В тази тема, едва ли ще чуеш съвет - не си вземайте бигъл, защото...
Истината е че всяко куче се нуждае от занимание и обучение, да някои породи са по-податливи, други по упорити. Бигъла е от вторите. Но с повече упоритост от твоя страна нещата се получават. Особено когато са малки биглите са много миловидни и имат един такъв тъжно-виновен поглед, който винаги може да те размекне. Поддатеш ли се на този поглед, бигльо ще си прави каквото си поиска
Относно разходките, да биглите обичат да се разхождат, много обичат и да ходят по гората, така че при всека възможност осигурявай му ги.
Един съвет:
Биглите като малки имат вроден инстинкт за апорт и ако го развиете с научаването като му хвърляте предмет да го носи, ще си спестите много главоболия, като порасне. Аз така го научих от малък и сега като нямам много време правя следното - вземам две топки за тенис и 15-20 минитути непрекъснато хвърляне без почивка. Научен да апортира "глупчото" гони и носи като замаян и на 15-20 минута, вече е оплезил езика

Е с течение на времето тези 15-20 мин започват да не го изморяват, но все е нещо.
Но ако нямате възможност поне 2 пъти на ден по половин час да го извеждате, просто бигъла не е за вас.
За мен, писането в тази тема е, за да намеря повод да си взема един такъв бонбон

И тъй като ми писна да чета разни статии, реших, че е много по-удачно да се обърна направо към притежатели на животни от тази порода.
Два пъти на ден по половин час, та дори и повече не ми е никакъв проблем.

Ще се радвам още хора да ми пишат. Колкото повече мнения, толкова по-добре! ;)
В доста от статиите пише, че оставен сам, бигъла е склонен да върши доста бели - вие имате ли/имали ли сте подобен проблем ?
P.S. vano, благодаря ти за съвета. Ако все пак си взема бигъл задължително ще пробвам този трик...