Отново за родословията
Публикувано: 17 October 2006 - 07:50 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 07:52 PM
Цитат
Кай я като си толкова отворена и ербаб кажи на всички ни /аудиторията / за развъдниците,че на лични бележки зад монитора сме много смели ама очи в очи .... bash
Публикувано: 17 October 2006 - 07:57 PM
Цитат
п.п. За в бъдеще няма да пиша във общия форум за да не ви преча и не ви дразня .
С Уважение : Марто 1super
Виж сега,не съм се настройвала никога негативно към теб личнотук говорим за породата и всичко свързано с нея 1super Ще ми бъде приятно да пишеш тук. А за тинн възрастта тя е най - великата ако питаш мен...
Публикувано: 17 October 2006 - 08:09 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 08:46 PM
Адаш никой не е настроен негативно към теб .. това си е един от многото спорове по темата които остават "реми" и сега. b) И без такива глупости от рода "няма да пиша повече тук" стига недей така заради една дреболия тука .. забрави всичко и си обичай Ати била тя със или без родословие. r) ;)
Кай какво за тях?Нещо против ли?

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 17 October 2006 - 09:55 PM
Незнам вие какво виждате , но аз виждам лична обида която почва още в началото с изречението " Привет.Не може да ме обиди по никакъв начин,че вие обичате да си спорите от любов към нелогични теории" . Да може би съм пекалено малак и не компетентен по някои въпроси за да споря с вас , но определено не съм толкова тъп че да не мога да докажа една теория и логика която може да направи всеки един човек без да има познания за кучетата . Това не е конкретна тема или конкретен случей за който можем да кажем това е така а онова не е ! Това е логика която всеки един човек би трябвало да си направи и разбере , не е вяра за да кажем който иска да вярва който иска не .
Цитирам :
А ВИЕ МОЖЕТЕ колко си искате ку4енца да си отглеждате без родословие ИСТИНАТА е,че те могат само да ПРИЛИЧАТ ,но НЯМА да са ..чистопородни. Чистокръвни. Това мога само да кажа . По нататък става детинско и нелепо да повтарям едно и също .. Преди време учих логика. Имаше едно такова правило, че НЕ МОЖЕ да има 2 разли4ни твърдения по даден казус И ДВЕТЕ да са верни. САМО ЕДНОТО Е ВЯРНОТО. А в какво вие ще вярвате, МАРТО си е вече личен ,ваш си избор. Поздрави ! Вики
Как може тази жена да твърди че моите кучета или както в случея едно куче (все още) може само да прилича , но няма да е чистопородно или чистокръвно . При положение че не познава майката не познава бащата не познава и останалите предци ??? И ми се хвали с това че е учила логика ? Е аз не съм но съм убеден че мойта логика е правилна в този случей . А че вярвам в господ това е отделен въпрос... и да определено е мой личен избор cheers С това наистина приключвам вече темата защото наистина станахме банални.
Моля, личната коренспонденция затова е лична, защото не е за всички. Спазвайте това, моля ви. Не публикувайте лични съобщения без знанието и съгласието на подателя или получателя.
Публикувано: 17 October 2006 - 10:18 PM
Искам само да обърнете внимание на всички мои обръщения към тази госпожа че са в множествено число което показва че са в учтивата форма на "вие" . След това искам и да погледнете началото с големите букви от съобщението на госпожата и как първите и обръщения към мен са в единствено число тоест в неучтивата форма на "ти" . И накрая бих желал да ми кажете вашето мнение.
Къде забелязвате лична обида от моя страна конкретно към някой ? Не мога да повярвам че водя такива спорове и че ме набеждават в нещо което очевидно не е така ... потресен съм ouu
Тази госпожа напълно ми срина представите за правда и справедливост ? И обръща думите ми на 180C.
За втори път моля - личната коренспонденция не се изнася. Ако имате разговори, които да бъдат публични - моля, продължете ги тук.
Публикувано: 17 October 2006 - 10:50 PM
Dury е страхотен човек. Има куче, което е немска овчарка без родословие и си я обича. Има и мител шпиц, който също обича. Опитала се е да ви обясни нещо просто и ясно - ако няма документ, който да доказва, че кучето е с родители и предци от същата порода, то всичко останало е в сверата на предположенията.
Това е всичко. Можете да вярвате в каквото поискате, разберете го. Най важното е да си обичате кучето. Друго важно няма.
Публикувано: 17 October 2006 - 11:02 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 11:17 PM
И още нещо от мен. Хората от клубовете като Golden Nicol kennel и Vabank kennel са посветили много нерви и труд в начинанията си. Това не са случайни хора, а такива, от които ние обикновените любители на породата можем само да извлечем полезна информация и да се радваме, че вместо да отидат и да си карат работата все пак обръщат внимание на нашите проблеми. Казаното до тук няма съществена връзка със спора, но пък аз така я виждам тая работа и затова го пиша wink

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 18 October 2006 - 08:34 AM
Моля, пишете на БЪЛГАРСКИ !
Публикувано: 18 October 2006 - 08:56 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 09:46 AM
"аз имам по-хубаво куче от твоите"
"женските ще се избиват за моето куче"
Оттам нататък точно пък с теб не виждам смисъл да се разговаря.
Точка.
Ще си позволя да те поканя на "дуел", който съм 95% убедена, че ще откажеш: произволно куче мое производство, с фамилията на моя развъдник да бъде оценявано заедно с твоето куче от независим съдия. Да видим чие куче действително е по-хубаво b) Ето, идват изложби в Пловдив... не е трудно-осъществимо.
Atina-Martin, искрено се учудвам, че моята стандартна лекция доведе до такъв странен ефект и поредната дискусия, защото това е дъвкано, дъвкано във форума... Да, много е просто: НЯМА средно положение. Кучето без документ не може да докаже произхода си и НЕ Е породисто. Няма висяща форма "не може да се докаже и че не е".
Естествено, съществува "средна" категория животни, за които този произход СЕ ЗНАЕ, но по една или друга причина мързеливите собственици на родителите или прародителите им не са си дали труда да извадят документи. Тук вече има висяща форма "недоказуемо" положение.
Що се отнася до развъдниците, никой от.... чакай да преброя, тъкмо 4-те, хайде, нека са 5-те, в България - говоря за РАЗВЪДНИЦИ, не фабрики, не борси и не отделни развъдчици с по 1 женско куче (те са друг въпрос) - не си изкарва хляба с развъждане, а по-скоро влага кинти в бездънна яма. Всеки един от въпросните 5 човека може да го потвърди. Резултатите от развъждането са видими и на фона на общата.... популация от подобни на хъскита неродословни кучета, и на фона на общата популация родословни кучета... в последните години - вече видими и на европейско ниво. Оттам нататък - който каквото иска, това да си разправя и за развъдниците, и за хората с развъдниците, и за полагания от тях труд.
ВСИЧКО ТОВА не означава, че пропагандирам тезата "утрепете кучетата без родословие". НАПРОТИВ: любовта на кучето и любовта КЪМ кучето не бива да зависят от липсата или наличието на документ, съответствието спрямо стандарта и други дивотии. Но ПОРОДАТА зависи от този документ и е едно допълнително измерение към удоволствието да притежаваш куче. За да се стигне и до твоето куче, хиляди и хиляди развъдчици по света са вложили труд, усилия, средства в качествено развъждане... това, че някой кретен преди едно или две поколения е решил да прави на своя глава нещо си и резултатът е куче без документ, не променя историята на породата.
НЯМА противопоставяне и не разбирам защо ми докарваш от девет кладенеца вода, за да ме убедиш, че трябва да има. ОБИЧАЙ КУЧЕТО СИ - то е с гаранция най-прекрасното на света. Просто НЕДЕЙ да се присъединяваш към групата на развалящите твоята любима порода. Ако си взел кучето си за собствено удоволствие - това дали има или няма документи, съответно дали е "доказано" породисто, висяща въпросителна или хъски-подобие, няма значение, стига да те удовлетворява такова, каквото е. Ако смяташ да развъждаш кученца, направи го разумно и обмислено, като си закупиш подходящо за развъждане женско куче. Нищо повече.
Поздрави: Елена

Публикувано: 18 October 2006 - 09:58 AM
Цитат
Моля, пишете на БЪЛГАРСКИ !
Я така като пак много знаеш b) цитирай ми с quote къде съм коментирала кучето на Мартин в тези над 2122стр.???? И къде и с кой съм се заяждала???Или аз пък сега нямам правона мнение според теб а???
Публикувано: 18 October 2006 - 10:17 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 10:23 AM
Ако става дума за ТОВА кучило, то е така или иначе с непълни родословия... Но това не е проблем "с бащата", а с кретени от страна на майката.
Кой знае защо аз в ролята си на завеждащ племенната книга на клуба не се сещам за други кученца, останали без родословия... хеле пък в този развъдник и как само го каза "проблеми с бащата", хахаха. Интересно пък теб какво те е излъгал онзи тъпак (без извинение към човека). ЛЕСНО е, бих рекла, да продадеш по 700-800 лв. 9 кученца, да не платиш изобщо на собственика на мъжкия и накрая да не отделиш и пари за родословията им. Да му се невиди, ядосах се.
--
А за дуела, Kai... на мен ми е все едно. Ти ПРЕТЕНДИРАШ да имаш по-хубаво куче. Аз знам (надявам се, достатъчно точно) какви животни притежавам и произвеждам и не претендирам за нищо. Не ми е необходимо.

Публикувано: 18 October 2006 - 10:28 AM
Цитат
Абе човеко bl) нямам пластелин обаче с прости думи ще те питам след като ТИ твърдиш,че аз съм обиждала кучето на Марто посочи къде!!!!Иначе си оставаш лъжец и интригант!!!!
И понеже при теб се прелива от пусто в празно съвсем спирам да пиша тук,докато се правят интриги АЗ пиша за породата d) и по този повод искам да кажа на всички,че си възвърнах правата на сайта Husky.start.bg и ще се радвам заедно да добавяме нови и нови линкове 1super
Публикувано: 18 October 2006 - 10:36 AM
Цитат
"женските ще се избиват за моето куче"
Нямам думи. Тук ще напиша нещо с което рискувам да си навлека предупреждение за бан ама все пак ще го направя и не да за да се заяждам а само да ви покажа колко смешно започна да изглежда отстрани този спор. Kai ти да не си кучешки психолог как може да знаеш какви мъжкари предпочитат женските защото аз съм убеден че те само като видят бял мъжкар със сини очи и припадат - това едно, и второ след като твоето куче е най-големия красавец тук - докажи го. Много хора с опит които по принцип рядко пишат тук ви казаха как стоят нещата ама вие приемате всичко като заяждане и нахвърляне. Моето мнение е че на Nort_face и на Vabank въобще не им пука какво мислите вие нито пък се опитват да ви карат да приемете обратното. Техните кучета са се доказали по ринговете на Европа не на България само а в Европа. Повече няма какво да се коментира. А пък ако вас ви е яд че кучетата ви са расови но са без родословие вече имаше предложение - отивате за експертна оценка и готово.

In Life only Death is certain.