Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3412 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2009 - 08:06 AM

здрасти мила на 4езара и мина в4ера пробно ходихме в парка нито едно ку4е не реагира само лукас :ab_041: ама то прт него е от поберитета вероятно така 4е като си свободна събота неделя мове да се видим и да поиграят с бари:dog: а и на мен ми се 6те да видим колко е пораснало мом4ето :ie_146:

#3413 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2009 - 10:14 AM

Здравейте!След много въпроси за морето тази събота най-накрая и ние се разписахме.С бигъл на море е като с детска градина на море :ab_041: тичане,лаене,ядене на клечки,пренасяне на всички видове водорасли... :af_089:
Нали е бигъл носа от самото начало беше забит в земята,т.е. пясъка и познайте,носа и муцунката бяха почти непрекъснато пълни с пясък.Дори в един момент се притесних че ще се нагълта с прекалено много.
Само до водата не се престраши да стигне,отива до водата и като види вълната и бяга бързо,бързо назад :smile:
В началото нямаше много хора и беше добре,но в един момент реши че хавлиите са нашата къща сега,която тя е длъжна да защитава и който минеше покрай нас веднага започваше да го лае.И писъците на децата доста я възмущаваха,но свикна и престана да им обръща внимание
Прилагам снимков материал от събитието :md_064:

Качена снимка

Качена снимка

#3414 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 07:43 AM

allure, ние ходим в х-л Алпина на Лозенец, но управителя ни е познат, така че не знам дали това не играе решаваща роля. В тази криза обаче, едва ли хотелите толкова ще се дърпат.

Чезара е направо страшна капия с биберона :oc_171: - готини снимки, а Лола гледам че й е харесало на плажа.
Забравих да допълня, че Мърфи повръщаше, като се нагълта със солена вода :beer:

#3415 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 07:17 PM

http://i6.photobucke..._succubus/1.jpg

Привет и от нас! :) Ототдавна не сме писали двамата с Крис :) Предстои ни заедно море а въпреки, че сме вече на 6 годинки сме си същите диваци...дори в момента чувам как зад мен за пореден път моето легло бива разхвърляно за да може диването да си намери удобно и меко място :)))
Ето няколко снимки от нас, макар и с не много добро качество, понеже съм на другия компютър
Качена снимка
Качена снимка

Много целувки на другите бигльовци от нас :)

П.С За малко да забравя...линка най-отгоре го пустнах, тъй като е моя рисунка посветена на моя кучо, но тепърва остава да я "пооправям"
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#3416 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 16 June 2009 - 08:46 PM

Много сладко кученце и с тази сладкка шапчицааа... да го цункаш това сладурче :gb_023: :gb_023: :gb_023:
User's Signature

Качена снимка

#3417 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 10:53 PM

Здравейте приятели, искам да се похваля, че нашият Озко вече е горд татко на 6 красиви бебета :af_089: .
Още не сме отишли да ги видим, но като отидем ще снимам и ще постна снимки.
Дано да са добре и да си намерят добри стопани :)

Поздрави от морето :ab_041:
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3418 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2009 - 09:43 AM

Ами тези хора от къде са и за колко лв биха продали 1 женско?
User's Signature

Качена снимка

#3419 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2009 - 08:23 PM

зДравейте. еДна приятелка страшно много харесва тази порода кучета, може ли да ми кажете от къде може да се сдобие с тази порода куче или координати на развъндици, които са в България.. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3420 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2009 - 10:14 PM

Здравейте, все още не знам на каква цена ще се продават, както казах още не сме ги видяли.
Имайте търпение, ще пиша когато имам информация.
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3421 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2009 - 10:19 PM

Ами и аз това се питам,защото в googal го няма и за сега съм си намерила един ама не ми отговарят и не знам да ли ще си взема :tongue: :wd_043:
User's Signature

Качена снимка

#3422 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 11:01 AM

Какво стана с всички тези хора,които са писали до сега? :zz_219:
User's Signature

Качена снимка

#3423 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 09:34 AM

charaka, esi_anni, хора не ви ли писна да пускате полуграмотни постове и да разгонвате потребителите от форума.....

#3424 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 07:59 PM

Приятели здравейте!!
Не бяхме влизали много отдавна, за което съжаляваме. Да ви припомниме , че все още се събираме в Южния и доста голяма компания оформяме. Димана и Ники ужасно съжалявам, че ви изпуснахме и сигурно не сте в София вече.
Как са порасналите бебета, лудеят ли? :db_046:
Чезара, снимките с биберона просто ни разбиха- уникални са!!!! :ba_025:
Пишете всички, които искат да се срещнеме или пък направо идвайте!!! Събота вечер към 20:00 часа става страшен купон!
А пък за тези , които се опитват да превърнат форума за бигъла в битак, искрено ви моля , недейте! Има си начини за търсене на бигълче. Човек , когато наистина иска нещо намира начин сам да си се рови ,чете, кореспондира с развъдчици, уговаря с тях цени и условия. Така бигълчето ви ще ви е още по-скъпо, чакано и обмислено за дълго решение.( не е като да си купиш телефон, ама ако може нокиа, ама ако може с камера и плейер, ама ако може да е смарт и последния модел е най- добре, ако може и за без пари...) После пък батерията нещо се прецакала, айде нов телефон....)
П.С. от 19-ти юли заминаваме и на море, разбира се с малката, та после и ние ще споделяме морски опит с бигъл!!
Поздрави на всички и целувки за сладурковците!

#3425 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 08:30 AM

Здравейте бигльовци. Имам проблем с моя Бари и искам да ви помоля да споделите при вас как стои въпроса с храненето. Умишлено не пиша в тема "хранене", защото ме интересува точно как е при нашата порода. Проблема ни е следния, докато беше бебе, кучо беше като прахосмукачка, не подбираше какво яде и колко, без значение дали е гранула, консерва или нещо което съм му сготвила. Каквото и да му дадях и колкото му дам толкова изяждаше и вечно беше гладен. Сега откакто стана на 1 година стана супер претенциозен, купувам какви ли не гранули не иска и да ги помирише, омесвам ги с бульони, с консерви с пилешка супа, нищо не помага, единствено хапва кренвирши, биренки и разбира се пържоли. Преди ядеше и зеленчуци и плодове-ябълки, домати сега и това не иска. Да не говорим, че го хранех 2 пъти на ден, а сега сутрин просто нищо не иска. Кажете при вас има ли такава промяна в храненето или просто при нас има някакъв проблем, все пак тази порода е известна с лакомията си. А да забравих да споделя, че навън продължава да яде всички боклуци. Бяхме на язовир и 3 дни не спря да прави оборка на всички кокали които намери и вмирисани риби.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3426 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 09:20 AM

xaosinc и при нас така стана,но още преди месеци,когато беше на седем месеца.Просто в един ден отказа да яде храната която иначе омиташе за отрицателно време и то без нищо към нея.След известно пробване на храни намерихме една която много й харесва и яде,но пак не както преди.И Лола сутрин не закусва,много рядко ако има нещо което много обича тогава.Но иначе на обяд или чак вечерта.И горещите дни имат значение,ако Бари не яде откакто е топло може при вас това да влияе.

#3427 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 12:46 PM

Здравейте и от нас!
Относно яденето мога да ви кажа следното: Бари като беше на около 4 месеца също така отказа да яде, а го хранех само с Royal Canin. Но след като отворихме втория чувал, просто отказа да яде въобще. Пробвах с други гранули, но и тях не искаше и накрая се оказа, че иска да яде само готвена храна. Така беше известно време, някъде 2-3 месеца, след което лека полека го минах отново на гранули, но този път Hills с агнешко и ориз. Това беше преди около година, но и до момента си ги яде с апетит сутрин и вечер. Обикновено ги омешвам с нещо готвено специално за него, към което добавям гранулите. Или в краен случай му слагам малко пастет и вода + гранули и му пукат ушите от ядене :) Очевидно всички сме минали през такива периоди на неядене и мисля, че няма от какво да се притеснявате - ще почнат отново да си хапват бигльовците :) Не им отстъпвайте обаче! Те са кучета и животинки все пак и ако изгладнеят достатъчно без съмнение ще ядат каквото им дадете! С Бари също така имах проблем, че вечер не искаше да яде и то беше преди около 2 месеца. Мръщеше се на храната и само я помирисваше и я оставяше. Тогава взех решението да го храня 1 път на ден и така изкарахме 2 седмици някъде. След това време пак започнах да му давам да яде и вечер и вече нямаше никакви проблеми, както е и до момента :) С 2 думи моят съвет е следния: ако се цупи и не иска да яде, вдигате му храната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и му оставяте чинийката празна и така до следващото хранене. Разбира се вода трябва да има в изобилие и то прясна. За да не се обезводни животинчето :) Гарантирам ви, че до няколко дни ще почнат отново да си хапват както и преди. Не ги оставяйте те да ви ръководят какво да ядат и да проявяват капризи !!! Давайте им обаче качествена храна и няма да имате проблеми със здравето им! Ами това е от мен. Успех на всички бигльовци и техните родители! :)

П.С. Само да вметна, че онзи ден си пиивах ракийка вкъщи с кисели краставички и Бари се побърка по киселите краставички :) Естествено му дадох само 1-2 малки, но му беше вкусно :) Много обича и маслини :) Та така...Дръжте всичко под контрол и във ваши ръце и не правете компромиси с яденето - трябва да яде това, което е добре за него и толкова колкото му се полага! Ако ги разглезите после проблема ще ви се върне стократно! УСПЕХ !!!
User's Signature

Vanity of vanities....

#3428 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 01:20 PM

И аз напоследък забелязвам че Ейра не проявява вече такава лакомия като преди. Като беше малка омиташе храната едва ли не преди да докосне купичката, докато и я сипвах, а сега и слагам а тя не се впечатлява кой знае колко... оглежда се... и бавно отива и започва да яде.... незнам, мен това не ме притеснява. Радва ме даже :)
Аз май съм станала мн нередовна тук.... Разбирам че се събирате в Южния... мн искам да доведа Ейра някой път.. забелязала съм че с бигълчета най-много се заиграва.... Трябва д асе включим някой път, но тази събота по това време ще съм заета...

Ето малко снимки от нас :)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3429 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 08:55 PM

Привет, бигъли, как сте :)
Ние сме горе-долу добре и се надяваме, че не сте ни забравили :) Решихме си кърлежовите проблеми като за месец и нещо спряхме разходките на малкия в парка, той за съжаление беше нещастен от факта, че не може да тича на воля с приятелчета, но поне успяхме да си сложим, макар и със закъснение, ваксинката за бяс. Сега сме с каишка и бигльо е ОК, но пък за сметка на това в парка вече не слуша толкова и има проблеми с дисциплината - като види друго куче и забравя и стопани, и лакомства и оглушава за периода, в който другото куче е в наличност. Не знам, сигурно и на вас ви се е случвало, надявам се като се понасити на кучешка компания и да му минат мераците за преследване на други кучета. :dry: А иначе сме много пораснали, скоро ще гледам да кача някоя снимка.

По въпроса за храната, от няколко седмици и Фреди е така. От три пъти на ден вече яде по 1-2 пъти /ако е горещо по веднъж на ден, и то чак привечер/. Мръщи се на граулите, а преди не подбираше и омиташе всичко с невероятен апетит - и хляб, и гранули, и готвено. И марката гранули сменяхме, но май не е до това, явно се глези да яде готвено /което му е спряно вече - гранулите само се заливат с мляко или бульон/. Но апетитът му определено спадна рязко, а преди беше направо като прахосмукачка...Мен ме притеснява малко, че на ден яде по-малко от грамажа, който би трябвало, сам си решава по колко да хапва и често в купичката му остават гранулки.
User's Signature

Качена снимка

#3430 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 10:10 PM

Показване на мнениетоАрлекина, в Jun 26 2009, 07:55 PM, написа:

... в парка вече не слуша толкова и има проблеми с дисциплината - като види друго куче и забравя и стопани, и лакомства и оглушава за периода, в който другото куче е в наличност. Не знам, сигурно и на вас ви се е случвало....

Дали и на нас ни се е случвало?! Че то си е практика .... То туй не го ли пише в опътването на бигъла :ab_041:
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3431 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 08:35 AM

Не се притеснявайте за храненето - в летния сезон намаляват храната не само заради жегата, а и заради първи тийн трепети. На моменти, ако са влюбени, могат и съвсем да спрат да ядат :ab_041: . Обаче като цяло - злояд бигъл няма!

Исках да питам - бигльовците дето ги разхождате в Южния Парк - как се оправяте с блатото? Ние колкото пъти сме ходили там, толкова пъти черни и вонящи сме си тръгвали. Опитвала съм се да го заведа до реката да се изкъпе, ама той до чиста вода не припарва :wacko:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни