Бигъл
Публикувано: 11 February 2007 - 11:26 AM
С радост искам да ви съобщя, че на 30.11.2006 год. бе учреден "БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ", а от 26.01.2007 год. и съдебната регистрация е вече факт! Клубът е организация за осъществяване на дейност в обществена полза с основни цели:
- да обединява собствениците на чистопородни кучета с доказан произход от породата бигъл и нейните любители;
- да запази и разпространява кучетата от породата бигъл в чист вид;
- да повишава киноложката култура на членовете си и да популяризира дейността си в обществото;
- да повишава екстериорните и работни качества на бигълите в България
- да способства за развитието на социално-ориентирани дейности, свързани със спецификата на породата;
- да съдейства за въвеждането на принципите на хуманно отношение към животните и защита на техните права съгласно европейските и световни конвенции и практики .
Какво всички знаете, породата на нашите четириноги приятели не е много разпространена в България, затова ви приканвам да се обединим и заедно да изградим едно бигъл общество чрез което да си бъдем взаимно полезни!
За всички заинтересувани, e-mail адреса на БККБ e: bkkbeagle@gmail.com
Публикувано: 11 February 2007 - 11:44 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1171187099.jpg (23.92K)
Брой сваляния: 88

allure&Jack Ray
Публикувано: 11 February 2007 - 10:59 PM
И едно голмо bravoS на kayo, за положения труд и усилия victoryVVV
Публикувано: 12 February 2007 - 02:21 PM
Как е мама Джина , тормозят ли я много ?
Много се радвам за това , че най накрая имаме Бигълски клуб . Това е страхотна новина victoryVVV . Надявам се някой ден да направим голяма бигълска среща и ние да можем да дойдем.
Поздрави на всички

Dushko dobrodushko
Публикувано: 13 February 2007 - 08:35 PM
Мама Джина е добре! Беше доста поотслабнала, но сега дойде време да захраня малките бебоци и тя се пооправя.
В сп. Лов и куче от месец януари има много хубава статия за породата бигъл! Не знам дали някой от вас я е чел, но ми прави впечатление, че американските бигъли са по-различни от английските, въпреки че породата произхожда от Англия и от там е внесена в Америка.
Публикувано: 13 February 2007 - 09:50 PM
Цитат
Мама Джина е добре! Беше доста поотслабнала, но сега дойде време да захраня малките бебоци и тя се пооправя.
В сп. Лов и куче от месец януари има много хубава статия за породата бигъл! Не знам дали някой от вас я е чел, но ми прави впечатление, че американските бигъли са по-различни от английските, въпреки че породата произхожда от Англия и от там е внесена в Америка.
bravoS Аз си го купих това списание само и само заради тази статия . Найстина са различни , и аз това забелязах . Ох да ти каза Кайо направо в последно време много съм насъбрала на Ози. Всяка сутрин от една седмица насам се събужда в 6.00 и почва едно скимтене ама не се трае . Драска по вратата и скимти , аз по принцип до сега винаги в 7.30 го разхождам .Не стигаи това ами страшен инат е станал , каквото си науми го прави , ако ще и шамари да яде пак . Не знам какво му става . Онзи ден съм забравила вратата на спалнята като сме тръгвали за работа и да не ти казвам какво намерихме пак . Не знам кога ще се кротне . s)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 13 February 2007 - 10:02 PM
Въобще относно послушанието нямаме кой знае какъв прогрес.
b) s) b) s) Да се смее ли човек или да плаче...
Кажете за разликата между американските и английските бигли , че аз не съм я чела тази статия.
Сетих се нещо смешно. На Рей му лепнаха прякора "лорда" понеже бил като лорд в нашето семейство b) super best

allure&Jack Ray
Публикувано: 13 February 2007 - 10:37 PM
allure това с този прякор не ми звучи добре, струва ми се, че му позволявате много и той затова реагира така и ви се зъби в къщи. Това не е добре, защото той се чувства лидер, а не трябва да е така.
Дано в темата да се намеси Vabank, та да ни даде малко напътствия.
ozzi , а аз бях забравила вратата на банята вчера ... и пораженията бяха неописуеми!
Публикувано: 15 February 2007 - 10:28 AM
Публикувано: 15 February 2007 - 03:32 PM
Аз също се радвам, че имаме вече клуб! Някой знае ли нещо повече за него - например адрес, телефон ...
Прикачени файлове
-
Picture_0831.jpg (67.09K)
Брой сваляния: 96
Публикувано: 15 February 2007 - 05:05 PM
Лукас много е пораснал! w) Ти успя ли да си получиш родословието от Испания?
Относно клуба има даден e-mail: bkkbeagle@gmail.com , пиши им и ще ти дадът по-вече информация!
Публикувано: 15 February 2007 - 08:12 PM
браво за бебоците още веднъж и за положения труд за регистрация на БИГЪЛ клуб в БГ.
Само не знам, какво ще правим такива, които нямаме документи... Ще ни приемете ли? Ще може ли да се развъждаме на воля?
Иначе защо не слушат Вашите МЪЖКИ кучета, ще кажа: ми те са мъжки кучета и наближава пролет. Затова пазете си мъжкарите, защото в тази възраст вече започват сериозно да намирисват всякакви женски. Това е причината - т.е. около края на февруари до края на март и после края на септември до края на октомври трябва много да ги пазите.
Това е от моя опит. И да знаете кучетата Ви са нормални. Не се притеснявайте, ще мине. Те след зимните студове сега се "отварят" за тичане и дивеене, независимо, че нямаше студове тази зима. поздрави и здраве и късмет на Вас и кучетата Ви. Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 15 February 2007 - 09:23 PM
А клубът си е клуб за всички, които обичат породата било то с куче или без куче!
Който иска на 04.03.2007 год. ще има киноложка изложба в зала Академика гр. София, ще правят и експертни оценки - за тях не е нужно предварително записване, така че.....!
paneta, благодаря за съвета 1super трябва да внимаваме много, че после да не пускаме обави "търси се.."!
Публикувано: 21 February 2007 - 09:17 PM
Прикачени файлове
-
180220071081.jpg (39.59K)
Брой сваляния: 93
Публикувано: 21 February 2007 - 10:13 PM

Додьо (Archduke):

Кампи (Aide-de-Camp):

Адор (Adorable):
Публикувано: 22 February 2007 - 03:00 PM

Dushko dobrodushko

Вход