Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4961 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2013 - 10:33 AM

Аз мислех,че има повече дами сред бигълите и без това :ga_082: Или може би изчитам тази част,от периода в който са преобладавали те.
Забелязах,че всички активни с които е започнал форума изведнъж изчезват. Много тъжно. Да не би всички да са се изнесли към форума на Бигъл клуба,или
просто вече не им се занимава?
Радвам се,че ти харесва името, аз съм си го избрала от години и много ми пасва за бигъл. Вдъхнових се от едноименния филм.
Това за Р-то в името не го бях чувала. Но като виждам всички кучета си идват, ако са добре научени,така че това не ме притеснява.А и при твоята красавица е проработило :vi_179:
Хахаха, милата катерица! Както чета,май има много случаи на бигъли които си трупат съкровища в някоя избрана и назначена от тях бърлога!
Това,че се е кротнала към 8мия месец много ме успокоява! А и като цяло оставам с впечатлението,че момиченцата са по-послушни (да,знам че няма послушен бигъл,така че като използвам тая думичка знам,че е относително)
По каква система се обучавахте? Аз сега чета линка по-горе и ми допада,но си е друго като имаш вече кученце и видиш кое как работи.
Мен повече ме притеснява обучението за неща,които са забранени (ядене на ако, разрушаване, хапане, унищожаване на предмети и тн),отколкото самите команди.Кои методи са добри за корекция на поведение?
Много ще се радвам да видя скорошна снимка на модела Лола :oj_088:
Аз все още си очаквам моята да се роди и нямам търпение вечееее :ug_119:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4962 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2013 - 09:44 AM

Ами да се похваля...родена е вече! Само на 2 седмици! Утре ще си я избера.Не знам как ще дочакам да стане на 8 седмици!
Ето малко радост за окото!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4963 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 03:23 PM

Ехааааа какви малки шушончета :smile: :dog:

#4964 Потребителят е офлайн   Innocent Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2013 - 02:00 PM

Здравейте,

От дълго време желая да купя куче порода Бигъл. Не разбирам много от животни и за това се допитвам до вас. Ако може малко повече информация да ми дадете за породата, като: да има разновидности и ако има каква е най-удачна да се вземе предвид обстоятелствата описани по-долу, дали са шумни, дресират ли се лесно, желаят ли някакви по-специални грижи, мъжко или женко да взема (плюсовете и минусите на двата пола, някъде бях чел, че ако е мъж стопанин е добре да вземе женско куче и обратно), горе-долу цената на която може да се закупи, какво да изисквам като купувам кучето (Паспорт ? Да видя родителите ?). Ако се сетите нещо важно, което съм изпуснал да изброя, моля да споделите.

Кучето ще бъде гледано в апартамент и ще бъде добре гледано (включващо разходки всеки ден :)).

Благодаря за отделеното време и поздрави :)

П.С. И съответно ако имате идея от къде да се купи такъв миник ? ;)

#4965 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 11:46 AM

Здравей! Много е хубаво,че си си избрал бигъл и че питаш правилните въпроси, защото когато никога не си гледал животно с много неща можеш да сбъркаш.
Хубаво е да си направиш домашното и да си в час и подготвен колкото може повече. Ще ти кажа,че след много домашно от моя страна сега вече съм в очакване на моя бигъл
и със сигурност има много неща,за които няма да съм подготвена,но с много четене, разговори, търсене, съм свела възможностите за изненади до минимум. Сега ще ти синтезирам основите на въпросите ти,а за да си отговориш защо, препоръчвам ти да прочетеш целия форум от самото му начало. Тук много собственици са споделяли опита си и проблемите си, има въпроси и отговори и ще научиш много. А и в крайна сметка, ако наистина искаш да направиш добре информирано решение, 250 страници няма да те спрат 
Накратко:
Не купувай куче от обяви, зоомагазини, борси и тн. Евтиното излиза скъпо! Безкрайни са случаите на евтино закупени кученца, като резултата е двойно повече пари хвърлени по лекари и лечения, някои успешни, а други не.
Купи кученцето си от развъдник. Кои са лицензираните развъдници на бигъл и кога ще имат кученца се информирай като влезеш в контакт с тези хора:
http://www.bkkbeagle.com/breeders.php
Порови се добре и из сайта на клуба. Там също има форум, прочети го.
Купувайки куче от лицензиран развъдник от клуба на породата можеш да си сигурен,че купуваш кученце с добър ген, от майка,която е получавала адекватно качествено хранене през бременността, кученце,за което,ако се грижиш добре ще живее дълго и ще бъде здраво,няма да има прихически и поведенчески отклонения. Както и че е истински представител на породата,без смесиване на кръвта някъде през годините на последните поколения (ако това те интересува, но главния приоритет е здравето на животното)
Документа който ще получиш е документ за родословие. Той служи за да удостовери произхода на кучето, там присъстват имената на родителите,техните родители,техните родители и т.н.
Много хора от форума са си купували кученца от развъдници в чужбина – Словакия, Чехия, Унгария. Ще намериш имената и контактите на развъдниците из форума – аз не съм много компетентна за тях, но ако си вземеш кученцето от чужбина и ти го транспортират до теб, трябва да дойте и с паспорт и с родословие.
При всички положения, ако купуваш бигъл от развъдник ще видиш кутретата с майката,а понякога и бащата,въпреки,че най-често той е от друг собственик. Ако където и да е ти бъде отказано да видиш кученцата с майката,под какъвто и да е предлог,е сигурен знак,че има някаква измама – или са транспортирани от кой знае къде в ужасни условия с по 20 в клетка,или се крие истинския произход и тн.
Мъжко/женско сам трябва да прецениш. Бигъла е пакостник, май дотук извода във форума е,че женските са по-послушни. Също женските при разгонване са проблем 2 пъти годишно за по месец,а мъжките са под хормона целогодишно,надушат ли женска.
Прочети наистина форума,за да се запознаеш с истински истории и случки с бигъли и да разбереш за какъв характер става дума.
Бигъла има нужда от много разходки и упражнения. Час сутрин,час вечер, и много тичане през уикендите. Това е ловджийско куче и се води от носа си.Ако хване интересен аромат, може да забрави да си чуе името и да се върне при теб. Извежда се винаги на повод,а се пуска свободно да тича само на места,където няма опасност да избяга, да бъде блъснат от кола, или изобщо да бъде изпуснат от наблюдение.
Колко трудно се обучава зависи от теб и правилните методи,последователност и търпение. Не е от най-лесните породи,но ако правиш нещата правилно, не би трябвало да е и много трудно. Бигълите са много интелигентни, и именно затова понякога избират да не те послушат, въпреки че много добре знаят какво се изисква от тях.
Бигъла попринцип е порода с много добро здраве (пак наблягам,ако е купуван от правилното място и когато грижите са адекватни), така че не изисква по-специални грижи. Късокосмест е което го прави лесен за поддържане.
Но много обичат внимание и компания и е малко трудно да свикнат да са сами за дълги периоди от време. Мен това ми е основно притеснение, но тук попрочетох и виждам,че хората се справят, а и Лола ме успокои доста, също. Просто явно трябва и с това да се подходи правилно и да се оставя сам по определен начин, плавно, първо за 30 мин,после за час,после за 2 и така да стане постепенно и да знае,че винаги ще се върнеш. Когато дойде момента в който не вият,не рушат, не страдат,а просто проспиват времето в което те няма, тогава е най-добре. Но доколкото знам преди този момент да дойде, бъди готов на всякакви бели.
За цена не мога да те ориентирам,но бъди готов за към 800-1000лв (моля,по-компетентните тук да се включат). Всеки развъдчик сам си определя според кученцата.
Оххх стана голям роман. Ами,чети, спестявай,подготвяй се и дано скоро да си имаш бигъл,успех! (като все още неимащ бигъл в дома си, смятам,че много отговори на въпросите си,ще намериш из историите във форума,а и много въпроси и теми за които не си и помислял ще прочетеш)

П.С. Още наслада за окото от нас, скоро ще бъде избрана и ще следват много снимки!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4966 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 12:25 PM

Alma_Sola :rc_036:

Ако можеше всички стопани да са като тебе :smile:

Само да добавя две неща.И аз мислех,че момичетата ще са по кротки ама се оказах с едно диво торнадо в къщи.Всичките й набори момчета са толкова тихи и послушни,че няма накъде повече.Но то пък нямаше да е моята Ло,ако беше тиха и послушна :)))
Така че едно на ум,че има изключение от правилото :md_064:

За козината наистина е лесно,няма нужда от сресване и т.нат. Но на пролет се приготви да събираш косми за пуловер,скубят се яко и понеже е по къса козинката мнооого трудно се събира.Четки и ръкавици почти не действат,най добре се махат с мокра ръка.Килимите също стават доста окосмени и тях ги чистя точно с четката която уж бях взела за козината,но не стана.Но пък за килима върши чудесна работа.

А тези дребосъчета трицветни ли ще са?

#4967 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 01:15 PM

И аз това си казвам, да можеше всички животинки да бъдат гледани както аз бих ги гледала! :md_064:
Само понякога се чувствам виновна наистина заради отсъствието по цял ден, ама няма как, все някъде трябва да има компромис,
а и все пак тия всички глезотийки трябва някой да ги купува!
Двуцветни са, тези 4 моми4еннца, имат и 3 трицветни мъжки, едно двуцветно мъжко и едно трицветно женско,но то вече беше запазено като отидох.
Но аз съм без претенции,дори двуцветните сякаш повече ми допадат, по-меки са за окото. Но наистина ми беше все едно каква разцветка ще е моето,
то е ясно,че като е мое и ще е най-красивото гардже! :af_089:
За козината,искам да похваля и силно да препоръчам това на снимката приспособление, познато още като FURMINATOR. Ползвам го за котарака,
а и собственичката на това кучило го ползва за бигълите и далматинците си и каза,че това е спасението и за кучета. Значи,като го ползваш,удряш ресане 20-30 мин, но сваля всички възможни косми
и държи дълги резултати преди да трябва пак да се ползва. Слагам и нагледни снимки (потвърждавам от котката ми,че гледката наистина е такава след ресането).
Косми се разхвърчават много, затова най-добре навън да се прави,да се дават почивки на горкия ресан и с много лакомства за успокоение на животинката!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 01:23 PM

О страхотно, благодаря :ba_025:
Щом е прилагано успешно,веднага ще го потърся,че понякога ми идват малко в повече космите.Виждала съм го,но не знаех че става и за нашите,мислех че е само за дългокосмести.
Добре,че стана дума :smile:

#4969 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 05:52 PM

Супер, кажи като го пробваш какво мислиш. След като го имаш не можеш да си спомниш какъв е бил живота преди това!
Внимавай само да не се изръсиш космически суми за него, ако не друго провери и онлайн цените и от чужбина,понеже на мен тези в БГ ми се видяха безбожно скъпи.
:flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4970 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2013 - 08:57 AM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 04 October 2013 - 03:52 PM, написа:

Внимавай само да не се изръсиш космически суми за него, ако не друго провери и онлайн цените и от чужбина,понеже на мен тези в БГ ми се видяха безбожно скъпи.
:flagbg:

Моята козина настръхна като видях цените :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#4971 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2013 - 09:49 AM

да,така и предположих. ами аз имам ето това и ето,че и цената в момента е намалена:

тук
тук

само не знам дали доставят в бг, но ако решиш мога да помогна с препращане :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4972 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2013 - 03:14 PM

Нещо не ми се отварят линковете :wa_048:

#4973 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2013 - 12:25 AM

http://www.amazon.co...d=ANGRB3VGZ2O43
http://www.ebay.co.u...=item3385ae0ab3

a сега?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4974 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 08:25 AM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 05 October 2013 - 10:25 PM, написа:

Сега е ОК :ba_025:

#4975 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2013 - 02:44 PM

Пращат ли до БГ?

А ето и най-хубавите последни новини:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4976 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 03:27 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 06 October 2013 - 12:44 PM, написа:

А ето и най-хубавите последни новини:

Това ли е малката принцеса Gia? Малка,сладка :wub:

Много са им сладки бебешките нослета.Наричах Лоли петнистия нос :)))

#4977 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2013 - 10:18 AM

Да, такова сладко същество... те всичките са!
Още месец и ще е вкъщи.
Нослетата са толкова сладки наистина, шарени и като бутончета на тези набръчкани муцунки!
:wub: :wub: :wub:
Имаш ли снимка на Лоли с шарено носле?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4978 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2013 - 06:09 PM

Ми аз си пиша понякога сама тук,ама много се радвам! Ето я Джия на 6 седмички

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4979 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2013 - 07:09 PM

Айде да ти напиша и тук че малкото е супер готино и дано да те радва много;
тамън да разбереш, че ако не пиша в темичката - то поне редовно чета постовете! :ba_025:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4980 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 04:26 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 12 October 2013 - 04:09 PM, написа:

Ми аз си пиша понякога сама тук,ама много се радвам! Ето я Джия на 6 седмички

Сладурана :wub:
Как расте като гъбка...

Alma_Sola извини ме,доста работа имах през седмицата,сега в почивните пък ходихме с диването на язовир Батак да се разходим преди да стегне зимата но бях разровила архива и ти поствам снимка на Ло-петнистия нос,докато имаше такъв :wb_052:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни