Бигъл
Публикувано: 23 February 2009 - 08:07 PM
За разходките: на този етап /6 месеца/ Рони излиза 3-4 пъти на ден, като 2 разходки са кратки по 20-ина мин. Това са сутрешната и вечерната и 2 по-дълги /към 13 и 19 ч./, които гледаме да са поне 45 мин. -час. Събота и неделя обедната е по-дълга, защото ходим на мястото за кучета, за да си играе с други.
Публикувано: 24 February 2009 - 10:19 AM
и другото което искам да попитам какви са симптомите ако ку4ето има глисти?На 4езара и хап4ета и се дават редовно и са и изследвали акото за всеки слу4ай но се притесних за6тото напоследак много хълца и прока6ля едно такова особенно все едно се опитва да искара не6то а и последните няколко дни поввърна 2-3 пъти и от време на време ммм нали се се6тате като ви се повдига от не6то но не повърне6 едно такова давене........ та тези не6та ме карат да си мисля да неби или да са глисти или и аз незнам 4удех се дали не е и от факта 4е много се ближе и да се дави с косми.........
Публикувано: 24 February 2009 - 10:02 PM
Цитат
Дам, и аз така замислям. То от тази зима време не остана, пък и мъниците растат много бързо. Следващата зима Рони и Фреди ще "дефилират" с по-хубави облекла. :P
А иначе Фредката не се впечатлява от студеното и снежно време навън, даже много хареса снега, естествено първо го тества дали става за ядене, после се опитваше да тича в него и накрая ме издебна разсеяна и се пльосна и легна с кеф в една снежна преспа. :D Мишо се радва на почти всеки минувач и ако някой му се зарадва в отговор направо тръгва да върви след него. Големи сме преследвачи. :P За момента нямаме затруднения с ходенето на повод, нито с носенето на нагръдник. Мъъничко го е страх от асансьора и слизането по стълби, ама нали ми е смело мъжле дивенето, предполагам, че с времето ще го преодолеем. :)
Публикувано: 25 February 2009 - 09:29 AM
настинка някаква прегледаха е обстойно температура мериха гърло то гледаха корем4ето и опипваха а в4ера и ни6то не бе6е яла и той каза 4е ни6то и нямало и аз го попитах тогава на какво се дължи това каза 4е според него не6то не и е понесло нещо което е яла най вероятно и и би ена инжекция която било на6ия ранитидин(хао4е за раздразнен стомах) и каза да е наблюдаваме ако това продълйи 6те и правят снимка да търсят вероятен проблем но каза 4е се самнява да е не6то такова за6тото и отвори една консерва и и я даде и тая е изяде веднага така 4е сега се успокоих хадявам се вси4ко да е наред ;)
Публикувано: 26 February 2009 - 02:22 PM
Liberty, на колко стана?
това с търчането на Фреди ми е познато, всичко е тооолкова интересно, а ако може и да се опита...Рончо вчера стана на 6 месеца. Не че като е тоооолкова голям не иска да опита всичко, ами напротив. А като види куче и все едно е видял наи-любимата си играчка. Мноого иска да си играе с другита ама не винаги откликват :)
Нямам впечатления от хранителната добавка, за която пита Чезара, ние водихме Рони на профилакточен преглед и казаха че няма нужда от такива неща, т.е. няма смисъл, за да не се предосират нещата. Ние го храним с Хил'с пиле за малки кученца.
Хубав ден от нес! :D
Публикувано: 26 February 2009 - 02:34 PM
Обаче наистина не всички кучета са толкова енергични... в тази връзка една разходка с бигъл ще бъде невероятна.... и в тази връзка когааааа ще си нашправим такава :lol:

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 26 February 2009 - 03:20 PM
Цитат
6то се отнася до добавката доктора онзи ден като бяхме на лекър каза 4е тази добавка била наистина много хубава но само ако храни6 животното с нисък клас храна или ако го храни6 само с консерва така 4е се оказа 4е и на нас не ни е толкова нужна добавката но ве4е е късно за6тото е взехме :lol: и другото което ни каза 4е 6те спира да се произвежда тази добавка незнайно за6то.........
снимките които сте пратили в форума да много сладурски целувки от нас с 4езара
Публикувано: 27 February 2009 - 08:36 PM
Публикувано: 27 February 2009 - 08:47 PM
Хахах мога смаоа да кажа на Чеазара, мила добре дошла в света на биглите.
Нашият бандит е вече почти на 4 години и няма никакви прогнози да се кротне. Имам чувството, че още е малко бебе.
Но какво да се прави, обичаме го много.
Много се радвам, че има нови попълнения, потенциални жени :))
Хайде не се стеснявайте, обаждайте се ако имате нужда от истински мъж :)) В момента явно е разгонен, понеже се клати със дружинката от 4 мъжки кучета.
Ще постна снимки тези дни да видите колко е порастнало момчето.
Поздрави на всички, успех и железни нерви :))

Dushko dobrodushko
Публикувано: 28 February 2009 - 11:27 AM
Заради такива бягства много съм се стреснала от момента, когато ще трябва да пусна Фредчо за пръв път от повода. Представям си какви ли не ужасии. :(
Публикувано: 28 February 2009 - 12:06 PM
Със лакомства и дълъг повод го учех да идва по команда. Много са умни, още след 5-6 повторения и вече идва по команда, сяда, ляга и всичко каквото искаш.
Проблема е, че това върши работа до време. Ако улови някаква диря навън и хукне след нея, или го викаш като усетиш още че ще изчезне, или хукваш след него :)
За съжаление бигъла е ловджия, той си гони миризми и изобщо не те чува като му викаш. След 3 часа ще се върне там от къ дето е избягал.
Най важно е да го научиш да знае кой командва. Дори и да се наложи пошляпване. И на мен ми е много жал когато се налага да му се карам и да го шамаря, но е едно голямо непослушно момче, което може да те изкра извън кожата ти.
Успех на всички и ако имате въпроси, моля питайте, тук има много големи батковци и какички :)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 28 February 2009 - 08:12 PM
За идването навън по команда на нас тепърва ни предстои /излизаме навън отскоро и по малко/ и именно метода с лакомствата смятам да пробвам. В къщи с тяхна помощ се научихме на свършване на нуждите на определеното място, също и на "седни" и що-годе на"стой". :)
Как се разбира дали кученцето се е простудило? Мишончо не кашля и няма сополки, обаче днеска след разходката пишка горе-долу на половин час - по-често от обичайното. Това дали е повод за притеснение?

Вход

Горе
Цитиране +