Dog.bg Форуми : Гризането и мебелите в къщи ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гризането и мебелите в къщи .. Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2006 - 01:24 PM

Аз доколкото можах ги подготвих .. остана те сами да си се настроят.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#22 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 03:50 PM

superfly не знам на колко си години, но моето първо куче го взехме при подобен проблем, главно с майка ми, която се ужасяваше от мисълта за чистенето и другите странични ефекти. Спечелихме по 2 параграфа - 1. бяхме мнозинство (трима - за и само тя - против) 2. заложихме на психоатака от друг тип: колко добре въздейства кучето на психическото развитие на детето :)))
Сега естествено всичко ми се връща, защото вече и аз съм мама на достатъчно съзнателно човече, което ме манипулира по подобен начин ("уф, колко ми е скучно - ако имахме едно куче ... или поне да ми беше родила сестричка....") ;)
Та такива работи ...

#23 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 06:57 PM

;) duchi,
да ти кажа - за психическото развитие на детето е много полезно да не расте само и да се грижи за домашен любимец!
А някои изследвания дори твърдят, че и за физическото здраве е много полезно - повече движение, не се застояват пред телевизор/компютър...
Абе - ти си знаеш... l) l) l)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#24 Потребителят е офлайн   Zorry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 08:29 PM

навремето....когато бях мома....имах един Томи....никакъв. Казват на диалект " гуджук" т.е. родено без опашка....като сърничка. Спеше в краката ми. Омъжих се и родих....и и раждането и всичко беше тежко. Този "никаквец"никога не пристъпи прага на стаята, в която е бебето....стоеше на отворена врата и когато той заплачеше идваше само да ме побутне леко с лапа..." ей...бебо плаче"....такова куче не съм имала до сега.... w)

#25 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2006 - 09:55 PM

Мдамм това са моменти които не се забравят.Надявам се и аз да мога да споделя такива с вас. b)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#26 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 06:21 PM

superfly оставиш ли хъски само в къщи за дълго очаквай нещо подобно

Качена снимка
User's Signature

In Life only Death is certain.

#27 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 06:25 PM

Ето затова в комплект с хъскито върви клетка за куче r)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#28 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 07:07 PM

Цитат

Качена снимка

bl) Олеле.
Ако го оставя в клетка за примерно 4 часа? bl)
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 07:43 PM

Е недей в клетка остави го в някоя стая кадето няма да може да направи пакост или на терасата ако имаш. Никое куче не обича да е само за дълго особено пък малките.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#30 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 07:57 PM

Цитат

Качена снимка

не само хъскито прави такива номера :) моя стаф прегриза целите тонколони трябваше да снимам. в момента в место тонколони имам дупки на мястото на говорителя ;)))

за сега горе долу съм намерил решение и го оставям в коридора за сега неправи бели там. това с клетката е много гадно е човек то малкото може направо да се побарка само и в тая клетка
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Zorry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 08:09 PM

Цитат

Е недей в клетка остави го в някоя стая кадето няма да може да направи пакост или на терасата ако имаш. Никое куче не обича да е само за дълго особено пък малките.

...бе такава стая няма принципно, но....:))))

#32 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 11:14 PM

Цитат

Цитат

...бе такава стая няма принципно, но....:))))

Четири големи стени. l)
Не в никакъв случай в клетка няма да го оставям.
Всеедно мен дам е сложат в клетка .. ще откача.Остави покъщнината то кучето ще се стресира,но все някакво решение ще намеря.
Лека вечер ви желая. r)
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2006 - 11:57 AM

Клетката - crate-training пуснете в гугъла например - е НАЙ-добрият вариант и е ИДЕАЛНА както за научаване на кучето да пази хигиена вкъщи, така и за предотвратяване на бели... с единственото условие, разбира се, че кучо няма да седи там 24 часа в денонощието, а максимум по 2-3 часа и в супер-наложителни случаи: по малко повече.
Кучето възприема клетката си като своята "бърлога": то ЖИВЕЕ в нея, там са играчките му, там се крие, там спи... За него е без значение дали спалното му място има стени и врата или няма. Дори напротив, в клетката кучето се чувства по-спокойно и защитено, точно защото е като "бърлога", закрита и уединена.
Привикването към клетката неимоверно улеснява дългите пътувания (слагаме клетка+куче в багажника на комбито или на задната седалка и кучето си пътува в собствената си къща - стресът е минимален), изложбите (отново - куче в собствената си къща, стресът му е спестен...)...
А вкъщи "къщата" е наистина голямо удобство. ПЪРВО, защото затвореното в нея куче, оставено без надзор, не руши системно - и съответно (белите настрана) няма и опасност докато хората отсъстват да докопа електрически кабел, да прегризе маркуча на газовата бутилка или на пералнята... ВТОРО, защото стресът се съкращава: "вярно, сам съм, но съм си в бърлогата - мама отиде на лов b) ". И ТРЕТО, защото обучението по "пишкане и акане" е по-лесно с помощта на клетка. Кучето не цапа в бърлогата и, ако бъде затворено за разумен период от време, ще стиска. Значи: пускаме го от клетката и веднага го занасяме там, където искаме да се изходи... Когато горе-долу сме установили на какви периоди ги върши тия бели, го затваряме за малко преди края на периода, вадим от клетката, носим в тоалетната... Нощно време също: кученцето става поне веднъж да се изходи и ще оповести развълнувано, че има нужда от тоалетна (иначе тайно и тихомълком свършва делата и си ляга да спи); а повечето от животинките много бързо се научават да спинкат сладко от през нощта до сутринта.
Дето се вика, хората по света са го измислили преди нас, остава само полезният им опит да се използва.
Сещам се веднага за памперсите b) и първоначалният шаш на всякакви бабички и старомодни мамички: как тъй еднократна пеленка! bl) , туй не е истина, няма да се ползва, има си някакъв номер в тоз уред... Да, има номер - не переш купища пелени като гламав и на детето му е по-сухо и по-хубаво на дупето.
Та и с клетките така b) - а, хлъц, ще го затварям кучето в празна стая, това с клетката не е истина, има някакъв номер... r)
Хора, отпуснете се, пробвано е, доказало се е, работи, не вреди, ПОЛЕЗНО Е и е няма неприятни ефекти.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 October 2006 - 12:14 PM

Виж и тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#35 Потребителят е офлайн   Zorry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2006 - 12:51 PM

чета, чета....и си сипя главата с пепел, че темата не съм я чела , когато дойде разбойника....сега е късно n)

#36 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2006 - 09:58 PM

Вабанк от къде се взимат тези клетки? r)
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2006 - 12:05 PM

Ами - от магазина... в България се внасят пластмасови клетки от поне 3 различни фирми и напоследък гледам и метални (решетъчни) да се продават. Цените са... соленички (горе-долу колкото на самото куче, за съжаление), но уредът си струва упражнението. Металните по принцип са по-евтини и могат да се внесат още по-евтино от близката чужбина.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 October 2006 - 12:16 PM

Цитат

Вабанк от къде се взимат тези клетки? r)

Трябва да се прави разлика между:

волиера
Качена снимка
Качена снимка

и клетка:
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#39 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2006 - 02:12 PM

Хм, не съм спец, но тази пластмасова кутия wink (последната снимка) е за пътуване - при самолетни полети например. А предпоследната снимка е на клетка, която чудесно служи на не един и двама приятели у дома, а и на изложби. Мисля, че за такъв тип говори VaBank. Волиерите изглеждат чудесно, но ако с тях върви и по-голямо жилище...wink
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#40 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2006 - 02:19 PM

Цитат

Ами - от магазина... в България се внасят пластмасови клетки от поне 3 различни фирми и напоследък гледам и метални (решетъчни) да се продават. Цените са... соленички (горе-долу колкото на самото куче, за съжаление), но уредът си струва упражнението. Металните по принцип са по-евтини и могат да се внесат още по-евтино от близката чужбина.

Е това вече променя нещата .. май май без клетка.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни