Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1021 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2007 - 09:09 AM

Благодаря Ви отново за великодушното посрещане. Сега ще ви разкажа всъщност как го купих и за ходенето по мъките. Попаднах на тази борса случайно в Интернет. Сайта не беше лош и реших да се обадя. Говорих с Мая и питах за бигъли. Тя ми отговори, че има. След 2 дена отидох там. Беше пълно с кучета.. Тя ми каза, че е бигълите са внос от Унгария и имат всички ваксини. Взе парите, а аз кучето и ми даде някакъв измислен паспорт с една ваксинация в Унгария. За десерт ми каза, че кучето кашля, защото ги гледат навън и ме даде витамин С и нещо за кашлица. Впоследствие забелязах, че има петна по ушите и усилено се чеши. Заведох го при моя ветеринар, взеха му косми за изследване и когато излезоха резултатите потвърдиха диагнозта. Второ, кучето нямаше 2- ра ваксина. Трябваше да го лекувам от настинка, и тогава да му я сложа. Относно микроспорията - лекувам го от 45 дни. Петната изчезнаха, но продължава да се чеши. Лекувам го по схема с 3 препарата. Най-същественият от тях мисля, че се казва Imaverol. Впръсквам го в кожата. Вчера купих още, за да продължа лечението. Тогава бях бесна на тези измекяри от Сокай и се чудих какво да правя. Моя вет. ми каза, че това не първи случай и нищо не може да се направи. За съжаление се оказа прв. Обадих се в Комисия за защит на потребителите, но вежлива госпожа от там ми каза, че няма законова рамка за случая и да си гледам кучето. Идеята да се обърнем към Господари на ефира е добра. Може да действаме.

#1022 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 09:26 AM

Това беше относно болестите. Иначе Чарли / кръстих го на старото си куче, което изчезна по женски/, расте и е много лаком. Тежи вечи близо 10 кг. Понеже го купих без да зная нищо за породата и намах отговор на много въпроси, взех да се интересувам и попаднах на този сайт. Яде всичко. Моя вет. му казва "пъпеш". Научи се бързо да пишка само на вестници, знае командите "Седни","Лягаме", "Гладен", "Не", "Ела", "Излез". Спи при мен на спалнята, въпреки, че му купих специално легло. Започнах да го извеждам, само на каишка, но той не знае все още защо излиза. Само души като луд и като го прибера, тича към вестниците. Не обича да го мия и пада голяма борба. Другото, което ме притеснава, е факта, че въпреки, че е пълен с играчки, явно аз съм му по-интересна и ме дърпа да играеме. Обича да ме хапе по ръцете. Отначало си мислех, че е вид агресия. Ходех с кожени ръкавици в къщи, защото ръцете ми бяха целите в рани. После ми дойде на мисълта, че това е вид игра /всъщност той не знае, че ми причинява болка/. Започнах да го тупам с една закачалка по дупето. Той скимти и се сърди. Ако легна, ме отвива и се намира под завивките да ми хапе ръцете. Дайте съвет, как да се отърва от този негов навик.

#1023 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 10:10 AM

Здравей Yolka според мен най-добрия подход за да гооткажеш от хапането е да му покажеш, че страшно много те боли! Всеки път щом тръгне да те хапе почваш да крещиш "ау" "ох" "их". Помага super best ние така отучихме Мончо да хапе.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1024 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 10:23 AM

Мерси Kayo за съвета, но за съжаление пробвах с това, но не се получава. Гледаме и върти глава и продължава. Ако си дръпна ръцете, още повече се настървява. А нормално ли е да прави това? "Бившето" ми куче - англ. кокер шпаньл - не го правеше.

#1025 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 10:25 AM

Извинете ме за допуснатите правописни грешки, но пиша бързо

#1026 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 03:42 PM

Хаха много ме развесели с хапането l) . Батко Ози прави същите номера и всяка вечер ме тормози , само дето той ме ръчка по ръката и иска да играя с него . Единственният изход е да му се караш като го прави , и да го пошляпваш по дупето . А за другото ще пиша довечера , че сега нямам време.
User's Signature

Dushko dobrodushko

#1027 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 04:20 PM

Батко Ozzi на колко години беше? Аз сега имам време и мога да пиша, а утре сутринта ще прочета написаното от теб, Ozzi. Моят освен, че ме ръфа нон-стоп, има и други недостатъци. Хваща ми ръката и ме обяздва. Прави сухи тренировки. Особено активен е след ядене. Същевременно ме дърпа яко за пуловера. Всъщност аз в къщи ходя като вехтошарка-с клин целият в дупки от него и вече разпадащ се пуловер. Сутрин като се обличам за работа се налага да го затварям в коридора. Иначе е невъзможно! Отворила съм всичките врати, за да не е затворен, той обикновено спи явно. Най-големите бели, които прави е да къса вестници, хартии или да ми влачи дрехите насам-натам/естесвено дрехите за вкъщи/. Вече си присвои един анорак, който надлежно си го простря в леглото. Краде дрехи от легена /дигнала съм всичко във ваната - там не може все още да стига/, не мога да чистя-дърпа метлата, хапе и не пуска парцала, голям разбойник е. Наложи се в неделя да го оставя на "детски дом" у наште, за да мога да почистя на спокойствие. Хайде, нагона му горе-долу го издържам, но това хапане - не. Взех една точилка от нашите и спрямо нея само има респект, но след хиляди повтарания "Не" и леко шляпване по дупето. Любимата му играчка е гумено прасе и надъвкани шишета от минерална вода. Но най-лябимата му игра е да се бори с мен. Играеме на "Дай прасето" и "Пускаме кола", т.е. хвърлям му любимото прасе, той го носи или едно БВМ му пускам, той тича след него, ръмжи и ми го носи. И така до полуда. Явно съм се инфантилизирала вече.. s)

#1028 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2007 - 04:35 PM

P.S. Някъде из форума видях снимки на тема "Сам в къщи" и като видях погромите много се уплаших. Вашите Терминатори ли са или са кротки агънцета?

#1029 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2007 - 06:29 PM

Здравейте,

ето още една жертва на борси, ще помогне много и ако на всеки познат разправяте колко е неразумно да си закупи приятелче от борса, ето че накрая излиза по-скъпо и с много притеснения, а вие и с малко сте се разминали, както е с една ваксина... 'Претендирането за родословие' е с цел да знаете дали наистина кучето е желаната порода за да има и породните белези, а и които се е потрудил да прави селекция и да издава родословия обикновено не си оставя после 'плодовете на труда' неваксинирани и болнави... Може би идеата с господари не ефира не е лоша

Успех за напред, да се излекувате и да порасне голямо момчето! 1super

Исках да кажа относно поведението на кучето нещо, а именно НЕ го оставяй да ти се качи на главата! Малък е, сега е момента да му сложиш граници, които трябва и за напред да спазва, като ти си ги отстояваш! От разказа ти личи че малкия явно има доминантен характер, така че ти трябва да си по-настоятелна и да не отстъпваш. Хапане не се позволява! Пишеш че знае 'НЕ', защо тогава не реагира като те хапе, ти казваш ли строго и отчетливо НЕ? Ящно изпълнявасамо като му е изгодно, което означава че не изпълнява...Защо са тези точилки и пособия? Ако при НЕ няма реакция шляпваш леко, ако си привърженик на метода че не трябва да е с ръка хващаш вестник примерно, той и шуми, така че ефекта е по-добър от точилка. При всички случаи показваш че ако си казала НЕ то той трябва да престане, избери си начин по кожто дежства и го налагай всеки път когато не слуша.

Това че ти яхва ръката или крак примерно също е знак че те доминира, а не е сексуално обусновано. Оставяйки го отново допускаш той да ръководи парада.

Ако навън не знае че трябва да си свърши работата, но му е ясно че вестник е място където може да го направи, може да вземеш вестник на разходката и след като се изпишка хвалиш. Така ште разбере че това е което се иска.

Явно предишният чарли не е бил роден доминант, но този ти се е паднал такъв и ште ти е по-лесно от сега да не позволяваш нежелано поведение и да се придържаш към максимата че нежелано поведение НЕ се допъска. Няма такова нешто като 'кучето се сърди'.

Надявам се да съм помогнала поне малко.

И да му дръпнеш ушите от мен на палавника w)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1030 Потребителят е офлайн   horhe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 12:27 AM

Здравейте,

За съжаление нашата Бигъл история е твърде кратка и тъжна.

С много желание и очаквания намерихме Бийгъл от някакъв развъдник в Кърджали (намерихме сайта в интернет). От пръв поглед се влюбихме в кученцето и вярвахме, че и то в нас, защото се почувства тутакси у дома си. Беше много щуро и изглеждаше много здраво и карасиво. Най- хубавото кученце, което сме виждали. Беше прекрасно и го ктъстихме Хорхе - много му отиваше на дългите уши.
Доколкото разбрахме е внесено от Унгария и има една ваксина. Търговецът каза, че ни дава 10 дена гаранция за кученцето. което ни звучеше доста зловещо, но решихме, че ще го вземем без дори да сме го виждали.
Когато пристигна изпаднахме в еуфория, но тя беше за кратко, защото още на следващия ден Хорхе се разболя, започна да повръща и спря на яде.
Ветеринарният лекар, при който го заведохме положи много грижи за него, но в крайна сметка се оказа след тест, че е заразено с Паровироза.
Изживяхме два много мъчителни дни докато го гледахме как се измъчва и унива и в крайна сметка решихме, че ще го върнем на развъдника,за да не преживяваме поне краят му.
Все още не можем да забравим хубавата му муцунка.

Сигурни сме, че все пак ще си вземем ново Бийгълче, но сега пред нас стои въпросът как да дезинфектираме апартаментът си абсолютно сигурно, така че да не остават следи от Паровироза. Доколкото знам измиване с белина е достатъчно, но как се почиства текстил и доколко е устойчив този вирус в свободно състояние не знаем. Не знаем също колко време, след като в къщи е имало болно кученце е редно да вземем друго, а не бихме искали да сме причината за разболяването му и да не преживяваме отново всичко това.

За съжаление за пръв път имахме кученце и то за твърде кратко. Може би грешката ни беше, че не сме достатъчно информирани и не бихме искали да правим други грешки. Искаме да имаме здраво и щастливо кученце и то Бийгъл.

Ако знаете нещо повече за това как поне да му осигурим безопасна и здрава среда, моля да ни дадете някакви съвети
Качена снимка

Моля, смалявайте снимките!
мод

#1031 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 01:21 AM

Здравей,

много съжалявам за развитието, за съжаление този ужасен сценарии с кученца от търговци и борси се повтаря прекалено често... за това и казах Yolka че в случая са почти "щастливци" че са се отървали "само" с кожни проблеми. n)
За въпросите относно Парвовирозата е добре да се консултирате с лекар, може да попитате във ветеринарния форум, но ако ще си взимате кученце ще ви е от полза като цяло консултация с лекар. Питайте как изглежда здравото куче, на какво да обръщате внимание, схеми за ваксинации и т.н

По повод начина на сдобиване с такова предполагам няма да повторите грешката с борси, търговци и подобни, в стил ще спечелим ли тоя път или пак кофти шанс. Предполагам, че хората тук могат да ви посъветват откъде да се сдобиете с бигълче с родословие, което ще ви гарантира че е точно бигъл. Такова за което някои се е грижил с любов и тревога първите седмици и месеци, които са много важни. Някой за когото здравето на кученцата е първи приоритет. Аз лично не съм запозната особено с тази порода, макар че са ми интересни и следя темата, но мисля че тук сте попаднали на правилното място за информация.

Успех!
User's Signature

Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 09:46 AM

Честита баба Марта приятели! Много здраве, щастие и усмивки! Нека късмета ни споходи/ с още многооо бигъли/ bravoS

Прикачени файлове

User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1033 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 09:46 AM

Честита Баба Марта на всички вас и на вашите приятели-кучовци!
Прочетох отзивите относно хапането. Купих си книга за обучение на кучето, в коята се потвърждава, че хапането и яхването е желание на кучето да доминира. Съгласна съм и с тезата, че не трябва да се допускат такива своеволия от страна на кучето и то в ранна възраст, защото в един момент може да се окажа негова "заложница". "Желязото се кове докато е горещо". Ще продължа да бъда по-строга и перманентна в усилията си да превъзмогна желанието на малкия да командва. По мои наблюдения, той осъзнава, че не трябва, но е прекалено упорит в това си начинание. Благодаря на всички отзовали се!

#1034 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 10:17 AM

Цитат

Здравейте,

За съжаление нашата Бигъл история е твърде кратка и тъжна.

Първо Местита Баба Марта и от нас , много здрави Бигли и техните собственници също :) .

Здравейте и от мен Хорхе,
това което сте приживяли е ужасно и много ви съчувствам . Ние минахме по същият път но слава богу Ози се отърва и оздравя . Ако все пак искате да си вземето отново бигъл , според мен го направете но само ако имат изрядни документи . Може да прозвучи като реклама , но Кайо има бебета и съм сигурна че са здравички , така че ако имате желание можете да я питате r)

А за Йолка , ами батко Озко е на година и осем месеца и той по същият начин ме тормози всяка вечер . Мъжа ми не го закача , понеже знае че там номерата му не минават . И според мен е много важно от малко да се обучава кученцето , но трябва да му покажеш че ти си шефа , аз така и не успях s) . По въпроса "Сам в къщи " това е наша запазена марка bl) . Ози опустоши цялата къща и продължава с единственният шкаф във коридора . Като дървеница е , гризе всичко което му се изправи пред муцуната . А освен това като му се скарам ходи и ми отмъщава , като взема мой вещи и ги дъфче . Ха купон , какво да ти кажа 1super
User's Signature

Dushko dobrodushko

#1035 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 10:20 AM

Всъщност, смятам че този форум е доста полезен и предлага полезна информация за всички онези, които биха искали да притежават бигъл. За съжаление го открих постфактум, едва когато бях купила кучето.

#1036 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 11:04 AM

Имам и друг въпрос към вас. Четох не еднократно, че тази порода трудно се подава на възпитание. Вие като притежатели на бигъли, какви са вашите наблюдения ?

#1037 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 11:14 AM

Цитат

И според мен е много важно от малко да се обучава кученцето , но трябва да му покажеш че ти си шефа , аз така и не успях

ozzi, Няма такова нещо, никога не е късно да покажеш че от тук нататък ти си шефът, стига да поддържаш и за напред подобаващо шефско поведение.

Yolka, докато е малко кученцето лесно може да му се покаже кое поведение е нежелано, като го хващаш за кожата на вратлето и го разтърсваш както би направила майка му (не като при тупане на килим l) ) Това за него автоматично означава че е пристъпил граници. Ако в този момент кажеш и строго НЕ, то ще свърже двете неща и много бързо само НЕ ще е достатъчно.
User's Signature

Качена снимка

#1038 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 12:02 PM

Това, което пишеш Twoofo e идейно! Ще пробвам още довечера дали схемата работи! А за това, да покажем кой е шефа, е въпрос според мен до характер на кучето и на собственика. Ти, Ozzi,изглеждаш "мека" и добричка, а те като че ли инстиктивно усещат това или аз си въобразявам. Казваш, че на мъжа ти не прави такива номера. Явно усеща съпротивление и сила там. Ние "меките Мари", ще има дълго да се борим с мъжкарите, опитващи се да командвт..

#1039 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 12:18 PM

Не си въобразяваш, кучето има нужда от лидер и ако не срещне в отсрещния такъв се поставя по-високо от него йерархично погледнато. А по природа доминантно куче няма да пропусне да усети 'слабост' и да се възползва от нея. В такъв случай не човек не прави услуга нито на кучето, нито на себе си, поддавайки се.

Едно куче което се възприема като 'главатар' не е контрилируемо, а при порода като вашата, енергична и със силно изразен ловен инстинкт и желание да са част от глутница, това се превръща в опасност за самото куче (дори да оставим настрана проблемите които възникват за собсвеника).

Трябва дотолкова да контролирате кучетата си, че да успявате да 'надхвърлите' силните дразнители за тях, като хващането на следа и хукването да дирят източника примерно. Със сигурност не е лесно, но дори да не успявате да ги накарате да пренебрегват инстинктите си заради вас на 100% ще е много по-успешно ако кучето ви възприема като водач, а не като някой който го следва...
User's Signature

Качена снимка

#1040 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 01:31 PM

Twoofo, доколкото съм чела, казаното от теб е абсолютно така! Но, проблемът произлиза от при неговото практическо приложение. Даже мислех да се консултирам с професионален възпитател на кучета, но не незнам как да намеря такъв, а за тази порода в България едва ли има.Незнам.

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни