За и Против Домашно приготвена храна за кучето
Публикувано: 12 August 2013 - 07:48 PM
koniarska, за моята хубостница става въпрос -далматина, неактивна, почти на 7 г. Сега яде сутрин 160 г гранула агне с ориз, а вечер 200 грама кисело мляко + 300 г варен ориз със зеленчуци. Но, нещо я прехранвам, защото за 1 месец, откакто се храни така видимо надебеля. Замених изварата с 2 % кисело мляко, но май и порциона като количество ще се намаля. А, тя е все гладна, хех.
За далматините са вредни пурините, които се съдържат в живонските белтъчини, та за тях е препоръчително да ядат съвсем малко месо, от порадъка на 200г на седмица. Та, основно карат на ориз с подходящите за тях зеленчуци и плодове между храненията.
Публикувано: 12 August 2013 - 09:12 PM
Защо не я минете на гранула Лайт или Сеньор серия?
Публикувано: 12 August 2013 - 10:23 PM
samraydi, в 12 August 2013 - 07:48 PM, написа:
koniarska, за моята хубостница става въпрос -далматина, неактивна, почти на 7 г. Сега яде сутрин 160 г гранула агне с ориз, а вечер 200 грама кисело мляко + 300 г варен ориз със зеленчуци. Но, нещо я прехранвам, защото за 1 месец, откакто се храни така видимо надебеля. Замених изварата с 2 % кисело мляко, но май и порциона като количество ще се намаля. А, тя е все гладна, хех.
За далматините са вредни пурините, които се съдържат в живонските белтъчини, та за тях е препоръчително да ядат съвсем малко месо, от порадъка на 200г на седмица. Та, основно карат на ориз с подходящите за тях зеленчуци и плодове между храненията.
Проблема с лакомията и наднорменото тегло ми е много познат, но има решение и то доста успешно - никакво готвено, само висок клас храна (суха), но давам по една шепа сутрин и вечер, независимо дали трябва да е 150 или 250 гр. според указанията на производителя. Разходките са буквално за физиологични нужди и малко раздвижване - няма тичане, гонене или игри (годинките си показват влиянието + големите жеги) Резултатът е видим - 5 килограма надолу за 3-4 месеца при адски лакомо куче.
Лично за моето куче съм забелязала, че готвеното веднага качва, затова и го избягвам. Особено при борба с калории :)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 12 August 2013 - 10:37 PM
7 кг надолу за около 2м.
А моята кучка беше много дебела(и все още си е дебеланка де).От 52 на 45 и вървим надолу.
Публикувано: 13 August 2013 - 08:23 AM

Извеждам я за тоалетна и потича малко на една полянка за 15-тина минути, 2 пъти дневно. Нямам възможност за повече разходки, но тези кратки разходки не са отскоро. Там, ако и се тича тича, ако не си ходи и рови в тревата.
Публикувано: 13 August 2013 - 10:28 AM
Интересно ми е защо вие смятате, че далматинеца трябва да се храни така? Аз не виждам причина - едно и също устройство на храносмилателната и на отделителната система, като на другите кучета. Различават се от всички останали само по точките на козината.

Публикувано: 13 August 2013 - 12:41 PM
samraydi, в 13 August 2013 - 05:23 PM, написа:

Извеждам я за тоалетна и потича малко на една полянка за 15-тина минути, 2 пъти дневно. Нямам възможност за повече разходки, но тези кратки разходки не са отскоро. Там, ако и се тича тича, ако не си ходи и рови в тревата.
Като чета каква енергия изразходва това куче,а какви калорий поглъща,нищо чудно,че е дебело.Ориз,кисело мляко,извара,ами ,че тези храни присъстват в повечето диети на фитнес маняците за качване на мусколна маса,ама вашето куче като не изразходва енергия и ефекта е пълнеене.Според мен дажбата която давате за вечер я делете на 2 и да е за цял ден или си карайте на гранули.
Публикувано: 03 March 2014 - 04:37 PM

Публикувано: 03 March 2014 - 04:52 PM
Публикувано: 16 March 2014 - 11:41 PM

Публикувано: 17 March 2014 - 09:32 PM
Кучето ми е винаги гладно,поне така си мисля,но все пак може да е от лакомия,защото е малък.
Публикувано: 18 March 2014 - 09:54 AM
cvetyhinkova, в 17 March 2014 - 09:32 PM, написа:
Кучето ми е винаги гладно,поне така си мисля,но все пак може да е от лакомия,защото е малък.
И друг път съм застъпвал простата теза, че ако се добавя нещо към гранулите, които са много полезни, балансирани, пълни с витамини, минерали, и на баба му фърчилото, и прочие, то това трябва да е преди всичко месо. Щото, при на баба му фърчилото тва най-обичат да си го спестяват. А на псетата им се отразява добре месото.
Публикувано: 18 March 2014 - 07:36 PM
Публикувано: 11 April 2014 - 06:39 PM
Ot skoro sme na 50 na 50 gotveno i visok klas suha s moite ovchari.
Mislite li che triabva da se dobavia kalcii v meniuto?
1 pat sedmichno hapvame teleshki iabalki leko svareni.
Iadem izvara, istinsko kiselo mliako, iaica sashto no bez cherupkite - chetoh niakade che calciat ot tiah ne mogat usvoiavat...
Kakvo mislite?
Blagodaria!
Публикувано: 11 April 2014 - 07:30 PM