотика, още не са в норма, но са спаднали наполовина. Кучо се чувства малко по-добре. Ще ми обясните ли какво представлява изпадане на черва и пикочен мехур... Това до сега не сме го коментирали с лекаря. Може би трябва и там да проверим.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2013 - 03:26 PM

По това което описахте, моите съмнения бяха, че кучето може да има ингвинална херния с изпаднали черва или пикочен мехур. При мъжките животни има един канал който свързва коремната кухина със скроталната. Този канал се казва ингвинален и през него от коремната кухина в скроталната се спускат тестисите на кучето. В някой случаи при някои животни този канал е доста широк и през него в скроталната торба могат да изпаднат черва или пикочен мехур. Така се получава тази ингвинална херния за която ви говоря. Затова попитах дали тестисите са гледани на ехограф, защото ако са се предполага че би се видяло дали има нещо друго изпаднало в скроталната торба. Но лекаря ви знае най-добре. Все пак аз ви казвам само по това което сте написали без да съм видяла животното!
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни