Здравейте, преди почти два месеца ми подариха 10 месечно Ши тцу на име Гоша. Гледала съм различни кучета но с такова нещо не съм се сблъсквала никога. Породата си има специфики, с които не съм наясно и допуснах грешки още от началото. Жената , която ми го подари го беше бръснала съвсем до кожа и ми препоръча скоро и аз да го обръсна... и аз го направих защото живеем в Кипър и тук е по- грещо отколкото някога сте изпитвали лично. Имаше отит излекувахме го, имахме и имаме проблем с храната много е капризен. Предишните собстеници са го ханили с какво ли не а той има алергии. Реших да му купя подходяща храна но попаднахме в неподходящ Пет Шоп... продадоха ни на Хилтс Слианс план (може и да греша в наименуванието). Не му хареса но го изяде после отидохме в друг пет шоп и намерихме Роял Канин за Ши тцу отначало всичко беше супер хапваше с страхотен апетит но храната неочаквано свърши в неделя сутрин и 2 пъти го хранихме с пиле. В понеделник купихме пак Роял Канин за Ши тцу но хубавеца не искаше да яде а ние в див ужас от това. Върнахме се и купихме още един пакет Роял канин но за особено капризни кучета, познайте и това не искаше да яде

. Заради алергията Вета ни даде специален шампуан и каза да го къпем всяка седмица, днес го изкъпах и той получи пърхот

. Чувствам се неграмотна. Кучешкия "фризйор" даже на знам дали така се казва ми каза че най вероятно сме му съсипали козината с бръсненето и че никога няма да стане красавец с дъъълга козина (не го е виждал). Идеше ми да се гръмна. Виждам че съм зле и имам нужда от помощ за да се грижа за него по най- добрия начин така че да е доволен и щастлив. Моля хората които имат опит да пмагат.