Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#5002 Потребителят е офлайн   ani^^ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2014 - 02:39 PM

Здравейте!Аз съм на13 момиче години и още от малка искам куче порода бигъл.Нашите не са много съгласни затова може ли съвет как да ги убедя? И понеже знам че някой ще каже не кучето не е просто играчка да знам го! Аз наистина че се грижа за този пухкавелник все пак е живо същество. На училище съм от 8:00 до 13:30 а през това време има кой да го наглежда.Ще го извеждам сутрин 6-7:40 естествено ще тичаме за да изразходваме енергия. :ab_041: :ab_041: и т.н. Та наистина помогнете ми да ги навия те са съгласни ама не съвсем :ae_085: :dry: много ще съм благодарна

#5003 Потребителят е офлайн   ani^^ Икона

Публикувано: 10 April 2014 - 02:42 PM

Забравих да спомена че живееме в тристаен апартамент и че няма да го извеждам само сутрин :ab_041: :ab_041: обед и вечер също на обед ще са поне 2 часа и така.Само да убедя нашите и всичко ще е ок :ns22:

#5004 Потребителят е офлайн   LadyC Икона

Публикувано: 10 April 2014 - 04:03 PM

Здравей, Ани!
Хубаво е, че имаш такова голямо желание за бигълче, но аз ти препоръчвам да не прибързваш. Бигълът е ловец, както сигурно знаеш, и едва ли ще можеш да му осигуряваш нужните часове занимавка. Не му ли ги осигуриш ще е мноооого непослушен и вашите ще са доста ядосан. Моят съвет е да си вземеш някое по-малко кученце. :)

#5005 Потребителят е офлайн   ani^^ Икона

Публикувано: 11 April 2014 - 01:55 PM

LadyC Благодаря за съвета,но другите породи кучета като че ли не ме влечат толкова.Преди няколко седмици ходихме до един зоомагазин(ей така спокойно знам че не е хубаво кучето д е от там), на витрината беше сложен бигъл на 2 месеца и направо се влюбих. Предполагам че знаете като си харесаш и за собствениците като се привържеш към едно куче другите бледнеят пред него :D А относно разходките и грижите аз съм готова едва ли не да посветя живота си на този мъник. Но искам да попитам за всеки случай ако ги убедя кога трябва да е първата баня на кученцето и доколкото съм чела не трябва да му се мокри главичката а само леко да се облее (но какво знам аз). Та така с мене и мечтаното малко меченце :DD(както казва леля ми) али ако може съвети ще съм благодарна. Айде чао от мене засега довечера пак ще пиша ако има отговори :дд

#5006 Потребителят е офлайн   lazarina1 Икона

Публикувано: 09 May 2014 - 11:16 AM

Здравейте. Имам бигал вече от 5 дни е в нас(апартамент) той е на 45 дни. толкова е малък а е пълен с енергия вече се опитва да гризе секцията, дивана, кабелите и всичко до което може да се докопа. Първите дни го свикнахме да се изхожда на пелена която беше поставена в коридора(до което ходехе сам и си вършеше нуждите ) но в последствие реших че там не е добра идея и сега пелената е в банята но сега пак той не иска да ходи там. Дали вече е свикнал на старото място или мога да го науча и в банята?

#5007 Потребителят е офлайн   swenstyle Икона

Публикувано: 23 May 2014 - 02:17 AM

Показване на мнениетоlazarina1, в 09 May 2014 - 11:16 AM, написа:

Здравейте. Имам бигал вече от 5 дни е в нас(апартамент) той е на 45 дни. толкова е малък а е пълен с енергия вече се опитва да гризе секцията, дивана, кабелите и всичко до което може да се докопа. Първите дни го свикнахме да се изхожда на пелена която беше поставена в коридора(до което ходехе сам и си вършеше нуждите ) но в последствие реших че там не е добра идея и сега пелената е в банята но сега пак той не иска да ходи там. Дали вече е свикнал на старото място или мога да го науча и в банята?

ами нищо не пречи да опитвате поне седмица да хои на новото място, като когато използва старото, също и когато гризе нещо нерегламентирано, трябва да му привлечете вниманието да му говорите и да му се карате докато не се почувства виновно, а когато заслужава да го награждавате, щом сте го научили веднъж пак ще успеете. Нашият вече два месеца не е изял нищо, но не го оставяме за повече от 2 часа сам и когато прави беля го спираме веднага.

#5008 Потребителят е офлайн   swenstyle Икона

Публикувано: 23 May 2014 - 02:23 AM

някой може ли да каже или да дадде линк с някаква таблица колко тежи бигъл през различните периоди от възрастта си, нашият е мъжки на 4,5 месеца и вече е 9,5 кг, не е дебел, не е дългокрак :)
Прикачена снимка

#5009 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2014 - 12:22 PM

Разбира се,че ще се научи на новото място, просто трябва постоянство!
А за гризането не мога да помогна,аз съм поредната жертва на бигъл :dh_188:
Проблема е,че нашата действа докато ни няма, докато спим, докато не гледаме. Т.е. никога нямаме възможността да и се скараме по време на злодеянието :eg_033:

Показване на мнениетоswenstyle, в 23 May 2014 - 12:23 AM, написа:

някой може ли да каже или да дадде линк с някаква таблица колко тежи бигъл през различните периоди от възрастта си, нашият е мъжки на 4,5 месеца и вече е 9,5 кг, не е дебел, не е дългокрак :)
Прикачен файл 120420144263.jpg

Много ти е сладко бигито!
Няма такава таблица,тъй като е много относително и при всички се различава според структура, кости и т.н. А и както при всичко,колкото хора,толкова мнения,толкова таблици. Това,към което можеш да се обърнеш е такава таблица:
Качена снимка

Моята е женска и на тази възраст беше 8кг. Но е нормално за женска да е по-малко,а и тя самата в онзи период беше слабушка,понеже отказваше да яде и ребрата и леко се виждаха.
Иначе ако сложиш снимка на бигито ти докато не е пльоснато,а право, по-добре ще се вижда,но така не ми се струва да е дебел.
Имай предвид още и че докато са бебета е хубаво да са си имат мазнинки, хубаво е за костите и по-нататъшното развитие.
Важното е да го храните качествено,всичко останало само се нарежда докато растат :mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5010 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 May 2014 - 02:19 PM

Цитат

Имай предвид още и че докато са бебета е хубаво да са си имат мазнинки, хубаво е за костите и по-нататъшното развитие.

Точно обратното.
Докато расте кучето е по-добре да е кльощаво за да не товари излишно костите.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5011 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2014 - 09:27 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 May 2014 - 12:19 PM, написа:

Цитат

Точно обратното.
Докато расте кучето е по-добре да е кльощаво за да не товари излишно костите.

И на мен към този извод ме водеше логиката. Но когато се притеснявах,защото моето от най-дебеличкото от кучилото стана кльощаво в първите 2 месеца откакто я взех, развъдчиците, с които комуникирам
ме съветваха какво ли не за да наддаде, защото било по-добре да са дебелички, именно с довод за костите и цялостно развитие...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5012 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2014 - 02:49 PM

Малко снимчици от специалката на 15.11.2014 г.

http://imgur.com/a/yBSVu?gallery#0
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#5013 Потребителят е офлайн   fencho Икона

Публикувано: 20 March 2015 - 04:35 PM

Здравейте! Искам да си взема бигъл, но цените в развъдниците са ужасно високи.. между 800 и 1000лв. за бебета :( ... Познавате ли някой, който развъжда бигъли и ги продава на по-ниски цени? Благодаря предварително. От много време искам да си взема такова кученце, не предполагах, че са толкова скъпи и останах много разочарован :(((

#5014 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2017 - 12:10 PM

Не бях влизала във форума от години,а именно той ми беше верен наръчник дълги години.
Днес влязох да оттам почит на Бушката и нямаше как да не вляза и тук.Тъжно е,че ни няма,а си бяхме така полезни.
Много от децата ги няма вече и моята Лола я няма,но други има.Дано се възроди форума както беше преди.
Бъдете здрави и поздрави на всички,с които се познавахме виртуално...ако някой някога се отбие тук.

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни