Чихуа-подобно търси дом Дава се за осиновяване
Публикувано: 02 July 2013 - 09:35 AM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 July 2013 - 10:27 AM
lizka, в 02 July 2013 - 08:23 AM, написа:
Успех на куч

Тя няма да го кастрира и на мен няма да позволи дори за моя сметка - задръстени хора(((((, там е проблема. Тя е от семейството дето ревах че зад нас на склада са вързали на верига бебе-САО и то пищеше като откачено...За това остава само да се надяваме да му намерим читав стопанин.
Хора, помагайте, това мъниче е в рискова група - ще го гътне някой който ще го пуска на щяло и не щяло за приплод, това ме притеснява адски. Нека да не попадне в лоши ръце този мъник.

Публикувано: 02 July 2013 - 01:11 PM
Предполагам обаче, че тя едва ли не ще постави като условие за осиновяване, кучето да не бъде кастрирано...

Разбира се, винаги може да се кастрира и по здравословни причини

Публикувано: 02 July 2013 - 02:05 PM
bullburgas, в 02 July 2013 - 11:51 AM, написа:
Той лае. като повечето дребосъци е много лаещо животно, чак стресна една кандидат-стопанка и тя за това се отказа.
Единствено молбата ми е да не попадне в ръце на хората които ще го пускат за скачки за да имат приплод.

Публикувано: 02 July 2013 - 02:57 PM

Публикувано: 03 July 2013 - 09:34 AM

Публикувано: 03 July 2013 - 10:29 AM
sara92, в 03 July 2013 - 07:34 AM, написа:

Звънях ти!!!!!!!!!!!Виж си лични!

Публикувано: 30 July 2013 - 11:50 AM
Все още няма щастлив край за Анди, уви...

Публикувано: 30 July 2013 - 05:35 PM
Няма разказ за щастлив край, кучето отново търси дом. Ако трябва двете теми да се слеят в едно, да не задръствам форума, но наистина нещата са гадни: чихуаподобието е разхайтено, от 8-месеца е по временни домове, лашкано натам насам, хапе, за това не става за семейство с малки деца, не е живяло с други кучета и котки, взимат го уж за осиновяване хората които бързо се разочароват и го връщат на стопанката пак.
какво да правим? То щом днеска от Пловдив го върнаха предните осиновители без да е минал и месец, значи му трябва човек с опит, откъде да вземем такъв?
Извинявам се за двойната тема, наистина.
П.С.
Така...Кучето е много младо, но е лашкано натам-насам от близо 8-месечна възраст. Повечето хора като чуят че им се подарява чихи-подобно викат "Ура" и после като видят зор та се отказват.
Проблеми: хапе, пика на диваните, сменило е от 8-месечна възраст нанайсе кандидат-стопанина.
Та. Моля ви, хора, дайте да го нищим крачка по крачка: имаме едно обезумяло от стрес чихи-подобно на 1 година. Дават го и го подаряват на отговорни хора с рушвет от паспорти, нагръдници, ваксини и т.н. Обаче е за опитен човек, разбиращ от дребни породи, защото до сега от цялото това лашкане на момчето му се разби психиката.
Помагайте, народе, защото само едното "Искам чихи" явно не стига.

Публикувано: 31 July 2013 - 08:47 AM
Публикувано: 31 July 2013 - 08:59 AM

Публикувано: 01 August 2013 - 04:09 PM
owl
Момичета, ако може темата да се върне в актуалните ще е най-добре.
Посъветвах на новото приемно семейство да се обърнат точно към Галя, но когато говорих със стопанката на Анди, на която й връщат кучето, според нейни думи до октомври нямало как да се свържат хората от Пловдив с нея. Същата вечер тя ми каза че ще го даде на някакъв познат за временен дом и ме потърси за съдействие да му намерим нови стопани. И уж трябвало да го видя кучето, тогава казах че ще направя и снимка. Ни куче видях, ни снимка направих. Несериозна работа най-меко казано. Сега издирвам стопанката или бившите осиновители ако имат снимка и те. Защото този подход към кучето е напълно безотговорен.
Макар че... какво се чудя, това е същото семейство с бебе САО от тази тема, днес кучката е скъсала сенджира и е избягала от склада:
http://forum.dog.bg/...B2%D0%B8%D0%BC/
Боя се че настаняване при Галя или при друг инструктор няма да е от полза а ще е само допълнителен стрес - животното е лашкано натам-насам достатъчно, тгрябва му стабилен дом.

Публикувано: 02 August 2013 - 12:53 PM
А по повод на миене на очи,колко да го хванете насила за муцуна и да се измият очи.Мойта котка двойно погуляма и със сигурность не помалко проклета,но все успявам да ий мия очи,имам си 2 персийца,един спокоен ,а женска много се страхува,но е бяла и трябва да се мият очи,да не мислте че я молим???Иска или не иска ,минава през процедура.
Публикувано: 02 August 2013 - 02:52 PM
ira67, в 02 August 2013 - 10:53 AM, написа:
А по повод на миене на очи,колко да го хванете насила за муцуна и да се измият очи.Мойта котка двойно погуляма и със сигурность не помалко проклета,но все успявам да ий мия очи,имам си 2 персийца,един спокоен ,а женска много се страхува,но е бяла и трябва да се мият очи,да не мислте че я молим???Иска или не иска ,минава през процедура.
Ира, аз всичко това напълно го разбирам, кучето бе дадено за осиновяване на възрастна жена в къща с двор, но тя се отказа от него за няма и месец, не можа да овладее положението и го върна куч на предната му стопанка. Много рано според мен. И аз мисля че нищо му няма и с малко повече любов и търпение ще се наредят нещата, но.... ей го на, отново търси дом.