Гризането и мебелите в къщи ..
Публикувано: 19 October 2006 - 01:24 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 19 October 2006 - 03:50 PM
Сега естествено всичко ми се връща, защото вече и аз съм мама на достатъчно съзнателно човече, което ме манипулира по подобен начин ("уф, колко ми е скучно - ако имахме едно куче ... или поне да ми беше родила сестричка....") ;)
Та такива работи ...
Публикувано: 19 October 2006 - 06:57 PM
да ти кажа - за психическото развитие на детето е много полезно да не расте само и да се грижи за домашен любимец!
А някои изследвания дори твърдят, че и за физическото здраве е много полезно - повече движение, не се застояват пред телевизор/компютър...
Абе - ти си знаеш... l) l) l)

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 19 October 2006 - 08:29 PM
Публикувано: 19 October 2006 - 09:55 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 20 October 2006 - 07:07 PM
Цитат

bl) Олеле.
Ако го оставя в клетка за примерно 4 часа? bl)

Публикувано: 20 October 2006 - 07:57 PM
Цитат

не само хъскито прави такива номера :) моя стаф прегриза целите тонколони трябваше да снимам. в момента в место тонколони имам дупки на мястото на говорителя ;)))
за сега горе долу съм намерил решение и го оставям в коридора за сега неправи бели там. това с клетката е много гадно е човек то малкото може направо да се побарка само и в тая клетка
Публикувано: 20 October 2006 - 11:14 PM
Цитат
Цитат
...бе такава стая няма принципно, но....:))))
Четири големи стени. l)
Не в никакъв случай в клетка няма да го оставям.
Всеедно мен дам е сложат в клетка .. ще откача.Остави покъщнината то кучето ще се стресира,но все някакво решение ще намеря.
Лека вечер ви желая. r)

Публикувано: 21 October 2006 - 11:57 AM
Кучето възприема клетката си като своята "бърлога": то ЖИВЕЕ в нея, там са играчките му, там се крие, там спи... За него е без значение дали спалното му място има стени и врата или няма. Дори напротив, в клетката кучето се чувства по-спокойно и защитено, точно защото е като "бърлога", закрита и уединена.
Привикването към клетката неимоверно улеснява дългите пътувания (слагаме клетка+куче в багажника на комбито или на задната седалка и кучето си пътува в собствената си къща - стресът е минимален), изложбите (отново - куче в собствената си къща, стресът му е спестен...)...
А вкъщи "къщата" е наистина голямо удобство. ПЪРВО, защото затвореното в нея куче, оставено без надзор, не руши системно - и съответно (белите настрана) няма и опасност докато хората отсъстват да докопа електрически кабел, да прегризе маркуча на газовата бутилка или на пералнята... ВТОРО, защото стресът се съкращава: "вярно, сам съм, но съм си в бърлогата - мама отиде на лов b) ". И ТРЕТО, защото обучението по "пишкане и акане" е по-лесно с помощта на клетка. Кучето не цапа в бърлогата и, ако бъде затворено за разумен период от време, ще стиска. Значи: пускаме го от клетката и веднага го занасяме там, където искаме да се изходи... Когато горе-долу сме установили на какви периоди ги върши тия бели, го затваряме за малко преди края на периода, вадим от клетката, носим в тоалетната... Нощно време също: кученцето става поне веднъж да се изходи и ще оповести развълнувано, че има нужда от тоалетна (иначе тайно и тихомълком свършва делата и си ляга да спи); а повечето от животинките много бързо се научават да спинкат сладко от през нощта до сутринта.
Дето се вика, хората по света са го измислили преди нас, остава само полезният им опит да се използва.
Сещам се веднага за памперсите b) и първоначалният шаш на всякакви бабички и старомодни мамички: как тъй еднократна пеленка! bl) , туй не е истина, няма да се ползва, има си някакъв номер в тоз уред... Да, има номер - не переш купища пелени като гламав и на детето му е по-сухо и по-хубаво на дупето.
Та и с клетките така b) - а, хлъц, ще го затварям кучето в празна стая, това с клетката не е истина, има някакъв номер... r)
Хора, отпуснете се, пробвано е, доказало се е, работи, не вреди, ПОЛЕЗНО Е и е няма неприятни ефекти.

Публикувано: 21 October 2006 - 12:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 October 2006 - 09:58 PM

Публикувано: 22 October 2006 - 12:05 PM

Публикувано: 22 October 2006 - 12:16 PM
Цитат
Трябва да се прави разлика между:
волиера

и клетка:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2006 - 02:12 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 22 October 2006 - 02:19 PM
Цитат
Е това вече променя нещата .. май май без клетка.