Шаная е млада котана, пострадала от капан. От събота вечерта е в Св. Антим за стабилизация. Кръвната и картина показа и лека анемия, но предполагам, че в нейното състояние това е нещо нормално. Днес крачето беше ампутирано и котката вече излиза от упойката. Доста високо се е наложило да го ампутират, но с едномесечна инфекция е цяло чудо, че няма и по-сериозни проблеми.
Ако имате възможност да помогнете за погасяването на сметката и, банкова сметка на Сдружението, по която можете да направите дарение е:
Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката"
Можете и чрез PayPal - cat.friends.bg@gmail.com
Ето как се сдобихме с Шаная - получихме молба за помощ от организация "На ти с природата", които бяха получили писмо от момичето,намерило котката.
Ето писмото:
Цитат
пиша Ви защото не знам към кого трябва да се обърна! Често посещавам Вашата страница и вярвам че Вие ще намерите решение на проблема ми.
Намерих коте, което беше хванато в ловджийски капан. Намираше се в чужд двор. Влязохме и го освободихме. Имаше три дълбоки рани. Зъбите на капана се бяха врязали в тялото му. Направо му се виждаха месата! От удара и превъртането вероятно едната му половина на главата беше подута и му течеше окото. Гледката беше ужасна! Никой не ми оказа съдействие роднити, съседи, и аз сама се мъчих да го обслужвам. Гледката беше ужасна! Веднага го взех у дома. Първите дни не искаше да яде, само лежеше. Нямах възможност да го закарам в града на лекар. Няма кола, нямам финансовата възможност. /Преди време видях куче в безпомощно състояния, заведох го на лекар - установиха че има гана и го приспаха. Просто дадох 45 лв за да му сложат края на живота/
С налични материали промих раните на котетос кислородна вода, риванол и йодова тинктура. Нямаше къде да го прибера. В селото е пълно е с лисици, порове, бялки, язовци. То лежеше под един шкаф и миризмата от раните му не привлече никакви животни. Постепенно започна да се храни, давах му в оста т.к. не можеше да се движи.
Както казват, че котките имат 9 живота надявах се да се оправи. По цяла нощ го чакам да се появи за да го храня. Преживяло силния стрес то се влачи и се крие. Надявах се да се оправи , но външно се вижда че има незараснала рана и задното му краче е изкривено. Вероятно трябва да се премахне и да му се сложи изкуствено, за да се изхранва и да живее нормално. Самото му краче е криво и лапичката му долу е на обратно. Сърцето ми се свива, трудно се гледа в този вид животно,но искам да се намерят добри хора да му помогнат, да го излекуват.
Моля Ви за първи път се сблъсквам с подобно нещо, кажете ми към кого трябва да обърна за да се помогне на това коте. Има ли подобна организация която лекува подобни случаи. Не говорим за приюти които прибират и приспиват бездомните животни. Не мога просто да го оставя да се мъчи и да умре.
Ако имах финансовата възможност щях да го заведа в частна клиника.
Котето се намира близо до гр.Велико Търново.
Чувала съм за центъра за лечение в Стара Загора но там знам че лекуват безплатно само диви животни.
Ще очаквам Вашата подкрепа
С уважение
Вероника

Вход

Горе
Цитиране +