Dog.bg Форуми : Дог Бордо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (57 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дог Бордо

#801 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2010 - 04:43 PM

ь

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#802 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 04:44 PM

Тази картина с римския легион ми е любима

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#803 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 04:46 PM

Били са култ тези кучета

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#804 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 04:48 PM

И една бронзова скулптура

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#805 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 05:07 PM

Това са животни с история и интересното е че са се запазили във вида по който са изглеждали преди поне 3-4 хилядолетия. Е, с малки доусъвършенствания де. Яко, а?

#806 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 05:20 PM

Например първите борда в Англия са били абсолютните бойни кучета - родословията се следят още от тогава, защото се е гледало родителите да са шампиони... в битки. Първите френски мастифи в англия имат в историята си победени вълци, мечка, дори хиена и са от кръв на международни шампиони... В кучешки битки, не по форма на опашката, носа и т.н. Сбивали са ги дори с ягуари. Така че човек трябва да познава историята на животното което гледа, а при бордото това е историята на един гладиаторски род.

#807 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 May 2010 - 10:14 PM

Бордото е имало доста предназначения като се тръгне от гладиаторските битки по арените, куче пазач, малко страно поне за мен куче спасител, до скоро куче за лов на глигани... Жалко е че сега не се набляга на неговите качества от развъдниците, а само на неговата визия и си е станало едно изложбено куче. Няма да е лошо да се наблегне на работните качества от специалистите, че ги има то е ясно. Аз лично по-възприемчиво куче не съм имал всичко разбира

#808 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 11:14 AM

Наистина е неправилно една толкова ценна порода да се селекционира само за екстериор и за компаньон, но днес кинологията работи само в тази насока. От йоркшир териер до дог от бордо. А то нищо общо. Просто кучетата в наши дни нямат такова приложение както навремето, да не говорим че май дори и лова с такова куче е забранен. Ако те защити в опасна ситуация, те съдят и глобяват, недай си боже да изяде взломаджия или децата на комшията докато крадат череши...

#809 Guest_Mataka_*

Публикувано: 27 May 2010 - 10:21 PM

Едва ли е забранен лова, но вече не се използва. Е поне директно нали в Дого Аржентино има малко Дог от Бордо може да се каже, че имаме принос за успеха... Иначе съм гледал клипчета как Дого Аржентино задържа глиган и ловеца оди и го коли с ножа много впечатляващо. Зарибих се да намеря с Дог от Бордо ама не намерих... В един клип имаше 3 Дого Аржентино и една 7-8 месечна Немска Овчарка голямо шоу.  

#810 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 09:18 AM

Най-вероятно с дог от бордо е още по-успешен лова на едър дивеч, все пак аржентиното е по-слабо като физика. Четох в един щатски форум един ходел на лов с дого аржентино, но давали много жертви, и пробвал с преса канарио. Те не давали жертви..... Само глиганите. Представи си бордото какво би направило...

#811 Guest_Mataka_*

Публикувано: 29 May 2010 - 04:40 PM

Ще ми се да го видя, но няма такива клипове доста търсих. Предполагам иначе ако се ловува с двете пордоди лова ще е най-успешен Дого Аржентино е бърз и първи ще стигне и ще задържи а после идва тежката артилерия отзаде... Ще взема да се запиша в някои ловна дружинка  :mg_062:

#812 Guest_Mataka_*

Ще ми се да го видя, но няма такива клипове доста търсих. Предполагам иначе ако се ловува с двете пордоди лова ще е най-успешен Дого Аржентино е бърз и първи ще стигне и ще задържи а после идва тежката артилерия отзаде... Ще взема да се запиша в някои ловна дружинка  :mg_062:

#813 Guest_Mataka_*

#814 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 10:00 AM

Тежката артилерия бате.... Там е истината. А за лова като идея, не съм привърженик. Месо има и в магазина, а да ходя да трепя някви животни..... По принцип съм любител на животните, имал съм всякакви, бих си гледал и елени ако имах къде, затова не бих ги трепал докато си тичат на свобода.

#815 Guest_Mataka_*

Публикувано: 31 May 2010 - 03:09 PM

На мен мисалта за дружинката ми беше по скоро да отида да видя наживо как се справят кучетата с глиганите не да трепя животните... 

Тоз твоя крокодил трудно се продава нещо... 

#816 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 May 2010 - 04:19 PM

Показване на мнениетоMataka, в 29 May 2010 - 04:45 PM, написа:

Ще ми се да го видя, но няма такива клипове доста търсих. Предполагам иначе ако се ловува с двете пордоди лова ще е най-успешен Дого Аржентино е бърз и първи ще стигне и ще задържи а после идва тежката артилерия отзаде... Ще взема да се запиша в някои ловна дружинка Качена снимка

Прекалено тежко куче, трудно за обръщане и отскок, недостатъчно мобилно, бързо и издръжливо. Не се ходи на лов с такива кучета. Дого аржентино не "бори" глигана, а го задържа и блокира до идването на ловеца, атакува и отскача, а дого ... имаше един филм - "Белите могат да скачат" - да, догото може да скача от място на над метър и повече, не случайно в породата не се набляга на тежки и масивни кучета, а се търси пъргавина и издръжливост. Кучета, които търсят директния контакт с едрия дивеч, не оцеляват много и не се ценят от ловците.

Не случайно едно от най успешните кучета за лов на диви прасета е ... ягдтериера, въпреки малкия му ръст.

Допълнително - ловните кучета изминават огромни разстояния с висока скорост през пресечена местност, нещо, което би било непосилно за дог от Бордо в сегашния му вид.

#817 Guest_Mataka_*

Публикувано: 01 June 2010 - 12:25 AM

Много правилно го каза в сегашния му вид.  Съглсен съм с тебе преди 50  и нагоре години кучетата са се справяли с глигани чел съм че са използвани с това но от тогава породата е претатрпяла голямо развитие в насока изложбено куче... 

Иначе лично аз съм карал колело с моя около 3-4 километра около 20-25 минути и си бяга спокоино до мене... но моето куче не е родословно и не мога да твърдя че имам Дог от Бордо... Той е на 17месеца и е само 50кила родословните стават доста по масивни на тази възраст са около 65кг с ръст колкото моя а по вискоките дето са по 68см стигат 75килограма... Е моя си е с атлетична фигура и май много и не ми допада идеята да го правя прекалено тежък.

#818 Потребителят е офлайн   Iron2009 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 06:18 PM

В много сайтове съм влизала и не съм виждала да пишат,че на 17 месеца трябва да тежи 75кг.Където и да съм влизала съм чела:60 до 68 см \50-55 kg за мъжките.

#819 Guest_Mataka_*

Публикувано: 03 June 2010 - 08:13 PM

Прочети стандарта пак там пише за мъжките при холката от 60 до 68см килограмите над 50 няма горна граница 

а 75кг тежат най - високите 68см виждал съм 2 кучета които са 68см и са по 75кг другите които са по-ниски са около 65кг такава е практиката сега залага се на масивност и добра визия функциолноста е много на заден план...

[media]Прочети стандарта пак там пише за мъжките при холката от 60 до 68см килограмите над 50 няма горна граница     а 75кг тежат най - високите 68см виждал съм 2 кучета които са 68см и са по 75кг другите които са по-ниски са около 65кг такава е практиката сега залага се на масивност и добра визия функциолноста е много на заден план...

BALROG de la Tour Gelée 10 месеца

[media]http://www.youtube.c...h?v=Lj29AXWPHko[/media]

BALROG de la Tour Gelée 13

[media]http://www.youtube.c.../19/M9vgof7EGGc[/media]

#820 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:21 AM

Сега се залага само на изложбен вид и уравновесен характер. От чихуахуа до дог от бордо. все пак в съвремието не си вадим прехраната с лов и събирачество. Но ако в стандарта пише "работно куче" защо не се следят работните качества, а навремето се Е ХОДЕЛО на ЛОВ с дог де бордо!

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни