Намерих едно малко коте което буквално гъмжи от бълхи. Главата му е почерняла и са една върхо друга.
Питах по аптеките и миказаха че нямат нищо за толкова малки котета. Всичко е за над 2 месеца.
Пробвах да го изкъпя с обикновен шампоан за хора и доста бълхи паднаха от тялото но главата гъмжи от тях.
В миига щомнамокрих главата бълхите се щурнаха към ушите, очите дори и носа само и само да се спасят.
Веднага спрях да го мия щото видях че става само по-зле.
Подсуших го и сега е напълно сухо но е много отпаднало.
Сложих му бутилка с топла вода и го завих да спи до нея.
Кажете има ли лекарство против бълхи за толкова малки котета и как се казва ?
Обезпаразитяване на малко коте под 2 месеца хиляди бълхи
Публикувано: 28 June 2013 - 12:42 AM
Фронтлайн, но СПРЕЙ (не пипета!)! Но тъй като е скъп, а и количество, което може и да не ви трябва, може да идете утре в клиника, да ви предложат нещо друго. Или да го пръснат със спрей, ако имат за целта.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2013 - 09:15 AM
mgbagera, в 28 June 2013 - 07:16 AM, написа:
Пипета по концентриран разтвор ли е от спрея ?
Дени е писала, че Тапилана става.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2013 - 09:44 AM
Във всяка ветеринарна клиника могат да го обезпаразитят, няма нужда купувате цяло шише препарат (въпреки, че не знам колко ще ви вземат за това...)
Тапилан също е даден за котки над 2 месеца. Въпреки, че в клиниките ползват точно това или спрейове за бебешорите. Просто трябва да се сложи съвсем мъничко.
Тапилан също е даден за котки над 2 месеца. Въпреки, че в клиниките ползват точно това или спрейове за бебешорите. Просто трябва да се сложи съвсем мъничко.
Публикувано: 28 June 2013 - 10:43 AM
Използвайте Фронтлайн спрей. За него вероятно също пише, че е за над 2 месеца, но на силно опаразитени малки котета съм слагала пестеливо и не им е станало нищо. Все пак да стои с бълхите също не е опция. Ще получи анемия и може да умре.
Публикувано: 28 June 2013 - 01:03 PM
Днес сутринта ходих да питам за спрея но нямаха и ми предложиха пудра.
Имаше само 2 вида и взех по скъпата на име "ПИК" на етикета е слойено куче и коте.
Тя също е за над 2 месеца.
Клиника нямаме и не мога да го заведа.
Да пудря ли котето с тази "ПИК" или да търся спрей или таплин ?
Имаше само 2 вида и взех по скъпата на име "ПИК" на етикета е слойено куче и коте.
Тя също е за над 2 месеца.
Клиника нямаме и не мога да го заведа.
Да пудря ли котето с тази "ПИК" или да търся спрей или таплин ?
Страница 1 от 1