Много съжалявам, човекът отдавна е пенсионер, а и кучето ми отдавна почина, не поддържам връзка. Само мога да кажа , че е от старите ветове, от соц.времето. Не е казано, че вашият случай е такъв, но го написах за ориентир, защото такова нещо не съм чела по форумите, а то очевидно съществува.Трябва си сериозен вет, факт.Второ -трето мнение - също.Проблемът с алергените при хората също е много сериозен, /ако е алергия/, понякога лечението е с месеци, сменят се лечения, мнения различни.Намерете сериозна клиника и подробни изследвания, колкото и банално да звучи, предполагам ви е дошло до гуша вече, но...Да не е нещо алергенно в средата - обзавеждане /изкуствени килими,мебели/, препарати, растения, всичко може да е.Свидетел съм, че при краста при хората се обработва цялото жилище, предполагам и за кучета е така.Да не е нещо неврогенно- сиреч, на психическа основа, колкото и невероятно да ви звучи, това също го има при животните /често срещано при папагали в депресия напр/. Не съм специалист, казвам неща, които съм видяла с очите си или пък от опит.Дано помогна някак.
От сърце ви желая успех !
пп при много от децата се получава реакция към ваксина, изразена в алергенен обрив
тук не се допускат реклами, но ако сте в София - има достатъчно сигурни клиники,опитайте, свържете се с киноложкият клуб към бигъли, може да имат подобен опит, не слагайте още каишки, особено ако са от кожа, те се обработват с препарати, също като обувките за хора - един на сто прави алергия и т.н. и т.н.
Просто намерете свестен вет ,разпитайте и като намерите веднъж сериозен и отговорен доктор, никога не го сменяйте
Това мнение е редактирано от kino: 01 June 2011 - 10:26 AM