Бигъл
Публикувано: 20 January 2009 - 12:22 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 01:29 PM
Може ли един въпрос - къде мерите височината на холката? Хич не съм наясно с тези неща :rolleyes:
Публикувано: 20 January 2009 - 01:39 PM
Холката,поне както аз го разбирам е от гръбчето до долу или по точно от началото на вратлето до земята или височината без главата :blink: Ако е друго ,моля някой да ме поправи :blink:
Публикувано: 20 January 2009 - 01:45 PM
А за тия пръчици от пресована кожа - и Ейра си ги дъвче по много време като и дам, ама мн гадно миришат като се надъвчат и разлигавят :- .... имам чувството, че от тях почва да и мирише устата на гадно, не съм и давала наскоро... има си един такъв кокал пак от кожа... ама той не мирише май... а може и тая миризма да е от това дето си сменя зъбките... точно като и ги давах и и падаха старите зъбчета и даже имаше малко кръв по една от причицие..... може от това да е било.....

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 20 January 2009 - 01:47 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 02:30 PM
Ооо, това с пръчиците е кофти, не ми се иска да се отказваме от тях. Предпочитам да си гризе блажено пръчицата и да се откаже от този деликатес - моите ръце...Ехх, дано да не миришат гадно, то има време, ще се разбере - ние сме си още на първата пръчица, ама тя вече наполовина се е "разлигавила", та тъкмо ще усетим дали ухае приятно.
Публикувано: 20 January 2009 - 02:41 PM
Така, че моля ви не възприемайте обикновенна информация или позиция каот лична обида....Аз също исках да си взема кученце от магазин, което беше супер сладичко и с нищо не беше по-лошо от Блу. Обаче говорих тогава с доста хора и те без да се натрапват или настояват!! ми казаха поне да попитам за родителите му. В магазин ами казаха, че нямат представа кои са родителите му. И да реша ще го купувам или не, понеже ако е не, ще го връщат. Ако пък реша да го купувам, ще го ваксинират...Аз мислих два дена.....отказах се......до ден днешен си мисля какво ли е станало с бебока.....дано е добре...
Но искам да ти задам един въпрос. Ако някога пътуваш със самолет и искаш да вземеш кученцето с теб. Единственото място , където то би могло да пътува знаеш ли къде е. Това са международни закони на авиокомпаниите. Аз не ги харесвам, но знам, че към някои неща човек трябва да се приспособява. И е в в интерес на кучето и за негово добро е да бъде научено на някои неща. Колкото повече, толкова по-добре. Това не значи , че му отнемаш свободата....
Публикувано: 20 January 2009 - 03:09 PM
Цитат
Моето куче не живее в клетка, спи в леглото ми, никога не е била заключвана в клетка..... не съм я взела за да показвам колко е куул, за тва си имам бентли B) (в кръга на шегата, нямам бентли..)
Не се инатя като малко дете, изказах мнението си защото някой питаше от къде да си вземе бигълче, и все още смятам че правилния отговор е развъдник. Въперки, че казваш колко нехуманни са хората в развъдниците и как си изхвърлят кученцата по магазините.... Аз пък си мислех че кученцата в магазините са от места, където 'произвеждат' кучета.. не развъдник - има разлика, защото вие май не правите тази разлика.. Има разлика между лицензираните така да се каже.. регистрирани към клуба на дадена порода или към федерацията по кинология развъдници и това, което може би вие наричате развъдник. А такива места... където са събрали разни 'породисти' кучета, които държат в клетки и заплождат докато може , хранят с хляб и вода ... те продават кученца по магазините и из интернет... И при положение че едно бигълче от развъдник в европа е от 300 до 1000 евро, като добавим транспорта, парите за храна докато е в магазина, ваксини... ако поостане по дълго в тоя магазин.. и как така изведнъж става 300.. 500 лева.... ? или - забравяме историята с развъдника, ваксините, качествената храна, кученцето е родено в клетка в някъкво ужасно място... хранено с бог знае колко 'качествена храна и е дошло в тоя магазин, където като са сложили.... нямам идея колко надценка, то е станало 500 лева..... помослете малко.....

Публикувано: 20 January 2009 - 03:16 PM
Цитат
:blink: Нищо им няма на пръчиците/солетите.На нас миришат гадно,но за кучовците са с неземен аромат ;D Незнам защо ви се лигавят солетите,аз само кокалите съм виждала разлигавени и ги подрязвам като станат такива.Има едни други,ребърца се наричат,само приличат иначе са пак от кожа.Те изобщо не стават като кокалите раздърпани и разлигавени ( май друга дума не се сещам :blink:) Лолита много ги харесва :blink:
Blu и Ganetka я си направете една среща,пийте по едно кафе и не се карайте.Явно е,че всеки си има собствено мнение и ще си го отстоява.Това е много хубаво,но може да продължи вечно.И докато се разправяте няма кой да изведе на разходка сладурите ви ;)
Публикувано: 20 January 2009 - 03:20 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 03:24 PM
А заслужава ли си риска? Заслужава ли си да рискуваш твоята история да се превърне в една от тези... само за да напълниш гушата на оня с 'фермата' за да е сигурно, че ще може да произведе още.....Аз реших, че не си струва, по добре да знам че са положени грижи и кученцето ми е гледано с любов, а като бонус и един вид 'подкрепям' (или поне така се чувствам) развитието на така любимата ми порода. Хубаво би било да има развъдници в България. (тва, последното, за кво го казах, като вие не мислите така)

Публикувано: 20 January 2009 - 04:23 PM
Малко ще ми е дълъг поста, ама и то колко е изписанооо, бързам да наваксам :izcherven:
Благодаря за инфото за ноктите. И ние гледахме в интернет такава ножичка, но не знаехме дали върши работа. Рони се разхожда и по асвалт и по тервичка, но май за палците ще имаме нужда от маникюр ;D
С чистенето на ушите, първия път вета го направи и после му капна капки. Сега действам аз: мъжа ми го държи и му дава бисквитка, аз чистя. Не че Рони си умира от кеф :( , ама няма как.
За тегленето: и Рони прави така понякога и аз му казвам "стой" и го дръпвам веднъж рязко. Като спре го награждавам и хваля. Иначе пак дръпвам докато схване. Пускам, ако почне да се дърпа пак спирам и дръпвам. После тръгваме пак и повтаряме. не знам дали е по инструкциите за дресировка, но действа. Опитвам се да го уча на "редом", но...малко сме въз любопитни. Е, понякога се се усеща. :P
За пръчиците и кокалите - и Рони много им се кефи. Точно като с биберон се разнася с тях ;D. Че даже така е заспивал - аз бях пуснала една снимка ;D . За мириса даваме Фризкис за свеж дъх. Отязвам му 1 по-малко парче и го гризе. Малко, защото понякога пие повече вода после. Ама няма как, има случаи, в които не сме вкъщи точно когато се е изакал и нали се сещате какво става: "мммм, че вкусна тортичка" :zaek: А после ние: "аааууу,как ти мирише устатаааа" :Бляк!:
А за размера, последния път като го мериха беше 8 кила, преди почти месец, не съм мерила височина. Ще премерим и ще кажем :OK:
Публикувано: 20 January 2009 - 04:25 PM
Отдавна не сме писали и има толкова новости !!! Добре дошли на всичи мъници, страхотни са :)))))))) Списъка е - уникален !!! Супер идея :)))
Оскар има една приятелка Линда - тя е на почти 6 месеца надявам се скоро да се включи и тя във форума :)))))))))
ganetka - Мила :) Няма смисал да се спори за това, просто .... толкова много написани мнения има из форумите че... може да ги четеш с дни ако толкова искаш да намериш плюсове или минуси за едната от двете страни
Аз обаче не мога да разбера - на теб какава ти е целта - да убедиш някого или какво ?
Стига с тази тема !!!!! И аз бях задълбала по - рано, но дай си малко почивка и се успокои , пък това че имаш свое мнение по въпроса е супер - всеки би трабвало да го има ;)
А като гледам бебока ти е ... супер така че - Усмихни ми се :))))))))))))))))
Скоро ще кача снимки на Оскар да видите малкия - пораснал :P ;D
:wub:
Публикувано: 20 January 2009 - 05:03 PM
Цитат
Мерси Dimani още утре ще пробвам и ще докладвам за резултата.За спиране уж спира като кажа спри,но тръгнем ли пак се почва и така се отплесва че много не забелязва даже и наградката :rolleyes:
Публикувано: 20 January 2009 - 06:03 PM
Публикувано: 21 January 2009 - 11:25 AM