някои може ли да ми каже къде са тези развъдници за beagle или как се казват та да ги издиря

Най-добре се обърни към клуба - мисля че от там най-добре ще те насочат, кои са развъдниците и дали има кученца в тях.
Цитат
БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ
София, ул. "Опълченска", бл. 42А, вх. А, ет. 7, ап. 21
Председател: Станислава Николова
тел.: (+359) 888 65 93 92
Отговорник по развъдната дейност: Елка Байлова
тел.: (+359) 877 43 78 40
е-mail: bkkbeagle@gmail.com
www.bkkbeagle.hit.bg
Здравейте и от нас с Мик!
Да споделим и ние опит, тъй като много скоро беше, когато издирвахме нашето малко кученце. С г-жа Станислава Николова се свързахме, но от няколкото разговора, които проведохме с нея, преживяхме едно леко разочарование. Тя ни свърза с р-ка в Търговище - вярно е, че надълго и нашироко ни обясняваха колко изкл. чисто и невероятно прецизно е селектирането и създаването на нови кученца, проследяване на родословието им до 109 коляно и т.н и т.н. Но в следващия момент като разбрахме за какви цени става въпрос

, ни се изправи косата. После трябваше да осъзнаем и какви отговорности ни се падат по това да взимаме участие в конкурси, изложби, посещение на у-ще, ходене НЕПРЕМЕННО на лов

и каквото се сетиш още, та се почудихме ще ни остане ли време за нашето съществуване изобщо

. В крайна сметка се отказахме от тази схема, защото е невероятно обвързваща, едва ли не и броя на изхожданията му трябва да отчитаме и точно с определена храна да го храним и ...................... не виждам защо е всичко това, като ние искахме просто домашен любимец.
А този в Пловдив, за да има по-често поколения и много производства май прави кръвосмешения.
Не знам, преценете сами! Има достатъчно добри хора, които просто свързват своите кучета с техните половинки, от което се раждат нови поколения и така човек може да се сдобие просто с домашен любимец
Весели празниици и поздрави на всички!!!