Dog.bg Форуми : Бременност

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Бременност Оцени темата: ***** 1 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2007 - 10:42 AM

Цитат

Хи-хи, най-малко: николко...
Не е необичайно да има и по 1 родено и/или оцеляло бебенце...

Здравейте,моята Кида роди на Великден 8 хъскита w) живи и здрави!Помагах при раждането,беше голямо изживяване от 5 следобед до 1 часа през ноща в петък.Сега 3дни след раждането те са вече доста по големички и подвижни.Тя е добра майка ,много грижовна и милата не смее да ги остави да се изпишка даже.Не знам как да я изкарам навън,не иска за сега ,а яде и пие много течности и съответно изхвърля доста материал.Въпроса ми е колко пъти трябва да се храни,все пак това са много кученца и какво да и давам да пие за да има мляко.Тя хапва кисело мляко по една кофичка на ден .В началото и давах разредено прясно мляко ,но маи се разхлабва от него.Започна да яде и гранули "ройал къниън"но от по ситните за джуниър-не обича да дъвче големите.Давам и витмини и пастет -по една голяма кутия на ден.И за малките от кога мога да ги дохранвам ,че тя милата ще се измъчи с такова кутило.Е-Е-Е не очаквах толкова много кученца!Като чета маи е рядкост за хъски 8 живи и здрави ,че и големички!

#22 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 10:57 AM

Сга мога да стана консултант по кучешкоражданиеАко не бях присъствала на раждането ,първото кученце нямаше да е живо.Тя не знаеше какво да прави.Гледам един голям черен балон излиза отзад,а тя не се помръдва.Званя на лекарката и тя ми казва "издърпаи го!" аз дърпам и пак и звъня :"В балона нищо не мърда!" а тя разкъсай го и изкарай кучето "Вадя кученцето но то не мърда после го хванах за долните крака и го разтръсках лекичко ,бръкнах внимателно в устичката да изкарам слузта и го плесах по лицето ,леко разбира се.То се раздвижи и даде признаци че ще живее.беше много едро и може би за това едвам оцеля,а като си мисля то е прокарало пътя на другите:)После на следващите кученца ,Кида се окопити и почна да им яде плацентата и да прегризва пъпчето ,но на първото беше много шашната.иначе ми даваше да и помагам и да ги барша след като ги е облизала,но сега на третия ден започна леко да ме ръмжи като съм до съндъка и не дава да ги пипам,само нея галя а бебетата не.Сигурно такъв е инстикта и.Това не ме бърка особенно.Ако някои иска съвет за раждане -Моля аз съм на линия:)

#23 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 07:18 PM

Да са ти честити бебоците и много да те радват! Да растат здрави и силни! А чакаме и снимки да ги видим ангелчетата angelpik angelpik angelpik !!!
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 10:02 AM

Мерси и аз се надявам всичко да е нормално .За бебетата не се безпокоя толкова колкото за майка им.Кида много отслабна,въпреки че се храни много добре ,за сметка на малките които вече са доста големички .Днес вечерта навършват една седмица от раждането и се развиват много добре.Ако някой знае подходящо хранене за кърмачка -нещо ново по въпроса?Аз я храня повече вечер ,защото тогава съм свободна и сутрин по-по малко.Яде по две кофички кисело мляко на ден ,суха храна ройял къниниън (за тинейджъри)колкото иска-не я обича много ама 200 фр яде,пастет апетит 1 кутия голяма с витамини , 1 портокал и за вечеря 2 пилешки плешки с ориз.Ей това яде и пак е слабичка.Хълбоците и хлътаха и се безпокоя за един месец докато ги кърми съвсем ще отслабне.Какво да правя?

#25 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 02:15 PM

та така мн спе6ен и жважен вапрос??????
възможно ли е ку4ете да полу4и фал6ива бременност след първото разгонване.за6тото моето не е имало контакти с мъжки ку4ета по време на разгонването а сега има вси4ки признаци на бременно ку4е в смисал порастна и корема както и гардите повруща от вр на вр нещо като слюнка апетита и намаля преди направо си плюска6е а сега с петхиляди уговорки хапваме по малко
питах вета ни а тои нещо си измрунка 4ове4еца 4е и да била бременна ни6то не сме могли да напражим факти4ески не ми отгожори за това което го питах та така дайте савет като хора които се занимават с ку4ета по дълго angelpik

#26 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 07:38 PM

Цитат

Мерси и аз се надявам всичко да е нормално .За бебетата не се безпокоя толкова колкото за майка им.Кида много отслабна,въпреки че се храни много добре ,за сметка на малките които вече са доста големички .Днес вечерта навършват една седмица от раждането и се развиват много добре.Ако някой знае подходящо хранене за кърмачка -нещо  ново по въпроса?Аз я храня повече вечер ,защото тогава съм свободна и сутрин по-по малко.Яде по две кофички кисело мляко на ден ,суха храна ройял къниниън (за тинейджъри)колкото иска-не я обича много ама 200 фр яде,пастет апетит 1 кутия голяма  с витамини , 1 портокал и за вечеря 2 пилешки плешки с ориз.Ей това яде и пак е слабичка.Хълбоците и хлътаха и се безпокоя за един месец докато ги кърми съвсем ще отслабне.Какво да правя?

"След отминаване на голямото събитие раждането, идват най-трудните моменти, както за самото куче, така и за неговите стопани. Лактацията е най-сериозният тест, който трябва да се издържи. Той показва колко е правилен и качествен избраният хранителен режим. През този период женската трябва да изяжда, смила, усвоява и отделя огромни количества хранителни вещества. Те достигат 3-4 пъти по-високи стойности, от необходимите за подържане на собственото й физиологично състояние, когато не лактира. Нека илюстрираме това с един прост пример: имаме женска немска овчарка, която тежи около 30 килограма и има 8 кученца на триседмична възраст, всяко с тегло от по 2 килограма. През този етап всяко кученце се нуждае приблизително от около 525 ксаl дневно, което ще рече за всичките 8 броя общо 4200 ксаl. Бебетата си ги набавят единствено чрез кърмата. Кучешкото мляко съдържа 1 345 ксаl за литър. За изхранване на кученцата ще са необходими повече от 3 литра дневно. При производството на мляко кучето не може да оползотвори 100% цялата енергия,която се съдържа в храната(коефициента на полезно действие е около 75%). За да произведе необходимото количество мляко с нужната енергийна стойност, тя трябва да приеме поне 5 600 ксаl. За да избегне загубата на тегло и да бъде майката в добра кондиция, на нея са й необходими около 1500 ксаl. Какво се получава : 5 600 + 1 500 = 7 100 ксаl дневно, това е четири пъти повече енергия и храна, която тя трябва да приема през този етап, в сравнение с периода, когато не лактира.
Това са изключително високи изисквания(количествени и качествени), които с домашно приготвена храна и добавки на витамини и калций не могат да бъдат постигнати. Животни хранени така, обикновено в края на лактацията имат такъв окаян вид, че трудно може да се определи дори и тяхната порода. След това им е необходим много дълъг период от време за възстановяване на биологичните резерви.
Поради факта, че през периода на пикова лактация на майката са и необходими 3-4 пъти повече храна, то е целесъобразно тя да премине към хранене на воля, тоест да има непрекъснат достъп до храна. Странно озадачаващо е повдението на много собственици, които през периода на лактация лишават кучките от вода и ги заставят да пият само прясно мляко, твърдо убедени,че по този начин ще увеличат количеството на кърмата. Производството на кърма от млечните жлези на женските животни е изключително сложен биологичен процес. Количеството на млечния секрет зависи изключително много от нивото и качеството на протеина в храната и неговото съотношение с другите съставки. В заключение трябва да подчертаем, че бременните и кърмещи кучета не се нуждаят от специални добавки-трупни брашна, яйца, черупки, мляко, извара, калций и т.н, масово прилагани от всички специалисти по развъждане. В този тежък и труден момент на майката й стига да се храни с подходяща балансирана храна в необходимите количества, която е предназначена специално за бременните или лактиращи кучета."
Сложих ти този цитат от книгата на д-р Маргарит Рачев, защото според мен и много добре обяснено от какво се нуждае кучето ти. Вземи храна хай-енерджи или стартера, който е предназначен за захранване на малки кученца и я храни с това. Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна. Не знам обаче как се казва. Ако си от София в Борсата на Иво имат такава паста - ще те упътят.

#27 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 08:18 PM

Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна.

Мисля, че за много хора ще бъде интересно, разбира се и полезно, да е публикува подробна информация за хранене на кучиците по време на бременост и по време на кърмене.
Има ли специални храни и добавки, които да се дават на бременни и кърмачки?

пп. Честито, alfadog! Живи и здрави да растат бебоците и Кида.

#28 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2007 - 12:25 AM

Цитат

Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна. Не знам обаче как се казва. Ако си от София в Борсата на Иво имат такава паста - ще те упътят.

Ако говорим за същата - пастата е Nutri-plus gel на Вирбак (хипер енергийна и поливитаминна добавка). Може да се намери и във вет. клиники.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 12:56 PM

Цитат

Цитат

Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна. Не знам обаче как се казва. Ако си от София в Борсата на Иво имат такава паста - ще те упътят.

Ако говорим за същата - пастата е Nutri-plus gel на Вирбак (хипер енергийна и поливитаминна добавка). Може да се намери и във вет. клиники.

Същата е, мерси Huskypower 1super

#30 Потребителят е офлайн   DoriDog Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 11:41 AM

Някой може ли да ми каже как протича бременността при пинчерите.С какво трябва да се внимава най-много
и колко кученца да очаквам.Ами след това? Притеснявам се,защото ни е за пръв път,а клоним и къm мнима бременност.
Кученцето е на 1,7 години. Благодария предварително!

#31 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 April 2007 - 08:40 PM

Пинчерите са много нежни и проблемни за развъждане. Дори и при едрите пинчери може да настъпят усложнения при раждането и според мен голяма част от проблемното им раждане е , че правят по малко на брой кученца 1-3 и много по-рядко повече. Често се случва до смърт или на малките или на майката.
И не разбрах сега е заплодено , така ли ? Кажете колко тежи в момента кученцето. И на коя дата е станало заплождането.

#32 Потребителят е офлайн   DoriDog Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:04 PM

Кученцето тежи 3,4 кг. Днес 17.04. е 4. ден от разгонването и мисля към 10. ден да почнем да се срещаме с мъжкия, за да свикнат заедно. Ветеринарите ме съветваха да я заплодя непременно,за да избегна мнимата бременност или да я кастрирам. За кастрация обаче не искам и да чувам на този етап,но по принцип мисля по-натам да я кастрирам. Иначе тя разви фалшивата бременност още след първото разгонване,после пропусна разгонване и сега е второто разгонване,което трябваше да бъде трето всъщност. Дано се разбира това,което написах,че е объркващо,пък и на мен ми е притеснено.
Благодаря за отговора!

#33 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 03 December 2007 - 11:50 AM

малко  от практиката ми с раждане на Палома и други едри кучета:  Когато ,видите първата капка кръв отбележете дата и кам 9 ден  всяка сутрин с памучен тампон преди кучката  до е оринирала се  проверявя  дали се променя цвета на секрета/кръвта/  приедни през  следващите дни се избистря в бледопрозрачно,втори  в светло розов,трети тъмно кафяв.  Научния метод с прогестероновата намазка при ветернар е метод,когато заплождането ще е на няколко хил.км. да не се разкарваме.  Когато  секрета е готов  натиснити куч. по гърба и крупата ,тя трябва да стои с широка стоика и повдига опашката. може с някой мъж.мъниче да се изпробва,ако е готова не се дърпа ,а наглася отивайте при мъжкия ако женската е страхлив тип първо наблизко се връзва 5,6,м о е успокоявате,после е пускате ,той е вързан, тя да ходи при него и после ги пускате ,ако трябва  ги нагласете докато се заклещат добре оправи краката.  Имате 5 ,6 дни за успешно заплождане  6о ооо живи сперматозоиди се изливат на фракции като в началото и края  има течност спомогаща пътя  и запечатката.  единия ден9  се запл.  ,но два дни  вътрешно се покриват и на 1о ден узрялите яйцеклетки    л На11 ден пак заплождаш и  се покрива 12 ден вътрешно  14 ден пак може и край  вие имате6 дни покрити  яйцеклетки.  Прието е че в края на разгонването  броя на зрелите яйц. е голям е веднъж покрита в края е най добре,но  има кучки ,които са в овулацие само в 8,9 ден  други няколко часа само трети на края 13,14  ден и 18, 21  се съешават  .  После ако е бременна  вулвата не се стеснява много  и циците  не се  смаляват  като след разгонване. ехограф  чак след месец ,но то тогава се личи вече. До края на бременноста се дават хранително стойностни но не с голям  обем, на дъжд не се разхожда никви кокали към края, дапълнително  СА  и витамини  не. От 57 ,58    до 63 трябва да е родила,ако брая на кученцата е голям датата е в началото, раждат следобед,привечер, последен признак, че ще ражда е спадане на температурата към  37 "  отказ от храна  от предната вечер и  5 часа преди раждането куч. си  изхожда често и е неспокойна.  Трябва да е подготвено леговище  с найлони отдолу  ,защото много води ще се леят и чисти кърпи и парцали да чакат.  под ръка да има дезинфекцирана ножица. Човек  де има до края на  раждането. през определен интервал се плъоква в балонче кученце ,веднага ако не изпищи се взима с кърпа исе изтръска да не се е задавило с течност нодолу да писне и се слага до мама да го лиже до минута го сложете да захапе цица ,защото после нигога  няма да може и край с него. Телефона на ветернаря да е подрака,а той в готовност,по възможност  да идва веднага.,водно кутре, е най лошото:преди да излезе мехура се пука и нученцето се удавя може да се няколко под ред. напипвайте с пръсти да няма заседнало.и помагайте на пътя им. на края обикновено кучката излива всички остатици и раждането приключва; Остановява се и чрез палпиране дш лекар ,не е 1оо  СИГУРНО.
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#34 Потребителят е офлайн   megi_kar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 02:52 PM

И аз да кажа, че нашата малка Тара роди 4 мъничета в неделя на 10.05.2009. Много сме щастливи и се радваме за нея. Това е едно чудо на природата! Нещо уникално! Ако щете ми вярвайте, но когато първото се роди съм плакала със сълзи. Толкова се умилявам.
От снощи обаче диша нещо тежко и след консулт с вета и той ми даде една инжекция с "Окситоцин", за да може да се изчисти матката ако има нещо забравено вътре. Сложих инжекцията и след известно време изхвърли нещо- най- вероятно остатъци от плацента... Няма температура. Вета каза, че ако се наложи може още веднъж да сложим "Окситоцина" и така
Разказвам всичко това, едно защото се радвам и второ- ако някой е имал подобни проблеми нека сподели, моля.
Предварително се извинявам ако вече има такава тема във форума, но аз нямах много време да потърся. Благодаря за всички мнения предварително! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 10:11 AM

Кучето ми е пинчер на 3 години преди бременноста тежеше 5кг а в момента е станала 5.9 кг днес и е 50ден от както за първи път я качи мъжкия .Колко дни от началото на бременноста може да се усети движението на бебетата по някога като я гушкам ми се струва че усещам движение но не съм сигурна :smile: .Давам на кучето гранули advance трябва ли да и давам витамини и калций сега като е бременна .

#36 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 05:31 PM

5 малки клубни бултериерчета търсят спешно приемна майка! Кученцата са на 2 дни, но поради внезапно заболяване на майката, тя не е в състояние да ги кърми! Намираме се в Пловдив, но населеното място на приемната майка не ни е проблем, стига да се намери такава! Моля, ПОМОГНЕТЕ!!! Телефон за връзка: 0888 22 90 48 - Красимир Баков

#37 Потребителят е офлайн   Atalanta Икона

Публикувано: 14 September 2009 - 09:00 AM

Нашата пинчерка се казва Рита и ще ражда около 28. 09. Т.е много скоро. Много сме притеснени за самото раждане. Когато я водихме на ветеринар се установи, че ще има 2 кученца, но не било сигурно, защото при кучетата не можело ясно да се различи броя. Можело ад е едно, а може и да са три. Но видяхме две сърчица да бият.
Рита е здрава и игрива дори сега. Искаме раждането да мине без проблеми, защото много си я обичаме и се радваме, че щте имаме малки Ритки и Ритунчовци.
Някой може ли да ме посъветва как да и помогнем като почне да ражда. Лекарят ни даде телефона си за да го повикаме дори и през ноща да е. Но няма да е зле и ние да знаем.

#38 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 12:04 PM

Цитат(Atalanta @ Sep 14 2009, 10:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашата пинчерка се казва Рита и ще ражда около 28. 09. Т.е много скоро. Много сме притеснени за самото раждане. Когато я водихме на ветеринар се установи, че ще има 2 кученца, но не било сигурно, защото при кучетата не можело ясно да се различи броя. Можело ад е едно, а може и да са три. Но видяхме две сърчица да бият.
Рита е здрава и игрива дори сега. Искаме раждането да мине без проблеми, защото много си я обичаме и се радваме, че щте имаме малки Ритки и Ритунчовци.
Някой може ли да ме посъветва как да и помогнем като почне да ражда. Лекарят ни даде телефона си за да го повикаме дори и през ноща да е. Но няма да е зле и ние да знаем.

По времето когато се очаква да ражда, не я оставяйте сама за повече от половин - един час.
Вероятно ще започне няколко часа по-рано да си приготвя "леговището" или да рови по пода. Ще започнат да се виждат леки напъни - контракции и ще се усилват. Когато станат вече много силни по някое време ще излезе 1вото кученце. То е обвито в плацента, която някои кучета сами махат от кученцето, но най-добре да не чакате - сами я махнете. После с конец завържете пъпната връв на около 3см. от коремчето и отрежете след нея, с ножица. Проверете устата и носа дали са отпушени. Ако кученцето е безжизнено го обърнете с главата надолу и леко го разтръскайте. Ако пак не мърда полейте тялото с топла вода (не гореща).
Подсушете кученцето с кърпа и го дайте на майката да го оближе и го сложете да бозае. Междувременно може да дадете на кучето да изяде плацентата (богата е на белтъчини) и да го подсилите с мляко с мед или малко шоколад (за предпочитане е да бъде за диабетици).
Докато се раждат следващите може да отделите вече родилите се кученца в нещо като кашонче със няколко кърпи вътре + ботилка с топла вода. Между ражданията може да слагате малките да бозаят.

Успех! ae_085.gif
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   suzana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 September 2009 - 04:13 PM

Atalanta-Ancheto по горе е писала за пинчерите и за раждането им,а и на Рита щом ще и е 1 раждане по-добре извикайте лекаря,като се мъчите да помогнете може да стане по зле,мойта пинчерка роди преди 3 месеца слава богу нямаше проблеми но не и беше 1 раждане,сложих я в отделна стая(Чипи се притеснява ако има някой около нея като ражда) и честичко я наглеждах дали всичко е наред,един съвет след раждането задължително наглеждай майката как е,хранили се,имали промени в поведението,защото мойта изпадна след 2 дена в следродилна кома,за това писах че най-добре да присъства лекар той си знае най-добре работата

#40 Потребителят е офлайн   Atalanta Икона

Публикувано: 01 October 2009 - 10:39 AM

Ритка роди три момиченца но 30.09. Едното е по-дребно, но е лакомо и се надявам скоро да стигне сестрите си.
Рита роди секцио (незнам дали така се пише думата), защото просрочи датата за раждане и лекарят каза, че ще и е още по трудно като се вземе предвид, че е пинчер. Само за сведение операцията струва 150лв.
Вчера цял ден бяга от кученцата си и не ги искаше. Не им даваше да сучат не ги помирисваше или близваше. Купихме им пипетка и млекце за да ги храним на 2 часа. Сложихме им бутилка с топла вода за да не измръзнат малките им телца. А те са толкова сладки, малки мишлета. wub.gif Много ми беше мъчно, че Рита бягаше в другата стая и не им обръщаше внимание. А когато и ги давахме за да ги подуши тя извърташе глава възможно най-далеч. И така цяла вечер.
Иначе макйта е добре. Храни се и се движи много активно.
Но явно цялата й непрязън към папитата е била от болката след операцията и от шока, че заспива без кученца и се събужда със три.
Към сутринта явно болката и се притъпи и отиде при момиченцата, легна при тях, гушна ги и сега ако някой мине дори на метър от нея и децата й ръмжи направо ще ни изяде.
Вече съм спокойна и още немога да си намеря място от радост, че най-накрая нещата се подредиха така както трябва да са!!! wub.gif smile.gif wub.gif

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни