Сега да кажа още нещо по темата за храненето на малките бебета: храната, която им се дава е грамажа за цял ден, но вие това си го знаете. Другото, което може би не знаете е, че това количество трябва да се даде на кутрето на 4 хранения. С други думи го храните през 6 часа примерно с 1/4 от тази храна. За какво помага това? - Първо не му се разширява стомаха и не чувства тежест, както прочетох някъде по-горе. Второ храната се усвоява по-добре от организма и по-малко от нея отива фира, като не излиза непреработена заедно с акото. Когато стане на 6 месеца малкия мишок, минавате на 3 хранения, а на годинка на 2. Лично аз по съвет на нашия ветеринар храня Бари 2 пъти на ден, а той е на 2 годинки и половина. Точно за да не му се разширява стомаха, което крие и други неприятни последствия. И ние като бяхме малки се хранехме с Royal Cannin за бебета. Храната е добра за тази цел. И последно: много внимателно следете колко са дебели вашите кутрета! За целта трябва да имате предвид, че хълбоците при задните лапи трябва да са хлътнали навътре. Ребрата на кучето трябва да може да ги напипате без проблем, когато то не е с наднормено тегло. Бари е 12-13 килогарама и в перфектна форма, а както казах вече е на 2.5 годинки. Лично аз много внимателно му следя теглото още от бебе и ви съветвам и вие да постъпвате така. Иначе се появяват проблеми със ставите, сърцето и т.н..., което ние не искаме, нали ;)
Поздрави на всички и внимателно с прехранването
Точно.
Това което пише на опаковката е в идеалния случай. Но всяко куче си има индивидуални потребности. Освен това е важно и каква енергия изразходва - затова и аз ви препоръчвам да го следите как изглежда. И не го жалете - няма да умре от глад

Вход

Горе
Цитиране +

[/url]