Dog.bg Форуми : За и Против Домашно приготвена храна за кучето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За и Против Домашно приготвена храна за кучето Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 August 2013 - 03:02 PM

Бихте ли ми казали, ако едно куче яде 300 гр гранули на ден, колко гр готвено на ден трябва да изяжда?

#82 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 12 August 2013 - 03:58 PM

Каква е храната? Порода на кучето,възраст,активност,вътре или вън живее,натовареност?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#83 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 07:48 PM

Бях чела, че съотношенето гранули: готвено да е 1:3, но не мога да го намеря къде съм го видяла. Днес говорих с едно момиче и тя казва че е 1:2, тя така храни кучето си, също далматин.
koniarska, за моята хубостница става въпрос -далматина, неактивна, почти на 7 г. Сега яде сутрин 160 г гранула агне с ориз, а вечер 200 грама кисело мляко + 300 г варен ориз със зеленчуци. Но, нещо я прехранвам, защото за 1 месец, откакто се храни така видимо надебеля. Замених изварата с 2 % кисело мляко, но май и порциона като количество ще се намаля. А, тя е все гладна, хех.
За далматините са вредни пурините, които се съдържат в живонските белтъчини, та за тях е препоръчително да ядат съвсем малко месо, от порадъка на 200г на седмица. Та, основно карат на ориз с подходящите за тях зеленчуци и плодове между храненията.

#84 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 12 August 2013 - 08:26 PM

Нямаш ли време за разходки?

#85 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 August 2013 - 09:12 PM

300гр ориз на едно ядене ми се струва оста много нищо чудно,че пълнее.
Защо не я минете на гранула Лайт или Сеньор серия?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 09:51 PM

300гр. сварен ориз намен пък не ми се вижда много,виж ако го мери 300гр. преди да го свари е друго.И какво разбира под неактивна е много важно,защото кучето ако лежи по цял ден и немърда и от въздуха ще пълнее дет се вика.

#87 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 August 2013 - 10:23 PM

Показване на мнениетоsamraydi, в 12 August 2013 - 07:48 PM, написа:

Бях чела, че съотношенето гранули: готвено да е 1:3, но не мога да го намеря къде съм го видяла. Днес говорих с едно момиче и тя казва че е 1:2, тя така храни кучето си, също далматин.
koniarska, за моята хубостница става въпрос -далматина, неактивна, почти на 7 г. Сега яде сутрин 160 г гранула агне с ориз, а вечер 200 грама кисело мляко + 300 г варен ориз със зеленчуци. Но, нещо я прехранвам, защото за 1 месец, откакто се храни така видимо надебеля. Замених изварата с 2 % кисело мляко, но май и порциона като количество ще се намаля. А, тя е все гладна, хех.
За далматините са вредни пурините, които се съдържат в живонските белтъчини, та за тях е препоръчително да ядат съвсем малко месо, от порадъка на 200г на седмица. Та, основно карат на ориз с подходящите за тях зеленчуци и плодове между храненията.

Проблема с лакомията и наднорменото тегло ми е много познат, но има решение и то доста успешно - никакво готвено, само висок клас храна (суха), но давам по една шепа сутрин и вечер, независимо дали трябва да е 150 или 250 гр. според указанията на производителя. Разходките са буквално за физиологични нужди и малко раздвижване - няма тичане, гонене или игри (годинките си показват влиянието + големите жеги) Резултатът е видим - 5 килограма надолу за 3-4 месеца при адски лакомо куче.
Лично за моето куче съм забелязала, че готвеното веднага качва, затова и го избягвам. Особено при борба с калории :)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#88 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2013 - 10:37 PM

При мен работи номера със сурово телешко и гранула за отслабване.
7 кг надолу за около 2м.
А моята кучка беше много дебела(и все още си е дебеланка де).От 52 на 45 и вървим надолу.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 August 2013 - 08:23 AM

На строга хипоалергенна диета е, поради съмнения за алергия към храна. И затова е на гранули агнешко с ориз сутрин, а вечер варен ориз с тиквички + кисело мляко. 300 г е вареният ориз, не суров. Според мен напълня от изварата, затова сега е на нискомаслено мляко. А и да кажем 200г извара не е същия обем храна като 200 г кисело мляко, а и хранителната им стойност е различна :md_064: И понеже обмислям да минава само на готвено се чудя колко да е количеството храна. Още известно време и започвам да включвам други зеленчуци към ориза. При далматините основната храна е варен ориз и към него различни зеленчуци.
Извеждам я за тоалетна и потича малко на една полянка за 15-тина минути, 2 пъти дневно. Нямам възможност за повече разходки, но тези кратки разходки не са отскоро. Там, ако и се тича тича, ако не си ходи и рови в тревата.

#90 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2013 - 10:28 AM

Защо далматините да не ядат основно месо? Това от къде го чухте? Те да не би да не са кучета, а някакъв нов вид тревопасни? Познавам далматинка, чиято стопанка и готви, откакто я е взела. Вари и само месо, добавя съвсем малко ориз (рядко и по един малък морков за цвят) и това е, никакви други зеленчуци. Кучето не се оплаква, даже напротив, в момента е над 10 годишно (всъщност вече е към 15 годишна някъде). Не и дава някакви допълнителни добавки, от време на време далматинката обича да хапва по някой плод или зеленчук (суров и в малки количества). Кучето е невероятно активно и изглежда повече от отлично, играе си редовно с моя мъник и дори не се изморява.
Интересно ми е защо вие смятате, че далматинеца трябва да се храни така? Аз не виждам причина - едно и също устройство на храносмилателната и на отделителната система, като на другите кучета. Различават се от всички останали само по точките на козината.:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2013 - 12:41 PM

Показване на мнениетоsamraydi, в 13 August 2013 - 05:23 PM, написа:

На строга хипоалергенна диета е, поради съмнения за алергия към храна. И затова е на гранули агнешко с ориз сутрин, а вечер варен ориз с тиквички + кисело мляко. 300 г е вареният ориз, не суров. Според мен напълня от изварата, затова сега е на нискомаслено мляко. А и да кажем 200г извара не е същия обем храна като 200 г кисело мляко, а и хранителната им стойност е различна :md_064: И понеже обмислям да минава само на готвено се чудя колко да е количеството храна. Още известно време и започвам да включвам други зеленчуци към ориза. При далматините основната храна е варен ориз и към него различни зеленчуци.
Извеждам я за тоалетна и потича малко на една полянка за 15-тина минути, 2 пъти дневно. Нямам възможност за повече разходки, но тези кратки разходки не са отскоро. Там, ако и се тича тича, ако не си ходи и рови в тревата.

Като чета каква енергия изразходва това куче,а какви калорий поглъща,нищо чудно,че е дебело.Ориз,кисело мляко,извара,ами ,че тези храни присъстват в повечето диети на фитнес маняците за качване на мусколна маса,ама вашето куче като не изразходва енергия и ефекта е пълнеене.Според мен дажбата която давате за вечер я делете на 2 и да е за цял ден или си карайте на гранули.

#92 Потребителят е офлайн   my_bulldog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2014 - 04:37 PM

Здравейте имам въпрос относно храната :zz_227: ? Кучето ми е на 4 мес. до сега бяхме на Роял Канин - първо стартер после джуниър, а сега от 1 седмица минахме на АКАНА пупи енд джуниър не рязко а я смесвах със старата 4-5 дена, но нещо мн често попръцква и се изхожда и повечето пъти е малко редичко :zz_218: дали има някъв проблем или е нормално? иначе кучето си е във супер форма и е доста активно :dog:

#93 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2014 - 04:52 PM

нормално е според мен още се адптира към новата храна.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 11:41 PM

Аз съм ЗА домашно приготвената храна, но като човек хранил така си признавам, че е доста трудно и скъпо, при това, че месото ми бе домашно производство и не давах всеки ден пари за него. В момента храня предимно с гранула, но понякога сварявам някой пакет телешко, за да им угодя. Допълнително давам зеленчуци, витамини (нищо, че храня с висок клас храна), кисело мляко и понякога сухари - много им се кефят, но след това пада здраво събиране на трохи :)
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   cvetyhinkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2014 - 09:32 PM

Да се запиша и аз в тази тема.Дневната дажба на Акана пъпи за 6 месечно куче ,което е 15кг е 540гр.Тъй като му смесвам с варен ориз,му давам по около 300гр от гранулите и около 400гр от ориза.Много ли го храня според вас или така е добре?Питам,тъй като един лекар ми каза,че ако трябва да яде 540гр гранули на ден,то ако включвам ориз той трябва да влиза в тези 540гр(например 300гр гранули и 240гр ориз).Дано да сте ме разбрали.
Кучето ми е винаги гладно,поне така си мисля,но все пак може да е от лакомия,защото е малък.

#96 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 March 2014 - 09:51 PM

Ако давате така/т.е. този грамаж/,прехранвате кучето и защо добавяте ориз?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#97 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 09:54 AM

Показване на мнениетоcvetyhinkova, в 17 March 2014 - 09:32 PM, написа:

Да се запиша и аз в тази тема.Дневната дажба на Акана пъпи за 6 месечно куче ,което е 15кг е 540гр.Тъй като му смесвам с варен ориз,му давам по около 300гр от гранулите и около 400гр от ориза.Много ли го храня според вас или така е добре?Питам,тъй като един лекар ми каза,че ако трябва да яде 540гр гранули на ден,то ако включвам ориз той трябва да влиза в тези 540гр(например 300гр гранули и 240гр ориз).Дано да сте ме разбрали.
Кучето ми е винаги гладно,поне така си мисля,но все пак може да е от лакомия,защото е малък.

И друг път съм застъпвал простата теза, че ако се добавя нещо към гранулите, които са много полезни, балансирани, пълни с витамини, минерали, и на баба му фърчилото, и прочие, то това трябва да е преди всичко месо. Щото, при на баба му фърчилото тва най-обичат да си го спестяват. А на псетата им се отразява добре месото.

#98 Потребителят е офлайн   cvetyhinkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 07:36 PM

Давам ориз,защото,когато давам само гранулите и той има разтройство.Сега от ориза е по добре.Водила съм го и на лекар.Тогава ни казаха да му давам ориза и се оправи ,но за кратко.Когато е сам през деня си яде изпражненията и може би разтройството е от това.Вече имам наблщдения обаче,че проблема е от това,че е гладен,зашото чече го прави само през деня.Нощем понякога ако се случи да се изака,не си ги яде.За това давам ориз,поне да са му по твурди изпражненията.И за това попитах по колко да му давам?

#99 Потребителят е офлайн   zbb Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2014 - 06:39 PM

Zdraveite,

Ot skoro sme na 50 na 50 gotveno i visok klas suha s moite ovchari.
Mislite li che triabva da se dobavia kalcii v meniuto?
1 pat sedmichno hapvame teleshki iabalki leko svareni.
Iadem izvara, istinsko kiselo mliako, iaica sashto no bez cherupkite - chetoh niakade che calciat ot tiah ne mogat usvoiavat...

Kakvo mislite?

Blagodaria!

#100 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2014 - 07:30 PM

На каква възраст са?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни