Жози - моята любимка
Публикувано: 07 July 2013 - 01:28 PM
Това е Жози – едно от много бездомни кучета на София. Жози е прекрасна и аз честно си признавам, че макар, че харесвам всички кучета, за мен тя е някак специална. Жози се появи преди няколко месеца в квартала – слаба, болна, с възпалено и гноясало ухо. Но за щастие намери своя спасител. На паркинга до нас един изключително добър възрастен човек гледа още 6 бездомни кучета и някак успя да я смести там и нея. Той отделя от скромните си средства, за да изхранва ежедневно всичките кучета – бърка им попари, вари им месо, а понякога ги храни само със сух хляб, когато няма пари за друго. Лекува Жози, когато беше болна и буквално я спаси от скитане по улиците. Но въпреки това тя пак си е бездомна – спи на паркинга, хранена е, но обикаля из квартала, пресича улиците без да се отглежда. Преди 2 седмици човекът я спаси за пореден път – едни цигани й били вързали тел на врата, за да си я вземат да скита с тях. След големи скандали и заплахи успял да я отскубне от ръцете им. Същият този човек подслони Ригсби за 1 седмица на паркинга си, преди да го изпратя за Германия. Днес ме срещна на улицата и ми каза – „Много ми е неудобно, но бихте ли могли да потърсите дом на Жози. Много я обичам, не ми тежи да я гледам, но тя заслужава по-добър живот. Заслужава да лежи на диванче и да бяга на някое дворче, заслужава да я разхождат на каишка и да си има истински дом.” При което аз избухнах в сълзи, първо, защото много обичам Жози и ако можех бих си я взела в нас на секундата и второ, защото ми е адски мъчно за този човек – той има огромно сърце и дава последните си пари, за да може да изхрани всичките кучета на паркинга. Той ме помоли толкова искрено и толкова загрижено, че нямаше как да му откажа – отидох веднага и я наснимах с идеята да й пусна албумчето тук. Но мисълта, че няма да мога да помогна и на нея ме натъжи ужасно. Тя не е много красива, типична улична окраска има и не е малко паленце – това намалява шансовете й. Освен това при кастрацията в Сеславци са й отрязали половината ухо. Но въпреки това Жози е едно от най-специалните кучета, до които съм се докосвала и истински я обичам. Аз също желая тя да има дом, млада е (9-10 месеца) и заслужава да изживее живота си на някое по-добро място от кварталния паркинг. Може би там някъде има местенце и за нея….

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 14 July 2013 - 04:41 PM
Имаше вариант за Жози в чужбина, но се отказах да я давам поради ред причини... Все още й търсим местенце, но да е сигурно и да има връзка с осиновителите, защото възрастният човек и жена му много си я обичат и не могат да я дадат без да има обратна връзка и информация за нея.
Сега я учим да ходи на повод
Сега я учим да ходи на повод

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 18 September 2013 - 08:11 AM
Жози е харесана в Холандия от едно прекрасно семейство и нямат търпение да отиде при тях
Започваме подготовката - чип, ваксина, уреждане на транспорт и т.н...
Но.. имаме един проблем.
Жози не може да ходи на повод. Опитвам се малко по малко, всеки ден да я разхождам в квартала на повод. Прави няколко крачки и спира или започва да си играе с повода, да го дъвче... Опитвам с лакомства, като направи няколко крачки й давам наградка.
Осиновителите ме помолиха ако мога да я приуча да върви на повод, докато замине.
Някой с повече опит може ли да даде съвет как по-бързо и ефективно може да свикне?
Преди време едни цигани са се опитали да й вържат тел на врата и са я влачили, за да тръгне с тях, добре, че собственикът на паркинга, на който живее Жози ги е видял и буквално я е отскубнал от ръцете им.
Предполагам, че това доста я е стресирало и затова се стъписва като й сложа повода.
Тя милата нито в кола се е возила, нито нищо, а е и доста едричка и се притеснявам за пътуването й по-нататък.
Така ми се иска да мога да я прибера преди да замине, за да може да свикне с домашна обстановка и разходки, но за жалост нямам възможност :(
Жози:)

Започваме подготовката - чип, ваксина, уреждане на транспорт и т.н...
Но.. имаме един проблем.
Жози не може да ходи на повод. Опитвам се малко по малко, всеки ден да я разхождам в квартала на повод. Прави няколко крачки и спира или започва да си играе с повода, да го дъвче... Опитвам с лакомства, като направи няколко крачки й давам наградка.
Осиновителите ме помолиха ако мога да я приуча да върви на повод, докато замине.
Някой с повече опит може ли да даде съвет как по-бързо и ефективно може да свикне?
Преди време едни цигани са се опитали да й вържат тел на врата и са я влачили, за да тръгне с тях, добре, че собственикът на паркинга, на който живее Жози ги е видял и буквално я е отскубнал от ръцете им.
Предполагам, че това доста я е стресирало и затова се стъписва като й сложа повода.
Тя милата нито в кола се е возила, нито нищо, а е и доста едричка и се притеснявам за пътуването й по-нататък.
Така ми се иска да мога да я прибера преди да замине, за да може да свикне с домашна обстановка и разходки, но за жалост нямам възможност :(
Жози:)

Публикувано: 18 September 2013 - 09:17 AM
Кристина, пробвай и с нагръдник. Може би ще е по-приемливо за нея отколкото нашийник на врата.
А иначе просто трябва малко повече време и търпение, за да я научиш.
И все пак, ако не успееш да я научиш докато има вариант за пътуване, пак ли ще я вземат или това е условието?
А иначе просто трябва малко повече време и търпение, за да я научиш.
И все пак, ако не успееш да я научиш докато има вариант за пътуване, пак ли ще я вземат или това е условието?
Публикувано: 18 September 2013 - 03:04 PM
Ще я вземат, те много са си я харесали, дори почти липсващото й дясно ушенце (след "маркирането" в Сеславци) не ги притеснява. Не ги притесняват и габаритите й, но все пак ми казаха , че ще е хубаво ако успея да я науча , защото живеят близо до натоварена улица.
Днес вече сме ваксинирани и направихме кратка разходка, общо взето върви само защото нося лакомства. Като спре, вадя пак поредното лакомство и тя като го надуши в ръката ми тръгва. Много е смешна
Пред кабинета на ветеринаря така се запъна като магаре, едва я вкарахме вътре.
Ако не се справим със социализацията, може би ще прибегнем до помощта на Галядогс.
А пък между временно ако стане чудо и някой реши да ни предложи приемен дом ще е невероятен късмет!
Къща с двор би било идеално място, на което да посвикне, защото тя в Холандия ще си живее в голяма къща с двор.
Никак не ми е спокойно като знам, че ще трябва да стои навън докато замине...
Днес вече сме ваксинирани и направихме кратка разходка, общо взето върви само защото нося лакомства. Като спре, вадя пак поредното лакомство и тя като го надуши в ръката ми тръгва. Много е смешна

Пред кабинета на ветеринаря така се запъна като магаре, едва я вкарахме вътре.
Ако не се справим със социализацията, може би ще прибегнем до помощта на Галядогс.
А пък между временно ако стане чудо и някой реши да ни предложи приемен дом ще е невероятен късмет!

Къща с двор би било идеално място, на което да посвикне, защото тя в Холандия ще си живее в голяма къща с двор.
Никак не ми е спокойно като знам, че ще трябва да стои навън докато замине...

Публикувано: 28 September 2013 - 01:48 PM

Публикувано: 18 October 2013 - 08:26 PM
Моето любимо момиче потегли към своя дом в Холандия!
Успяхме да постигнем страшно голям напредък, за месец се научи да ходи на повод, а снощи за първи път в живота й беше изкъпана и спа на топло и меко в моето легло.
Винаги ще го обичам това момиче, част от сърцето ми замина с нея!
Жози ще си има прекрасно семейство и се надявам да я обичат така, както аз!
Моля, да не ни местите в хубавия раздел, преди да напиша, че Жози е пристигнала благополучно.
На добър час, прекрасна моя!
Успяхме да постигнем страшно голям напредък, за месец се научи да ходи на повод, а снощи за първи път в живота й беше изкъпана и спа на топло и меко в моето легло.
Винаги ще го обичам това момиче, част от сърцето ми замина с нея!
Жози ще си има прекрасно семейство и се надявам да я обичат така, както аз!
Моля, да не ни местите в хубавия раздел, преди да напиша, че Жози е пристигнала благополучно.
На добър час, прекрасна моя!

Публикувано: 25 October 2013 - 04:16 PM
Темата на Жози е за местене в хубавия раздел. От 5 дни Жози е щастливо осиновена холандка и има най-прекрасното семейство, което всеки ден ме засипва с минимум по 5 снимки и аз съм безкрайно щастлива за милото ми момиче!

Публикувано: 25 November 2013 - 09:59 AM

Страница 1 от 1