Dari&Toni, в 13 February 2012 - 07:15 AM, написа:
Здравейте,
Моля за помощ!
Проблемът с хапането стана сериозен...Уж си играе, но в един момент така захапва, че ти става лошо, взехме й цял куп играчки, приватизирала си е 2 чифта чехли и 3 чифта чорапи...
Караме й се, но тя започва да ни напада :(
Как да се справим с проблема?
Моля за съвет.
Здравей,
Аз имах големи проблеми с агресията на Рей. Няма да изпадам в подробности, но въпреки че умирам от любов по кучето си бях стигнала до там, че да обмислям въпроса да го дам на някого, който може да му стъпи на врата. Ние цялото семейство сме толкова мекушави, че Рей ни се беше качил на главите. Тогава се посъветвах с професионалист, който се занимава с обучение и възпитание на ротвайлери.
Като първа мярка започнете да игнорирате кучето. Играйте с него, когато вие решите. Проявете твърдост и му покажете кой командва. След това вадете шамарите. Ние 'извадихме тежката артилерия' след като една вечер аз си бях легнала в леглото, Рей се беше пъхнал под юргана ми и в момента, в който съпругът ми реши да легне до нас, Рей така го нападна, че му разкъса ръката до сухожилия. Тогава съпругът ми го смля буквално като имате предвид, че и муха не може да убие по принцип. Кучето се сви, прибра се в другата стая и му дадохме 'игнор'. Това, което ми каза човекът с ротвайлерите е, че кучетата не могат да бъдат гузни както ние си мислим, иначе ДА, могат да ревнуват. Прочетете за видовете агресия, много е полезно. Предполагам, че във вашия случай , кучето проявява доминантна агресия. Дано съм била полезна, но гледайте да оправите положението сега, защото ние бяхме закъсняли и Рей дори и сега прави 'онзи поглед' понякога и тръгва да напада. Вече, обаче, не се колебаем и го стягаме подобаващо. Не си мислете, че си бием кучето, но то трябва да си знае мястото в глутницата.