Бигъл
Публикувано: 28 February 2007 - 09:09 AM
Публикувано: 28 February 2007 - 09:26 AM
Публикувано: 28 February 2007 - 10:10 AM
Публикувано: 28 February 2007 - 10:23 AM
Публикувано: 28 February 2007 - 03:42 PM

Dushko dobrodushko
Публикувано: 28 February 2007 - 04:20 PM
Публикувано: 28 February 2007 - 06:29 PM
ето още една жертва на борси, ще помогне много и ако на всеки познат разправяте колко е неразумно да си закупи приятелче от борса, ето че накрая излиза по-скъпо и с много притеснения, а вие и с малко сте се разминали, както е с една ваксина... 'Претендирането за родословие' е с цел да знаете дали наистина кучето е желаната порода за да има и породните белези, а и които се е потрудил да прави селекция и да издава родословия обикновено не си оставя после 'плодовете на труда' неваксинирани и болнави... Може би идеата с господари не ефира не е лоша
Успех за напред, да се излекувате и да порасне голямо момчето! 1super
Исках да кажа относно поведението на кучето нещо, а именно НЕ го оставяй да ти се качи на главата! Малък е, сега е момента да му сложиш граници, които трябва и за напред да спазва, като ти си ги отстояваш! От разказа ти личи че малкия явно има доминантен характер, така че ти трябва да си по-настоятелна и да не отстъпваш. Хапане не се позволява! Пишеш че знае 'НЕ', защо тогава не реагира като те хапе, ти казваш ли строго и отчетливо НЕ? Ящно изпълнявасамо като му е изгодно, което означава че не изпълнява...Защо са тези точилки и пособия? Ако при НЕ няма реакция шляпваш леко, ако си привърженик на метода че не трябва да е с ръка хващаш вестник примерно, той и шуми, така че ефекта е по-добър от точилка. При всички случаи показваш че ако си казала НЕ то той трябва да престане, избери си начин по кожто дежства и го налагай всеки път когато не слуша.
Това че ти яхва ръката или крак примерно също е знак че те доминира, а не е сексуално обусновано. Оставяйки го отново допускаш той да ръководи парада.
Ако навън не знае че трябва да си свърши работата, но му е ясно че вестник е място където може да го направи, може да вземеш вестник на разходката и след като се изпишка хвалиш. Така ште разбере че това е което се иска.
Явно предишният чарли не е бил роден доминант, но този ти се е паднал такъв и ште ти е по-лесно от сега да не позволяваш нежелано поведение и да се придържаш към максимата че нежелано поведение НЕ се допъска. Няма такова нешто като 'кучето се сърди'.
Надявам се да съм помогнала поне малко.
И да му дръпнеш ушите от мен на палавника w)
Публикувано: 01 March 2007 - 12:27 AM
За съжаление нашата Бигъл история е твърде кратка и тъжна.
С много желание и очаквания намерихме Бийгъл от някакъв развъдник в Кърджали (намерихме сайта в интернет). От пръв поглед се влюбихме в кученцето и вярвахме, че и то в нас, защото се почувства тутакси у дома си. Беше много щуро и изглеждаше много здраво и карасиво. Най- хубавото кученце, което сме виждали. Беше прекрасно и го ктъстихме Хорхе - много му отиваше на дългите уши.
Доколкото разбрахме е внесено от Унгария и има една ваксина. Търговецът каза, че ни дава 10 дена гаранция за кученцето. което ни звучеше доста зловещо, но решихме, че ще го вземем без дори да сме го виждали.
Когато пристигна изпаднахме в еуфория, но тя беше за кратко, защото още на следващия ден Хорхе се разболя, започна да повръща и спря на яде.
Ветеринарният лекар, при който го заведохме положи много грижи за него, но в крайна сметка се оказа след тест, че е заразено с Паровироза.
Изживяхме два много мъчителни дни докато го гледахме как се измъчва и унива и в крайна сметка решихме, че ще го върнем на развъдника,за да не преживяваме поне краят му.
Все още не можем да забравим хубавата му муцунка.
Сигурни сме, че все пак ще си вземем ново Бийгълче, но сега пред нас стои въпросът как да дезинфектираме апартаментът си абсолютно сигурно, така че да не остават следи от Паровироза. Доколкото знам измиване с белина е достатъчно, но как се почиства текстил и доколко е устойчив този вирус в свободно състояние не знаем. Не знаем също колко време, след като в къщи е имало болно кученце е редно да вземем друго, а не бихме искали да сме причината за разболяването му и да не преживяваме отново всичко това.
За съжаление за пръв път имахме кученце и то за твърде кратко. Може би грешката ни беше, че не сме достатъчно информирани и не бихме искали да правим други грешки. Искаме да имаме здраво и щастливо кученце и то Бийгъл.
Ако знаете нещо повече за това как поне да му осигурим безопасна и здрава среда, моля да ни дадете някакви съвети

Моля, смалявайте снимките!
мод
Публикувано: 01 March 2007 - 01:21 AM
много съжалявам за развитието, за съжаление този ужасен сценарии с кученца от търговци и борси се повтаря прекалено често... за това и казах Yolka че в случая са почти "щастливци" че са се отървали "само" с кожни проблеми. n)
За въпросите относно Парвовирозата е добре да се консултирате с лекар, може да попитате във ветеринарния форум, но ако ще си взимате кученце ще ви е от полза като цяло консултация с лекар. Питайте как изглежда здравото куче, на какво да обръщате внимание, схеми за ваксинации и т.н
По повод начина на сдобиване с такова предполагам няма да повторите грешката с борси, търговци и подобни, в стил ще спечелим ли тоя път или пак кофти шанс. Предполагам, че хората тук могат да ви посъветват откъде да се сдобиете с бигълче с родословие, което ще ви гарантира че е точно бигъл. Такова за което някои се е грижил с любов и тревога първите седмици и месеци, които са много важни. Някой за когото здравето на кученцата е първи приоритет. Аз лично не съм запозната особено с тази порода, макар че са ми интересни и следя темата, но мисля че тук сте попаднали на правилното място за информация.
Успех!
Публикувано: 01 March 2007 - 09:46 AM
Прикачени файлове
-
img.phtml.jpg (54.74K)
Брой сваляния: 80
Публикувано: 01 March 2007 - 09:46 AM
Прочетох отзивите относно хапането. Купих си книга за обучение на кучето, в коята се потвърждава, че хапането и яхването е желание на кучето да доминира. Съгласна съм и с тезата, че не трябва да се допускат такива своеволия от страна на кучето и то в ранна възраст, защото в един момент може да се окажа негова "заложница". "Желязото се кове докато е горещо". Ще продължа да бъда по-строга и перманентна в усилията си да превъзмогна желанието на малкия да командва. По мои наблюдения, той осъзнава, че не трябва, но е прекалено упорит в това си начинание. Благодаря на всички отзовали се!
Публикувано: 01 March 2007 - 10:17 AM
Цитат
За съжаление нашата Бигъл история е твърде кратка и тъжна.
Първо Местита Баба Марта и от нас , много здрави Бигли и техните собственници също :) .
Здравейте и от мен Хорхе,
това което сте приживяли е ужасно и много ви съчувствам . Ние минахме по същият път но слава богу Ози се отърва и оздравя . Ако все пак искате да си вземето отново бигъл , според мен го направете но само ако имат изрядни документи . Може да прозвучи като реклама , но Кайо има бебета и съм сигурна че са здравички , така че ако имате желание можете да я питате r)
А за Йолка , ами батко Озко е на година и осем месеца и той по същият начин ме тормози всяка вечер . Мъжа ми не го закача , понеже знае че там номерата му не минават . И според мен е много важно от малко да се обучава кученцето , но трябва да му покажеш че ти си шефа , аз така и не успях s) . По въпроса "Сам в къщи " това е наша запазена марка bl) . Ози опустоши цялата къща и продължава с единственният шкаф във коридора . Като дървеница е , гризе всичко което му се изправи пред муцуната . А освен това като му се скарам ходи и ми отмъщава , като взема мой вещи и ги дъфче . Ха купон , какво да ти кажа 1super

Dushko dobrodushko
Публикувано: 01 March 2007 - 11:14 AM
Цитат
ozzi, Няма такова нещо, никога не е късно да покажеш че от тук нататък ти си шефът, стига да поддържаш и за напред подобаващо шефско поведение.
Yolka, докато е малко кученцето лесно може да му се покаже кое поведение е нежелано, като го хващаш за кожата на вратлето и го разтърсваш както би направила майка му (не като при тупане на килим l) ) Това за него автоматично означава че е пристъпил граници. Ако в този момент кажеш и строго НЕ, то ще свърже двете неща и много бързо само НЕ ще е достатъчно.
Публикувано: 01 March 2007 - 12:02 PM
Публикувано: 01 March 2007 - 12:18 PM
Едно куче което се възприема като 'главатар' не е контрилируемо, а при порода като вашата, енергична и със силно изразен ловен инстинкт и желание да са част от глутница, това се превръща в опасност за самото куче (дори да оставим настрана проблемите които възникват за собсвеника).
Трябва дотолкова да контролирате кучетата си, че да успявате да 'надхвърлите' силните дразнители за тях, като хващането на следа и хукването да дирят източника примерно. Със сигурност не е лесно, но дори да не успявате да ги накарате да пренебрегват инстинктите си заради вас на 100% ще е много по-успешно ако кучето ви възприема като водач, а не като някой който го следва...
Публикувано: 01 March 2007 - 01:31 PM