Dog.bg Форуми : обилно слюноотделяне и кървящи венци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

обилно слюноотделяне и кървящи венци

#1 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2013 - 03:13 PM

Здравейте ! Безкрайно полезен е този сайт. но сега искам да потърся съвет по нашия проблем. Имам БОК -принцеса Виктория, която навърши 10год.Нейните проблеми обаче започнаха преди това- кърваво слюноотделяне. След прием на Стоморжил се оправяше и после след 3=4 месеца пак.След почистването на зъбния камък продължихме с антибиотик и Гранофурин. Животинката направо се беше преродила.Скачаше . лаеше , играеше си с другото ни куче <Самоед на 3годинки> и само след 20 дни отново залиня, Нашият Вет ни каза, че имала джоб венеца, но не знам дали да разбирам, че това е нещо като рана, язва. Ако било на друго място, т.е. да е външно можело да се изчисти, но там той не се наемал.
Сега пак е на антибиотик на Рудожил. но пак ще я водим , ест, че на друго място.Между другото правя и промивки с тетра, с бял равнец, но нищо не помага. Посъветвайте ме, моля ви какво още друго. От Бургас съм.Четох и за отзивите за бургаските Вет. Май се спряхме на д-рМитев.клиниката в Зорница. Ако някой е имал подобен проблем...нека коментира.

#2 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2013 - 03:15 PM

Показване на мнениетоSkyline, в 09 July 2013 - 03:13 PM, написа:

Здравейте ! Безкрайно полезен е този сайт. но сега искам да потърся съвет по нашия проблем. Имам БОК -принцеса Виктория, която навърши 10год.Нейните проблеми обаче започнаха преди това- кърваво слюноотделяне. След прием на Стоморжил се оправяше и после след 3=4 месеца пак.След почистването на зъбния камък продължихме с антибиотик и Гранофурин. Животинката направо се беше преродила.Скачаше . лаеше , играеше си с другото ни куче <Самоед на 3годинки> и само след 20 дни отново залиня, Нашият Вет ни каза, че имала джоб венеца, но не знам дали да разбирам, че това е нещо като рана, язва. Ако било на друго място, т.е. да е външно можело да се изчисти, но там той не се наемал.
Сега пак е на антибиотик на Рудожил. но пак ще я водим , ест, че на друго място.Между другото правя и промивки с тетра, с бял равнец, но нищо не помага. Посъветвайте ме, моля ви какво още друго. От Бургас съм.Четох и за отзивите за бургаските Вет. Май се спряхме на д-рМитев.клиниката в Зорница. Ако някой е имал подобен проблем...нека коментира.

#3 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2013 - 01:28 AM

Кой е предишния Ви лекар, който не се наема да се занимава с това. Някакви проблеми с дишането да сте наблюдавали или изтечения от носа?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 09 July 2013 - 11:28 PM, написа:

Кой е предишния Ви лекар, който не се наема да се занимава с това. Някакви проблеми с дишането да сте наблюдавали или изтечения от носа?

Кабинетът му е в Меден рудник. Казва се Йонко. Човекът е много внимателен и много грижовен към пациентите си. Но по принцип до сега кучето ни не е имало никакви здравословни проблеми.Няма проблем с дишането, няма секрет от носа. Проб;ема е в устата.Когато и почисти зъбния камък, каза, че няма проблеми и със самите зъби. Здрави са, имала само едно кариесче .А този джоб ? Ако трябва да и извадят зъб, ако трябва два, аз и без това я храня миличката.Сутрин ио вечер си имаме процедури по почистването на устата , после се храним.В момента е на Рудожил 2х2 таблетки ,видимо се подобрява.Ама колко дълго да ги давам?Не знам при пародонтозата зачервява ли се меката тъкан на вътрешната страна на бузите? при нея много се зачервяват. Оххх...посъветвайте ме, моля ви!

#5 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2013 - 02:29 AM

Някой проверявал ли е в този джоб да няма нещо. Наблюдавала съм подобен случай с такова кръвотечение и слюноотделяне от устата и когато се направи проверка на така наречения джоб вътре имаше 2 или 3 забити осила от които идваше проблема. След отстраняването им и приемането на антибиотик кучето беше бомба!
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 01:59 PM

Никой не е проверявал, всъщност никой друг не я е преглеждал за този проблем.Посъветваха ни за д-р Митев, клиниката в "Зорница".Дори ходихме, но доктора отсъствавше.Колегите му ни казаха да започнем с Рудожила. След понеделни ще я водим. Тук , във форума прочетох и за него противоречиви мнения, моя съседка, нейна колежка също са си водили кученцата при него , но не са доволни не само от отношението на д-ра към животинките, а и от свършената работа.после са търсили други ветеринари. Вие бихте ли ме посъветвали за ветиринар в Бургас.В крайна сметка винаги има доволни и недоволни, както при хуманните лекари. Но май за сега там сме се ориентирали.Иначе си има апетит, храним се, продължавам с промивките на билкова основа. Гранофурина го спрях, защото след като я намажа, си трие много силно муцунката в тревата и пак се разкървява слюнката и.
Бяха ми казали, че рудожила, може да се пие продължително време. Колко точно? Може ли повече от 10 дни? месец?
Благодаря ви много , че ми отделяте внимание !

#7 Потребителят е офлайн   Maksii Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2013 - 02:16 PM

Здравейте.Аз съм от Бургас и бих ви препоръчала нашият ветеринар д-р Иван.Г.Дочев.Клиниката му се намира в комплекс Изгрев бл 94.Ако искате мога да ви напиша телефоните му на лични съобщения.Не сме имали сериозни проблеми с нашето кученце,но съм мн доволна от малък го водим при него.Кабинета му също е мн оборудван.Дано да се оправи кучето Ви.
Сетих се за още един добър ветеринар казва се Стоян Георгиев има и страница във facebook клиниката се казва Бивет.Има и адрес и телефон за връзка.

#8 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 05:27 PM

Благодаря ти много .Maksii :) ще погледна сега в фейсбук,. но наистина ни трябва препоръка за специалист, а още повече ако се е сблъсквал с подобен проблем, най-добре. Нашия вет съюо ев добър, направи каквото можа, но каза, че не се наема да изчисти този джоб. Проблема е в това, че ми се ще наведнъж да стане всичко, в смисъл да няма излишни упойки, да няма пак не се наемам....

#9 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 July 2013 - 05:56 PM

Аз ветеринар не искам да ви препоръчвам защото работя и карам стаж от 7 години в една клиника и малко или много съм пристрастна. Но случая с кученцето с няколко забити осила го видях точно по време на работа и после всичко се оправи.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 06:00 PM

Дано намерите добър лекар с опит именно при такива проблеми, ако трябва и в друг град идете, но да се оправи кученцето.
А Вашият лекар е имал достойнството да каже, че няма да се справи, за разлика от други, които се захващат с неща, от които не разбират и оплескват нещата... Не бих го упрекнала.

Успех на кученцето и на Вас! :smile:

#11 Потребителят е офлайн   Maksii Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2013 - 06:07 PM

За нищо няма проблем.Знам че и двамата правят и доста по сложни операции,но може да им се обадите по телефона и ги попитате дали ще се наемат с вашия случей.Преди години този вторият ветеринар прави операция на котката на леля ми ,лапата му беше доста зле,но се оправи...Вече вие си преценяте .Успех:)

#12 Потребителят е офлайн   Maksii Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2013 - 06:14 PM

http://www.zoohit.bg...0528&SiteID=538 ето намерих и сайта на първият ветеринар....
http://www.vet.zoohit.bg/

#13 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 13 July 2013 - 06:51 PM

Обърнете се към д-р Стоян Николов, клиника Анимо, в уличката до Бакарди, гледайте той да е на смяна.
Не препоръчвам д-р Дочев, поради ред причини. Други варианти са клиника Бивет или някой от двамата Митеви.
Честно казано, в Бургас трудно се намира кадърен вет..
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 01:48 PM

Благодаря на всички за подкрепата и съветите ! просто исках да знам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и къде е намерил разрешение. Яничка не ми казва кой е доктора намерил осилите в джоба :)
Вариантите останаха два. Д-р Митев от клиниката в "Зорница" /дано е добър и като стоматолог/ - съпругът ми също е сондирал мнения и май е категоричен в решението си да я водим там и д-р Стоян Николов, до кинио "Септември ", дано не се наложи само да търсим спасение и там ...
Още веднъж благодаря на всички ! Ще ви държа в течение какво се случва. Пак пишете !

#15 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 09:35 PM

Здравейте отново !
Знам че не трябваше да отлагаме, но чак днес я заведохме на преглед. съпруга ми избра д-р Митев, дано сме направили верния избор, макар, че лично на мен ми вдъхва доверие/. Та, след прегледа = много силно възпаление на меките тъкани в устната кухина. Би и инжекция, ох сега и забравих името, но каза, че е с бърз ефект, изписа антбиотик и рутаскорбин. Много вероятно е според него да продължим 30-40 дни с антибиотика. Следващия петък сме наконтрола и тогава ще прецени ще сменяме ли антибиотика и изобщо от това как се е повлияла ще прецени как продължаваме., евентуално тогава ще направим снимки на горна и долна челюст.според него това възпаление е вторично, но другата седмица ще каже повече.
ами това е. ако имате мнение, съвети, въпроси... пишете !

#16 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 August 2013 - 06:53 PM

Малко ми е странно как хем му няма нищо на венците освен "джоба" според първия колега, хем има подути и възпалени венци според втория? Продължително кърваво слюноотделяне, повлияващо се частично от АБ ми прилича на фибром. Или наистина хроничен работещ процес в корените. Без преглед толкова.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#17 Потребителят е офлайн   Skyline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 10:38 AM

Благодрая на д-р Коко за отговора. На вярна посока сте. Според първият ни вет, когото много уважавам и от когото много съм доволна , нишо , че не се наема да пипа там, джобът е е по-скоро рана между венеца и меката тъкан на бузата, не се наема поради причина, че дори да се зажие раната до 48 часа конците се късали и се връщаме пак в изходна позиция. Според него, понеже той и е чистил зъбен камък и под упойка е видял състоянието и, другият вариант е да се гори раната. обеща ми, че ще се свърже с другия вет, да обмислят какво да правят. а според втория вет, на който само успяхме да отворим устата да погледне за секунди, зъбите са здравви. сега този петък, според състоянието на кучето и това как се е повлияла от АБ, ще прецени как продължава. не знам дали сега или понататък, ще прави снимка на горна и долна челюст. според него е възможно да продължим 30-40 дни на АБ. а слюноотделянето най-вероятно било от възпаление или раздразнение не разбрах точно на слюнчевите жлези.
Нищо , че Вики е на 10г.6м. когато е добре просто си е весела, жизнена , подвижна....бега лае скача...така беше и след кортикостероидната инжекция, ама само за два дни... :(
Аналгин колко дълго мога да давам. Понеже ни го изписаха2х1 табл., ама не ми каза за колко време.
Благодаря предварително !

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни