Бигъл
Публикувано: 07 March 2007 - 11:36 AM
Половото съотношение към момента на бигълите е 95% към 5% в полза на мъжките представители! /говоря за нашата страна и за тези, които са се обявили в нет-а/ Защо ли е така?! Някой има ли представа защо се предпочитат мъжките пред женските кученца от породата? Вие какво мислите?
char кажи кога е родено твоето кученце?
Публикувано: 07 March 2007 - 11:51 AM
Публикувано: 07 March 2007 - 12:38 PM
Цитат
много се извинявам че се намесвам във вашата тема ,но къде точно пише или е казано че женското куче трябва да ражда и при това редовно bl) bl) bl)
мнението на лекарите тук
Публикувано: 07 March 2007 - 12:49 PM
Yolka изказва своето мнение с което и аз не съм съгласна, но тя може би просто така е чула или някой и е изтъкнал тези погрешни аргументи.
Според мен, това че женското куче е разгонено два пъти в годината е много по-малко зло, отколкото да се мъчиш да удържаш всеки път /а това се случва доста по-често от два пъти/ мъжкото си куче при наличието на разгонени кучки в парка. И да не говорим за това, че по този начин е много вероятно и да загубиш своя любимец в цялата тази гонка.
Публикувано: 07 March 2007 - 02:45 PM
А по темата за женските кучета,наитина незнам защо ги оставяме на заден план.Мъжките много по-често се разгонват от женските и тогава са много опасни,защото пуснеш ли го хващане няма.
П.П. Днес го водих на лекар,че оченцето му е зачервено,казаха ми че е в отлично здраве,но да го храня по-малко,бил затлъстял,а тази порода е склонна към затлъстяване,ама как да му откажа-с тия очета като погледне.... r) Поздрави за сега
Публикувано: 07 March 2007 - 03:29 PM
Публикувано: 08 March 2007 - 12:57 AM
Относно пишкането бъдете спокойни. Рей препикаваше вкъщи до 8 -я си месец b)
Относно мъжко или женско куче бих казала, че аз предпочитам мъжкарите, защото мисля, че са по-лесни за гледане, въпреки, че си имат собствено мнение. Освен това мъжките екземпляри според мен за по-красиви. На трето място бих споделила, че съм имала женско куче и беше голяма проклетница, та в заключение ще запея :"Рей е най-красив и добър на света, а и умен и чаровен" w) bravoS cheers b)

allure&Jack Ray
Публикувано: 08 March 2007 - 07:53 AM
ДАЛИ действително се закачат и разраняват е вече друг въпрос. Имах навремето кавказка "с пръсти", която за трите години на живота си (почина от инсулт...) не е успяла да си ги разрани. Познавам и хъски "с пръсти", което поне досега не си е нанесло някаква травма... А при някои породи наличието на ДВА такива пръста (т.е. двойни) е породен белег и, доколкото на мен ми е известно, тези кучета не си откъсват пръстите при търчане ;) Поне бриарката у нас няма този навик.
Отстраняването на пръстите се прави в първите един-два дни след раждането, докато костичките са още меки и процедурата не е болезнена. На 2-3 месечна възраст това си е вече голяма операция, с бавно зарастваща рана... нещо като да се купира опашка на по-сериозна възраст.
Общо-взето дали ще ги махнете или не преценявате вие. Ако стръчат, наистина се разраняват и т.н. вероятно ще се наложи. Все пак бигълчетата са късокосмести и пръстчето не е защитено дори от козинка, тъй че при тях може би наистина ще пречи.

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 08 March 2007 - 09:58 AM

Dushko dobrodushko
Публикувано: 08 March 2007 - 01:07 PM
Честит 8- март на всички дами и от нас с Чар
Публикувано: 08 March 2007 - 02:26 PM
Публикувано: 09 March 2007 - 07:23 PM
Пишете и благодаря предварително!
Публикувано: 09 March 2007 - 08:20 PM
Бигълите са големи диваци и ако не успееш сега да му се наложиш, то се обричаш на това, той да ти е господар! А това повярвай никък не е правилно. В никакъв случай не му позволявай да спи при теб на леглото, камо ли на възглавницата. Ще ти трябва повечко време май за да го научиш да си седи на мястото.
Давам ти един пример за това как научих моя Мончо да си седи на мястото / в неговото си легло/:
Първо лягаш на леглото - той се качва-ти казваш "не" и го занасяш в неговото легло и казваш"на място", ако той се задържи там няколко секунди го хвалиш-"браво" и веднага му даваш награда-лакомство. Ако тръгне да излиза, пак казваш "не" и го връщаш обратно.
По този начин си играх един цял ден, но накрая той разбра какво значи"не" и какво "на място".
Така се процедира с всяка команда, която искаш да научи твоето бигълче.
Това с чехлите и играчките е по-сложно. Просто прибирай всичко, което би могъл да наръфа.
Публикувано: 09 March 2007 - 08:48 PM
Публикувано: 09 March 2007 - 08:57 PM
Сега нямам време за да ти напиша защо е точно така, но обещавам, че ще ти обясня скоро.
Публикувано: 10 March 2007 - 07:13 PM
Прикачени файлове
-
_______.JPG (50.46K)
Брой сваляния: 89

Вход

Горе
Цитиране +