Бигъл
Публикувано: 08 March 2012 - 06:01 AM
Публикувано: 08 March 2012 - 06:17 AM

Публикувано: 08 March 2012 - 09:30 AM
Клауди, в 08 March 2012 - 04:18 AM, написа:
http://bkkbeagle.com...=54.msg13#msg13
Успех с намирането и задължително експортно родословие, особено ако кученцето е женско.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 March 2012 - 09:37 AM
TORMENTOR, в 08 March 2012 - 05:12 AM, написа:
Дано приемете още членове в клуба и да се увеличът родословните бигли в България!
Това за ИВК-то малко ме притесни, ама вие си знаете все пак какво приемате и защо ви е то...
Въобще не трябва да те притеснява. Той няма да бъде задължителен. Но все пак бигълът е ловна порода, а в клуба има и ловци. Те определено ще искат да заплождат кучета, ако не с ловни, то поне с такива с вродени ловни заложби. Именно за тях се прави този изпит. Просто в много страни вече е така - има си ловни бигли, които си минават работни изпитания и шоу линии, където се набляга само на екстериор. Ние като клуб сме длъжни да осигурим условия на всички, пък кой какво ще гледа и на какво ще запложда си преценява сам. :)
И не се много назландисвай, а попълвай молбата за членство :) Виждам, че тези дългоушковци пак са ти влезли под кожата :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 March 2012 - 09:40 AM
Клауди, в 08 March 2012 - 05:51 AM, написа:
Да попитам и още нещо ,понеже виждам ,че сте хора ,които разбирате . Повечето Бигли по зоо-магазините се внасят от Словакия и Унгария , дали имате идея от кои развъдници и кои са хората ,които посредничат ?
Още веднъж благодаря за сайтовете , приемам всякакви препоръки
Торментор ви е казал - не ви трябват никакви посредници, защото повечето, които се представят за такива са зооборси и търговци на животни. Най-добре е личен контакт с развъдчика. Ако се колебаете нещо при избора или към кой развъдник да се обърнете, просто питайте. Едва ли някой от нас ше ви откаже съвет.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 March 2012 - 07:04 PM
Клауди, в 08 March 2012 - 03:11 PM, написа:
Ми просто трябва да гледате и да видите нещо по ваш вкус, като родители. Защото за малките е божа работа как ще изглеждат като пораснат, но все пак като знаете предците може да предполагате.
Всеки харесва различен тип бигли - на мен например от английските най-ми допадат - Dialynne, Annavah, Bayard и Nedlaw.
Разгледайте и развъдници в други държави - интересни бигли има в Чехия, Полша, Словакия, Унгария, а така също и в Дания, Финландия и Холандия.
Напоследък много качествени бигли се внасят и в Русия.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 March 2012 - 09:58 PM
За вас кои са хубави мъжки от тези развъдници ? Ще се опитам да засека кога ще ги пускат на скачка или дали има в момента акучила се женска от тях .

Публикувано: 09 March 2012 - 09:35 AM
Клауди, в 08 March 2012 - 09:58 PM, написа:
За вас кои са хубави мъжки от тези развъдници ? Ще се опитам да засека кога ще ги пускат на скачка или дали има в момента акучила се женска от тях .
Развъдчиците не правят разлика, зашото така официално няма. Просто американските бигли се вписват идеално в стандарта на породата в останалия свят, с изключение на клещовидната захапка, която е допустима в Америка, но не и в Европа.
В момента са модерни американския тип бигли, защото са по дребни, по компактни и повече се харесват на съдиите по изложбите. Това според мен ще унищожи породата, като гонче и ще я превърне в игривка, но какво да се прави. Манията по изложби и произвеждането на идеално в екстериор куче унищожава работните породи с много бързи темпове, и бъгъла не е подминат от тази мода.
Влезте в контакт с развъдник, в който биглите ви харесват и питайте за плановете им за тази година. В добрите развъдници за кученце се записват предварително.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 09 March 2012 - 11:27 AM
Виждала съм страшни чаровници, купени от магазин. НО, от разговорите ми с потенциални нови стопани в нашия развъдник, за три месеца вече чух три разказа за бебета, които са умрели на 5-тия ден след покупката от магазина. Не става дума за родословия, за документи и хартиики, става дума за живот!
Да се върнем на темата за ново куче от определен тип и от кой развъдник? В Европа има развъдници с много хубави кучета, които и по тип и кръв са от английски произход. Гледайте снимки от много и различни развъдници, за да натрупате визуално впечатление и окото да свикне да вижда разликите. Кучетата от Англия ще са доста по-скъпи. И когато нещо ви впечатли, ние сме готови да си кажем мнението или да помагаме с информация.+
Много е хубав момента, когато си търсиш куче и избираш
Публикувано: 09 March 2012 - 11:36 AM
Утре ще кача нейни снимки, да видим ако не бях споменала моята каква е и откъде е, дали ще различите че тя е без родословие или че е по-малко бигъл от вашите.
Не го приемайте все едно се заяждам или нещо подобно, просто изразявам мнението си. Наистина не съм искала да обидя който и да е.
Публикувано: 09 March 2012 - 05:16 PM
vano, в 08 March 2012 - 09:37 AM, написа:
Дано приемете още членове в клуба и да се увеличът родословните бигли в България!
Това за ИВК-то малко ме притесни, ама вие си знаете все пак какво приемате и защо ви е то...
Въобще не трябва да те притеснява. Той няма да бъде задължителен. Но все пак бигълът е ловна порода, а в клуба има и ловци. Те определено ще искат да заплождат кучета, ако не с ловни, то поне с такива с вродени ловни заложби. Именно за тях се прави този изпит. Просто в много страни вече е така - има си ловни бигли, които си минават работни изпитания и шоу линии, където се набляга само на екстериор. Ние като клуб сме длъжни да осигурим условия на всички, пък кой какво ще гледа и на какво ще запложда си преценява сам. :)
И не се много назландисвай, а попълвай молбата за членство :) Виждам, че тези дългоушковци пак са ти влезли под кожата :)
Ако не е задължителен изпит за влизане в разплод да, ама инак да се задължава всяко куче да го минава за да може чак след това да стигне правото си за разплод ми с евижда глупост. И то го казвам щото вече в няколко клуба виждам до къде я докарват като слагат препядствие след препядсвие през членовете и кучетата им. Накрая не правят нищо друго, освен да ограничът и без това бедната си база от клубни и родословни животинки...
Публикувано: 09 March 2012 - 05:31 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 March 2012 - 05:36 PM
viksyn, в 09 March 2012 - 09:36 AM, написа:
Утре ще кача нейни снимки, да видим ако не бях споменала моята каква е и откъде е, дали ще различите че тя е без родословие или че е по-малко бигъл от вашите.
Не го приемайте все едно се заяждам или нещо подобно, просто изразявам мнението си. Наистина не съм искала да обидя който и да е.
Защо не погледнете из между клетките ,там има и родители на Вашето куче
http://www.youtube.c...player_embedded
Публикувано: 09 March 2012 - 09:02 PM
Отдавна не съм влизала тук да ви чета, но ние станахме вече доста мързеливи и няма с нищо какво да се похвалим!
Единствено, Мърфи се сецна в големия сняг от търчането в преспите тип делфин, та бяхме 4 дена на инжекции, милия как пищеше само, явно си боли, но вече се оправи и... пак сме си по старому - през деня спи през цялото време, на разходка се оживява, но не е както преди, все пак е на 5,5 години вече - улегнал е!
Публикувано: 09 March 2012 - 11:41 PM
TORMENTOR, в 09 March 2012 - 05:16 PM, написа:
vano, в 08 March 2012 - 09:37 AM, написа:
Ако не е задължителен изпит за влизане в разплод да, ама инак да се задължава всяко куче да го минава за да може чак след това да стигне правото си за разплод ми с евижда глупост. И то го казвам щото вече в няколко клуба виждам до къде я докарват като слагат препядствие след препядсвие през членовете и кучетата им. Накрая не правят нищо друго, освен да ограничът и без това бедната си база от клубни и родословни животинки...
Наявам се че в нашия клуб мислим с главите си :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн

Вход

Горе
Цитиране +