Dog.bg Форуми : Отново за родословията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Отново за родословията Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2006 - 07:50 PM

l) Мило момче..Марти,не бива да си внушаваш,че някой се е настроил срещу теб.Убедена съм,че всички се опитаха да ти бъдат полезни..Но ти си имаш твоя си позиция и изглежда реши само да я заявиш и..нищо повече.Не съм се и опитвала да те карам да приемаш каквото й да било.Просто се включих тук в темата за сибирско хъски по въпроса за кучетата и родословията.Не разбирам какво имаш предвид под"не мога да приема нещо ,което не е правилно"?Та нима не знаем всички,че ПОРОДИТЕ са плод на човека,че хората са събирали и селектирали различни породи за да получат на края ДАДЕНА ПОРОДА с конкретно предназначение,качества,екстериор,темперамент?Хубаво е да има всякакви хора всред посетителите на форума,нали?Нека има диалог.Нека има снимки на любимците.И нека всеки според своите си настройки възприема нещата,които чете.Това е личен избор.Желая ти всичко добро и много усмивки за теб и Атина.Поздрави:Дури(Вики) п.с.младостта е прекрасна,но нека е пълна с любознателност и креативност.Спори с хората,които разбират и знаят за кучетата много,много-тук има такива-защитавай си гледната точка без излишно цупене.Това имах предвид като казах тийни..А не буквалната цифра на годините ти. 1super

#22 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 October 2006 - 07:52 PM

Цитат

Marti mai ti razkah neshto vav varna za razvadnitzite.Ne si habi nervvite prosto.Ati e prekrasna i unikalna  b) Radvai i se i ne se varzvai na nikogo.Pozdravi i ia tzunkai ot nas s Kaic4o b)

Кай я като си толкова отворена и ербаб кажи на всички ни /аудиторията / за развъдниците,че на лични бележки зад монитора сме много смели ама очи в очи .... bash
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#23 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 October 2006 - 07:57 PM

Цитат

Виждам че сте се настроили негативно към мен. North Face нека да поясня нещо за това което ти казах с "хляба" . Имах предвид че щом това ти се е превърнало в професия следователно наистина си се отдала на това и обичаш да го правиш значи разбираш от кучета , Но не ми допадна това ,че слагаш всички кучета без родословие под общ знаменател . Реших да споделя мнението си във общия форум и вие го приемате като обида . Duvy съжелявам,но не мога да приема нещо което според мен не е правилно. Освен това teenager е когато числото от годините ти завършва на teen еx. - Seventeen , Eighteen и т.н. Аз съм на 20 (twenty) и за мое съжеление вече не съм тинейджър b)

п.п. За в бъдеще няма да пиша във общия форум за да не ви преча и не ви дразня .

С Уважение : Марто 1super

Виж сега,не съм се настройвала никога негативно към теб личнотук говорим за породата и всичко свързано с нея 1super Ще ми бъде приятно да пишеш тук. А за тинн възрастта тя е най - великата ако питаш мен...
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 08:09 PM

Марто ,тука вече не си прав ,ако престанеш да пишеш,не давай ухо на разни "доброжелатели".Затова сме във форума да споделим да поспорим да я докараме до някаква истина ,важното е да не се псуваме и да е добре и за нас и за кучетата. angelpik victoryVVV

#25 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 08:46 PM

Оле мале какви кавги за едно родословие.
Адаш никой не е настроен негативно към теб .. това си е един от многото спорове по темата които остават "реми" и сега. b) И без такива глупости от рода "няма да пиша повече тук" стига недей така заради една дреболия тука .. забрави всичко и си обичай Ати била тя със или без родословие. r) ;)

Кай какво за тях?Нещо против ли?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#26 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 09:55 PM

Хора нека ви направя едно сравнение ... предполагам сте чували че има чужденци за които Българите сме черни , некъпани и миришем . Това е защото тези чужденци са видели и са контактували с цигани и от там нататък си правят изводи и слагат всички българи под общия знаменател : черни , некъпани и миризливи. Също съм чувал за държави в които гледат на нас като на престъпници лъжци и т.н. Хора нима познавате всички тези кучета без родословие и сте 100% сигурни че на всичките някой от предците им не е от тази порода или гледате някаква статистика ? НЕ ! И според Dury това са нелогични теории ? oleeee

Незнам вие какво виждате , но аз виждам лична обида която почва още в началото с изречението " Привет.Не може да ме обиди по никакъв начин,че вие обичате да си спорите от любов към нелогични теории" . Да може би съм пекалено малак и не компетентен по някои въпроси за да споря с вас , но определено не съм толкова тъп че да не мога да докажа една теория и логика която може да направи всеки един човек без да има познания за кучетата . Това не е конкретна тема или конкретен случей за който можем да кажем това е така а онова не е ! Това е логика която всеки един човек би трябвало да си направи и разбере , не е вяра за да кажем който иска да вярва който иска не .

Цитирам :
А ВИЕ МОЖЕТЕ колко си искате ку4енца да си отглеждате без родословие ИСТИНАТА е,че те могат само да ПРИЛИЧАТ ,но НЯМА да са ..чистопородни. Чистокръвни. Това мога само да кажа . По нататък става детинско и нелепо да повтарям едно и също .. Преди време учих логика. Имаше едно такова правило, че НЕ МОЖЕ да има 2 разли4ни твърдения по даден казус И ДВЕТЕ да са верни. САМО ЕДНОТО Е ВЯРНОТО. А в какво вие ще вярвате, МАРТО си е вече личен ,ваш си избор. Поздрави ! Вики

Как може тази жена да твърди че моите кучета или както в случея едно куче (все още) може само да прилича , но няма да е чистопородно или чистокръвно . При положение че не познава майката не познава бащата не познава и останалите предци ??? И ми се хвали с това че е учила логика ? Е аз не съм но съм убеден че мойта логика е правилна в този случей . А че вярвам в господ това е отделен въпрос... и да определено е мой личен избор cheers С това наистина приключвам вече темата защото наистина станахме банални.

Моля, личната коренспонденция затова е лична, защото не е за всички. Спазвайте това, моля ви. Не публикувайте лични съобщения без знанието и съгласието на подателя или получателя.

#27 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 10:18 PM

Нелогични теории ? Обяснете ми какво нелогично виждате в това становище ? Щом едно куче е без родословие не се знае кои са родителите му следователно не може да се докаже дали е чистокръвно или НЕ Е , при положение че няма забележки относно стандарта по външност , характер и изобщо по всички критерии (ТОВА СА ИНДИВУДАЛНИ случеи не говорим за определено куче) ! Крайно недопустимо е да слагате всички кучета под един общ знаменател ! Не мога да разбера как така сте толкова сигурна че на всяко не родословно куче предците му няма как да бъдат чистокръвни ? Нима ги познавате всичките ? Или сте от някаква институция която прави проучване по телефона и водите някаква статистика ? Госпожо явно просто не желаете да допуснете че момче на 20 години може да има по-правилна логика от вашета ? И аз незнам но пак ви казах .

Искам само да обърнете внимание на всички мои обръщения към тази госпожа че са в множествено число което показва че са в учтивата форма на "вие" . След това искам и да погледнете началото с големите букви от съобщението на госпожата и как първите и обръщения към мен са в единствено число тоест в неучтивата форма на "ти" . И накрая бих желал да ми кажете вашето мнение.
Къде забелязвате лична обида от моя страна конкретно към някой ? Не мога да повярвам че водя такива спорове и че ме набеждават в нещо което очевидно не е така ... потресен съм ouu

Тази госпожа напълно ми срина представите за правда и справедливост ? И обръща думите ми на 180C.

За втори път моля - личната коренспонденция не се изнася. Ако имате разговори, които да бъдат публични - моля, продължете ги тук.

#28 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 October 2006 - 10:50 PM

Atina-Martin, въпрос - ако не е "чистокръвно" по малко ли ще го обичате ? Сигурен съм, че не.

Dury е страхотен човек. Има куче, което е немска овчарка без родословие и си я обича. Има и мител шпиц, който също обича. Опитала се е да ви обясни нещо просто и ясно - ако няма документ, който да доказва, че кучето е с родители и предци от същата порода, то всичко останало е в сверата на предположенията.
Това е всичко. Можете да вярвате в каквото поискате, разберете го. Най важното е да си обичате кучето. Друго важно няма.

#29 Потребителят е офлайн   Atina-Martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 11:02 PM

Dog.bg и аз това казвам нима не виждаш ? Щом няма документ и не се познават предците не може да се докаже нито едното нито другото? И се нахвърляте отново върху мен. И това че си позволих да paste-вам лично съобщение във форъма за да покажа кой е очтив и кой не е ? Или сега пък ще ме убеждавате че моята форма на обръщение е не очтивата ? И защо говорите за моето куче ? Ако прочетете внимателно ще видите че не започнах спора за да доказвам на някого че кучето ми е така и така и без родословие . Говоря в общ аспект . Вече имам чувството че не мога да обяснявам ? ? ?

#30 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 11:17 PM

Напълно съм съгласен с Дог 1super ! Най-важното нещо е кучето да ви дарява лююбов и радост, а вие да му се отблагодарявате със същото. За да се проумее това не са необходими никакви логики, теории, вероятности и т.н. 1super .

И още нещо от мен. Хората от клубовете като Golden Nicol kennel и Vabank kennel са посветили много нерви и труд в начинанията си. Това не са случайни хора, а такива, от които ние обикновените любители на породата можем само да извлечем полезна информация и да се радваме, че вместо да отидат и да си карат работата все пак обръщат внимание на нашите проблеми. Казаното до тук няма съществена връзка със спора, но пък аз така я виждам тая работа и затова го пиша wink
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#31 Потребителят е офлайн   Kai Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 08:34 AM

North_Face, чудя се защо се заяждаш със всички в този форум и като претендираш за нещо. Каи е мъжко име не женско б) А какви лични съобщтения си пиша е моя работа, не твоя.Пак с Мартин се познавам лично.Ти виждала ли си Атина на живо да коментираш д) Не се заяждам, но нямаш право да обижаш никои тук.

Моля, пишете на БЪЛГАРСКИ !

#32 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 08:41 AM

Хайде спрете ,стига с тия фоеверки,пишете за кучета !!! angelpik victoryVVV

#33 Потребителят е офлайн   Kai Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 08:42 AM

Nemoga da pisha ot tuk na balgaski

#34 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 October 2006 - 08:56 AM

Atina-Martin, никой не се нахвърля върху вас или поне не аз. Говорим нормално и разумно. Да, по принцип е така, както казвате - когато няма необходимите документи, всеки може да вярва в каквото реши. Като в допълнение ще допълня и че не документа прави кучето, а предците му, кръвта му. Документа си е документ, има кучета, които зная и познавам и които по една или друга причина нямат необходимите документи, но са кучета от породата - по външни белези, нрав, характер. Както има и кучета, които имат всички необходими документи, но трудно можеш да повярваш, че са точно от тази порода. Проблем и сблъсък на неща, които не зависят от кучето, а от хората. Но като правило в развъдна дейност се използват само кучета с необходимата документация. Единствения съвет, който мога да ви дам е - заповядайте с кучето си на някоя специализирана изложба, за да получите експертна оценка. Иначе - наслаждавайте се на живота с северняк, това е уникално. Аз лично се надявам от ноември да започнем тренировки с една шейна, зимата да сме горе на Витоша с кучета - заповядайте, ще е страхотно удоволствие и за вас, и за кучетата.

#35 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 09:46 AM

Kai, специално аз ще ти кажа следното просто нещо: какви ЛС пращаш си е проблем на двете страни - изпращач и получател. Доколкото и аз съм била на страната на получателя, ще коментирам две изречения от твое ЛС:
"аз имам по-хубаво куче от твоите"
"женските ще се избиват за моето куче"
Оттам нататък точно пък с теб не виждам смисъл да се разговаря.
Точка.
Ще си позволя да те поканя на "дуел", който съм 95% убедена, че ще откажеш: произволно куче мое производство, с фамилията на моя развъдник да бъде оценявано заедно с твоето куче от независим съдия. Да видим чие куче действително е по-хубаво b) Ето, идват изложби в Пловдив... не е трудно-осъществимо.
Atina-Martin, искрено се учудвам, че моята стандартна лекция доведе до такъв странен ефект и поредната дискусия, защото това е дъвкано, дъвкано във форума... Да, много е просто: НЯМА средно положение. Кучето без документ не може да докаже произхода си и НЕ Е породисто. Няма висяща форма "не може да се докаже и че не е".
Естествено, съществува "средна" категория животни, за които този произход СЕ ЗНАЕ, но по една или друга причина мързеливите собственици на родителите или прародителите им не са си дали труда да извадят документи. Тук вече има висяща форма "недоказуемо" положение.
Що се отнася до развъдниците, никой от.... чакай да преброя, тъкмо 4-те, хайде, нека са 5-те, в България - говоря за РАЗВЪДНИЦИ, не фабрики, не борси и не отделни развъдчици с по 1 женско куче (те са друг въпрос) - не си изкарва хляба с развъждане, а по-скоро влага кинти в бездънна яма. Всеки един от въпросните 5 човека може да го потвърди. Резултатите от развъждането са видими и на фона на общата.... популация от подобни на хъскита неродословни кучета, и на фона на общата популация родословни кучета... в последните години - вече видими и на европейско ниво. Оттам нататък - който каквото иска, това да си разправя и за развъдниците, и за хората с развъдниците, и за полагания от тях труд.
ВСИЧКО ТОВА не означава, че пропагандирам тезата "утрепете кучетата без родословие". НАПРОТИВ: любовта на кучето и любовта КЪМ кучето не бива да зависят от липсата или наличието на документ, съответствието спрямо стандарта и други дивотии. Но ПОРОДАТА зависи от този документ и е едно допълнително измерение към удоволствието да притежаваш куче. За да се стигне и до твоето куче, хиляди и хиляди развъдчици по света са вложили труд, усилия, средства в качествено развъждане... това, че някой кретен преди едно или две поколения е решил да прави на своя глава нещо си и резултатът е куче без документ, не променя историята на породата.
НЯМА противопоставяне и не разбирам защо ми докарваш от девет кладенеца вода, за да ме убедиш, че трябва да има. ОБИЧАЙ КУЧЕТО СИ - то е с гаранция най-прекрасното на света. Просто НЕДЕЙ да се присъединяваш към групата на развалящите твоята любима порода. Ако си взел кучето си за собствено удоволствие - това дали има или няма документи, съответно дали е "доказано" породисто, висяща въпросителна или хъски-подобие, няма значение, стига да те удовлетворява такова, каквото е. Ако смяташ да развъждаш кученца, направи го разумно и обмислено, като си закупиш подходящо за развъждане женско куче. Нищо повече.
Поздрави: Елена
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#36 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2006 - 09:58 AM

Цитат

North_Face, чудя се защо се заяждаш със всички в този форум  и като претендираш за нещо. Каи е мъжко име не женско б) А какви лични съобщтения си пиша е моя работа, не твоя.Пак с Мартин се познавам лично.Ти виждала ли си Атина на живо да коментираш д) Не се заяждам, но нямаш право да обижаш никои тук.

Моля, пишете на БЪЛГАРСКИ !

Я така като пак много знаеш b) цитирай ми с quote къде съм коментирала кучето на Мартин в тези над 2122стр.???? И къде и с кой съм се заяждала???Или аз пък сега нямам правона мнение според теб а???
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Kai Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:17 AM

North_Face, не сам длъжна да ти препращтам какво си коментирала/ коменирал.Това си прочети сам.Но нямаш право да обиждаш кучетата без родословие и да ми обесняваш това и онова.Кучето ми е с родословие и то от твоя развадник, но поради ваши си лични проблеми с баща му родословието му не е в мен. Но знеш ли, не ми дреме с родословие или не е . б) А на теб Вабанк ще ти кажа няма да се съглася на дуел с теб и тои не защотото няма да го спечеля а защтото просто моето кучето си е уникално само по себе си и няма да го правя клоун по тия изложби. б) Просто спрете с тая тема.

#38 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:23 AM

"Ваши си лични проблеми" в случая води към козлодуйското кучило може би? bl) Тези са единствените родословни кученца, които са БЕЛИ и които нямат родословия, защото тъпият собственик на майката не е а) издължил полагаемото се за скачката и б) не си е платил родословията в клуба?
Ако става дума за ТОВА кучило, то е така или иначе с непълни родословия... Но това не е проблем "с бащата", а с кретени от страна на майката.
Кой знае защо аз в ролята си на завеждащ племенната книга на клуба не се сещам за други кученца, останали без родословия... хеле пък в този развъдник и как само го каза "проблеми с бащата", хахаха. Интересно пък теб какво те е излъгал онзи тъпак (без извинение към човека). ЛЕСНО е, бих рекла, да продадеш по 700-800 лв. 9 кученца, да не платиш изобщо на собственика на мъжкия и накрая да не отделиш и пари за родословията им. Да му се невиди, ядосах се.
--
А за дуела, Kai... на мен ми е все едно. Ти ПРЕТЕНДИРАШ да имаш по-хубаво куче. Аз знам (надявам се, достатъчно точно) какви животни притежавам и произвеждам и не претендирам за нищо. Не ми е необходимо.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#39 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2006 - 10:28 AM

Цитат

North_Face, не сам длъжна да ти препращтам какво си коментирала/ коменирал.Това си прочети сам.Но нямаш право да обиждаш кучетата без родословие и да ми обесняваш това и онова.Кучето ми е с родословие и то от твоя развадник, но поради ваши си лични проблеми с баща му родословието му не е в мен. Но знеш ли, не ми дреме с родословие или не е . б) А на теб Вабанк ще ти кажа няма да се съглася на дуел с теб и тои не защотото няма да го спечеля а защтото просто моето кучето си е уникално само по себе си и няма да го правя клоун по тия изложби. б) Просто спрете с тая тема.

Абе човеко bl) нямам пластелин обаче с прости думи ще те питам след като ТИ твърдиш,че аз съм обиждала кучето на Марто посочи къде!!!!Иначе си оставаш лъжец и интригант!!!!

И понеже при теб се прелива от пусто в празно съвсем спирам да пиша тук,докато се правят интриги АЗ пиша за породата d) и по този повод искам да кажа на всички,че си възвърнах правата на сайта Husky.start.bg и ще се радвам заедно да добавяме нови и нови линкове 1super
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:36 AM

Цитат

"аз имам по-хубаво куче от твоите"
"женските ще се избиват за моето куче"

Нямам думи. Тук ще напиша нещо с което рискувам да си навлека предупреждение за бан ама все пак ще го направя и не да за да се заяждам а само да ви покажа колко смешно започна да изглежда отстрани този спор. Kai ти да не си кучешки психолог как може да знаеш какви мъжкари предпочитат женските защото аз съм убеден че те само като видят бял мъжкар със сини очи и припадат - това едно, и второ след като твоето куче е най-големия красавец тук - докажи го. Много хора с опит които по принцип рядко пишат тук ви казаха как стоят нещата ама вие приемате всичко като заяждане и нахвърляне. Моето мнение е че на Nort_face и на Vabank въобще не им пука какво мислите вие нито пък се опитват да ви карат да приемете обратното. Техните кучета са се доказали по ринговете на Европа не на България само а в Европа. Повече няма какво да се коментира. А пък ако вас ви е яд че кучетата ви са расови но са без родословие вече имаше предложение - отивате за експертна оценка и готово.
User's Signature

In Life only Death is certain.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни