Dog.bg Форуми : Шаная - коте с крак за ампутация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шаная - коте с крак за ампутация

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 June 2013 - 10:59 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка
Шаная е млада котана, пострадала от капан. От събота вечерта е в Св. Антим за стабилизация. Кръвната и картина показа и лека анемия, но предполагам, че в нейното състояние това е нещо нормално. Днес крачето беше ампутирано и котката вече излиза от упойката. Доста високо се е наложило да го ампутират, но с едномесечна инфекция е цяло чудо, че няма и по-сериозни проблеми.
Ако имате възможност да помогнете за погасяването на сметката и, банкова сметка на Сдружението, по която можете да направите дарение е:

Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката"

Можете и чрез PayPal - cat.friends.bg@gmail.com

Ето как се сдобихме с Шаная - получихме молба за помощ от организация "На ти с природата", които бяха получили писмо от момичето,намерило котката.

Ето писмото:

Цитат

Здравейте,

пиша Ви защото не знам към кого трябва да се обърна! Често посещавам Вашата страница и вярвам че Вие ще намерите решение на проблема ми.

Намерих коте, което беше хванато в ловджийски капан. Намираше се в чужд двор. Влязохме и го освободихме. Имаше три дълбоки рани. Зъбите на капана се бяха врязали в тялото му. Направо му се виждаха месата! От удара и превъртането вероятно едната му половина на главата беше подута и му течеше окото. Гледката беше ужасна! Никой не ми оказа съдействие роднити, съседи, и аз сама се мъчих да го обслужвам. Гледката беше ужасна! Веднага го взех у дома. Първите дни не искаше да яде, само лежеше. Нямах възможност да го закарам в града на лекар. Няма кола, нямам финансовата възможност. /Преди време видях куче в безпомощно състояния, заведох го на лекар - установиха че има гана и го приспаха. Просто дадох 45 лв за да му сложат края на живота/
С налични материали промих раните на котетос кислородна вода, риванол и йодова тинктура. Нямаше къде да го прибера. В селото е пълно е с лисици, порове, бялки, язовци. То лежеше под един шкаф и миризмата от раните му не привлече никакви животни. Постепенно започна да се храни, давах му в оста т.к. не можеше да се движи.
Както казват, че котките имат 9 живота надявах се да се оправи. По цяла нощ го чакам да се появи за да го храня. Преживяло силния стрес то се влачи и се крие. Надявах се да се оправи , но външно се вижда че има незараснала рана и задното му краче е изкривено. Вероятно трябва да се премахне и да му се сложи изкуствено, за да се изхранва и да живее нормално. Самото му краче е криво и лапичката му долу е на обратно. Сърцето ми се свива, трудно се гледа в този вид животно,но искам да се намерят добри хора да му помогнат, да го излекуват.
Моля Ви за първи път се сблъсквам с подобно нещо, кажете ми към кого трябва да обърна за да се помогне на това коте. Има ли подобна организация която лекува подобни случаи. Не говорим за приюти които прибират и приспиват бездомните животни. Не мога просто да го оставя да се мъчи и да умре.
Ако имах финансовата възможност щях да го заведа в частна клиника.
Котето се намира близо до гр.Велико Търново.
Чувала съм за центъра за лечение в Стара Загора но там знам че лекуват безплатно само диви животни.

Ще очаквам Вашата подкрепа

С уважение
Вероника

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 June 2013 - 11:09 PM

Шаная се чувства долу-горе добре, но все още е доста изплашена от всичко, което и се е случило - ужаса и болката от капана, месеца агония с натрошен на няколко места крак, пътуването до София и последвалата операция. До момента за Шаная имаме дарени 15 лева и 18 долара. Моля, помагайте! Операция и 10 дневен престой в клиника за подобен случай струват около 450 лева :(. Без вас не можем да се справим.

#3 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 20 June 2013 - 08:41 AM

Ще помогна с трошички. В момента толкова мога.
Кога ще я изписват тази хубавица?
Нямам голям опит с котки - до колко ще е затруднено придвижването й без задно краче и ще изисква ли по-специални грижи поради това? (Питам с оглед на търсенето на дом.)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2013 - 12:05 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 20 June 2013 - 08:41 AM, написа:

Нямам голям опит с котки - до колко ще е затруднено придвижването й без задно краче и ще изисква ли по-специални грижи поради това? (Питам с оглед на търсенето на дом.)

Моята трикрака хубостница (от тази тема) няма особени затруднения поради липсващото краче - дори често я виждам да галопира бодро из апартамента, докато играе с котешкото си приятелче. Това, за което я следя, е да не качва тегло, защото като напълнее малко, започва често да тупва по дупе на пода, докато си ходи напред-назад, а пък и повечето тегло натоварва повече ставите. Та по-специалните грижи при нас са свързани единствено със засилен контрол върху дневната дажбичка храна, но такива грижи е добре така или иначе да се полагат за всяка котка - затлъстяването може да доведе до различни здравословни проблеми.

Понякога й е много терсене, че не може да се почеше хубаво зад ушето, което е откъм липсващата задна лапичка - но откакто си има другар, се почистват взаимно или пък аз я почесвам и всичко е наред Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 June 2013 - 11:28 PM

Изписаха ли маца Шаная?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 June 2013 - 10:21 AM

Не са. Как да я изпишат като нямаме приемен дом за нея? В понеделник обаче я кастрираха и ако всичко е наред (а то засега е :smile: ), мисля идния понеделник да помоля да я ваксинират.

#7 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 July 2013 - 12:17 PM

Шаная е много добре, пу-пу! Все още си е в клиниката. Вече е кастрирана и ваксинирана. Даже скоро и е време за реваксинация. Малко ни поизплаши миналата седмица, но в крайна сметка всичко завърши положително и даже не си заслужава вече да цапаме темата с минали тревоги. Шаная е тествана за FIV/FeLV и е свободна от гадни вируси :smile:. Сега остава да успеем да и намерим и хубав дом, където да си куцука нагоре-надолу щастливо и необезпокоявано. Приемам помощ ако някой може да я предложи за осиновяване в чужбина или ако някой познава добри хора в България, които биха я приели в дома и сърцата си. По характер котето е съвсем безпроблемно. Малко е срамежлива, но лекарите в клиниката я обгрижват напълно безпроблемно и лесно.

#8 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2013 - 01:02 PM

Да добавя и, че от приемен дом има нужда...

Насъбра й се вече над месец в клетката, а е добре да се разтъпква и да привикне да компенсира.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#9 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 06:37 AM

Здравейте, аз съм Вероника където Ви предадох котето. Постянно следя развитието му. Дълбок поклон за грижите и вниманието които полагате. Много жалко че все още няма приемен дом. С ваше позволение ще пратя снимките които сте качили за осиновяване в Австрия, както и за финансова помощ. Дано се намерят добри хора с големи сърца. Писаната е много чаровна и характери и е тих и благ.

#10 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 04:37 PM

Ели, в фейсбук ако ти е по удобно да ти пиша. Опитвам се да търся дом за Шаная, каквото мога и аз да помогна. Свързах се с една организация ако мога така да го нарека, те имат 70 котки на които търсят дом, две от които са като Шаная . Виж какво ме пита- Sind die Katzen auf FIV und Leukose gestestet worden. Може ли да дадеш по подробна информация за това писаната дали е изследвана или само кастрация е правено. Ако ти е по удобно пиши в фейсбук. Вероника

#11 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 04:39 PM

Моля те дай информация писето тествано ли е за този вирус. Leukose(FelV) und FIV. Tödliche und ansteckende Viruserkankungen der Katze. WICHTIG da ich im Moment sehr viele Tiere habe.

#12 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 04:43 PM

питаха ме дали има билет за Германия, дано не съм сгрешила писъх им че от нашата страна се урежда въпроса. Но да стигнем до там. Дано се намери дом за тази мила писана. Приех лично тази трагедия и сега все повече обичам котките.

#13 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 05:18 PM

Привет Вероника,
видях писмото на пощата на Сдружението и коментарите тук. Много сме благодарни, че мислиш Шаная. Тя е чудесно коте и заслужава внимание.

Да, има тест за двете болести, за щастие, отрицателен.

Цитат

Шаная е тествана за FIV/FeLV и е свободна от гадни вируси :smile:.

Ще пиша на лични, да не спамя тук. Благодарности!Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#14 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2013 - 08:22 PM

Не мога да не я мисля, тя стана част от живота ми! :wub:

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 July 2013 - 11:46 AM

Благодарение на помощта на Соня Митрева Шаная замина за Австрия миналата седмица :rc_036:! Засега е в приемен дом с тенденция да стане и постоянен. Не смеехме да се похвалим от суеверие докато не разберем, че пътуването е минало благополучно. Темата е за местене в хубавия раздел.

#16 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2013 - 09:34 PM

Хе, това е прекрасна новина, която чак сега виждам. Благодаря, момичета!:wub:
Много съм ви задължена и при първа възможност ще пратя обещаните трохички (не съм ви забравила).
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 August 2013 - 12:16 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Шаная в приемния и дом :).
Много благодаря на Щройнерхилфе Булгариен за дарението от 290 лева. Надявам се скоро да калкулират цялата сметка на Шаная и да мога да напиша колко парички не достигат, за да я погасим до край.

#18 Потребителят е офлайн   chatci Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2013 - 05:34 PM

Благодаря Ви много!!!!!!!!!! Благодаря на Габи , на Галя, на Дитка, благодаря на Ели и Сдружението! Шаная заслужава това! Ще се радвам да получиваме снимки!!!!!! Благодаря Ви от сърце! :ba_025:

#19 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2013 - 11:23 AM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 02 August 2013 - 12:16 PM, написа:

Надявам се скоро да калкулират цялата сметка на Шаная и да мога да напиша колко парички не достигат, за да я погасим до край.

Сметката на Шаная е готова. Остава да доплатя 91 лева. Много ми е неудобно да прося, но се налага и тук да помоля за помощ. В клиниката вече натрупахме доста задължения по различни случаи (за някои от тях съм пуснала теми) и нямам очи да водя нови животни преди да се издължим за тези, които вече са излекувани и изписани. Шаная замина, но сметката и остана ... Ако някой може да помогне, ето отново сметката ни:

Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката"

Можете и чрез PayPal - cat.friends.bg@gmail.com

Може да се ползва и форумната сметка, а може и директно на рецепцията на Св. Антим.

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 September 2013 - 10:56 AM

Темата е за местене в "Разкази с чуден край". За мен остана да доплащам чудесна сметка в добавка към всичките ми нови и не толкова нови случаи, но ... важното е, че котето е добре.
Благодаря още веднъж на Тина, на Бойка и на Мая. Благодаря и на Соня, която и уреди мястото в чужбина.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни