Бременност и куче
Публикувано: 21 October 2006 - 08:18 AM
Тъй като не съм виждала подобна тема тук, мисля ще е от полза както за мен, така и за други бъдещи родители. А и сайтът е най-подходящ за темата w) ..
Въпросът ми е -ПРОБЛЕМ ли е съжителството на бременна жена с куче, при условие, че то е ваксинирано? На какъв период да се обезпаразитява и има ли значение продукта с оглед новото състояние на жената?
Ще съм благодарна на миналите по моя път 1super д споделят-как е когато бебето идва след домашния любимец?

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 21 October 2006 - 09:19 AM
А после аз лично мисля, че когато кучето има всички ваксини и обезпаразитявания няма никакви проблеми. Не мисля, че има нещо, с което куче може да застраши бременна жена, освен може би - да я дръпне по-силно по време на разходка и тя да падне b) (особено ротко, че е по-голям).
Котките имаха някаква си токсоплазмоза, която може да е опасна за плода, но доколкото знам, не е много често срещано.
А личен опит - когато аз родих имах 7 мои кучета и 5 котки. По-скоро проблемите идват после - след появяването на бебо по отношение на по-добра хигиена, особено, когато започне да щъка (бебето) из къщата. Но ... до тогава има време w)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 October 2006 - 09:42 AM
Цитат
е, ако всичко е наред и стигна до там , да съм голяма като къща b) , няма да го разхождам аз, мъжът ми за какво е... b)
Благодаря ,Бушка, за пожеланието!! w)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 21 October 2006 - 09:58 AM
До колкото знам кучето не може да е причина за някакъв проблем при бременност. Говори с гинеколога си, за да се успокоиш!
Време е да влезеш и във форума за майки b) www.forum.bg-mamma.com
Там със сигурност ще откриеш много полезна информация и ще получиш отговор на всичките си въпроси! wink
Публикувано: 21 October 2006 - 10:04 AM
Цитат
До колкото знам кучето не може да е причина за някакъв проблем при бременност. Говори с гинеколога си, за да се успокоиш!
Време е да влезеш и във форума за майки b) www.forum.bg-mamma.com
Там със сигурност ще откриеш много полезна информация и ще получиш отговор на всичките си въпроси! wink
мерси ,Джуджанка, аз отдавна се подвизавам във форума на бг-мама, ама сега ще пиша в други теми... ;)

Публикувано: 21 October 2006 - 11:40 AM
"Токсоплазмозата" е най-опасното нещо за бебето, за което аз се сещам, че кучето може да причини - и не се среща ЧАК толкова рядко, че да не се взема предвид.
Иначе - няма за какво нещо да се променя в схемата с обезпаразитяването и ваксинациите, стига да си се обезпаразитява редовно. Естествено, започва стандартното "повече внимание" към дребните елементи от рода на евентуални кожни проблеми и, още отсега - привикване на кучето към "повече хигиенизиране": не толкова заради кучето, колкото заради вас самите, да се "дресирате" отрано: парцал с (според мен най-добре) калиев перманганат за забърсване на лапите И отделно за минаване на козинката отгоре (да се забърше прахът и евентуалните яйца на разни неща, дето може да донесе отвън) например.
Другият важен момент е, как да го кажа, социализирането на кучето... то УСЕЩА че стават някакви промени с "мама" и може и да започне да нервничи и да се притеснява, още повече, че не му позволяват да се бута и да скача по мама както преди. Промените трябва да се приемат съвсем естествено, така че и кучето да се чувства... комфортно с тях. И, после вече, да му се представи внимателно бебето, все едно се въвежда "ново животно" вкъщи. Ротковци принципно са големи бебелюбци и бебегледачки, ако разбира се, се подхожда внимателно и ротко знае, че голямата промяна в лицето на бебето с нищо не го заплашва... и най-вече, ако още по-нататък не се позволява на бебо да издевателства над ротко b)
И май това е.
Всъщност основният проблем ще са идиоти и тъпаци, които недоумяват как тъй оставяте кучето при наличие на бременност. Като че ли едното е противопоказно на другото.

Публикувано: 21 October 2006 - 12:18 PM
Цитат
Вабанк, изчерпателността ти е за адмирации. 1super
Значи с калиев перманганат мога и лапички и козинка да почиствам?
Днес ми се дърпа като миех лапки с една мека четка, освен да почвам с перманганата.А по козината ,предполагам, е с леко намокрена кърпа,нали?

Публикувано: 21 October 2006 - 12:29 PM
Пускам ти линка към тема в един друг форум. Мислех си дали трябва, за да не се панираш излишно от някои глупости на доктори, но реших, че е по-добре да го прочетеш. Може и ти да попаднеш на подобни съвети от лекари.
http://dogchampions....ighlight=#15561
Дано да съм била полезна. b)
Публикувано: 21 October 2006 - 12:59 PM
Цитат
боже,боже.....хората ли са прости, лекарите ли са неуки...... bl) какви групости само!Аз затова сега ровя и търся информация за специалист акушер гинеколог.Не смятам , че ерудит в областта си би млял такива идиотщини/но е факт, че масово при бременност на десетки животинки им бият шута s) /.

Публикувано: 21 October 2006 - 01:41 PM
Цитат
боже,боже.....хората ли са прости, лекарите ли са неуки...... bl) ..................
По-скоро второто... wink
Слава богу, в този случай (към който ти дадох линка) всичко е наред и кучо сега чака бебе у дома си! b) b) b)
Публикувано: 21 October 2006 - 01:58 PM

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!
Публикувано: 21 October 2006 - 03:38 PM
Аз скоро се интересувах от този въпрос, но не по този повод де.. ;) Търсих в гугъл и намерих някакви теми, в които жени прекарали бременност и след това в присъствието на дом. любимец , споделяха опита си.
Това, което разбрах е по време на бременността трябва да се поддържа нали някаква дистанция. В смисъл да не се вреш прекалено много в него - естествено, че можеш да го галиш и гушкаш. b)
След като се роди бебчо е добре кучето (или котката) да са в отделна стая от бебенцето , докато е още прекалено малко (до 6 месеца е добре). Едната жена споделяше, че сменяла дрехи и така влизала при бебето също и си миела ръцете постоянно. Варианти има всякакви, все ще измислиш нещо ;). Друго много важно е никога, ама никога не се карай на кучето и не го бий когато е влезнало в стаята на бебетоот любопитство или се е завъртяло около бебето. Понеже кучето и без това знае, че в глутницата идва нов член, който може да го измести. Но за това може да говорим по нататък по подробно ;) Като му дойде времето b)
Общо взето за бременността никой не беше писал за усложнение, болести и тн. 1super
Публикувано: 21 October 2006 - 04:58 PM
и аз прочетох написаното по горе --не виждам каква опасност може да те грози от рота.Освен как е легнал да се спънеш в него b) Спираш да го целуваш по устата и няма да му носиш грейката--и се радвай на бременноста си b)
Публикувано: 21 October 2006 - 05:14 PM
пуснах темата , защото в такъв форум й е мястото, на друго място ще ме изядат с парцалите, а и усещам , че ще има линч от `някои природозащитници`, че съм така немарлива към своето и това на бъдещото дете здраве.
то е ясно, че причините за аномална бременност са други и не са малко, но защо има толкова хора, които пращат животните си в неизвестност/лично мен са ме лъгали, че кучето им било на вилата,после разбрах, че го били пуснали някъде/.
Днес като го разхождах се загледах в къщата наблизо, живеят многобройни цигански семейства.Жените са в пермаментна бременност,мръсотия до шия и е пълно с кучета...Децата са им от здрави по-здрави...

Публикувано: 21 October 2006 - 07:22 PM
Цитат
Здравей danissa , това е много хубава новина! Честито!
По отношение на бременността и твоето куче, искам да ти кажа, че няма никакъв проблем, стига да спазваш общите правила за хигиена / които съм сигурна, че спазваш /.
С котките е по-различно, но сега за тях няма да говорим.
Поздрави, и лека бременност!!!
Публикувано: 21 October 2006 - 10:32 PM

Публикувано: 21 October 2006 - 11:23 PM
Публикувано: 22 October 2006 - 09:19 AM
Токсполазмата е малък, вътреклетъчен паразит по моноцитите, лимфоцитите, макрофагите, ендотелните клетки (епителни клетки на кръвоносните съдове) на различни органи (почти всички органи, за които се сетите). Крайният гостоприемник на токсоплазмата са Различни хищници от семейство КОТКИ, а междинния най-вече гризачи, други бозайници (в това число и човека и кучето) и птици.
Значи, проблема е именно, че сме междинни гостоприемници, което значи, че една от формите на паразита, попадайки в човек или куче, започват бързо да се размножват, катоунищожават голям брой клетки на гостоприемника и образуват големи струпвания наречени кисти в конкретния орган (може и в повече от един). Ако човек има добра имунна система, паразитите постепенно се обвиват в плътна обвивка, развиват се много бавно и си съществуват, като ксити в органа до края на живота (възможно) без да причиняват оплаквания. Ако обачер имунната защита намалее, паразитите могат пак да се активират, коетъо води до развитие на олестно състояние (възможно завършващо със смърт) и на трансплацентарно заразяване на плода - това, от което се плашиш ти - че заедно с хранителните вещества и кислорода от плаентата се донасят и паразити в плода.
Паразита обаче се предава или трансплацентарно или, ако ядеш заразено необработено месо (или кучето). Основният начин за разпространението му е друг - чрез яйцата (не са точно яйца, ама е мн сложно за обяснение, а това е идеята) изхвърлени чрез фекалиите на КОТКИ. Кучето не изхвърля ткива яйца - като човека, то е краен гостоприемник. Тоест дори твоето куче да е болно, защото е яло месо, което е заразено, ти не можеш да се заразиш от него. Е.... освен, ако не си похапнеш малко от горката Джоя, при това сурова Laughing
Ако човек е болен от това,за самия него може да има тежки последствия, за плода са ужасяващи: спонтанен аборт, недоносени деца, деца със задръжка в развитието (без глава, без крайници, с увредени вътрешни органи), мъртвородени деца и куп други ужасии.
Сега моето лично мнение, въз основа на това и някои други неща, които съм чела:
Токсоплазмозата е коварно заболяване и води до наистина страшни последици, но ОСНОВНИя НАЧИН НА ЗАРАЗяВАНЕ НЕ Е СВЪРЗАН ПО НИКАКЪВ НАЧИН С КУЧЕТО И НяМА НИКАКВА ПРИЧИНА ДА ГО МАХНЕШ. Дори и котка да имаше, има достатъчно модерни методи за излседване (точно на базата изследване на антитела), за да провериш дали ти или живтината сте болни. Ако не - няма място за притеснение. Попринцип токсоплазмозата може да навлезе и през конюктивата на окото от въздуха, така че ако ще се притесняваме за всичко, най-добре да си седим в изолатор у дома.
Само две забележки към постовете по-горе. Токсоплазмата е твърде често срещано заболяване, което наистина не е за подценяване. Ако сте бременна и имате котка - задължително тестове на котето. Моят съвет лично е, ако знаете, че искате бебе и имате котка - преди да забременеете, тестове и на двете.
Второ - както вече съм написала - кучето не е преносител на заболяването и опасността от заразяване не е по-голяма отколкото, ако нямате куче
Опасността при кучетата е най-вече за чревните паразити, като тения (кучешка) и глисти и острици. За тази работа обаче, кучо просто стриктно се обезпаразитява. Тъй като яйцата на тенията могат да полепнат и по козинката - миене и на козината, както са ти казали по-горе.
Май това е всичко. Ти няма да имаш досег с обезпаразитяващите, така че, освен ако нямаш алергия, няма нужда и да сменяте препаратите.
Гледай си кучо, радвай му се и безпроблемна бременност и майчинство, а после малкият/малката ще е много щастлива с куче до себе си. w)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 22 October 2006 - 10:25 AM
Като ходя за първия преглед ще си направя и изследване за токсоплазмоза.
Иначе куч си е обезпаразитяван винаги, крачетата след разходка също му мия постоянно..Всъщност нормалната хигиена си е нещо рутинно, независимо дали чакаш или не бебе.
Сигурна съм, че ако всичко е наред след прегледите ми и след време почне да ми личи/защото аз няма да бия тъпана l) / ще се намерят достатъчно хора, който да ме тормозят с простотии и възмущения за съжителството с домашен любимец.
А реално погледнато никой не живее в стерилна среда, нали бебето ти ще го водиш навън,има много животни, то пипа и лапа всичко..