Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4911 Потребителят е офлайн   Daz Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2013 - 11:38 AM

Цитат

Височина: мъжки и женска 33 - 40 см;

Тегло: мъжки 14 кг, женска 13 кг;

Качества и предназначения: Бигъл Мини се използва като предан домашен компаньон. Той е много предано и лесно поддаващо се на обучение куче. Поради спокойния си нрав той е незаменимо лабораторно животно в експерименталната медицина, където вече са създадени дори ценни инбредни линии.

Екстериор: Бигъл Мини има къси и добре замускулени задни и предни крайници. Опашката се носи вирната нагоре. Съществуват две породни разновидности - гладкокосместа (с къс, гъст и фин косъм) и твьрдокосместа (с остър, твърд и гъст косъм). Окраската най-често е трицветна - черно, бяло и пламъковочервено, често в преливащи се един в друг цветове.. Телосложението е компактно и набито, но не грубо. Главата е широка и закръглена, с изразен стоп. Има къса муцуна с черна носна гъба. Ушите са големи и висящи. Очите са кафяви. Шията е средно дълга. Гръдният кош е широк, гърбът - сравнително къс.

Рaзновидности: Английски Бигъл има 3 разновидности според предназначението си : Първият е стандартен Английски Бигъл с трицветна окраска(трикольор) и двуцветна окраска(бяло+кафяво). Този тип Бигъл е най-често използван за лов на диви животни, като гонче и кръвоследник. Той е задължително да бъде отглеждан в къща с двор, защото е много буен и има нужда от много пространство за всекидневни дълги разходки, той лае силно, като е в глутница с няколко кучета даже лаят му стига до виене. Втория тип е Декоративен Английски Бигъл (мини), той е точно копие на стандартния, само дето е по-дребен като габарити, с малко къса и заоблена муцунка е, подходящ е за отглеждане както в апартамент, така и в къща с двор. Декоративния тип Бигъл е създаден като специална селекция за кралица Елизабет за домашно куче, той си е загубил ловните качества. Той е по-спокоен като характер и не лае толкова силно, това го прави предпочитан в отглеждането му от градските жители. Третият Бигъл е Ирландски ловен Бигъл (Кръвоследник Кери Бигъл), той е най-едър от трите вида и е създаден за да ловува с Английските лордове, като бяга заедно с конете. Неговата окраска е винаги кафяво тяло с черен гръб.

Ето това е описанието за Мини бигъл от страницата на развъдника, който съм отворил в момента. Също така има и доста снимки на бащата, майката и малките кученца. Дават и 1 година гаранция за здравословното състояние за кучетата, закупени от тях. Сайта изглежда доста сериозен. Има снимки на самите развъдници, как раждат кучетата, как се отглеждат. И не е само за кучета има котки, гризачи, птици.. Какво мислите?

#4912 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 04:50 PM

Всички мислим, че трябва повече да четеш... и да мислиш...
Думите "породисто куче" напълно отговарят на въпроса - куче кето е от определена порода, породите са описани в стандарти на Световната киноложка организация. Като намериш стандарт за "мини бигъл" значи има такава порода и има породисти "мини бигли"...
Да ама НЕ, няма такъв стандарт - значи няма такава порода и такива кучета.
Светна ли ти лампата ??? Четенето е полезно.

#4913 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 04:52 PM

Всички стандарти на породите на следния адрес:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

#4914 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 06 February 2013 - 06:58 PM

Ето това е отговор на въпроса... Можеше и с първото мнение да се каже. Точно това исках да ми се изясни, защото никъде не е написано. И пак както и да е българската работа си е българска .. създават се форуми, за да влизат такива "умници" като този по-горния и да се заяждат и да се правят на разбирачи с "непросветените" като нас :) Не всички сме "разбиращи" като вас в тая област ... Питай ме нещо за двигатели ще ти го кажа, но не и по такъв начин като теб :) А аз те питам в дадена област, която ми е мъглива и започваш да ми се правиш на големия тарикат... Е няма как да стане братко. За този сайт например въобще незнаех.. Аз си вземам куче за дома, а не за изложби както гледам, че сте се карали в предните постове ;p

#4915 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 08:09 PM

Абе как всички се набивате на сайтове дето са създадени от някой си дребен тарикат с цел да ви вземе паричките, а ужким търсите и как тъй с гугъл дори не попадате на правилното место от което да почерпите точната информация бе - т'ва ви се чудя?
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4916 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2013 - 12:19 PM

На същия сайт са посочени регистрираните развъдници.

http://www.fci.be/affixes.aspx

Търсят се по азбучен ред.

#4917 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 11:31 AM

BOB Cruft's 2007 - Ob-La-Di's Fabled Etienne Navarre

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4918 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:31 PM

Аз си падам по макси биглите, тея де са от 33 до 41 см.

А на ЗООБОРСА анимал има посветена цяла тема в този форум.

Във въпросната ЗООБОРСА са запазили "кръв" по линията бигли на Кралица Елизабет I, но тези бигли задължително се гледат в компанията на плачещи болонки, че да са в симбиоза - едните гледат тъжно, а другите плачат :) :) :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4919 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:36 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4920 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 11:57 AM

Показване на мнениетоvano, в 13 February 2013 - 02:36 PM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)

На мен няма как да ми е роднина, че не съм бигъл - ама с некой от мойте бигли може и да са рода. Те нали всички са си малко или много роднини бе, бигълска им работа... :af_089: Де да беха мини бигли, щяха да ми счупят телефона за да се разпитват за малки - много са на мода тия миниатюрните напоследък! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4921 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 01 June 2013 - 08:20 PM

Пак съм аз Иван.Искам да ви попитамще може ли бигълъг да стои сам в апартамента от 7:30 сутринта до 2 следобяд защото нашите са на работа а аз на училище.Не искам излишни коментари като ''По добре си купи коте'' или ''Май рибките са за теб''!!! Ясно ми е че ще му е скучно но все ще има хора които са на работа през деня и гледат кучета.Също искам да попитам на колко седмици е хубаво да си взема малък бигъл или по-точно казано на каква възраст трябва да си взема бигъл? На колко седмици? Благодаря предварително!! :ae_085:

#4922 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM

Здравейте искам да ви попитам на колко седмици е хубаво да е малкият бигъл за да го купя?На колко седмици е подходящо да го взема?
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително! :ae_085:

#4923 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM

Здравейте искам да ви попитам на колко седмици е хубаво да е малкият бигъл за да го купя?На колко седмици е подходящо да го взема?
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително! :ae_085:

#4924 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 03:35 PM

:db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4925 Потребителят е офлайн   poppy Икона

Публикувано: 03 July 2013 - 08:17 AM

Здравейте! Имам бигълка на 2 месеца, която е у дома вече от около седмица. Голяма сладурана е, много е умна, но е и майстор на белите. Тъй като ми е първо куче все още ми е малко трудно и не знам дали повече от нещата, които прави, са присъщи за нея и ще отминат с времето.
В момента явно доста я сърбят зъбките и обича да ги чеше, проблемът е че с това се научи и да хапе - просто ти налапва ръката и се настървява. Нормално ли е за бебешката ѝ възраст, дали ще отмине? Днес съвсем малко ме ухапа, без да иска, тъй като си играехме, раната е повърхностна - веднага я измих със сапун и сложих гентамицин - да ходя ли на лекар? Иначе е много умна, но и доста инатичка, не се отказва.. пробвах какви ли не тактики - разсейване, пляскам я лекичко по дупето, карам ѝ се, казвам ѝ "Не", старая се да не отстъпвам .. но тя е толкова упорита, че накрая пак си прави нейното..
Извинявам се, че ви затрупах с толкова въпроси, но наистина ми е притеснено да не продължи и занапред да прави така.

#4926 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2013 - 12:59 PM

Здравейте, отдавна се запознавам и чета за биглите и скоро ще е най-удобния момент с подходящи условия и градина за да си вземем такъв мъник. Само ме притеснява това,че доколкото разбирам се чувстват много самотни, вият и рушат,когато са оставяни сами за дълго. С разрухата няма проблем и сме приели и съгласни,че ще е факт,а и ще изолираме каквото може. По-скоро се притеснявам като сме на работа (от 8 до към 6 вечерта) да нямам нещастно куче,тъй като знам,че тази порода изисква повече внимание и компания, и особено като порасне, защото като е мъниче ще спи доста. Ще му отделяме цялото време на света и дълги разходки сутрин и вечер,проблема е да не е нещастно през деня. Имаме и котка, с която ще го научим от мъник и се надяваме така да са си компания. Мислите ли,че е добра идея,при положение,че ще е сам през деня,но с много внимание и грижи през цялото останало време и почивните дни?
Естествено като го вземем ще прекараме 1вите седмици с него вкъщи.
Мерси предварително!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4927 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2013 - 05:04 PM

Много тъжно,че форумчето така е замряло. Гледам преди е било активно и си имате прекрасни кучета. Какво стана с вас? Чета страница след страница на този форум и се захласвам по Джина, Рей, Биги, Оззи...
Къде сте мили хора?
Темата май към края се превръща в поле за състезателни прояви и все по-малко съвети ... Нищо чудно,че е пусто,ама аз все пак се надявам на някой отговор... Междувременно продължавам да ви чета (само на 30та страница съм)!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4928 Потребителят е офлайн   brunobeagle Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 10:52 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:

Здравейте, отдавна се запознавам и чета за биглите и скоро ще е най-удобния момент с подходящи условия и градина за да си вземем такъв мъник. Само ме притеснява това,че доколкото разбирам се чувстват много самотни, вият и рушат,когато са оставяни сами за дълго. С разрухата няма проблем и сме приели и съгласни,че ще е факт,а и ще изолираме каквото може. По-скоро се притеснявам като сме на работа (от 8 до към 6 вечерта) да нямам нещастно куче,тъй като знам,че тази порода изисква повече внимание и компания, и особено като порасне, защото като е мъниче ще спи доста. Ще му отделяме цялото време на света и дълги разходки сутрин и вечер,проблема е да не е нещастно през деня. Имаме и котка, с която ще го научим от мъник и се надяваме така да са си компания. Мислите ли,че е добра идея,при положение,че ще е сам през деня,но с много внимание и грижи през цялото останало време и почивните дни?
Мерси предварително!

Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала! :we_070:
П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...

#4929 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2013 - 11:02 AM

Показване на мнениетоbrunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:

Мерси предварително!

Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала! :we_070:
П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4930 Потребителят е офлайн   Hallucin0gen Икона

Публикувано: 17 August 2013 - 04:36 PM

Meet Manu
:)

Качена снимка