Бигъл
Публикувано: 28 January 2011 - 01:06 PM
stroshev, в 27 January 2011 - 10:00 PM, написа:
Тера яде всичко, което намери на вън...Определено с каране нищо не се случва...
Всъщност може ли изобщо нещо да се направи...????
Колкото и да е трудно,трябва защото си е опасно.
С каране след това,наистина нищо не става,гледат те с този невинен поглед и толкова...
Мога да споделя личен опит,когато е на повод и реши че нещо е интресно за опитване казвам рязко "не" и дърпам рязко повода.За ситуациите когато е пусната се наложи да научим "Плюй",ако лапне нещо преди да сме казали "Не"(което гледам да не се случва,но все пак има и такива моменти)
Голяма картинка сме когато сме на някоя поляна и крещим "Лола плюй"
Публикувано: 28 January 2011 - 02:32 PM
Лола, в 28 January 2011 - 12:11 PM, написа:
stroshev, в 27 January 2011 - 10:00 PM, написа:
Тера яде всичко, което намери на вън...Определено с каране нищо не се случва...
Всъщност може ли изобщо нещо да се направи...????
Колкото и да е трудно,трябва защото си е опасно.
С каране след това,наистина нищо не става,гледат те с този невинен поглед и толкова...
Мога да споделя личен опит,когато е на повод и реши че нещо е интресно за опитване казвам рязко "не" и дърпам рязко повода.За ситуациите когато е пусната се наложи да научим "Плюй",ако лапне нещо преди да сме казали "Не"(което гледам да не се случва,но все пак има и такива моменти)
Голяма картинка сме когато сме на някоя поляна и крещим "Лола плюй"
Явно всички бигли са еднакви :)
И при нас има две команди не и плюй. За да не яде нещо когато е пуснат, гледам винаги да го занимавам - най-често му хвърлям топка или го пускам, когато има друго куче с което да играят. През останалото време сме на разтегаем повод и го следя - ако реши да вземе нещо от земята - не и рязко дърпане на повода ( вече само не върши работа). А плюй го научих, като лапне нещо му отварям устата и му навеждам главата надолу за да изпадне лапнатото и му викам плюй. Много бързо се научи.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 January 2011 - 09:43 AM
Публикувано: 30 January 2011 - 06:43 PM
Публикувано: 31 January 2011 - 06:44 PM
stroshev, в 30 January 2011 - 05:48 PM, написа:
Аз мисля ,че трябва да направим една анкета "До колко подлежи на дресура породата Бигъл?"
Моята Чара е на 6 мес. и изпълнява отлично команди: седни,легни,дай лапа и знае отлично какво значи "НЕеее" ,но ги чува само ,когато тя пожелае.
Публикувано: 01 February 2011 - 08:25 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 10:30 AM
Публикувано: 21 February 2011 - 01:21 PM
много ми е интересно вашите бигльовци колко са изобретателни в белите. Аз за 4 месеца съжителство имам следните ЩЕТИ :)
* всички тапети за скъсани до 1м. височина
* 2 броя килими са перфорирани
* 1 диван е разкъсан и изтърбушен
* изяде ми и мишката на компютъра
* изяде около 20 диска
* изяде ми и едната маратонка
* .................... какво ли още ми предстои??!!
Публикувано: 21 February 2011 - 05:55 PM
Публикувано: 21 February 2011 - 09:32 PM
Делфин, в 21 February 2011 - 05:00 PM, написа:
Един кожен кокал (15см.) го изяжда за час и половина !!!! след малко ще снимам някой от щетите ,да се посмеете.
Публикувано: 22 February 2011 - 08:44 AM
Когато Ло беше малка всички книги бяха прибрани по шкафовете,сега вече са върнати по местата и изобщо не ги докосва.Кожените кокали и кашони от съседния магазин вършат при нас чудесната работа на отклоняване на вниманието от правене на бели.
Но в къщи всички се научихме да си прибираме обувките и другите вещи.Да видите колко е подредено сега
Както казва Делфин обаче,без щети не може когато имаш бигъл и никога не се знае какво ново ще измислят...
Публикувано: 23 February 2011 - 10:26 PM
Как сте останалите бигльовци? Ние сме почти на 7 месеца вече. Растем, здрави и диви за момента.
Ние също попреживяхме доста бели, но за момента имаме доста добро възпитано куче. За тези 6 месеца с него, изяде 1-2 чифта пантофи, малко тапети от яд, но съвсем малко чат пат някой лист, който се мотае, и то в случаи, в които или сме го ядосали или не му обръщаме внимание или не му даваме да яде от нашето. Общо взето това мрънкане и досаждане по време на ядене ни е най-големия косур. Навън се държи страхотно. Каишка слагаме само когато ще минаваме през много улици, идва си винаги по команда, ходи на възможно най-най-най скритите места до тоалетна, вече не скача по хората, прибира се като кажа, малко си досажда по други кучета, ама няма как :D
И да се похвалим, от няколко дни постянно дигаме краче като пишкаме 8-) Порасна момчето
Eто и малко снимки от една наша зимна разходка - 3 часа и половина в западния парк, и тичане, игра с други кучета, огромна разходка, и накрая пак не бе изморен :D
А следващата снимка, на пръв поглед е изглеждат чисто и просто мъфините, които направих, но ако се вгледате по внимателно в горния десен ъгъл ще забележите нещо. Да ви е познат хищника причакващ жертвата :P

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 23 February 2011 - 11:13 PM
Айра е на 4 месеца почти и се чудя как непрекъснато е гладна. Само да усети , че има някой в кухнята или пък да се тропне някоя чиния и с 200 км/ч пристига там , просто незнам как ще се преборим с този проблем.
Ние докато се храним , тя непрекъснато скача - не спира.
Преди малко се прибрахме от разходка , ама и навън е като шило , върти се и иска ако може да тръгне във всички посоки едновременно . Още е бебешок , сладък . А да знаете само как ни подхапва , всички в къщи сме издрани по ръцете , иначе купуваме кожени кокали и играчки , но друго си е ръчичката на някой .
Много се надявам това с хапането да спре , когато смени всички зъбки , но с нахалството за храна - честно казано , незнам как ще се преборим.
Абе бебе - бигъл....
Публикувано: 27 February 2011 - 02:06 AM
Публикувано: 02 March 2011 - 01:16 AM
Miron82, в 21 February 2011 - 12:26 PM, написа:
много ми е интересно вашите бигльовци колко са изобретателни в белите. Аз за 4 месеца съжителство имам следните ЩЕТИ :)
* всички тапети за скъсани до 1м. височина
* 2 броя килими са перфорирани
* 1 диван е разкъсан и изтърбушен
* изяде ми и мишката на компютъра
* изяде около 20 диска
* изяде ми и едната маратонка
* .................... какво ли още ми предстои??!!
Току що ми изяде и телефона, до един час ще я разстрелям !!!! Моля ви обаждайте се на зоополицията :) http://pics.data.bg/...570ed2f0e8/gsm/

Вход

Горе
Цитиране +